Oncelikle tsk ederim bas cevresini soyledigin icin , digerkonudada haklisin aman ne bileyim ya arastirmaktan beynim dondu bebegim icin herseyi alasim var4 aylik 42 cm cikti asida
arkadasim bizim de cok cikiyor hem huggies in arkada sıkı bir bel bandi oldugu halde
canim ilk iki ay iki buklum olma durumu bizde de vardi gunden gune duzeldi insallah sorun yoktur korkma. boyun tutmamiz normal bir sorun yok bakalim
arkadasim bu aylarda bir hevesle gereksiz cok sey alindigini biliyorum iyice luzumlu olmadan gerek yok bence. meyve suyundansa cam rende puresi kullanmak, buharda pisecekse evde su buhari kullanmak gibi dogal yontemler de olabilir gayet tabii.. biberon isitici buharli pisirici sterilizator vs. makineler bir kac ay kullanmak icin kalabalik oluyor evde zannimca sonra kullanilmiyor
Amin canimÇok doğru söyledin canım. O kadar çok şükretmemiz gereken şey varken biz nelere takıyoruz. İnşallah sağlıkla büyütelim yavrularımızı. Allah'ım korusun onları tüm hastalıklardan, kötülüklerden.
Bu kadar kişi de böyleyse bence çok büyük bir problem değildir. Doktorlar da muayene ederken soyuyorlar, çocuk doktorunuzun da dikkatini çekerdi bence. Gidince sorarsınız. Anne olunca insan her şeyi kafasında çok büyütüyor. Ben de öyleyim eşim, annem,babam çok kızıyor bana. Ama elimizde değil. Umarım önemli bir şey yoktur.
Sagol canim
Canim ben buzdolabima her ay 1 parca kagit yapistiriyorum icime sinmeyen kafama takilan herseyi ona yazip dr una soruyorum sende unutmamak icin boyle yapabilirsin10 gün önce Dr a rutin muayene için gittik. Dr heryerine baktı, eşimin dediğine göre bacaklarını uzatıpta bakmış. Gayet sağlıklı dedi Dr. Ben Dr a gittiğimde soracağımı da unutuyorum çoğu zaman. Ah şu internet yok mu.. Hem faydalı hem Zararlı. Çok araştırırsak Kafayı yicez yakında. Inanır mısın sabah bezini alırken ilk defa dikkatli baktım bacaklarına bi boğum daha yukarıda diye, moralim bozuldu, direkt suratım düştü. Iyiki burası var, tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Valla ruhum daralmıştı. Allah evlatlarımızın Acısını göstermesin.
Aynen valla bende senle aynı kaderi paylasıyorum temizlikte çok detaya giremesem de yapmaya çalısıyorum.Yemeğimi bile doğuma gidene kadar yaptım hatta dolapta duruyordu hastanede de aynı yemeği yapmıslar gülüsmüstük esimle taze fasulyenin ayrı yeri var suan bizdeHayat sana güzel miş valla bacim. Biz hem ev hem çocuk hem yemek derdindeyiz. Hele gurbette olunca çocuğu biri tutsada tuvalete gitsem diyorsun. Sen temizliği başkası na yap tirayim diyorsun. Şans valla.
Aynen valla bende senle aynı kaderi paylasıyorum temizlikte çok detaya giremesem de yapmaya çalısıyorum.Yemeğimi bile doğuma gidene kadar yaptım hatta dolapta duruyordu hastanede de aynı yemeği yapmıslar gülüsmüstük esimle taze fasulyenin ayrı bir yeri var suan bizdeHayat sana güzel miş valla bacim. Biz hem ev hem çocuk hem yemek derdindeyiz. Hele gurbette olunca çocuğu biri tutsada tuvalete gitsem diyorsun. Sen temizliği başkası na yap tirayim diyorsun. Şans valla.
O zmn göturmek mantikli daha iyi hem :)Bizim de devlette doktorumuz. Herkes ona gidiyor. Bu işten anlayan tek kişi galiba. Sadece çarşamba günleri geliyor o da.
