hangi sayfa ben bulamadımAnne hakkı işte bu yüzden ödenmiyor. Ama he zorlukla birlikte elbette bir kolaylık vardır. Bebeği olmayan insanları düşünmek lazım.
ağustos anneleri ölmek istiyormuşneden korkuyosun ??
Aşk olsun peri ne sıkılması anlat ve rahatla olur mu öyle şey dertler anlatildikca kuculurperikanad36757439 .!.:Günaydın kızlar mehaba.. Cumadan beri yazamadım.. Giremedim çünkü.. Bu hafta içi izinliydim biliyorsunuz.. Ama sorun o değildi... Cuma akşamı öyle bir olay yaşadıkki bizi ömür boyu yıpratacak...Anlatmak isterim ama çok uzun yazarım sizleri de sıkmak istemem ama günlerdir aklımdasınız size yazıp rahatlamak istiyordum daha yeni evde yalnız kaldım bir yandan da korkuyorum zaten.... İnşallah herkes iyidir...
Aşk olsun peri ne sıkılması anlat ve rahatla olur mu öyle şey dertler anlatildikca kuculurperikanad36757439 .!.:Günaydın kızlar mehaba.. Cumadan beri yazamadım.. Giremedim çünkü.. Bu hafta içi izinliydim biliyorsunuz.. Ama sorun o değildi... Cuma akşamı öyle bir olay yaşadıkki bizi ömür boyu yıpratacak...Anlatmak isterim ama çok uzun yazarım sizleri de sıkmak istemem ama günlerdir aklımdasınız size yazıp rahatlamak istiyordum daha yeni evde yalnız kaldım bir yandan da korkuyorum zaten.... İnşallah herkes iyidir...
Hayırdır canım nooldukş..
olurmu öle şeyy ne sıkılması..
dert ortağı olduk burada..
sevinç mutluluk üzüntü hepsini paylaşıyoruzç.
hayırdır perikanadı yaa korkutma bizi
canımm ya okudukça şimdi bend ekendime kızıyorumm..
hazır olmamız lazım her hali ile..
Allah korusun herşey olabilir.
bence o kan dediğin gibi makattan gelmiştir kazbızsan..
ama sen yinede ihmal etme doktorunu bugün ara sor canımın içi..
kıyamam sana nasıl korkmuş..
öpeyimm seniii
ben 3 senelik evliyim bir çocuğun sorumluluğunu alamam diye 3 yıl bekledim tuğba artık istediğime karar verince planlı hamile kaldım.. kimse demesin ki çocuk bakmak kolay bizim evdeki kedilerimize benzemez maalesef çok zorlanacağımız zamanlar olacak uykusuzluk yorgunluk stres.. ama Allah elbette her zorluğun sonunda kolaylığını da verecek.. evlisin illa ki bu sene olmasa seneye yine çocuk düşüncesi içine girecektik düşün ki çocuğu olmayan veya engelli çocuğu olan insanları bol bol dua ve şükredip Allahtan sabır dileyelim.. benim de korkularım var tabiki doğurunca anlıcaz ki en kolayı doğurmakmış.. başkalarının hikayelerini de çok kapılma lütfen sen dua et hayırlısını iste..ağustos anneleri ölmek istiyormuş
perikanadı neyin var canım anlatabilirsin burası sıkıntını en rahat paylaşabileceğin yer biz sana moral vermeye çalışırızGünaydın kızlar mehaba.. Cumadan beri yazamadım.. Giremedim çünkü.. Bu hafta içi izinliydim biliyorsunuz.. Ama sorun o değildi... Cuma akşamı öyle bir olay yaşadıkki bizi ömür boyu yıpratacak...Anlatmak isterim ama çok uzun yazarım sizleri de sıkmak istemem ama günlerdir aklımdasınız size yazıp rahatlamak istiyordum daha yeni evde yalnız kaldım bir yandan da korkuyorum zaten.... İnşallah herkes iyidir...
Sağol canım benim... Anlatmazsam zaten içim kavruluyor...
