2014 Kasım Anneleri

kızlar alperen yazan bady görürseniz bir yerlerde burada paylaşır mısınız bana denk gelmedi

bu arada h& m tulumu vardı çok isteyip de alamadığımız kızım istanbulda bulup almış en küçük boyunu almış bilememiş boyunu süpriz yapmak istemiş burada yardımcı olan arkadaş kimdi hatırlayamadım kusura bakmasın alınmış yardımı için tşkler

Hosuna gidenler vardır mutlaka ama bu kadar abartılı kutlamaları sevmiyorum.Evini süslersin odanı falan ama olayı apartman girisine kadar tasırmak bana göre değil

evet canım bu kısma tamamen katılıyorum, normal doğumda anne tamamen pasif olmayacak, normal doğum yapmaya hazır olacak, doğumu yapanın kendisi olduğunun farkında olacak, geçtiğimiz hafta bir yakınım anlatıyordu ( bu ara herkesin doğumunu dinliyorum) bundan 15-16 sene önce doğum yaparken doktoru ona "sen çok streslisin, paniksin,bebeğin çok iri normal doğuramazsın " demiş, bebeği de hakikaten 4200 doğmuş. çok ısrar etmiş, ben kendimi hazır hissediyorum, yapacağım diyerek normal doğuma alınmış ve söylediği şey şu: "bana dokunmalarına bile izin vermedim diyor, karnından aşağı itmeye çalıştıklarında hayır demiş gerek yok, ve gayet rahat, sadece bebeğin ve kendisinin çabasıyla resmen kendisi doğurmuş, doktoru bile şaşırmış hatta..!bebek zaten çıkmak için çabalıyor, anne de psikolojik ve fiziksel olarak hazırsa normal doğum tabii ki ama günümüzde anneler o kadar dirençli değil, normal doğumda esas sorumluluğun kendilerinde olduğunu kaç kişi biliyor? doğru nefes almayı bile bilmiyoruz çoğumuz! evet maalesef normal doğum için yeterli testlerden geçmiyoruz ama doktorlar açısından da çevirirsek madalyonu her zaman bizler kadar bilinçli hastalar çıkmıyor karşılarına!! kişi kendini bilecek özet olarak, ve doktoruna doğru soruları sorarak sürece katılacak, bu tek başına ne doktorun kararı olabilir ne de annenin!!

Canım benim biz zaten normal şartlardan bahsetmiştik. Bir arkadaş bazı annelerde kolaya mı kaçıyor acaba deyince, böyle bir cümle kuruldu. Yoksa istenen şey sadece sağlıkla bebeklerimize kavuşmak.

Normal şişirip iple 2-3lü bağlayıp yatağın kenarlarına takabilirsiniz ben öyle istiyorum...resimdeki gibi..
Çok iyi fikir buda :) SAğol canım
Süper süper süper harikasın istediğim görüntü sadece zaten
Hem balon fikrini sevdim hastane ve bebisin odasını süslemek için hem de su kağıt bantla yapılan mucitliğe bayıldım doğrusu.Duvar boyasına zarar da vermiyorsa yıldızlı 5 benden...
benden 10 yıldız kaptı bile
abimler yeğenimin mevlüdün de istediler balon yapmayı,
tanesi 4 liradan helyumla şişiriyolarmış
vazgeçtiler hazır hayvan figürlü satılanlar 5 liraydı onlardan aldılar 5-6 tane
oda seçenekler arasında tabi ama tavana yapıştırmak çok mantıklı
Kesinlikle haklısın bilinçli bir hamile ile doktorun konuşması bile değişiyor. Ama o anda ne kadar aklım başımda olur ondan emin değilim. Son ana kadar normal istediğimi dile getireceğim. hayırlısı olsun hepimiz için.
Evet kapıya da olabilir. Bu gidişle ben evi komple balonla kaplarım
Sokak kapısından mı başlasam

Benim yeğenim de apartman kapısından daires kapısına kadar merdivenleri ve kapıyı tüllerle süslemişti

cook komik.geldi bana yaa

Hosuna gidenler vardır mutlaka ama bu kadar abartılı kutlamaları sevmiyorum.Evini süslersin odanı falan ama olayı apartman girisine kadar tasırmak bana göre değil

valla kızlar ben görgüsüzlük olarak da görüyorum çok abartıyı kendime yakıştırmıyorum, sonuçta çevrede çocuk özlemi çeken ve bu tarz gösterişten olumsuz etkilenenler de olabilir, kendi dairemden ötesi lüzumsuz

cook komik.geldi bana yaa
aynen bende senn gibi düşünüyrm çok abartı bi durum apartman filn bence hastanedeki bile abartı sonçta geçici 1 gnlük bişy en güzeli varsa kendi odasını süslemek yoksa da nerede yatacaksa bebiş yatacağı odanın kapısını süslemek hem baktıkça insann içi açılır şahsen ben öyle yapmayı düşünyrm

