• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Feci kilo aldırıyor tahin. Benm doktor bebeğin iri olmasından hiç rahatsız değil ooo maşallah maşallah deyip duruyor bende ne bulursam yiyorum😂
Ya bisey dicem senin sancılar olduğunda bi ilaç verdiler mi? Beni gönderdi eve istirahat et dedi başka da bişi demedi. İş yapma yat dedi sadece ama ayağa kalktığım anda karnım taş kesiliyor strese sokuyor beni. Ve makatımda garip bi sıkışma ile gelen ağrı var
Evet ben normal kontrole diye gitmiştim nst de baya sancı varmış doktor acile gönderdi. Orda nst ye bağlı yattım 4 5 saat. O sırada dil altı ilaç verildi bide 1000 lik serum takıldı. Kan idrar alındı onlarda sorun çıkmadı normal dediler. Açıklık bakıldı Allahtan açıklık yoktu ama yine de sancın var bikaç gün yatırmamız gerekiyor şuan doğumhanede boş yatak yok Şehir hastanesine gidip yatış yaptır dedi. İmza atıp çıktım kendi doktorumu aradım en sonki nst min fotosunu attım. O da seninki gibi eve git dinlen evet sancın var ama ben bunun için yatırmazdım dedi. O gece evde dinlendim ertesi gün kendi doktoruma gittim orda da bir tane sancı çıktı ona normal yalancı sancı dedi Progestana başlattı. İki haftadır kullanıyorum tabi bide günde sadece yarım saat yürüyüş dedi. Yorulmak, stres yok şuan sadece gün içinde arada bir oluyor sancı o da normal bence.

Ay bende gece bir kasılma bir ağrıyla uyandım karnım semsert olmuş. Eyvah dedim doğum sancısı böyle bişey heralde başlıyor. Wc ye gittim meğerse idrarım varmış o kadar sıkışmışım ki sancı yapmış. Yapınca rahatladım geri yattım 🤣
Geceleri evet öyle idrara sıkışmış oluyorum ki biraz daha gitmesem patlayacakmışım 😂😂

Canım bunlar normalse endişe etme bence,bunu instagramda bir kadın doğum uzmanından dinledim.Bulursam atayım buraya.Ama normal iri bebeklerden bahsetmiyor suyu fazla olan,genetiğe bağlı olmayan bebeklerden bahsediyor.Senin bebeğinin böyle bir durumu yoktur,şeker yoksa.Ben mesela şeker yükleme de yaptırmadım biraz haftasından ilerde benim de.Suyu normaldi.Tatlı yeme olayı bende de var ve bazen engel olamıyorum.Ve ben tatlı sevmezdim ne hale geldim 😅Şekerim var mı yok mu valla öylesine yaşıyorum Allah a bıraktım.Bazen kontrol ediyorum bazen edemiyorum iste .Saldım ben ya😅
Ya ben şeker yüklemede yaptırmıştım normaldi. İri olunca doktor yine açlık tokluk istedi sağlık ocağında baktırdım yine normal çıktı. Genetik olarak da eşimde bende orta boylardayız ama inşallah beslenmemden kaynaklıdır. Bende tatlıya engel olamıyorum ya çok dikkat edemedim o yüzden yarınki kontrolden korkuyorum 😕

Evet ben normal kontrole diye gitmiştim nst de baya sancı varmış doktor acile gönderdi. Orda nst ye bağlı yattım 4 5 saat. O sırada dil altı ilaç verildi bide 1000 lik serum takıldı. Kan idrar alındı onlarda sorun çıkmadı normal dediler. Açıklık bakıldı Allahtan açıklık yoktu ama yine de sancın var bikaç gün yatırmamız gerekiyor şuan doğumhanede boş yatak yok Şehir hastanesine gidip yatış yaptır dedi. İmza atıp çıktım kendi doktorumu aradım en sonki nst min fotosunu attım. O da seninki gibi eve git dinlen evet sancın var ama ben bunun için yatırmazdım dedi. O gece evde dinlendim ertesi gün kendi doktoruma gittim orda da bir tane sancı çıktı ona normal yalancı sancı dedi Progestana başlattı. İki haftadır kullanıyorum tabi bide günde sadece yarım saat yürüyüş dedi. Yorulmak, stres yok şuan sadece gün içinde arada bir oluyor sancı o da normal bence.
Benimki niye hiç önemsemiyo bu durumu ya bende bu meselenin peşine düşeyim mi düşmeyeyim mi bilemiyorum o yüzden. 3-4 saati rahat geçirsem sonra yine garip bi makat sancısıyla karın sertleşmesi oluyor ve huzursuz bi his yaratıyor bende. Senin geçti mi peki progestan kullandıktan sonra

Ya ben şeker yüklemede yaptırmıştım normaldi. İri olunca doktor yine açlık tokluk istedi sağlık ocağında baktırdım yine normal çıktı. Genetik olarak da eşimde bende orta boylardayız ama inşallah beslenmemden kaynaklıdır. Bende tatlıya engel olamıyorum ya çok dikkat edemedim o yüzden yarınki kontrolden korkuyorum 😕
Senin yerinde olsam daha rahat olurdum şeker bile çıkmamış canım,suyun da iyi bebek iyi besleniyor demek ki.Ben de suyum normale çıktığı için kendimi biraz daha iyi hissediyorum.