Canim bizim gecen ay 41di. Buay 42 ama hic kucuk mucuk demedi dr u. Herseyi de soyleyen bi kadinSenin bebegin kiz degil mi soyle soyleyeyim benim ki erkek 3 aylikken kafa olcusu 40 cm di dr umuz kafasi kucuk dedi takip edelim dedi simdi 4, 5 aylik kafa olcusu 42 bende cok arastiriyorum bu konuyu ve cok uzuluyorum insallah bi sorun cikmaz yavrularimizda
Canim korkma daha dun sordm diktora atni bizdede sknti yok dedi ara ara baksrz yine dedi valla cocuklari rahat biraksak dsha kolay buyuyceklerdr biz abartitoruz heraldeKızlar moralim çok bozuk. Oğlumun kalça usg si çekilmişti, şükür bir problem yoktu. Burda konuşulmuştu ama ben ilk defa bu sabah bacaklarındaki boğum çizgilerine dikkatlice baktım. Iki bacakta simetrik değil, sol bacağındaki boğum çizgisi daha yukarıda. Eşime söyledim, kızdı. Durduk yere birşey çıkarıyormuşum. Nette de Çizgiler simetrik Olmalı diyor. Moralim çok bozuldu
kesinlikle bakma insan olmasada takiyo hastalik arastrma yanii garkli farkli sacma sapan yormlar var basim agryo diye gir felce ksdr gittigini gorursun bosver giidnce doktruna sor İnsallahda bir sey yoktrboyun meselesine bakarken kendimi spastik cocuklarin bulgularinda buldumm.. Poff bir daha bakmayacagim netten yaa ruhum daraldi...
İns gerek kalmaz da duser hemencikVerdim canım hala aynı . Devam ederse Dr a gidicem.
anne babayı kullanma kılavuzu dr hayri gözlükgiller. ek gıda ve çorba büyüme kürleri tarifleri güzel onun dışındaki bilgiler heryerde bulduğumuz bilgiler canım bi incele istersen.kıtabı ogrenebililirmıyım kızlar
canım benim oğlan 4 gündür iyi sarımsı sıvı dediğin deri gibi mi. Biz sünnet sonrası 2.gün itibariyle sabah akşam 10ar dk ılık suya oturma banyosu yaptık o çok toparladı. ilk günler acaip tahriş olmuş kanıyordu hep. şimdi dikişler de açıldı onlar dökülecek. bi de pipinin altkısmına doğru birazcık deri kaldı dökülecek ama genel görüntü artık düzeldi gibi. biz de perşembe günü banyo yaptırdık. iyileşir inşallah en kısa sürede. bi de bizim doktor bepanthol bakım kremi sürün demişti 1 hafta. bugüne kadar hep onu kullandık. Ama sizinki kullanmayın demiş herkesin bakış açısı farklı. iyiyleşir inşallah sizinki de biran önce. ama bence ılık suya oturtma yapın siz de o sululuğa iyi gelir bi de mümkün oldukça açıp havalandır. biz o havalandırmalarda çok kazaya maruz kaldık beyfendi tarafındanCanım oğlun nasıl oldu? Biz bugün ilk defa yıkadık, çok ağladı. Sanırım pipisine su deyince canı yandı yavrumunbir de pipisi sulu gibi, üstünde sarımsı sıvı var. Sünnet olalı bugün tam 1 hafta oldu. Krem falanda sürmüyoruz, kendi kendine iyileşecekmiş.
canım benim oğlan da kaldırmıyor kafayı normaldir herhalde hala küçükler demekki. her çocuğun gelişimi aynı olacak değil ya. hala dönmedi bile bizimki uğraşmıyor bile. burda dönen çocuklar var ama ben düşünmüyorum artık niye dönmüyor diye.canim bu durum sorun mudur kizlar sizin bebekleriniz nasil.. Benim kizim kucaktayken resmen boynu dusuk geziyor cenesi govdesine degecek yere bakar gibi.. Goruntu hic hosumuza gitmiyor korkuyoruz esimle ama daha boynunu tutamiyordur ondandir diyoruz.. Ama yuz ustu fln yatirinca gayet guzel kaldiriyor basini hatta sirt ustuyken de basiyla kalkmaya calisiyor ama sirti bize yasli kucagimizda tuttugumuzda iki buklum oluyor resmen..
Benim bebegimde ne donuyor nede kafasini kaldiriyor :-( demek ki her bebegin gelisimi farklianne babayı kullanma kılavuzu dr hayri gözlükgiller. ek gıda ve çorba büyüme kürleri tarifleri güzel onun dışındaki bilgiler heryerde bulduğumuz bilgiler canım bi incele istersen.
