2014 Kasım Anneleri

Kızlar kayınvalideleeden bahsetmişsiniz. Keşke hiç gelmese diyorum bu zamana kadar bi eksiğim bi ihtyacın var mı demedi zeyy senin dediğin gibi oğlunu arayıp bana selam gönderiyo. Eşim 4 5 ay önce ameliyat geçirdi ben o zaman çalışıyodm eşime bakmak için hep birlikte gelmişler be im bi gün önce yaptığım çorbayı içmişler hep birlikte buzluğumdakileri yemişler bende işyerinden aç geldim evde yiycek bir lokma bişey yok beni düşünmesini geçtim ertesi gün de ben işe gidicem oğluma bi çorba yapıyım diye düşünmemiş ya oğlunu düşünmeyen beni hiç düşünmez benim eşim ev işi yemek konusunda çok iyidir çok güzel yemek yapar misafir davet edicek kadar fakat ayağından ameliyat olduğu için ayağa kalkamıycağını sevgili annesini de biliyodu ve böyle davrandı. Kusura bakmayın kızlar kv karşı çok doluyum uzun oldu

Evett canım çok haklısın erişebilsem öpçemm şimdilik okşamakla yetiniyorum tatlışım benimm o tekmelyince unuttum sinirimi

ayy çok benzer canım aynen oğlunu düşünmeyen beni mi düşünsün..
bi geldiklerinde eşim dediki anne senin pilavını özledim yaparmısın..
masa yemekler herşey hazır ben hazırladım bi tek pilavı eşim bana yaptırmadı annem yapsın diye..
kadın geldi mutfağa önce pirincime laf etti sonra kızgın yağa attı pirinci bana da dediki "bu olunca sen suyunu kat 20 dakka sonrada altını kapat" geçti içeri oturdu...ne sofra toplamaya yardım eder ne bişeye...kızı da öyle...
sen mi yapmış oldun yani pilavı ozaman??
ben de yaptığı tek iş de buydu ama eşim hiç bir şeyin farkında değil ben söyleyince de suçlu oluyorum ondan artık ağzımı açmıyorum...

Evett canım çok haklısın erişebilsem öpçemm şimdilik okşamakla yetiniyorum tatlışım benimm o tekmelyince unuttum sinirimi
hah isteee ohhh ne güzell bak sen keyiflennince bebişte keyifleniyor annesi şimdilik eliinle opucuk kondur yarın dogduklarındaa doya doya opcez

Ayy aynı gerçekten canım bi de eşim doğulu annesine babasınâ aşık laf söyleyince bana hak verir ama onların kötü niyetı yoktur yanlıilıkla olmuştur farkında olsalar yapmazlardı istersen düşündüklerini onlara söyle der onlara karşı hiç kızmaz öfke beslemez ben de alıştım artık diyorum ki 'aşkım annenin kötü bi niyeti yok biliyorum düşünemedi heralde böyle böyle dedi diyorum ' tartışma çıkmasın bende söyliyceğimi söylemiş olıyım diye

valla ben söylemiyorum artık çünkü çok sinirleniyo..
sineye çekiyoruz mecbur..

kızlar ya benm bu göbek deliğim iyice kçüldü miniminnacık kaldı valla kapanacak deliksiz kalacam diye korkmaya başladm haa niye böyle oluyor normal mi ki bi sonraki kontrolümde doktoruma soracğm hiç normal görünmyr bana bu göbek deliği

Doğum ağrısı (Doğum sancısı) 'nı azaltmak için neler yapılabilir
- Doğum sancıları sırt üstü yatmakla geçmez. Anne adayının doğum sancıları sırasında ayağa kalkıp hareket etmesi ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Sabit bir şekilde yatmak doğum sancılarının hafiflemesini engeller.

- Sancıların geldiği sırada yatakta yatıyorsanız kalçanızı sağa ve sola doğru çevirmek ağrıları azaltabilir.

- Doğum sırasında mırıldanmanız, hafif bir şekilde bağırmanız ve inlemeniz de doğum ağrılarını belli bir ölçüde hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

- Müziğin ruhun gıdası olduğunu bilmeyen yoktur. Bu nedenle müzik dinlemek sizi gevşetir ve rahatlatır, bunun neticesinde doğum sancılarını daha hafif hissedersiniz.

- Doğum sırasında ya da ağrıların hissedildiği esnada güzel hayaller kurmak ağrılarınızı büyük ölçüde hafifletebilir.

- Omuz, bel ve kuyruk sokumu bölgesine yapılan masajlar ağrıları hafifletir.

- Belinize koyacağınız sıcak ve ıslak bir bez ağrılarınızı hafifletmektedir.

- Doğum sırasında sancı odasında yer alan herhangi bir objeye odaklanmanız yani konsantre olmanız ağrıları hafif hissetmenize yardımcı olur. Bu obje herhangi bir süs eşyası ya da duvar saati olabilir.

- Doğum esnasında yanınızda bulunan tanıdık kişinin bacaklarınıza ve ayaklarınıza masaj yapması doğum ağrılarınızı büyük ölçüde azaltır.

- Doğum ağrılarının az hissedilmesi için solunum egzersizleri hem anne için hemde bebek için oldukça önemlidir. Anne adayı doğum sırasında sancıların geldiğini hissettiği sırada yavaş ve derin bir nefes almalıdır. Aldığı derin nefesi yavaş yavaş bırakarak sancının geçmesini beklemelidir. Doğum ağrılarının geldiği sırada hızlı bir şekilde nefes alıp vermek yanlıştır. Bu durum ellerinizde uyuşmalara ve istem dışı kasılmalara neden olabilir. Sancılarınızın azaldığı sırada kendinizi kasmayın ve rahatlamaya çalışın. Sancılarınızın geçtiği süre zarfında dinlenin ve diğer sancıya kadar enerji toplayın.

kızlarrr bnm canm cips istyo.dayanamyp yiyorm haftada 1 fiilan. sağlıklı değl ama bnm gbi kendne bu konuda yenik düşen vr mı yedkten snra vicdan muhasebesi yapyrm bi de keske yemesydm dye.
canm çok kasmana gerek yok zaten istediğin herşeyi yiyip içebilirsin tabi aşırıya kaçmadığın sürece ben kahvede kolada içiyrm cips de yiyirm ama içecekleri sadece 1 bardak hatta bazen yarm bardk cips gibi zararlı şeyleride çok az miktarda zaten kararında az yiyince bebeği etkilemyr doktorm bana öyle söylmişti hiç birşy yasak değil yani az yediğin zamanlarda vicdanın rahat olsn ama aşırıya kaçarsan o zaman muhasebe yap tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…