Haftasını yakalasın da varsın minik bir bebek olsun. Yeter ki sağlıklı olsun. Ne yapacağımızı şaşırdık artık. İnsan bazen elinde olmadan kendini suçluyor.
Canım hiç kendini suçlama. Kızıma hamileyken 1 hafta geriden geliyordu her şeyi yiyordum muz, yumurta, protein kilo aldıracak ne varsa ama kendim 27 kilo almıştım bebeğim 2,5 kilo doğdu 37. haftada. Şuan ise 4 kilo doğan akranından uzun. Gayet sağlıklı gelişimi var. O yüzden başka bir problemi yoktur inş kilo olsun sadece doğunca çok hızlı alıyorlar. Bak bu gebeliğimde hiç dikkat etmiyorum beslenmeme bu da önden gidiyor. Yani alacağı varsa da alıyor. sen yine de dedikleri gibi bol bol ye ancak elinde olmayan şeyler için kendini bebeği strese sokma

Nasıl değiştiriyorsun🥹
Dua ederek 😂 soluma uzanıyorum mümkünse bacaklarımın arasına yastık koyuyorum ve vücudumu salıyorum diyebilirim. Öyle telefonda falan oyalanıyorum nir süre. 15-20 dk sonra kalkınca oramı buramı tutmadan yürümek mümkün oluyor genelde 😅

Canım hiç kendini suçlama. Kızıma hamileyken 1 hafta geriden geliyordu her şeyi yiyordum muz, yumurta, protein kilo aldıracak ne varsa ama kendim 27 kilo almıştım bebeğim 2,5 kilo doğdu 37. haftada. Şuan ise 4 kilo doğan akranından uzun. Gayet sağlıklı gelişimi var. O yüzden başka bir problemi yoktur inş kilo olsun sadece doğunca çok hızlı alıyorlar. Bak bu gebeliğimde hiç dikkat etmiyorum beslenmeme bu da önden gidiyor. Yani alacağı varsa da alıyor. sen yine de dedikleri gibi bol bol ye ancak elinde olmayan şeyler için kendini bebeği strese sokma
Kesinlikle katılıyorum. Büyük oğlum 40nci haftada geldi iki buçuk kilo doğdu.hersey olurunu bekliyor aslında aşırı kilo almıştım sureklj yedim ilk gebelik olduğu için çok yersem çok kilo alır sandım tam tersi oldu . Şuan maşallah o var hatta iki buçuk kilo doğan sen misin diye sakalastik gene tabiki dikkat edelim yememize

Kızlar iyi akşamlar 🙋🏻‍♀️ bugün 34+0 kontrolüm vardı. Dün bütün gün karnım çok sertti ve çok az hareket hissetmiştim kaskatıydı sanki ve acıyordu karnım. İlk NST ye girdik. Çok şükür iyiymiş bebiş sancı çıkmadı kilosu vs gelişimi de normal çıktı. Coraspini bıraktık artık. 36 da çağırdı. Doğum tarihini de o zaman kesinleştiririz dedi. 14 Ekim oluyor🫠 şimdi yeniden muayene için geri sayım 😂 hastane çıkışı gidip sonunda park yatak aldım elele markasının Madre modelini aldım çok araştırdım baya tavsiye eden vardı. Sallanan amore ana kucağını da almıştım geçen ay elele den yine. Geriye şifonyer kaldı onu da ikea dan almayı düşünüyorum. Bide ufak tefek E bebek alışverişi kaldı. Ayy sonunda kavuşacağız bebişlerimize 😬
İnşallah sağlıkla🥹 aynıyız canım seninle tarih olarak benim de yarın kontrolüm var güzel şeyler duyarız her kontrolde inşallah🌸

Benimki niye hiç önemsemiyo bu durumu ya bende bu meselenin peşine düşeyim mi düşmeyeyim mi bilemiyorum o yüzden. 3-4 saati rahat geçirsem sonra yine garip bi makat sancısıyla karın sertleşmesi oluyor ve huzursuz bi his yaratıyor bende. Senin geçti mi peki progestan kullandıktan sonra
Evet o gün gibi olmadım hiç bidaha progestandan mı yoksa izne ayrıldım o mu etkiledi bilmiyorum. Gün içinde bikaç kez oluyor yine ama daha hafif makata doğru baskıyla beraber karnımda sertleşme oluyor.

