hımmOluyor öyle ya bende ilk muz ve yumurta sarısı vediğimde o gün hiç durmadı çok huysuzdu sanırım karın ağrısı yaptı uzun zamandır vermiyorum şimdi ara verdim bende
ic gudulerim bana fitil sokma diyor napicezcanımm ben sağlıkcıyım
ama benim bile aklım almıyo artık
birinin dediğini biri yalanlıyo
içgüdülerimize güvencez artık
ama boyle grup yapip herkes giderse kim kalicekcanımm özelden umaranı yazarmısın matbelde var grup yapalım whatsapp da
canım sakin olKızlaar Allah aşkına bana bi akıl verin çok çaresizim yaa kafayo yemek üzereyîm nerdeyse 2 aydır uğraşıyrm oğlum berdiğim hiçbir ek gıdayı kabul etmiyor hep ağlayarak geri çeviriyor 2-3 kaşık yiyor başka yok inanın denemediğim şey çeşit kalmadı yok yok ben kaldıramıyorum artk her öğünde bir savaş resmen çıldryrm agznda tutuyo yutmuyor, artk mana kilo aldrmıyor bize ve zaten sadece mamayla olmaz ek besin alması lazım yani öğün olarak yemeli ama yok beceremedim ben bu işi sanırım inanın çok yıprandım hiçbişeyden zevk alamıyorum hergün ağlıyrm nerdeyse çok inatçı ve huysuz şikayet değil bunlar kesinlikle ben sadece fikir istiyorum nasıl yedirebilirim ne kadar yedirmeliyim napmalıyım lütfen baba yardımcı olun afff Allahım çok mutsuzum
saol canımm..sevindim beğendiğineTamam canım
Yokcanım ne paçozu gayet güzelsin çok yakışmış gerçekten ben az daha düşüneyim
gerçekten aklımı okumuşsunBen anlayamiorum bu yazdiklarini. Nadil yani insan yola cikarken bisey olsa da gitmesek die dua mi eder. Ya kabul olsa o dua allah korusun her sey olabilir. Yola cikildiginda allahim hayirlisiyla gitmek nasip olsun denir. Esin annesini gormek istediyse birkac saat sabredemez misin. Agzini acmadan oturursun. Hem esin mutlu olur. Hem bebegin bu durumdan zarar gorup psikolojisi bozulmaz. Yuvayi disi kus yapar. Herkesin var siniri herkesin var kayinvaldesiyle derdi. sen hem kendine hem bebegine hem esine haksizlik ediosun. Bazen sadece sessizce esin ne diorsa onu yaparsin. Inan ki boylece duzelir her sey. Sinirle stresle haksiz duruma dusersin.
Aslinda yazmicaktm. Dayanamadim. Bebegi dusundm. Yolculuk boyunca ne stres yasamistir Die. Akil vermek degil derdim. Sen beni bi abla bil. SoledikleriMi yanlis anlama.
o dediğin şeylerden bende çok sıkıldımAğzına sağlık...Vallahi bende burda kv sıkıntısını hergün anlatandan ve bazı insanların birşeyi bin kere sormasından bıktığım için yazmıyorum artık foruma hele şu son meyveli hazır yoğurttan sade yoğurt mayalanır mı sorusu beni benden aldı ben ve birkaç arkadaş watsaptan görüşüyoruz faydalı bilgi alışverişine ordan devam ediyoruz
ay alemsin güldürdün beniic gudulerim bana fitil sokma diyor napicez
biyere gittiğimiz yokama boyle grup yapip herkes giderse kim kalicek
Herkese selam, öncelikle belirteyim akşama yemeğe misafirim olduğu için foruma giremedim. Şimdi ortadan yok oldu falan derler , açıklama getirmek istedim. Bir arkadaş telefon açıp konuşulanları söyleyince artık ben de hakkımda bu kadar çok konuşulduktan sonra cevap vermek istedim.
