Pazardada satılıyor kudret narı alıyosun 5 6 ya bölüyorsun kavanozun içine koyuyorsun üzerini geçecek kadar zeytinyağı döküyorsun kapağını kapatıp güneş görmeyen yerde 1ay bekletiyorsun o eriyo zaten krem gibi oluyo onu göğsüne sürüyorsun.
selam ben geldım bır aydır hastanedeydim
cuma çıktım ama bugun yıne kanama geldı
servıkks 2.7 mılımde kaldı ınsallhada daha ıncelmez
Çünkü eski doktorum üstünkörü bakıyordu anlaşılmaz artık tek çift diyodu..
Bu yenisi sadece 10 dakika kese ve zarlarını inceledi bişeyler yaptı usg cihazında detaylı baktı insan gibi..çift yumurta dedi..zaten görüntüleri de benzemiyo bizde şaşırdık :)
aynen bende öyle yapıcam inşallah heyecanımı stresimi doğum anına kadar rafa kaldırmam lazım.. stres yaparak güzelim haftalarımı heba etmek istemiyorum sonrasında mutlu anılarımı hatırlamak istiyorum.. oğluşum da geriliyor ben olumsuz düşüncelere kapıldıkça..
bndede oyle canım ama tum stresi o ana bırakmak için sartladım kendimi lütfen sende oyle yap..cunku düşükçe daha cok korku salıyoruz kendimize yada daha cok strese giriyoruz şimdilik sadece iyi taraflarına odaklan gecen hafta o strese girince kendi kendime dedim ki ama o gun evladımıza kavusacaz artık yanımmızda olacak meleklerimiz o misss kokularını cekecez içimizedoğumun stresi deil de kucağımıza alacağımız an için gidelim hastaneye sende oyle düşün son zamnlar burda birbirimize eminimki cok destek olacaz
sağol cnm.bebek arabası gerçekten zor iş :) anladığım kadarı ile ayrı alacaksın sende bu durumda ana kuçağını oda ayrı maliyet.ben bebek arabasına çok vermek istemiyorum ama içimede sinmesi gerekiyor tabiki.en son prego larda bir tane beğendim mürdüm rengi .
Çünkü eski doktorum üstünkörü bakıyordu anlaşılmaz artık tek çift diyodu..
Bu yenisi sadece 10 dakika kese ve zarlarını inceledi bişeyler yaptı usg cihazında detaylı baktı insan gibi..çift yumurta dedi..zaten görüntüleri de benzemiyo bizde şaşırdık :)
alınabiliyor canım rapor alınamıyor galiba diye biliyorum. Bende izin alacağım çünkü bi hafta iznim var eskilerden
Gördün mü pamuk prenseslerini masallah iyi büyümüslerselam kızlarr bütün sorularınızı cevaplicimmmm inşallahh..
öncelikle doktora gittim geldim..
çok şükür bebeklerim iyi..
biri 1.300 diğeri 1.200 olmuş Allah'a bin şükür..
bu arada şoklardayız ÇİFT YUMURTA İKİZLERİYMİŞ
maşallah yavru kuşunaaa
boşverrr benimde bazen kızıyo kiloma bazen normal diyoo..
amaaann kolaysa gelsin onlar taşısınlar
başınız sağolsun canım..
sende duygu sömürüsü yapıcaksın mecburen..
hatta bu akşam başla ağrım var diye..
yat hiç bi iş yapma...
hahahahah
ya kızlar genel olarak konuşuyorum Allah aşkına kendinize gelin çok şükür sağlıklıyız çok şükür bebek bekliyoruz..
bir çok insan bizim yerimizde olmak için neler verirdi biliyomusunuz??
silkelenin ve kendinize gelin ağladım lafı duymak istemiyorum artık bu forumda
ödem canım o ellerini biraz havaya kaldır iyi gelir..
battaniye süper olmuşşşşş
ağlama lafı duymak istemiyorummmmm
olur olur ben kokulu sabun koydum...
GEBELİKTE GÖĞÜSLERDEN (MEMEDEN) SARI SIVI GELMESİ
Hamilelikte özellikle son aylarda memelerden süt gelemsi normal bir durumdur. Her hamilelikte olmaz ancak sık rastlanır. Gebelikte süt hormonunun (prolaktin) artması ile memeler doğacak bebeğe süt hazırlamaya başlar. Bu süt bazen bebek henüz doğmadan memelerden gelmeye başlar, bu gelen ilk süte kolostrum denir, halk arasında ağız sütü diye adlandırılır.
Hamilelikte memelerden süt gelmesi için herhangi bir tedavi gerekmez. Elbisenizi gelen sıvıdan korumak için gebe sütyeni ve meme pedleri kullanmanız gerekir.
Kolostrum (halk arasında ağız sütü):
Kolostrum yani memelerden gelen ilk süt çok özel bir sıvıdır. Bu süt yeni doğan bebeğin ilk aşısı gibidir. Anne vücudu yeni doğan bebeğin korunması için bir çok antikor içeren bebeği enfeksiyonlardan koruyan bu sütü üretir. Hamilelik sırasında göğüslerinizden süt gelirse bu ilk sütün boşa aktığı anlamına gelmez, bebek doğduğunda ve anne memesini emdiğinde yine bu sütten alabilecektir. Kolostrum koyu, yoğun kıvamda, sarı bir sıvıdır. Kolostrum da normal anne sütüne göre daha fazla protein vardır, karbonhidrat ve yap daha azdır. Yeni doğam bir bebeğin hayatın ilk günlerinde en uygun şekilde beslenebileceği ve en kolay sindirebileceği şekilde özel olarak hazırlanmış bir süttür adeta.
