• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Ben vermiştim canım, patatesli çıtır börek tarifi

Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un

İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nana
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Üzeri için
1 adet yumurta

Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )

2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.

İlahi yaa güldürdün beni, burdayım burda:KK48:
Nilcm bebislerimiz buyurken ben senden bol bol mama ve corba tarifi bekliorum::)))

kontrolde görünce aranız düzelmiştir diye sorayım dedim keşke sormasaydım benim de sinirim bozuldu şimdi..
Artık ağlayıp sızlamak yerine karar verdim kendi keyfime bakıcam umursamicam ben de onu.. Mesaj atım gerekeni.. Artık kendi halimeyim yiyip içip oturcam

O haftalardaki kilosunu felan hatırlamıyorum canım ama 29. hafta nerde 32. hafta nerde... Kafaya takılacak bişi olsa doktorun söylerdi zaten kendini üzmeye yer arama bakim :KK20:
29+4 lerde gitmiştim canım bir hafta geriden gidiyor demişti.32+0 da çalışabilir raporu aldığımda tekrardan sorarım bakim büyümüş mü ancak 1500 olur
Amin canım cümlemizinkini korusun.. O konuyu hiç açmıyorum.. İzinli evde olduğu halde gelmedi.. çıkışta aradım öğlen olmuştu bişi yememiştm yemek yiyelim diye uyuyorum yorgunum dedi odunnnnnnnnn...
Ah bu erkekler...
Artık ağlayıp sızlamak yerine karar verdim kendi keyfime bakıcam umursamicam ben de onu.. Mesaj atım gerekeni.. Artık kendi halimeyim yiyip içip oturcam

En iyisini yapıyorsun canım. Öyle yapana böyle yapmak gerek

Bu kadar uzatacak büyütecek ne bldu eşin anlamıyorum perim yaa.. neyse sen doğru kararı vermişsin, paşanın sağlığı için senin de iyi olman lazım :KK60::KK15:

29+4 lerde gitmiştim canım bir hafta geriden gidiyor demişti.32+0 da çalışabilir raporu aldığımda tekrardan sorarım bakim büyümüş mü ancak 1500 olur

Ah bu erkekler...

En iyisini yapıyorsun canım. Öyle yapana böyle yapmak gerek
sana yazıcam bulamadım yazını benim 29. haftada 1009 gramdı bebek şimdi 34. haftada 2443 oldu kafana takma hiç..

Ben vermiştim canım, patatesli çıtır börek tarifi

Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un

İç Harcı için:
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nana
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Üzeri için
1 adet yumurta

Hazırlanışı
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini serin ve üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. 2. yufkayı da üzerine sererek aynı şekilde sosunuzu bu yufkanın üzerine de sürüyorsunuz. ( Yapım aşamasında sirke kokusu beni endişelendirmişti ama piştikten sonra çıtır çıtır nefis bir börek oldu. )

2 kat serdiğiniz yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parça kesiyordunuz ve üçgenlerin kaşın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz. Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıttığınız fırında börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.

İlahi yaa güldürdün beni, burdayım burda:KK48:
Canimmmm supersin imdadima yetistinn

Kizlar geceliklerinizi katlayip hastane cantasina nasil koydunuz?? Kirisir gibi gelio. En uste mi koysam bi iki katlayip??siz nasil yaptiniz???

Merhaba anneler.... Doktorumuzdan geldik... 31+5 iz bugün... Oğlum 2050 gram, 42.7 cm olmuş tosunum.. :KK46::nazar::nazar::nazar:Yine sadece 1 kilo almışım.. 33. haftaya girerken toplam 5 kilo almış bulunmaktayım... :KK37:
ohh maş Allahi. Nazar değmesin. Senin kilo durumunda süpermiş.
Oh islerim bitti,
Balkonu yikadim, evi sildim, (zaten koklu temizligi yapmistim 2gun once)
Pastalar tamamdir, yemegi bastirdim..
Bir pilavim kaldi, aksama alisverise gtcez kocisle snra misafire hazirim. :)
Kizim yoruldu yalniz,ayaktayken iyi vurdu.
Annee otur diyo galiba.

Ve sunu farkettm ayaktayken daha enerjigim yatmak bana iyi gelmiyor kesinlikle, havalarin serinlemesi işime geldi..
Hamarat hatun seni. Ben o kadar iş yapsam yerimden kalkamam her halde :) Nazardeğmesin :nazar:

Gecen hafta kontlumd3 doktorum bana dusta ilik su ile sivazla goguslerini dedi sari bir akinti geldigini soylemistim ilk sutlermis tahris etme ilik su ile sivazla sadece d3misti cnim ayri bir masaj varmibilmiyorum
bende tam olarak bilmiyorum gögüs kanallarını açmak için yapılıyormuş da

Canım senin konuna çok dahil olmayı istemedim okudum biliyorum ama durumu eşler arasına girmek fikir beyan etmek hiç tarzım değildir ama bence sen de eşinde umursamamaya çalışırsanız birbirinizi pek sağlıklı olmaz ilişkiniz biran önce çözüm yolu üretmeniz gerekir birbirinize özellikle senin eşine en ihtiyaç duyduğun dönemdesiniz

Sonunda sana gelip ben yapıcam çantanı yıkamanı carputi doğuma en yakın sensin neden hala yapmadın:KK55::KK53:
büyüsü bozulsun istemiyorum son dakika yapıcam hihihhii :KK48: sancım gelince atıcam valizi hole doldurcam :KK45: tamam tamam yarın hazırlıyorum artık eşime dedim beraber hazırlıcaz eşyaları yıkadık ütüledik bi ben sonradan gecelik aldım onu yıkıycam o kadar

Back
X