Bu arada herkes anlaşılan çok hassas, normal doğum iyi diyoruz sezaryen tü kaka diyoruz birileri alınıyor; ama işte sezaryende var illa normal olması gerekmiyor, ne yani sezaryen ile doğuran anne değil mi diyoruz bir başkası alınıyor. Sanırım hepimizde bir hamilelik psikolojisi, kimseyi kırmayacağım derken burada eğilip bükülüyorum, ama herkeste kırılacak bir noktayı cımbızla çekip çıkartıyor. Ben artık bu doğum şekli ile ilgili konuşmak istemiyorum, herkeste bir yanlış anlama durumu, nedir anlayamadım gerçekten. Geçen günde aynı şey oldu, azcık sezaryeni savunayım dedim, aman aman. Forumda özür diledim, mesaj çektim özür diledim, kırıldım büküldüm, bir cevap bile alamadım karşı taraftan, sanırsınız hakaret ettim, çok kötü laflar söyledim.
Herkes yaşadığını bilir mutlaka, kimse kimseyi de yargılayamaz neden böyle düşünüyorsun diye. Bazen gerçekten, bazı şeyleri yazarken 30 kere düşünüyorum acaba biri kırılır mı üzülür mü diye; demek 30 kere düşünmekte fayda etmiyor.

bende bu sabah 7 de kalktım açtım youtube u
doğum videolarını izledim çok duygusal anlar yaşadım sabah sabah
hep kendimi hayal ettim onların yerine koydum

ben bunun gibi bir sürü izledim bayıldım çoğunda ağladım çok tatlı yaa sizlerden klip yaptıran olursa bize de atın izleyelim ya ay çok duygulu

Bende izledim bir kac tane,aslnda cekileblr, illeede fotografcya gerek yok, yakin bir arkadas cekeblr bunlarii.

rahat ol canım yaa bilmiyorum ben alınan olsa da fark etmem (biraz kalaslık var o anlamda) ama birbirimizden çokkk şey öğreniyoruz, belki yazdıklarınla birinin yanlışını doğruya çeviriyorsun, vazgeçme içinden ne geliyorsa yaz, ders alanlar dinleyenlerin hatrı alınanlardan çok olsun

kızlar her insan bir olmuyor işte kiminin psikoloji kaldırmıyor kiminin bedeni el vermiyor kimi bilmem ne sebebple sezeryan oluyor yada ısrarla normal istiyor benm fikrimce bu konuda anne kendine gerçekten güveniyorsa tabiki normal yapmalı ama doktor yapamazsn diyorsa da diretmemeli sonçta bebeğin hayati riskide önmli bende en son dinlediğim doğm hikayesnde kısaca anlatm kadın normal normal diye diretiyor ve sonuç bebeğin kolu felçli doğuyor şuan minicik bebek kol tedavisi görüyor mesela bebek 4 kilo doğuyor ve çok zorlanyr çıkarken o yüzden bi kolu tutmuyormş doğru ve karar vermek çok öenmli gerçektn bazn

Canım çok güvenilirdir kendisi. Öyle diğer satıcılar gibi para delisi de değil. Önce işimi yaparım sonra para mantığında bir bayan. Benim bütün arkadaşlarım yaptırdı ona çok memnun kaldık. Eğer çok yoğun olmazsa 3 günde yapıp yolluyor. Ben acelem yok dediğim halde 1 haftada gönderdi.

Kızlar kasiklarim ve belim agriyor suan normal mi?? Adet sancisi gibi..
Yalanci sanci olamaz herhalde dimi daha haftam erken degil mi?
Aynı ağrıyı bende çekiyorum 2 gündür. Ama panik yapmadım. Düzenli değil çünkü. Muhtemelen rahim büyüyor, vücut doğuma hazırlanıyor.

Ben bir de şunu merak ediyorum..
Herkese bu sorum..
Dogum cantaniz hazir, dogumu bekliyorsunuz.

Sancilar geldi.. 5 dakikaya kadar düstü mesela, neler yapacaksiniz, duş falan alicak misiniz? Doktora 5dkya dusunce mi gidiliyor..
Yaa Allah izin verirse inş ben mutlaka duşumu alıp, temizlenip son kontrollerimi yapıp öyle gitmek istiyorum. Hatta sancım çok olmazsa fön çektirmeye b ile gitmeyi düşünüyorum. Tabi dediğim gibi her şey yolunda giderse. Çok sancım olursa duş alır çıkarım hemen. 5 dakikaya kdr beklemem asla. Ne olur ne olmaz. Trafik olur bişey olur erkenden gidip odamda pilates topumla oyalanırım.

Ay ben seni dövücem. Vallahi dövücem.
Yavrum sen ne laf dinleyecen bi kuzusun yaa. Kocan ne şanslı dicem de adam tripcan. Sen niye bebeğini kendini riske atıyosun hayatım? Gitmeliyim ne demek? Sen hamilesin. Bütün programların sana göre yapılması gerekiyor. Doktoruma soruyum demişsin. Doktor sana hayır kesinlikle gidemezsin izin vermiyorum diyip kapında beklemicek. Bana kalırsa gitme dicek. Allah korusun bişey olsa doktorun mu sorumlu olacak sen olacaksın. O bebeğe sen sahip çıkacaksın. Bnm eşime bedava amsterdam tatili geldi bırak amsterdamı iş için 2 saatlik seyahate bile gitmemem lazım dedi. Hele ki sen gideceksin o bayram yoğunluğunda hamilehamile. Biraz kendini düşün kendini! Tamam mı kuzular?

Kızlar bu bebek çikolataları ne kadar pahalı siz ne yaptınız hazırladınız mı çikolataları aldınız mı
Çikolatalar çok pahalı. Ben orduevinden aldırıcam. Daha doğrusu kardeşimin nişanlısı (elti lafına gıcık oluom) hediye olarak yaptıecakmış. Bana bırak dedi.

kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama ateş ölçer hangi marka aldınız kulaktan ölçer mi temassız olan mı kimi kulaktan diyor kimi de temassız al diyor kararsız kaldım sizler ne yaptınız?

Patlatirlar o balonları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…