canım benim oğlan 4 gündür iyi sarımsı sıvı dediğin deri gibi mi. Biz sünnet sonrası 2.gün itibariyle sabah akşam 10ar dk ılık suya oturma banyosu yaptık o çok toparladı. ilk günler acaip tahriş olmuş kanıyordu hep. şimdi dikişler de açıldı onlar dökülecek. bi de pipinin altkısmına doğru birazcık deri kaldı dökülecek ama genel görüntü artık düzeldi gibi. biz de perşembe günü banyo yaptırdık. iyileşir inşallah en kısa sürede. bi de bizim doktor bepanthol bakım kremi sürün demişti 1 hafta. bugüne kadar hep onu kullandık. Ama sizinki kullanmayın demiş herkesin bakış açısı farklı. iyiyleşir inşallah sizinki de biran önce. ama bence ılık suya oturtma yapın siz de o sululuğa iyi gelir bi de mümkün oldukça açıp havalandır. biz o havalandırmalarda çok kazaya maruz kaldık beyfendi tarafındanbu arada boğum bizim de farklı bi arkadaş sormuş doktora önemli değil demiş haftaya ben de soracağım. bikaç kişi de aynı değil dedi. normaldir bu kadar bebişte böyle olduğuna göre :)
canım benim oğlan da kaldırmıyor kafayı normaldir herhalde hala küçükler demekki. her çocuğun gelişimi aynı olacak değil ya. hala dönmedi bile bizimki uğraşmıyor bile. burda dönen çocuklar var ama ben düşünmüyorum artık niye dönmüyor diye.
Ya canım benim sadece çizgilerin asimetrik olması değil baska seyler de varsa kalça çıkıklığı olabilir bende Erenin kasık kısmındaki boğumda sislikten korkmustum ama sadece çizgiye bakılmıyormus mesela ayaklarının üstüne bastırdığında tam basamıyorsa,yatırdığında bacaklarını yanlara açarken ağlıyorsa vs. bunların da olması gerekiyormus çıkıklık için hem ultrasonla bakılmıs birsey çıkmamıs korkma.
Canim ben buzdolabima her ay 1 parca kagit yapistiriyorum icime sinmeyen kafama takilan herseyi ona yazip dr una soruyorum sende unutmamak icin boyle yapabilirsin
Anladim bizimkisi takip ediliyor bakalim insallah bi sey cikmaz altindanYapayım valla iyi olur, yoksa herşey uçup gidiyor. Bu arada oğlumun baş Çevresi 42 cm. Öyle büyük bi Kafası yok. Dr normal dedi. Kafa Büyüklüğünün büyük bir kısmı genetik canım.
Kızlar moralim çok bozuk. Oğlumun kalça usg si çekilmişti, şükür bir problem yoktu. Burda konuşulmuştu ama ben ilk defa bu sabah bacaklarındaki boğum çizgilerine dikkatlice baktım. Iki bacakta simetrik değil, sol bacağındaki boğum çizgisi daha yukarıda. Eşime söyledim, kızdı. Durduk yere birşey çıkarıyormuşum. Nette de Çizgiler simetrik Olmalı diyor. Moralim çok bozuldu
anne babayı kullanma kılavuzu dr hayri gözlükgiller. ek gıda ve çorba büyüme kürleri tarifleri güzel onun dışındaki bilgiler heryerde bulduğumuz bilgiler canım bi incele istersen.
canım benim oğlan 4 gündür iyi sarımsı sıvı dediğin deri gibi mi. Biz sünnet sonrası 2.gün itibariyle sabah akşam 10ar dk ılık suya oturma banyosu yaptık o çok toparladı. ilk günler acaip tahriş olmuş kanıyordu hep. şimdi dikişler de açıldı onlar dökülecek. bi de pipinin altkısmına doğru birazcık deri kaldı dökülecek ama genel görüntü artık düzeldi gibi. biz de perşembe günü banyo yaptırdık. iyileşir inşallah en kısa sürede. bi de bizim doktor bepanthol bakım kremi sürün demişti 1 hafta. bugüne kadar hep onu kullandık. Ama sizinki kullanmayın demiş herkesin bakış açısı farklı. iyiyleşir inşallah sizinki de biran önce. ama bence ılık suya oturtma yapın siz de o sululuğa iyi gelir bi de mümkün oldukça açıp havalandır. biz o havalandırmalarda çok kazaya maruz kaldık beyfendi tarafındanbu arada boğum bizim de farklı bi arkadaş sormuş doktora önemli değil demiş haftaya ben de soracağım. bikaç kişi de aynı değil dedi. normaldir bu kadar bebişte böyle olduğuna göre :)
canım benim oğlan da kaldırmıyor kafayı normaldir herhalde hala küçükler demekki. her çocuğun gelişimi aynı olacak değil ya. hala dönmedi bile bizimki uğraşmıyor bile. burda dönen çocuklar var ama ben düşünmüyorum artık niye dönmüyor diye.
Ben ilk kızimda yaşadım bu problemi canım. USG si normal çıkmıştı sağlık ocağında hemşire arkadaki bölümler eşit değil diyerek de gitmemi söyledi gittik USG değilde film çekiyorlar garantileyen için çünkü kızım 5 aylık falan olmuştu o zaman çok şükür temiz çıktı.
Inşallah senin bebeginde de önemli birsey yoktur moralini bozma bir Dr danis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?