- 14 Eylül 2013
- 1.151
- 1.490
- 448
ayy insan heycan yapıyo..hayırlı olsun diyelim..sonuçları yaz canmmTeşekkür ederim canım ben de haftaya başlayacağım 4.5 aylık olucaz
Ay tam bizimkide ayni seyi yaparken seni okudum aynen benimkide oyle kafayi geriye atiyo izliyoSalonda yanımızda durduğu sürece benim oglumda bakıyor tv ye arkasını çevirsem de kafayi geri atıyor bakmak için kızım da izlemişti çok şükür bir zararini görmedim inşallah bunda da görmem
Ne varsakendi annemizde malesef,Ben anneme uzagim burdayken herseyimize kostu gece bile bebegin sesini duyar duymaz gelir sakinlestirirdi uykum gelince beni uyuturdu bebegime bakardi sabah kahvaltimi hazirlamak ne kelime lokma lokma tabagima koyardi yumurtami soyardi kizimda hic aglamazdi annemde, duzenimizi kurdu bize resmen ana babaligi ogretti gitti gittigi gunun haftasi mastit oldum atesler icinde yattim atladim kizimla bu sefer ben annemle babamin yanina gittim toparladi beni evimize geldik annemin kurdugu duzende devam ediyoruz onu hala cok ozluyorum isimi yapiyor diye degil annem oldugu icin off.Allahım her işe yarar kaynana yapmışlar. Bizi de gör Yarabbim .
kesinlikle kaynama ve anne okadr farklıki benim annemde oyke aynı hem bebeğime kıyamıyo hem bana sabah kahvalım hazr gece alırsı bebek uyanınca anneler çok verici suan kaynanam yanımda hem iş hem bebek hemde onun akrabaları geliyor durmadan misafir akiam oluyo oğluusö gelcek ne yemek yapcan diyo sanki kendi kadın değil bir kezde sen yap geliniz ya hizmet bekliyorlar arada yapıyo işte bulaşık falan okadar aman napimm Allah saglık versin yavrumada banada yaparım eşimi seviyorum oda annesi biz gibi emek vermş oğluna saygım varsa bundan yanii ama hiç bir zaman kynana anne olmaz ozellikleede kızı varsaNe varsakendi annemizde malesef,Ben anneme uzagim burdayken herseyimize kostu gece bile bebegin sesini duyar duymaz gelir sakinlestirirdi uykum gelince beni uyuturdu bebegime bakardi sabah kahvaltimi hazirlamak ne kelime lokma lokma tabagima koyardi yumurtami soyardi kizimda hic aglamazdi annemde, duzenimizi kurdu bize resmen ana babaligi ogretti gitti gittigi gunun haftasi mastit oldum atesler icinde yattim atladim kizimla bu sefer ben annemle babamin yanina gittim toparladi beni evimize geldik annemin kurdugu duzende devam ediyoruz onu hala cok ozluyorum isimi yapiyor diye degil annem oldugu icin off.Simdi ek gidayada annemin soyledikleriyle baslayacagim. Annesi yaninda olanlar cok sanslisiniz
Kizlarrrr
Nabersinixzz
Brn tukenmislik sendromu yasiyrm
Is ev es ingilizce bebek
Hicbirine yetisemiyrm tabiki esimi ihmal ederek cozuyrm bu durumu :)))
Annem olmasa napcsm bilmiyrm
Ya bebisin kiyafetleri ne zamana kadar utylrnecek
Garibim annem utuluyir hep
güzel bilgi birçok soru işaretine cevap olmuş tesekkurlerbiz 4 aylığız günde 1 kere emdiği kadar veriyorum ben. ama araştırdım ve bunu buldum....
Neden bazı uzmanlar ister anne sütü ile isterse formül süt ile beslensinler, bebeklere ilk altı ay daha doğrusu ek gıdaya başlamadan önce su verilmesine karşı çıkıyorlar? Annesütü ile ya da devam sütü ile beslenen bebeklerin ihtiyaç duydukları suyu zaten süt ve mamadan aldıklarını savunuyorlar hatta sıcak iklimlerde yaşayan bebeklerin bile ekstra suya ihtiyacı olmadığını söylüyorlar. Şöyleki anne sütünün % 85 i su ve mamalarda su ile hazırlanıyor bu da bebeğe ihtiyacı olan suyu veriyor.
Bebeğe su vermek zaten çok küçük olan midesinin şişmesine ve emmeye olan ilgisinin azalmasına dolayısıyla beslenme milktarının azalmasına neden oluyor.
Bebeğe su vermek bebeğin besinlerden vitaminleri yeterince almasına engel oluyor. Bu nedenle mamasını hazırlarken verilen ölçülere uymakta önemli. Ayrıca bazı annelerin yaptığı hatalardan birisi de çocuğunun daha iyi besleneceğini düşünerek mamayı daha konsantre hazırlamasıdır. Ancak bu durumda böbreklere daha fazla yük biner ve çocuk bu durumu dengelemek için daha çok idrara çıkar ve idrarla fazla su kaybeder. Çocukta susuzluk hissi ağlamaya neden olur. Annesi çocuğun acıktığını ve düşünür tekrar mama verir ve sonuç olarak çocuğun susuzluğu daha da artar. Bu ise tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla mama hazırlanırken kaç ölçek mamaya ne kadar su katılacağı öğrenilmeli ve buna göre mama hazırlanmalıdır.
Bebek sağlıklı besleniyıorsa bezini günde 4-8 defa ıslatıyorsa sürekli kabız değilse bebek ihtiyacı olan suyu alıyor demektir.Ancak çok sıcak havalarda aşırı su kaybı olması durumunda veya ishal ve kusma gibi ekstra su kaybına neden olan hastalıkların olduğu durumlarda doktor önerisiyle ek olarak su verilmesi gerekebilir.
