ayy yerim ben onuuuSürekli agzi hareket ediyo araniyo icerde ellerini emiyo.. Hic agzi bos durmuyo ama kilo almammis yaramaz.. Dr usg goruntusu ayni babasi dedi..
sağol canınmcanım internetten bakmadm ben hç ama şimdi okul zamanı ya her yerde vardır güzel şık kullanşlı sade modellere bakabilrsn çarşıda filn mutlaka vardır
valla sessiz sessiz takip ediyorum forumu ama bu yazdığına da sonuna kadar katılıyorum içimden geçenleri yazmışsın, sessiz kalamadım.
Doğum şekline anne karar verir, ister normal yapar ister sezaryen (tıbbi gereklilikler olup sezaryen olması zorunlu olan kişiler için değil bu lafım). Ya bırakın isteyen istediğini yapsın, normal doğum en güzeli deyip durmanın bi alemi yok, ya da ben sezaryen olurum acı macı çekemem demenin de. gereksiz konular. Avrupa böyleymiş Amerika böyleymiş falan filan. her ülkenin sağlık giderlerine ayırdığı bütçe belli, o kadar da masum değiller yani.. kaldı ki orada yaşayan adamın hayatındaki sporla ya da yaşam kalitesiyle lütfen bizimkini kıyaslamayın. geçmişte annelerimizin durumunu da. çok farklı..
burda bize düşen başta istediğin neyse ona uygun doktor aramak. ben bastan beri sezaryen diyorum ben doğuramam normal yoldan, ödüm patlıyor ne yapayım yani. çocuk kanalda kalırsa ne olacak sorusu beynimi yiyor (olma ihtimali çok çok düşük biliyorum ama ya bana denk gelirse?). sezaryen tehlikesi de var ama bu kadar içimi yemiyor. bu nedenle gittim sezaryen taraftarı bi doktor buldum. Adam bir ayda sezaryen yaparken normal doğum isteyen arkadaşların da bunu yapması lazım ki yapılıyor. haa doktor sonradan fikir tane normal dogum yaptırmış. şimdi bu adamın tercihi bu ben kalkıp ne sorayım, gerçekten gerekli mi değil mi falan.. görünen köy kılavuz istemez. Doktor son anda değiştirirse doğum şeklini o zaman ya seçimimizi sorgulayacağız ya da diyeceğiz ki doktor cidden gerek gördü herhalde. Örnekcarputi anladığım kadarıyla doktoru normali savunan bir doktor ki hemşire arkadaşları da öyle demiş, oranı yüksek falan. şimdi bu doktor sezaryen gerekebilir derse kim bunu nasıl sorgulayabilir? tabii akla soru işaretleri gelir ama o adamlar da senelerce okuyor. bence bu konuda konuşmak cidden anlamsız. doğrular kişilere göre şekillenir, birilerini ikna etmeye ya da yermeye gerek yok. cesaret verilir o ayrı konu..
Arkadaslar telden grdgm icin site dgstgnden dolayi pek aktif olamadm ben bugun cikis yapicm bebegmz burda kalick en yakin zamanda pc.den grip edindiqm butn tecrubeleri siznle paylasmak isterm madm ilk abla biz olduk:)
Ozellikle dualariniz icin hepinizden Allah razi olsun benim dogum yaptiqimi gorenler ltfn heyecn panik yapmayn bende boyle olurmuyum diye
ins en yakin zamanda yasadgmz bu sureci paylasicm sizlerle cnku bende sizlerdn cok sey ogrendim
tmm canım yazarımmMerak ettim bana da yaz sonucu yawrum.
Yok aynen babsi cidden ben bile uc boyutluda demistim ayni sen diye aman sagliki olsunlarda birine benzicekler zaten..ayy yeaben onuuu
büyümüş de babaya benzermiş
biliyor musun canım galiba doktorlar babaların gönülleri olsun diye bebekleri onlara benzetiyorlar benim ki de öyle söylemişti
Kizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
suyum yeterli dgldi 31. Haftadan beri ciddi takipteydik hastane de yattik hep ama pek cogalmadi
en son doktor almamz lazm ddi bugun sezeryan olduk kizim kuvezde sdce 5 dakika gorebildim
Arkadaslar telden grdgm icin site dgstgnden dolayi pek aktif olamadm ben bugun cikis yapicm bebegmz burda kalick en yakin zamanda pc.den grip edindiqm butn tecrubeleri siznle paylasmak isterm madm ilk abla biz olduk:)
Ozellikle dualariniz icin hepinizden Allah razi olsun benim dogum yaptiqimi gorenler ltfn heyecn panik yapmayn bende boyle olurmuyum diye
ins en yakin zamanda yasadgmz bu sureci paylasicm sizlerle cnku bende sizlerdn cok sey ogrendim
canım ben bugün berbatım yaa hava da kapalı o da etkiliyor sanırım beni hafiften başım ağrıyor galibaaagün günü tutmuyor i,şte dün ben dökülüyordum bu sabah daha iyi kalkmışım çok şükür
Allah yardımcın olsun. İnş Allah sancıların gelirde istediğin gibi normal doğum yaparsın. Yalnız enerjine hayran kaldım.Canım sıkıntı etme noluyy stresten bebişler manyak etkileniyy.