Arkadaşlar... Cuma günü işten geldim eşim eve gelmişti zaten. Odaya gidip giyinirken ebeveyn banyosunun kapısını açık gördüm o ara eşime söyledim telefonda konuştuğu için çok anlamadım ben de üstelemedim oralı bile olmadım... Sonra akşam 11 buçukta yatmaya gittik şakalaştım dedim ki banyoda ne aradın canım dedim kapısını da açmışsın ne kapısı dedi ben açmadım sen açmadın mı dedi dedim yoo... Eşim de her şeyin bi anda hep kötüsünü düşünür ya "bu eve hırsız girmiş" dedi.. Dedim daha neler abarttın iyice dedim.. Altınlar nerdeydi dedi çekmecedeydi dedim.. Baktık
Fermuarlı bir çantanın içindeki bi başka kutudaydı hepsi.. Her şey yerli yerinde sadece altınların hiçbiri yok. Başta şaka yapıyor sandım.. Sandıkları alt üst ettik yok.. Eşim ben saçlarımı yoluyorduk ne demek şimdi anlıyorum.. Polisleri aradık geldi 2 kişi önce adam odaya girer girmez "bu nasıl hırsızlık hiçbir yer dağılmamış kapıda zolanma hiçbişi yok emin misiniz hırsızlık olduğuna" dedi.. İnanmadı adam. Çünkü gerçekten kızlar çekmecedeki en ufak bir parçanın bile yeri değişmemiş hiçbirşey yerinden kıpırdamamış. Sadece çantayı açmış içindeki kutuyu boşaltıp kutuyu da aynen yerine koyup gitmişler.. Orda bilgisayarımız var eşimin saati benim saatim var hiçbişiye dokunmamış..Sonra olay yeri inceleme evimiz polis doldu ben zaten cenaze gibi oldum çünkü daha 2 hafta önce eltimdeydi ben alıp getirmiştim getirdiğim gün de eşime söylememiştim ertesi gün söyledim art niyetten değil tabi biliyordu da öyle denk geldi.. Vicdan azabım hala çok büyük. Gelen her polis bu kapı açılmaz mümkün değil dediler. Komiser ben bu kapıyı görsem eyvallah der dönerim felan dedi. Bizim de zaten gelenimiz gidenimiz kimsemiz yok yeni 2 ay olmuştaşınalı.. Polisler resmen bizden şüphelendi.. Parmak izi vs. Bişi çıkacağını sanmıyorum ama ben o gün bugün gece uykuya dalamıyorum sürekli gözümde canlandırıyorum ağlıyorum. Eşim de tabi beni suçluyor hiç yüzüme bakmıyor eltimin kızı geldi yanıma yalnız kalmim diye ne olsa ondan istiyor onla konuşuyor sanki ben evde yokum. Bu daha çok koyuyo bana zaten kendimi suçlu hissediyorum. Bu kapıdan böyle kolay giren yine girer diyorum. Çok korkuyorum. Eşimin desteğine çok ihtiyacım var o da tam tersi. Anneme "bıktım hep başına buyruk sorumsuzlupundan bıktım" felan demiş annem de üzülüyor. Çünkü çıkarken kapıyı kitlememiştim. Kitleseymişim böyle kolay giremezmiş. (Nasıl girdiği de belli değil gerçi) Böyle işte..
perikanadı neyin var canım anlatabilirsin burası sıkıntını en rahat paylaşabileceğin yer biz sana moral vermeye çalışırız
Çok doğru söylüyosun canım umarım bu zorlukları en az hasarla atlatırız sonrasında yavrularımızla güzel günler bizi bekliyor inşallahamin canım inş..
ama şu gerçeği kabullenerek girmek lazım doğuma..
doğum sonrası gerçekten zor günler bekliyor bizi..
bu dünyaya hiç alışkın olmayan bir varlık olacak..
sersemlicek..
büyük eziyetleri olacak alışma dönemi..
tabi bizimde vücudumuz tepkiler verecek... göğüslerimiz acıyacak..