Bebekler su verilirken suyun önceden kaynatılıp soğutulmuş olması gerekir. Çeşme suyunuza güvenmiyorsanız bebeğinize vermeyin.
Programın simgesi nasıl canım?ayyy aman allah korusun kız ne hamilesi4.derken 4.adetimi olacağım her ay takip ediyorum hatta bi program var adet olanlara tavsiye ederim takvimim diye andoid de indirdim sağolsn o benm yerime takip ediyor yumurtlama gününü,gebelk şansının yüksek olduğu günleri filan söylüyor ayrıca akıntı olsun ilişki olsun onlarıda kaydedebiliyorsn çok güzel bi program sen yinede tedbiri elden bırakma süt korur diye bişey yok çünkü benim anneannem tam 13 çocuk doğurmuş peşi sıra hemde nasıl çalıştıysa yumurtalıkları artık 40 çıkar çıkmaz yine hamile ve böyle ömrünün yarısı hamile+bebekli gezmiş resmen ayy intihar sebebi resmen yeminle tövbee
alemsinya:)bn bırktım çok kusuyo yetişemiyorum.s
Oyyy her eve lazım o kayınvalideden bende istiyorum bananeeeeee
Kizlarrrr
Nabersinixzz
Brn tukenmislik sendromu yasiyrm
Is ev es ingilizce bebek
Hicbirine yetisemiyrm tabiki esimi ihmal ederek cozuyrm bu durumu :)))
Annem olmasa napcsm bilmiyrm
Ya bebisin kiyafetleri ne zamana kadar utylrnecek
Garibim annem utuluyir hep
Kızım 4 yaşını bitecek onunkilerı bile hala ütülüyorum canım çamaşırları na kadar ama kızım da atopik alerjik var dı geçti şükür aliskanlik oldu herhalde bende hala devam
canim ilk soruyu ben sormustum :) benim kizimin da inek sutu alerjisi var ya keci sutunu nasil mayalayacagim diye.. Coook tesekkur ederim sana canim peki o maya inek sutu fln icermiyor degil mi adi ne?Kizlar bu arada dün bi arkadas keci sütü mayalama için soru sormuştu sanki. Birde yoğurtsuz yogurt mayalanmiyor ise ilk yogurt nasıl mayalanir demişti :)
Bugün eşim a101 den yogurt mayasi almış. İnek sütü alerjisi olduğu için bebeğimde... bilginize :)
Evet canım ben söylemiştim. Ama belirteyim, doktorumuz sakin sessiz bi bey. Hani sen sormadan pek bişey anlatmaz. Ben de öyle olduğum için anlaşıp gidiyoruz :) ben her şeyi kafama takmam.Gaziosmanpaşa Sultangazi tarafında oturanınız var mı sevgili anneler. Gercekten işini severek yapan ve ilgilenen bir çocuk doktoru arıyorum.yirmisekizonbirdoksan canım sen söylemiştin sanırım türkiye hastanesini ama o tarafa gecmek zor oluyor trafık malum.
artık bende dayanamıyorum. Kendimi sürekli sakinlestirmeye çalışıyorum ama gittikçe zorlaşıyor. Oğlum huysuz olunca benim de nevrim dönüyor. Uyumuyor uykusuna alamayınca hep huzursuz. Ben de gurbette yim. Anneciğim gece oğlum ağlayinca sen yat annem ben bakarım derdi. Sadece emzirir otururdum. 16 gün kaldı o da çalışıyor döndü. Yapayalnızim. Eşim uzun saat çalışıyor. KV yan tarafta gelir 5 dk bebegiöper gider. Oda Hafta da bir. Ben zamanında çok hamile ve çocuklu kadına yardım ettim. Yengelerimin evlerine gider her şeylerin yapardım sırf yorulmasinlar dıye. Kırıkları çıkana kadar iki yengemin yanında kalmıştım. Şimdi bakıyor bana yardım eden bir allahın kulu yok. Rabbim asla isyan etmek istemem ama zorums gidiyor bazen.Ne varsakendi annemizde malesef,Ben anneme uzagim burdayken herseyimize kostu gece bile bebegin sesini duyar duymaz gelir sakinlestirirdi uykum gelince beni uyuturdu bebegime bakardi sabah kahvaltimi hazirlamak ne kelime lokma lokma tabagima koyardi yumurtami soyardi kizimda hic aglamazdi annemde, duzenimizi kurdu bize resmen ana babaligi ogretti gitti gittigi gunun haftasi mastit oldum atesler icinde yattim atladim kizimla bu sefer ben annemle babamin yanina gittim toparladi beni evimize geldik annemin kurdugu duzende devam ediyoruz onu hala cok ozluyorum isimi yapiyor diye degil annem oldugu icin off.Simdi ek gidayada annemin soyledikleriyle baslayacagim. Annesi yaninda olanlar cok sanslisiniz
Evet canım ben söylemiştim. Ama belirteyim, doktorumuz sakin sessiz bi bey. Hani sen sormadan pek bişey anlatmaz. Ben de öyle olduğum için anlaşıp gidiyoruz :) ben her şeyi kafama takmam.
Öyle ztn cnm ilk elma verdim 3 gun bi sknti olmadi sonra 3 gun armut simdi 3 gun havuç tabi sadece 2_3 cay kasigi tattiriyorum.bizim dr 5.ay yogurt dedi bunlar alistirma evresOlabilir havuç zten emin değilim dedim ama hepsinden verme hemen bence sırayla acelesi yok nasılsa.yavaş yavaş alışsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?