Asla ve de asla, bu foruma ilk geldiğim günden beri; aman nispet olsun , şöyle olsun böyle olsun diye bir şey yazmadım. İnsanların zor durumlarını görüp karşılığında nispet yapan bir karakterim olmadı hiç, ailemden böyle görmedim en azından. Sanırım ben bazı şeyleri yanlış anladım, bu forumda iyi yada kötü herşeyi paylaşabileceğime inandım. Sırası geldi, torununa tek parça kıyafet almayan kayınvalidemi anlattım, sırası geldi ilgisiz annemi anlattım. Sırası geldi bebeğim hareket etmiyor eyvah diye ağlayarak yazdım, sırası geldi kızım sarılık oldu hastane de yatıyor dedim. Ama bunun yanı sıra , çok rahat bir hamilelik geçirdiğimi de yazdım, çok ilgili ve heyecanlı olan eşimi de, kızım için yaptığım alışverişleri de paylaştım , sonradan anneanne olduğunu hatırlayan kendi annemin kızım için aldığı beşiğide. Sütüm kızımı doyurmuyor mama da veriyorum dedim, kabızlıkla uğraştık acillik oldukta dedim. Ama her ne olduysa kızım uyuyor, geceleri hiç uyanmıyor dediğim zaman oldu. İlk zamanlar zaten sadece foruma girip, geçmişi vs okumadan, “umarım herkes iyidir, benim kızım iyi uyuyor, gazı yok… vs “şeklinde , aklım sıra bazılarının merak edebileceğini düşünerek yazdım. Ta ki, kızımla yüzme kursuna gideceğim dediğim güne kadar, herşey çok normal gelmişti bana. Ve Pınar, sağ olsun özelden dedikodu yapmak yerine, üstü kapalı dalga geçmek yerine mert bir yürekle söyledi. “Nil, sen yaşamıyorsun ne güzel, ama uykusuzluk çok zor. Hepimizin sinirleri bozuk, hani bir kadın “her akşam kocam beni dövüyor” diye anlatır ya, karşısında ki de “benim kocam her akşam çiçekle geliyor” der. İşte durum böyle oluyor, psikolojilerimiz sahiden çok bozuk; deyince bakış açımı değiştirdim. Bir süre girmedim foruma evet. Bir süredir de sadece birkaç arkadaşla ek gıda üzerine konuşuyoruz, tekrar bu olayı gündeme getiren şey nedir inanın bilmiyorum. Ya burada herkes doktor kontrolünden sonra şu kadar kilo aldı boyu bu kadar oldu yazıyor, ben yanlış anlaşılır diye yazamıyorum bile.
Hayal dünyasında yaşamıyorum bazı arkadaşların dediği gibi, yada kızım laboratuvarda falan üretilmedi. Hayatta herkesin defosu vardır evet, kafasını kurcalayan, yoran bazı şeyler mutlaka vardır. Ben hiçbir zaman mükemmelim demedim, ya da bebeği ağlayan anneler yetersiz anne, benim ki uyuyor ben mükemmelim demedim. Maalesef her ikisi de bizlerden bağımsız gelişen şeyler. Uykusuz bebeğin sorumlusu nasıl ki annesi değilse, deliksiz uyuyan bir bebekte mükemmel bir anneye sahip demek değil bu. Şu an hayatımda şikayet edeceğim bir olumsuzluk yoksa, bebeğim ile ilgili bir sıkıntım yoksa bu da benim suçum olmamalı, bu foruma sadece şikayet, dert yakınmaya mı girmemiz gerekiyor. Ne yani insanın mutlu bir evliliği, iyi bir hayatı olamaz mı? Ya da olumlu şeyler yazıldığı zaman, hemen yalancı diye mi yaftalamak lazım.
Özelden çok şeyler konuşuluyormuş, inanın hiç birini merak etmiyorum. Çünkü dedikodunun kötü olduğunu, dedikodunun insanı nasılda alçaltan bir şey olduğunu biliyorum.
Tekrar yineliyorum , burada paylaştığım hiç birşeyi asla nispet yapmak için paylaşmıyorum. Kişiliğime ters asla benim tarzımla örtüşmeyen bir davranıştır. Kimseyi kırmak, üzmek gibi bir amacım olmadı böyle bir şeye hakkımda yok.. Nasıl ki, beni tanımayan, bilmeyen insanların beni rencide etmeye, arkamdan konuşmaya ve de dalga geçmeye hakkı yoksa.
