2014 Kasım Anneleri

Günaydın kızlar biz doktordan geldik herşey yolunda çok şükür 33+1 iz ama ultrasonda 34+4 çıktı bpd si başka bişeyide ölçmedi zaten doktor felişimi güzel 3,5 kilo doğar ekimin sonunda doğum olur hazır ol ve 2 hafta sonra tekrar kontrole gel dedi bizden haberler böyle bu arada elennil arkadaşın neyi var aradım ana bulamadım hastaneye yattım diyo

cnm sekerın duşmuş senın oncelıkle bırseyler ye :)

aclık kan sekerı 90 altı, tokluk 140 altı olması lazım (1saat tokluk), hatta dun muayene oldum endokrın uzmanına

senın sekerın baya dusmus, bırseyler ye, sorun yok gıbı gorunyor

Gecenlerde bi tanidiga gittik, esimin arkadasinin esi, kadin 40in ustunde.. ikizleri var, daha yasini doldurmadilar, gec oldu zaten, tedaviyle.. Kadin masallah hamileyken, sabah aksam öglen cay bardagnda icmis turk kahvesı, kola desen 2,5 litre bitiriyormus..
Banada kola verdi,ayip olmasn diye ictim artk, bitirdim doldurayim mi diyor, ben tek icmede 3 bardak icerdim diyor.. ben yok dedim, nrmalde sevmem kola zaten, o kadar da icemem dedim..
Bebeklerine gelince biri cok iyi. Ama digeri geriden geliyo gelisimi, gözlerinde sorun var, zekada problem yok, ne yap desen anliyor ama, sanki bize bakmiyor,kayiyor gözler.. cok kafeinden midir bilmiyorum artk, Allah sifa versin.

Canım maşallah kuzuna.. Ay bana doktor hiç öyle bişi demiyor ya ekim sonu ya da kasım başı doğurursun gibi hiçbişiden bahsetmiyor sadece gelişimi iyi güzel vs. o kadar.. elennil arkadaşımızın da sancısı nst de 100 ün üzerinde çıkıyormuş canım yatışı yapılmış doktoru bekliyordu en son ama daha haber vermedi...

kız ne bekliyosun hamile kadın arkadaş ta olsa evladından kıymetli mi ye gitsin olur mu hiç öyle şey

sımdı bebeklerde bırsey olmasada ılerıde cıkar, kahve neyse de kola ıcmısse acısı cıkar onun dıye dusunuyrm

sende bıda sakın ıcme

Oturma odasinda yatiyolar mutfakla birlesik benim oda valla zilli şey hemen uyaniyor annemde kizi gibi sever arkadisimi biseyler hazirlamis bize gelin dedi ayyy bi uyansalar kedimle beraber esir gibiyiz şuan
kız ne bekliyosun hamile kadın arkadaş ta olsa evladından kıymetli mi ye gitsin olur mu hiç öyle şey
u

habertürk te okuduğum bir makalenin bir kısmı....DOĞUM ÜZERİNE ....

Doğum hormonlarla ilgili bir deneyimdir.Doğumhanede adı geçen hormonlar kulağa gayet klinik gelir ve ilgi çekmez. Mesela, prolaktin, beta-endorfin, oksitosin gibi. Ama elbette bu hormonlar insanlığın oluşumunda temel yapı taşlarıdır. Örneğin oksitosin, partnerinizle veya yeni doğan bebeğinizle aranızdaki sevginin oluşması sürecinde sizi kırılgan, karmaşık ve derin duygulara sürükleyen hormondur.

Sevmek ve sevilmek insan olmanın hayati bir unsurudur; oksitasin ise doğum sancısının ve doğumun hayati önem taşıyan hormonudur; acının şiddetinin azaltılmasından bebeğin dünyaya gelmesi için gerekli kasılmalara kadar her şeyi yapar. Bu da normal doğum sürecini oluşturur. Oksitosin üretimi için karanlık ve güvenli bir yerde olmak gerekir ancak bazı kadınlar kimi nedenlerden dolayı normal doğumu gerçekleştirecek kadar oksitosin üretemezler. Bu hormonu üretememe nedenleri doğum korkusu ve doğumu korkunç bir süreç olarak düşünmek olabilir mi? Korkunca vücut adrenalin hormonu salgılar ve bu hormon oksitosin üretimini durdurur. Doğumun gerçekleştiği yerin fazla aydınlık olması, bilmediğiniz bir hastanede doğum yapmanız gibi psikolojik sebepler oksitosin üretimini azaltır.

sımdı bebeklerde bırsey olmasada ılerıde cıkar, kahve neyse de kola ıcmısse acısı cıkar onun dıye dusunuyrm

sende bıda sakın ıcme
Ayy bu kola normal insana bile zararli.. Gecen kuzenimin oglunun d.gunune gittkk esi ikinciye hamile ben portakal suyu alayim dedim kiz kola icti hep iciyorum bisey olmaz diyo ne rahat zaten dedim iki cocuk zor olcak dimi ilkinin bana yuku yok diyo ilgilendigi yok ki.. Sevmiyorum boyle acayip genis tipleri

Kız hakikaten sen kahve içiyo sayılmazsın... Ben türk kahvesini sade içenlerdenim.. Her gün de muhakkak içerdim o yüzden kendimi frenliyorum yoksa mideme felaket dokunuyor bu aralar...

