2014 Kasım Anneleri

abimler yeğenimin mevlüdün de istediler balon yapmayı,
tanesi 4 liradan helyumla şişiriyolarmış
vazgeçtiler hazır hayvan figürlü satılanlar 5 liraydı onlardan aldılar 5-6 tane

Olalim destek arkadasim bu sipalar yan gelip yatiyo cabalamak yok cok asiri kilolu olmasin tabi ama minuatur gibide olmasin yanii..

ben bunun gibi bir sürü izledim bayıldım çoğunda ağladım çok tatlı yaa sizlerden klip yaptıran olursa bize de atın izleyelim ya ay çok duygulu
Ayy böyle şeyler paylaşmayın ya resmen sulu göz oldum çıktım salya sümük ağladım ya

Kızlar herkese iyi akşamlar..

İki gündür evdeyim, oğluşumla vakitgeciriyoruz. Çok iyi geldi bana..

Geçmişe şöyle bir baktım doğum konuşulmuş. Son haftalara geldikçe doktorlar risklerden bahsetmeye başlamışlar. Doktora güvenmekten basşka çaremiz yok diyen arkadaşlar olmuş.
Hayır doktora güvenmekten başka çareniz var arkadaşlar. Hengi durumlar gerçekten sezaryen gerektirir bunları öğrenip doktorun karşısına geçin bakın işler nasıl değişiyor. Doktorlar 36. haftadan sonra artık size çatınız dar, bebeğin başı büyük, bebek kilolu, suyu azalmış, kordonu dolanmış, kanala inmemiş vs. vs. onlarca gerçekte sezaryen sebebi olmayan sebepler uyduruyorlar.
Bu yapmalarının sebebi para falan değil. Risk ve zaman faktörleri.. Her gebe onlar için bir bomba, ne zaman patlayacağı belli değil, patlamanın ektisi belli değil, sonucunda ne ile karşılaşacağını bilmiyor. En güzeli zamanından önce müdahale edip patlama riskini ortadan kaldırmak. Ayrıca o doktorunda mesleği dışında bir hayatı var. Sizin doğumunuzun doktorun plan yaptığı bir güne denk gelmesi olasılığıda var değil mi? Sancınız başlamış, ne zaman doğuracağınız belli değil, doktor başınızda olmazsa kıyameti koparıyorsunuz. Ne yapacak gelip size (özellikle eşinize) bir kaç risk sayıp sezaryene almamız gerekiyor diyecek. Siz imzayı atttıktan sonra 20 dk lık işi var. Neden 8- 10 saat beklesin ki?

Öncelikle doktor doğurtmayacak biz doğuracağız. Doğumda bize en büyük yardımı ebe yapacak. Doktor sadece anne ve bebeğin hayati risklerini kontrol altında tutup müdahale kararını vermek veya o müdahaleyi yapmak için orda.

Bize düşen doktorunuzla doğum konusunu ne kadar önemsediğimizi, bu konuda çaba harcadığımızı ve gerçekten yapmak istediğimizi göstermek. Doktorumuza bu konuda güven vermek gerek.

Ayrıca doktorun bize saydığı her risk ve müdahale için doktorum en iyisini bilir demek yerine, doktoru biraz sorgulamak gerekir. Örneğin doktor dediki açılma yok suni sancı verilecek. Soralım bakalım avantajı nedir? dezavantajı nedir? Alternatifi nedir? Müdahaleyi yapmadan beklemek hayati riske neden olur mu?

Bedeninize yapılacak her müdahale için karar hakkınız var. Bu konuda doktora kararı bırakırsak en kolay ve kendisi açısından risksiz olanı seçer. Ancak karşısında riskleri paylaşabilecek blinçte bir anne varsa doktor için durum değişir.

Nasıl ya dün çanta hazırlayan sen değil miydin?Çocuğun çantası hazır adı yok öyle mi?
evet yok malesef bizde bu kararszlık oldukçada zor bulcaz galiba tabi dışardanda müdahale var anlatmıştım hepsi birleşince böyle oldu yagız Talha mı yiğit han mı?

balon fikri benim de hoşuma gitti, hastane odamızı süsleyecekler, daire kapısına da şöyle balonlu bir süsleme mi yapsak acaba!?

valla kızlar son duyduğum bir örnekten sonra ben hiçbirşey yapmıyormuşum dedim, kuzenimin oturduğu sitede yeni bir bebek doğmuş ve sitenin bahçe girişinden tutun, tüm merdivenleri, daire kapısına kadar süsletmişler, hayata böyle başlayan bebekler var

HELALLLLLLLLLLLL

Olalim destek arkadasim bu sipalar yan gelip yatiyo cabalamak yok cok asiri kilolu olmasin tabi ama minuatur gibide olmasin yanii..
Tamam seker 20 gün kamp yapalım bunlara görsünler toto yayıp yatmayı her gün 1 haslanmıs patates ve 3 dilim kasar.

açıkçası bende gitmezdim. başka bi ilde ve başka bi doktorda doğum yapman en iyi ihtimal bence. allah korusun bayram bu. trafik olabilir. ve haberlerde görüyoruz en çok kazalar bayramda oluyo. trafik kazası faln olurallah korusun senin ve ya bebeğinin başına bişey gelse en çok üzülen yine sen olujrsun. ateş düştüğü yeri yakar. bence hiç riske girme.

Benim yeğenim de apartman kapısından daires kapısına kadar merdivenleri ve kapıyı tüllerle süslemişti

cook komik.geldi bana yaa

canım haklısın ama nerden alacağımı bilemedim internette var mı bilemedim

canım doktorunu ara tarif et ağrılarını ve yatağına yat soluna dönüp ağrının geçip geçmediğini dinle
canım internetten bakmadm ben hç ama şimdi okul zamanı ya her yerde vardır güzel şık kullanşlı sade modellere bakabilrsn çarşıda filn mutlaka vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…