40 gün yaklaşık çok zor geçecek..
annelerimiz yanımızda olursa belki biraz daha kolay atlatabiliriz..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
evet benimde hikayem seninle aynı bende üç senelik evliyim bende bekledim planladım artık istediğime karar verdim eşime güvendiğime karar verdim biliyorum da zor olacağını dediğin gibi ne hikayeleri olan insanlar var ama ölmek istemek falan çok şaşırdım Allah kolaylık versin herkeseben 3 senelik evliyim bir çocuğun sorumluluğunu alamam diye 3 yıl bekledim tuğba artık istediğime karar verince planlı hamile kaldım.. kimse demesin ki çocuk bakmak kolay bizim evdeki kedilerimize benzemez maalesef çok zorlanacağımız zamanlar olacak uykusuzluk yorgunluk stres.. ama Allah elbette her zorluğun sonunda kolaylığını da verecek.. evlisin illa ki bu sene olmasa seneye yine çocuk düşüncesi içine girecektik düşün ki çocuğu olmayan veya engelli çocuğu olan insanları bol bol dua ve şükredip Allahtan sabır dileyelim.. benim de korkularım var tabiki doğurunca anlıcaz ki en kolayı doğurmakmış.. başkalarının hikayelerini de çok kapılma lütfen sen dua et hayırlısını iste..
Arkadaşlar... Cuma günü işten geldim eşim eve gelmişti zaten. Odaya gidip giyinirken ebeveyn banyosunun kapısını açık gördüm o ara eşime söyledim telefonda konuştuğu için çok anlamadım ben de üstelemedim oralı bile olmadım... Sonra akşam 11 buçukta yatmaya gittik şakalaştım dedim ki banyoda ne aradın canım dedim kapısını da açmışsın ne kapısı dedi ben açmadım sen açmadın mı dedi dedim yoo... Eşim de her şeyin bi anda hep kötüsünü düşünür ya "bu eve hırsız girmiş" dedi.. Dedim daha neler abarttın iyice dedim.. Altınlar nerdeydi dedi çekmecedeydi dedim.. Baktık
Fermuarlı bir çantanın içindeki bi başka kutudaydı hepsi.. Her şey yerli yerinde sadece altınların hiçbiri yok. Başta şaka yapıyor sandım.. Sandıkları alt üst ettik yok.. Eşim ben saçlarımı yoluyorduk ne demek şimdi anlıyorum.. Polisleri aradık geldi 2 kişi önce adam odaya girer girmez "bu nasıl hırsızlık hiçbir yer dağılmamış kapıda zolanma hiçbişi yok emin misiniz hırsızlık olduğuna" dedi.. İnanmadı adam. Çünkü gerçekten kızlar çekmecedeki en ufak bir parçanın bile yeri değişmemiş hiçbirşey yerinden kıpırdamamış. Sadece çantayı açmış içindeki kutuyu boşaltıp kutuyu da aynen yerine koyup gitmişler.. Orda bilgisayarımız var eşimin saati benim saatim var hiçbişiye dokunmamış..Sonra olay yeri inceleme evimiz polis doldu ben zaten cenaze gibi oldum çünkü daha 2 hafta önce eltimdeydi ben alıp getirmiştim getirdiğim gün de eşime söylememiştim ertesi gün söyledim art niyetten değil tabi biliyordu da öyle denk geldi.. Vicdan azabım hala çok büyük. Gelen her polis bu kapı açılmaz mümkün değil dediler. Komiser ben bu kapıyı görsem eyvallah der dönerim felan dedi. Bizim de zaten gelenimiz gidenimiz kimsemiz yok yeni 2 ay olmuştaşınalı.. Polisler resmen bizden şüphelendi.. Parmak izi vs. Bişi çıkacağını sanmıyorum ama ben o gün bugün gece uykuya dalamıyorum sürekli gözümde canlandırıyorum ağlıyorum. Eşim de tabi beni suçluyor hiç yüzüme bakmıyor eltimin kızı geldi yanıma yalnız kalmim diye ne olsa ondan istiyor onla konuşuyor sanki ben evde yokum. Bu daha çok koyuyo bana zaten kendimi suçlu hissediyorum. Bu kapıdan böyle kolay giren yine girer diyorum. Çok korkuyorum. Eşimin desteğine çok ihtiyacım var o da tam tersi. Anneme "bıktım hep başına buyruk sorumsuzlupundan bıktım" felan demiş annem de üzülüyor. Çünkü çıkarken kapıyı kitlememiştim. Kitleseymişim böyle kolay giremezmiş. (Nasıl girdiği de belli değil gerçi) Böyle işte..
cnm büyük geçmiş olsun.allah bi daha yaşatmasın.altın da evde durmamalı bence.yerini söylediğin biri var mıydı eliyle koymuş gibi almış.inş bulunur sıkma canını cana gelmesin.