Benim için bu konu kapanmıştır. Dileyen istediğini konuşmakta özgürdür, milyonlara açık olan bu foruma ister girerim ister girmem. Bazıları paylaşımlarımdan kendince rahatsız oluyor diye, sevdiğim arkadaşlarımdan uzak kalmayacağım. Ya da öğreneceğim şeylerden feragat etmeyeceğim. Forumun çok güzel bir uygulaması var “Kara Liste” diye, ben kullanıyorum , dileyen kullanabilir.
awakecan sana da teşekkürler, Pınar bir tek yürekli kızmış diyordum; sende en az onun kadar yürekliymişsin. Keşke çookk önceden konuşmayı deneseydin benimle, belki tüm olayları yanlış anladığını anlardın. Sevgiyle kal.
Ayy canımm benimki bınun bi kademe ilerlemiş haliayni durumdayiz begendigi bir sey yok sebze corbasi sevmiyoruz sebzeleri degistiriyoruz yine yemiyoruz kahvaltiyla aramiz yok yaptigim biskuvilere dil cikardi resmenbaska tarif denedim yine begendiremedim ya bu is cok zor bir surec barindiriyor ama ilk cocugumdan tecrubem sudur ki asla zorlamamali. ben kizimda yeme sikintisi yuzunden cok yiprandim ne yaptiysak olmadi bazen zorla yedirdigim de olmustu iyice tepki verdi buyudu simdi sectigi sey yok herseyden yer ama hala miy miy aheste aheste izlerken bayginlik gecirirsin bari bunda aynisi olmasa ama su ana kadar pek parlak gorunmuyor. hani gurmebebek te bir sey yaziyor cok hosuma gitti: bebegin ne yiyecegine anne yada bakici karar verir. bebegin yemegini ne zaman yiyecegine de anne yada bakici karar verir. ne kadar yiyecegine BEBEK karar verir. hakli olabilirler
Canım hep kaşıkla veryrm ben zaten biberon kolayına gittiği için mama istiyor zaten sen öyle verme yoksa hiç alışmaz kaşığa:-( çok fena bunlar yaa benmkide döküyor hep 2 kere halımı yıkamaya verdim yani 1 ay içindecanım sakin ol
öncelikle kesinlikle yalnız değilsin
bende dahil olmak üzere bi çok arkadaş yaşıyor bu durumu
tatlarla yeni tanışıyolar
alışcaklar elbet
benimkide zorla yiyo tükürüyo rlini bi vuruyo heryer mama
yani çileden çıkıyorum anlıycağın
biraz önce sebze püresi verdim
bikaç kaşık aldı kitledi ağzını
bende formül mamasına katıp biberonla içirdim
deneyebilirsin
ama her seferinde ilk önce kalıkla deneki alışsın
Selam herkese
nasılsınız bakalım özlüyorum buraları ama yeterince vakit olmuyo işede başladım aralarda okuyorum
ek gıda olayları nasıl gidiyor bizim ki şöyle böyle ama elimden geldiğince minnoşumun herşeyini kendim yapmaya çalışıyorum o yüzden çok zevkli gidiyor şimdilik bakalım
bugüne kadar yoğurt, lor, labne, bebe bisküvisi yaptım
Aptamilin hippin falan varya karar veremedim bir türlübizim çocuk doktoru yar doç o da hep fitil öneriyor.bebek için en doğru olan diyor. Sadece geçenlerde bi rahatsızlık geçirdik fitil ateş düşürmeyince ibufen verdi. Daha kuvvetliymiş. Her doktor farklı düşünüyor
Formül mama
golden goat kullanıyorum 2numara. Üstünde devam sütü yazanlari inceledim hafta sonu kutuda olanlarda 2numara yazanda 10.ay yaziyordu. Devam sütü dediğimiz hangisi
annenin psikolojisi de bebege aynen yansiyor aslinda biz kizip sabirsizlandikca bunu sezip ona gore tepki veriyorlar. bzm dolu kasigi tam agzina yaklastirdigimda eliyle sikica tutup gozlerime anlamli ve alayci o bakisini gordugum an anladim her seyi. nasil bi bakistir o ya bosa ugrasma der gibiAyy canımm benimki bınun bi kademe ilerlemiş halisebze hiç yok zaten hayatta yemiyr çorba yapyrm onada yok üstüne bide tükürüyor yadaelime vuruyor heryere saçılıyor deliryrm inan sinirden aglyrm:-( şu söz evet güzwlmiş doğru olabilir ama benim oğlanında 2-3 kaşıkla doyduguna pek inanamıyorum