Hamilelik sırasında memeden gelen sıvı süte veya yukarıda tarif edildiği gibi kolostruma benzemiyorsa, pembe, kahverengi, kanlı gibi görünüyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir.
Yani kızlar bir göğüsten gelip diğerinden gelmeyebilir..
ve ya benim göğsümden sıvı geliyo olabilir senden gelmiyo olabilir bu sütünün olmıycağı az olucağı anlamına gelmez..
böyle şeyleri kafaya takmayın lütfen..
benim de tek göğsümden geliyo mesela..bazen sarı geliyo bazen beyaz süt gibi geliyo..
gelmesi de gelmemesi de NORMAL...
oyyyyhh tadını çıkar canımcımm
aynennnn
cillibom sana baya uzun yazmıştı bunla ilgili bidaha bildirimlerine bak istersen isyanım..çok doğru canım..
senle ben hep aynı şiikayetimiz vardı..
ilgisizler..
bende bu hafta c.tesi başka doktora gitcem canım..
sordum ama kimse cvp vermedi canım..
birde sana sorayım..
GA(LMP)= 29W5D EDD(LMP)=12.11.2014
GA(AUA)=31W3D EDD(AUA)=31.10.2014
canım buna bakınca benim bebeğin doğum tarihi 12 kasımda olması lazım ama usg görüntüsüne göre 31 ekim diyor..
yani bebek 12 gün falan önden gidiyor değilmi..
bu problem değilmiki..
bu hafta başa doktora gitcem ama o zamana kadar bu soruya cvp bulmam lazım
aynen canım fark etmeden o minicik kalplerini kırıyoruz belki de..ki hamileliğinde bir tadı var korkunca onuda mahfediyoruz..en güzeli son ana bırakmak zaten ne yaşanacaksa yaşanacak sonunda da prenses ve prenslerimizi kucağımıza alcaz dimi annesiaynen bende öyle yapıcam inşallah heyecanımı stresimi doğum anına kadar rafa kaldırmam lazım.. stres yaparak güzelim haftalarımı heba etmek istemiyorum sonrasında mutlu anılarımı hatırlamak istiyorum.. oğluşum da geriliyor ben olumsuz düşüncelere kapıldıkça..
off ben bu hikayeleri okuyodum az önce beni geriyor gidip gidip olmayacak şeylere takılıyorum hikayenin bütününe odaklamıyorum..http://blogcuanne.com/tag/pozitif-dogum-hikayeleri/
burdaki hikayelerden birini okudum bence bakmalısınız. gözlerim doldu ne güzel anılar
İsyaaan senin tospa önden gido cidden maşallah kuzuya.
şincik bilgim şu yönde: GA: gebelik süresi demek, LMA (last menstrual period) yani son adet tarihine göre gebelik: 29 hafta 5 gün
ama AUA (yani gerçek ultrason yaşı) 31 hafta 3 gün.
peki kabuklarını atıyor musun? pazarda hep görürüm ama hiç elime alıp bakmadım enteresan bir bitki
allah yardımcın olsun canım
canımm seninkiler şimdi de çift yumurta mı oldu? tek kesede olunca tek olmuyor muydu? ee cinsiyetler ne oldu peki? amma sordum
çok doğru canım..
senle ben hep aynı şiikayetimiz vardı..
ilgisizler..
bende bu hafta c.tesi başka doktora gitcem canım..
sordum ama kimse cvp vermedi canım..
birde sana sorayım..
GA(LMP)= 29W5D EDD(LMP)=12.11.2014
GA(AUA)=31W3D EDD(AUA)=31.10.2014
canım buna bakınca benim bebeğin doğum tarihi 12 kasımda olması lazım ama usg görüntüsüne göre 31 ekim diyor..
yani bebek 12 gün falan önden gidiyor değilmi..
bu problem değilmiki..
bu hafta başa doktora gitcem ama o zamana kadar bu soruya cvp bulmam lazım
Gördün mü pamuk prenseslerini masallah iyi büyümüsleryüzlerini görebildin mi bu sefer?
Canım tek kesede değillerdi zaten..çift kese tek plesentaydı..ama plesentaları birbirine kaynamış sonradan demekki..
çift yumurta dedi..cinsiyetleri kız ikiside..
Canım şekerin yoksa önden gitmesi sıkıntı değil benim bazen geride bazen önde oluyolar her hafta aynu şekilde gelişmiyolar..sen sata göre düşün doğum tarihini yinede..
Çok şükür büyümüşler inşallah sağlıkla tamamlarız bu süreci..evet canım gördük çok şükür yüzlerini..biri aynı ben diğeri de aynı baba..
cok geçmiş olsun canım lekelenme derken ne renkte oluyor kendi doktorun muayene etti dimiselam ben yıne hastaneden geldım,
sabah lekelenmem oldu
bı arkadaş vardı benım gbı olan onun nıkı neydı bırde sıkıntısı neydı acaba
okurken anı yaşadım kasılmaları içimde hissettimhttp://blogcuanne.com/tag/pozitif-dogum-hikayeleri/
burdaki hikayelerden birini okudum bence bakmalısınız. gözlerim doldu ne güzel anılar
cok geçmiş olsun canım lekelenme derken ne renkte oluyor kendi doktorun muayene etti dimi
off ben bu hikayeleri okuyodum az önce beni geriyor gidip gidip olmayacak şeylere takılıyorum hikayenin bütününe odaklamıyorum..
ayy yeni gördümm ben bunu..
ama bu iyi birşeymi değilmi canım..
yani şimdi ben ekimdemi doğurcammm
cok geçmiş olsun canm umarım cok daha iyi olursun dikkat et kendine ve bebegineseklaj yapıldı ordan kaynaklanıyo galıba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?