Neyse demek benim gibiler de varmış, rahatladım biraz. Dün anneme de söyledim "sen kafana takacak şey arıyorsun bence" dedi...Böyle saçma sapan kafama birşeyler takıp insanları da sinir ediyorum etrafımdaBenimde öle valla cnm ,hiçbir değişiklik yok göğüslerimde.
Çok endişelenme, zaten çok büyük bir sorun olsa o kadar ara vermezdi doktor. Daha kısa zamanda çağırırdı.Sa
Sagol canim beni de 3 hafta snra cagirdi
Acaba baska bi dr a daha gozuksem mi bilemedm( bebegi de geregindn fazla siklikta ultrasona maruz birakmk istemiyodum ama ...
Ayy canımm, bende yaşamıştım duyguları. Hemde daha erken haftalarda, iş yerinden hastaneye nasıl gittim bir ben bir Allah bilir. Aklından neler neler geçti tahmin edebiliyorum, doktor o zaman herhangi bir sıkıntı görememişti,bende kabızdım o sıralar, sanırım makattan gelmiş demişti.Günaydın güzel arkadaşlarım.
Dün hayatımın en zor gününü geçirdim.
Buraya da yazmıştım eşim 2 günlüğüne deniz havası alayım değişiklik olsun diye Amasra'ya falan götürdü. Her şey inanılmaz güzeldi. Dün akşama doğru döndük ve ben akşam kursuma gittim. Orada lavaboya gittim, afedersiniz iç çamaşırımda kana benzer bir şey gördüm. Bir anda aklımdan neler geçti anlatamam. Panik yapmadan tam olarak ne olduğunu, nereden geldiğini çözmeye çalıştım. Peçeteyle kendimi kontrol ettim ama gelen bir kanama yoktu. Ama abartmıyorum yarım saat inceledim tuvalette. Sonra ders başladı, panik yapmadan girdim, düşünmemeye çalıştım. Akşam saat 9 olmuştu doktoru da rahatsız etmek istemedim açıkcası. Ağrım olursa hemen eşim gelcekti, ona da haber vermiştim. Biraz karın ağrım oldu gibi ben de riske atmamak için eve geldim. Duşa girdim, hazırlık yaptım yine de. Ama elim ayağım bir tuhaf oldu. Aşırı panik olmamanın sebebi; hamileliğimin en başından beri şiddetli kabızlık yaşıyorum. Son iki gün aşırı ağrı yapıyordu, belki orası kanamış olabilir diye düşündüm. Gece ağrım, sancım olsaydı hemen gidecektim hastaneye, hazırlıklıydım. (Hayatımın en zor hazırlığıydı)
Eşim şişen ayaklarıma, belime, bacaklarıma masaj yaptı. Konuşup rahatlattı. Onun sayesinde biraz uyumuşum. Sonra gece kalktığımda kontrol ettim sürekli hiçbir leke,ağrı yok.
Bu arada bebeğim de her zamanki gibi hareketli. O hareket ettikçe ağlamamak için kendimi zor tuttum. O daha çok küçük, erken doğum istediğim en son şey. Dualarıma herkesi katarak hep zamanında hayırlı,sağlıklı doğumlar olsun diyorum. En azından önümüzdeki şu 5 haftayı bir atlatırsak...
Hamileliğim genel anlamda çok rahat geçti ama dünkü yaşadığım stres, korku tarif edilemezdi. Hani doğum korkusu sarmaya başladı, nasıl olacak falan diyoruz ya inanın zerre aklıma bile gelmedi. Yeterki o iyi olsun, sağlıklı olsun diye düşündüm hep. Allah nasıl bir kutsallık vermiş bize!
Normalde canım inanılmaz tatlıdır, çok nazlıyımdır. Ama söz konusu insanın bebeği olunca hiç kendini düşünmüyor. Çok garip!
Allah kimseye o panik anını yaşatmasın. Bütün bebekler sağlığıyla, zamanında kavuşsun annesine,babasına..