Girmedi cano, insülin yapıyom kahvaltı ediyom ot hıyar peynir ekmek, çıkan sonuç 170...
İsyanım, benim şeker yüklemesi sınırın altında çıkmıştı. Sonradan yükseldi şekerim haberin olsun, nası olsa hastandesin yemekten sonra bi ölçme cihazı ile ölç istersen. Ben 36 haftalığım bebeğin karın çevresi gelişimi 38. Haftada. Şeker bebeği şişmanlatıyomuş...
Bu arada dün dr a gittim, 3170 kg lık tosuncum olmuş, ben kilo vermişim :) toplamda 11 kg almışım yani hihi.. şekerim inmediğinden bebiş göbekleniyo. Normal doğumu sağlıklı bulduğumdan sancılarımı bekliyorum ama insülin kullanınca bebeğin anne karnında yaşamı ilerleyen haftalarda riske giriyormuş. Bu sebepten en geç 8 ekimde bebiş fırtlamazsa doğumumu yapacaklar.
Nst ye girdim, hafif rahim kasılmalarım oluyomuş, arada sancım da geliyo, bide nişan gördüm gibi geldi bana çok hafif. Manyak yürüyom dünden beri, ananas ve 2 hurmaya, ilişkiye ve meme ucu masajına ok dedi. Ama bitki çayına onay vermedi dr um. Bende elimden geleni yapıorum. Kısacası doğumum yaklaştı kızlar. Bende acıcık gribal oldum uzanıyom şimdi.
Öyle işte kızlar..
Sizlerde bi yaramazlık yok dimiğ?
Kizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
suyum yeterli dgldi 31. Haftadan beri ciddi takipteydik hastane de yattik hep ama pek cogalmadi
en son doktor almamz lazm ddi bugun sezeryan olduk kizim kuvezde sdce 5 dakika gorebildim
Kasım annelerinin ilk bebişi geldi demekBu arada benimle ayni haftalar olan anneler sakin korkmayin 27.haftadan itibaren az gelsti prensesim suyumun azliqindan
nrmalde en az yarim kilo dha fazla olmasi gerekiyor
Çok geçmiş olsun. İnş Allah 34+2 ye kadar dayanıcak bebişin. Zamanında sağlıkla gelsin inş Allah.Kizlar tekrardan ben. Biz bugun ciktik hastaneden sancilarim geçmiş durumda suan icin. Doktor 34+2 ye kadar yatmami istedi o saatten sonra dogarsada insallah bi problem olmayackmis bilginiz olsun bu haftadan onceki dogumlarda bebekte zeka geriligi yada gelisimi geriden gelme riski olabilirmis ondan bu iki haftayi tamamladikmi sikintilar olmayacak insallah. Tekrardan dualarinizi eksik etmeyin bize. Insallah hepimizi sagliklariyla hayirlisiyla kucagimiza aliriz yavrularimizi
canımm benimmm Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin internetim olmadığı için şimdi gördüm rabbim tez vakitte kucağına almanı nasıp etsinn ayy çok heyecanlandım ne yazdığımı bile bilmiyorum sankiKizlar biz dogduk bugun 34.hafta
42 cm boy 1570 kilo
Hepimiz buraya edindigimiz tecrubeleri deneyimleri paylasmaya karsimizdakilerden tecrube edinmeye calistigimiz icin giriyoruz.. Normal ister sezaryen ister ben karismam genelde yazan arkadas ona cevap yazacaklarin yureklendirmesini istiyor ama bazilarimiz satir aralarinda surekli laf atiyor biz doktor degiliz tamam en basindan guvendigim kisiyle yola cikacaksin hem kendinin hem bebeginin canini emanet ediyosun.. Bana da dun dr ihtimalleri soyledi benim isime gelmedi diye burda sizlerle paylastim ama bu degilki dr a guvenmiyorum ben arastirarak sectim.. Neyse yani suraya bazen birbirimizin sirf nazini cekiyoruz cesaretlendirsin diye yaziyoruz gereksiz dialoglara girip aba altindan sopa gostermeye gerek yok.. Surda son aylarimiz artik kimse kimseyi kirmasin..
anammm aramızdan biri doğum yapmışşşşş
Günaydın kızlar.
Çok sevdiğim ve hep dualarıma kattığım yakın arkadaşımın hamile olduğunu öğrendik.Çok istiyordu, sonunda güzel haberi aldık.
Dün bi kahverengi akıntısı oldu, çok panikledi,sabaha kdr uyumadık. Nolur onun için de dua eder misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?