Canım hep kaşıkla veryrm ben zaten biberon kolayına gittiği için mama istiyor zaten sen öyle verme yoksa hiç alışmaz kaşığa:-( çok fena bunlar yaa benmkide döküyor hep 2 kere halımı yıkamaya verdim yani 1 ay içindeUmarım alışırlar ne diyeyimm ben çok yıprandım 2 ayda
carputi bana demedin demiHafızam çok çok iyi olduğundan sana karşı neden tepkiliyiz anlatırdım ama Arkadaşlar zaten uzun uzun Yazmış aynen Katılıyorum onlara ve senin samimiyetine asla inanmıyorum sadece şunu demek isterim biz Alıntı yapmadan sana diyeceklerimizi dedik belki tek yapmamız gereken alıntıda yapmaktı ama onu bile Sinirimiz kaldırmadı demek ki... Fakat sana burda hiç olumsuz bişey yazmadan özelden bize dedikodunu yapıp sonra seni arkadaş olarak ekleyip mesajlaşan ve o Mesajları bize anlatan Yürekli insan diye tabir ettiğin arkadaştan daha az Yürekli değiliz emin ol asıl bence böylelerinden kork artık bu sana son mesajım
Ehe çok güldümannenin psikolojisi de bebege aynen yansiyor aslinda biz kizip sabirsizlandikca bunu sezip ona gore tepki veriyorlar. bzm dolu kasigi tam agzina yaklastirdigimda eliyle sikica tutup gozlerime anlamli ve alayci o bakisini gordugum an anladim her seyi. nasil bi bakistir o ya bosa ugrasma der gibi
Hafızam çok çok iyi olduğundan sana karşı neden tepkiliyiz anlatırdım ama Arkadaşlar zaten uzun uzun Yazmış aynen Katılıyorum onlara ve senin samimiyetine asla inanmıyorum sadece şunu demek isterim biz Alıntı yapmadan sana diyeceklerimizi dedik belki tek yapmamız gereken alıntıda yapmaktı ama onu bile Sinirimiz kaldırmadı demek ki... Fakat sana burda hiç olumsuz bişey yazmadan özelden bize dedikodunu yapıp sonra seni arkadaş olarak ekleyip mesajlaşan ve o Mesajları bize anlatan Yürekli insan diye tabir ettiğin arkadaştan daha az Yürekli değiliz emin ol asıl bence böylelerinden kork artık bu sana son mesajım
Ayy canımm benimki bınun bi kademe ilerlemiş halisebze hiç yok zaten hayatta yemiyr çorba yapyrm onada yok üstüne bide tükürüyor yadaelime vuruyor heryere saçılıyor deliryrm inan sinirden aglyrm:-( şu söz evet güzwlmiş doğru olabilir ama benim oğlanında 2-3 kaşıkla doyduguna pek inanamıyorum
Canım hep kaşıkla veryrm ben zaten biberon kolayına gittiği için mama istiyor zaten sen öyle verme yoksa hiç alışmaz kaşığa:-( çok fena bunlar yaa benmkide döküyor hep 2 kere halımı yıkamaya verdim yani 1 ay içindeUmarım alışırlar ne diyeyimm ben çok yıprandım 2 ayda
haklısın canım ilk kalıkla veriyorum yemediği yerde zorlamak istemiyorum vitaminini alsın diye sütüne karıştırıp içiriyorumAyy canımm benimki bınun bi kademe ilerlemiş halisebze hiç yok zaten hayatta yemiyr çorba yapyrm onada yok üstüne bide tükürüyor yadaelime vuruyor heryere saçılıyor deliryrm inan sinirden aglyrm:-( şu söz evet güzwlmiş doğru olabilir ama benim oğlanında 2-3 kaşıkla doyduguna pek inanamıyorum
carputi bana demedin demi
yani nil banada yürekli demişte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?