Kesinlikle katılıyorum. Büyük oğlum 40nci haftada geldi iki buçuk kilo doğdu.hersey olurunu bekliyor aslında aşırı kilo almıştım sureklj yedim ilk gebelik olduğu için çok yersem çok kilo alır sandım tam tersi oldu . Şuan maşallah o var hatta iki buçuk kilo doğan sen misin diye sakalastik gene tabiki dikkat edelim yememize
İlk gebelikler biraz öyle oluyor demek ki :) Ben de daha özenliydim fazla yiyordum. Her şey olacağına varıyormuş doktor doktor geziyordum neden bebeğim küçük diyordum sorun yok normal diyorlardı. Minicik bir kız geldi dünyaya çok şükür. Bekleyen herkes sağlıkla alsın kucağına 🙏🏻

Ben hamile kaldığımdan beri 5 kilo almışım. Eski iştahım yok hiç. Eşim sürekli sen hiç mi bir şey aşermiyorsun deyip duruyor. Porsiyonlarım yarım. Bu kadar iştahsızken bari mideme giden her şey sağlıklı olsun diyorum. Kendimi zorluyorum. Ama dediğin gibi biz ne yaparsak yapalım her şey yine olacağına varıyor. Allah büyük. İnşallah kilo dışında bir problemimiz olmaz da bu durumu da böylece atlatmış oluruz.

Ben hamile kaldığımdan beri 5 kilo almışım. Eski iştahım yok hiç. Eşim sürekli sen hiç mi bir şey aşermiyorsun deyip duruyor. Porsiyonlarım yarım. Bu kadar iştahsızken bari mideme giden her şey sağlıklı olsun diyorum. Kendimi zorluyorum. Ama dediğin gibi biz ne yaparsak yapalım her şey yine olacağına varıyor. Allah büyük. İnşallah kilo dışında bir problemimiz olmaz da bu durumu da böylece atlatmış oluruz.
Ben on kilo aldım bu sefer . Ama bizim kendi kilomuzla hiç alakası yok bunu biliyorum net .biraz genetik sanırım bilemedim . Dün ebemize doktorlar kaşar oneriyormus kilo aldirirymus dedim kahkaha attı ne diyecegimi bilemiyorum dedi .

Hep yürüyorum genelde hamileliğimin başından beri. Ama bir yere kadar arabayla gidiyorum. Yürüyüş yolunda yürüyüşümü yapıp arabayla geri geliyorum eve. Bu sefer ilk defa arabasız indim arabamda bir sıkıntı vardı. Yarım saat 40 dakika yürüyeceğim yolu 1- 1,5 saat yürümüş oldum. Karnımda iğneler batınca sancı mı bu dedim sancının da ne olduğunu bilmiyorum çünkü🥹😭
Geçtiyse iyisindir canım doğum sancısı duşla, hareketle vs geçmiyor. Artık yalancı sancılar çok sıklaşmaya başladı bizim bu haftalarda 🥲

Bende 4 kilo almistim ama bu haftalarda istahim artmaya basladi bir haftada 1 kilo daha aldim oldu 5. Doguma kadar 2 kilo daha alirim gibi. Yani demem o ki istahimiz bu haftalarda artabilir 😊

canım ben doğum sancısı yaşadığımda bi yerde okudum ya da duydum 34. haftadan sonra olan sancılara ilaçla müdahale etmeyi çok tercih etmiyorlarmış daha çok kendi seyrine bırakıyolarmış diye hatırlıyorum acaba ondan olabilir mi

Feci kilo aldırıyor tahin. Benm doktor bebeğin iri olmasından hiç rahatsız değil ooo maşallah maşallah deyip duruyor bende ne bulursam yiyorum😂
Ya bisey dicem senin sancılar olduğunda bi ilaç verdiler mi? Beni gönderdi eve istirahat et dedi başka da bişi demedi. İş yapma yat dedi sadece ama ayağa kalktığım anda karnım taş kesiliyor strese sokuyor beni. Ve makatımda garip bi sıkışma ile gelen ağrı var
tahini nasil kullaniyorsun canim yani gunde ne kadar kac kasik tahmini. sanci karin sertlesmesi bende de var dunden. ara ara oluyordu da dunden bi farkli gibi sanki sertlikler oturdugum yerden kalkamiyordum dun gece oyle uyudum sertlikle bence gercek dogum sancisi olsa uyumakla gecmezdi uyutmazdi bir de usutdum girip gibiyim

Back
X