(Son olarak akşam erken doğum yapıcam korkusu bastırınca ahhh Pınar ahh niye hazırlamadın şu doğum çantanı diye bir sürü fırça atıp sinirlendim kendime. O yüzden bu hafta ne yapıp edip hazırlıcam. Size de tavsiye)
Günaydın Kasım anneleri..
Her yerim ağrıyor diye bi tabir vardır ya işte tam öyleyim..
Istisnasız her yerim ağrıyor..
Daha okula gitcem eve gelcem temizlik yapcam offf
Günaydın kızlar mehaba.. Cumadan beri yazamadım.. Giremedim çünkü.. Bu hafta içi izinliydim biliyorsunuz.. Ama sorun o değildi... Cuma akşamı öyle bir olay yaşadıkki bizi ömür boyu yıpratacak...Anlatmak isterim ama çok uzun yazarım sizleri de sıkmak istemem ama günlerdir aklımdasınız size yazıp rahatlamak istiyordum daha yeni evde yalnız kaldım bir yandan da korkuyorum zaten.... İnşallah herkes iyidir...
lohusa psikolojisi bu bazıları maalesef ağır yaşıyor eğer çevrende anlayışsız insanlar varsa bu insanları depresyona sürüklüyor.. annemize kayınvalidemize ve eşimize büyük görevler düşüyor bu süreçten geçerken tam desteklerini gösterirlerse inşallah rahatça atlatırız.. ilk 40 gün bebeğin yeni dünyasına alışma süreci olacağından zorlanabiliriz tabiki bol bol dua edelim..evet benimde hikayem seninle aynı bende üç senelik evliyim bende bekledim planladım artık istediğime karar verdim eşime güvendiğime karar verdim biliyorum da zor olacağını dediğin gibi ne hikayeleri olan insanlar var ama ölmek istemek falan çok şaşırdım Allah kolaylık versin herkese
çok geçmiş olsun cnm yaa üzüldümama bir şey sorucam anlamadığım nokta var, senden başka yerini bilen birisi cidden yok mu? yani bana cok garip geldi bu iş, kesin biliyor olmalı giren. iyi düşün birisine söylemiş olabilir misin? eşin de saçmalamış, ondan daha cok üzüleceğin aşikar. erkekler böyle işte hemen faturayı kesiyorlar. ayrıca sen o kapıyı kilitlemiş olsan bile emin ol o altınlar yine giderdi, çünkü belli ki çok sıradan bir hırsızlık değil bu. ayrıca kapı zorlandıysa anlasırlır değil mi bu? kilitli olmayınca şak diye açılıyor mu bu kapı ben anlamadım.
altınlarını çaldırdığın için üzüldüm inşAllah sıkıntını kısa sürede atlatırsın. ama üzülme zaten gitmiş gideceği varmış vardır bir hayır biliyormusun ilk aklıma daha kötü şeyler geldi yazını okuyunca rahatladım sıkma canını giden para olsun başka sıkıntılar olmasın da ailen de atlatır illaki sen hamilesin güçlü ol herşeyden önce sağlıkSağol canım benim... Anlatmazsam zaten içim kavruluyor...
valla peri tanıdık birinin işine benziyor bu cana geleceğine mala gelsin diyelim artık.. üzme kendini hamilesinPolisler de o yüzden bir türlü inanmadı hırsızlık olduğuna... Çilingir getirip bu kapıyı nasıl açabilirsin diye bile sorduk.. Adam geldi kapıyı gören zaten bi afallıyor.. Bu kapının tokmağı sadece 5000 tl dir diyolar (tabi abatı bence) Ama kapımız gerçekten çok kalın çok ağır ve 4 güvenlik sistemi var.. Çilingir kartla denedi açamadı.. Abi a-maymuncukla felan açmışlardır herhalde felan dedi ya da plastik yumuşak bişiyle dedi.. Kilitli olsa kolay açamazdı ses yapardı dedi eşim zaten bana aşırı sinirli kilitleseydin bari çekmecede bırakmasaydın her seferinde suçluyor zaten ölüyrum ben... Anahtarlarımz zaten hep bizimle.. Giren artık sanırım hırsızlıkta çağ atlamış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?