öyle valla

Oturma odasinda yatiyolar mutfakla birlesik benim oda valla zilli şey hemen uyaniyor annemde kizi gibi sever arkadisimi biseyler hazirlamis bize gelin dedi ayyy bi uyansalar kedimle beraber esir gibiyiz şuan

u

aa sen ne bekliyosun ki canım, git ye bişeyler, yazın oldu bizim de arkadaşlarımız geldi, sabah erkenden kalktık kahvaltıyı hazırladık, çay iyice demlendi yok bunlar uyanmıyor, saat 8 falandı biz kalktığımızda onlar 12 de uyandı o arada çayı termosa koydum, karnımı güzelce doyurdum, balkona hazırlamıştım masayı, valla eşim de çok dayanamaz açlığa, en son iyice doyurduk karnımızı, onlar uyanınca tekrar kahvaltı ettik, gürültü ile uyanacaksa da uyansın zaten

YİNE HABERTÜRKTE OKUDUĞUM DOĞUMUN DOĞAL YÖNTEMLERLE BAŞLATILMASI YAZISI

Hamilelik, söylenegelenin aksine 9 ay değil ortalama 40 hafta sürer. Doğumun gerçekleşmesi beklenen aralık 38. ve 42. gebelik haftaları arasıdır. Hamileliğin en zahmetli kısmı bu son haftalarda olduğu için anne adayları bu süreçte sabırsızlanmaya başlarlar. Bebeğin bir an önce göbekten kucağa terfi etmesini arzularlar.

Hem bu sabırsızlanmanın hem de tıp camiasındadoğumu kendi haline bırakma alışkanlığının olmamasının etkisiyle birçok anne adayı 40. hafta civarında doğumunun suni yöntemlerle başlatılmasına razı oluyor. Oysa bebek tam da gelmesi gereken günde gelir çoğunlukla; ne erken ne de geç.

Doğma vakti gelmiş bir bebeğin gelişini hızlandırmanın bazı doğal yöntemleri de var elbette. Eğer hem siz hem bebeğiniz doğuma hazırsanızdoğal yöntemler işinize yarayacaktır. Eğer henüz hazır değilseniz ne kadar uğraşsanız da doğumbaşlamayacaktır.

Doğal yöntemlerden bazıları şöyle:

Gevşeyin: Eğer gergin ve endişeliyseniz ya dadoğumu kafanıza çok takmışsanız doğumun başlaması gecikebilir. Gevşemeye çalışın. Meditasyon yapın, uyuyun, vücudunuza güvenin.

Doğru noktaların uyarılması: Akupunktur, akupressure gibi teknikler vücudun doğru noktalarını hedef alarak sizi doğuma hazırlamaya yardımcı olabilirler. Hamileler için yapılan özel masajlar ve aromaterapi, özellikle de adaçayı kokusu gevşemeniz için birebirdir.

Son yalnız saatlerinizin keyfini çıkarın: Eğerdoğumunuz gecikmişse kendinize özel bir şeyler yapın. Manikür yaptırın, yemeğe çıkın, güzel bir film seyredin, iyi vakit geçirmeye bakın. Uzun ve ılık bir banyo yaparak vücudunuzu gevşetin. Bebeğiniz doğduktan sonra bir süre bunlara vaktiniz kalmayacak.

Yürümek, merdiven çıkmak ve pilates topu:Yürüyüşe çıkın. Eğer kasılmalar başladığı haldedoğum başlamamışsa yürümek doğumun başlamasını hızlandıracaktır. Bebeğin doğumpozisyonuna gelmesine de yardımcı olan yürüyüş, kasılmalar başladığında da sizi rahatlatacaktır. Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur. Bunların dışında pilates topunun üzerinde vakit geçmek, topa oturup minik minik zıplamak, kalçanızla daireler çizmek de faydalıdır.

Seks: Seks, doğumu başlatmak için bilinen en doğal ve etkili yöntemlerden biridir. Spermde bulunan prostagladin hormonu doğumu tetikler. Göğüslerinizin uyarılması ya da üzerlerine ılık havlu konulması, vücudunuzun oksitosin salgılamasına neden olur.

Yardımcı gıdalar: Söylenen o ki hurma ya da ananas yemek doğumu başlatmaya yardımcı olabiliyor. İkisinin de yan etkisi yok. İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ahududu yaprağı çayı, doğum kasılmalarının başlamasına, doğumdan sonra da rahmin toparlanmasına yardım eder.

Dikkat!

• Bu yöntemler her zaman, her kadında işe yaramayabilir.
  • Vücudunuzda doğuma dair belirtiler varsa, doğal yöntemler daha iyi sonuç verir.
  • Hamileliğinizin 39-40 haftasından önce bu yöntemleri uygulamaya başlamamalısınız.
  • Doğal yöntemlerin de riskleri olabilir, uygulamadan önce doktorunuza danışın.

(ALINTI)

Bencede hep korkutuluyoruz annelerimiz bile korkutuyor zor diyor başka birşey dusunemez oldum dogumla ilgili su karara vardım son hadde kadar evde beklicem..Böylece hiç kimse de yok lavmanmis yok açılmış mi diye bakamaz oyle sık sık. . En son artik tak derse canima giderim hastaneye dogururum ama eger cektigim acilara ragmen açılmamis daha derse beni sezeryana alin dicem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…