2014 Kasım Anneleri

kendimden bahsedeyim çalıştığım için annem kv. bakıyor ikisinin evindede tv siz hayat yok ya müzik kanlı açıyorlar kızlar oynasın diye yada trt çocuk kanalında pepee, canım kardeşim, arı maya, rafadan tayfa bu çizgi filmleri izletiyoruz ve planet de pepee çıkıyor orda da onu izliyor ben pepee nin çizgi filmlerinden çok fayda gördüm 1,5 yaşından beri izliyor onunla şarkı söyledik kelimeleri daha iyi çıkardık tırnak larını kesmek işkenceydi banyo yapmak denize girmek de ama onun o bölümleri sayesinde aştık bu durumları şimdi elif izlerken zeynepte bakıyor ama öyle izleme gibi değil bakıyor kafasını çeviriyor başka şeye dalıyor falan, elif pepee bitti mi veya saatleri denk gelmediği zaman istiyor anne pepee aç diye anlatıyorum ikna oluyor ama o aç diye tutturduğu zaman telefonumdan veya tabletten açıp izletmiyorum o sıra kanalda varsa izler yoksa izletmem, etrafımda da görüyorum çocukların eline telefon tablet veriyorlar çocukdan ses seda yok kapsama dışı dalmış gidiyor elindekine buna müsaade etmem zaten eline vermem, ama tamamen tv siz olmuyor evde bebek değil çocuk varsa olmuyor ya

Arkadaşlarrr...
Oğlumun doğumgünü diye diye eşimin doğumgününü unutacaktım az daha : )
Hediye ne yapabilirim alabilirim sizce ya.. Çok mebla ayıramam doğrusu... Ufak ama şirin olsun..
27 sinde...

Arkadaşlarrr...
Oğlumun doğumgünü diye diye eşimin doğumgününü unutacaktım az daha : )
Hediye ne yapabilirim alabilirim sizce ya.. Çok mebla ayıramam doğrusu... Ufak ama şirin olsun..
27 sinde...

ihtiyacı olan birşey canım olabilir
güzel bi masa hazırla gelmeden kalpli pasta mumlar
vs sonrada ihtiyacı olan bişey al tamamdırr :):)

ihtiyacı olan birşey canım olabilir
güzel bi masa hazırla gelmeden kalpli pasta mumlar
vs sonrada ihtiyacı olan bişey al tamamdırr :):)

Yani pasta vs. zaten alırım da bu sefer çok da özenmek istemiyorum aslında... İki senedir hep bahaneyle hiçbişi yapmıyor o bana.. Ne tesadüfse hep aramız limoni oluyor benim doğumgünümde.. Anlasın istiyorum ama dayanamam ben yine bakalım

Ben yaptim balik corbasi bir tane havuc bi tane sogan birazda princ koymustum baligim hamsiydi ama kilcigini hep cikarmistim oylece yedi gecende somonu kizartim eline verdim onuda oyle yedi

Ben izletiyorum çizgi film sadece sabahları ama 5 dakika dan fazla bakmıyor. Gün içinde o yatınca daha çok açıyoruz tv.

benimde kaynım ve eltim asm doktoru onlarda gerek görmüyorlar
doktora kalırsa iki doz
ben çok araştırdımda üç yaşına doğru kreşten önce tek doz yaptırcam galiba sanırsam

nasıl yani 1 yaşına geldiğinde sağlık ocakları
araıo getirin die yaptırmamak mı lazım yani anlayamadım
ben.

Boşver isteyen istediği gibi davransın
sonuçta ne olursa olsun herkes çocuğunu kendi doğrularına göre yetişticek
bende izletmeyenlerdenim

nasıl yani 1 yaşına geldiğinde sağlık ocakları
araıo getirin die yaptırmamak mı lazım yani anlayamadım
ben.
yok tatlım o aşı değil bu o bir yaş aşısı yaptırıcaz
bizim bahsettiğimiz özel menejit aşısı
ya ikidoz 9. ve 15. aylarda
yada tek doz bir yaşından sonra yapılıyor
zaten yaptırmayanlar için iki dozluk zamanı geçtide ben demekoyle adlı arkadaşımızın eşi doktor ne düşünüyor diye merak ettim

Hazırlık yapmak ağırlamak sıkıntı değil her zaman geliyorlar zaten de hazırlık ysparken cocuklarımı ıhmal edicem biliyorum. Tek başıma o kadar ınsana cok zor. Sadece kargasa oluyor zaten kızım da fotografımız bıle yok dogru duzgun ya cocuklar gırmiş poza, ya kenardan bırının kafası kolu hala canım sıkılır. Cok hevesim var aslında ama gözüm korkuyor.

Kızımın 4 yaş d. Gununde üflenen baloncuklar var onlara etiket yapmıştım, bir de ülkerin uzun dikdörtgen çikolatalarının dış ambalajlarını cıkarıp kendim ambalaj aynı boyutta yapmıştım asya 4 yaşında etiketlerıyle öğretmeni de cocuklar da bayılmıştı. Cok pratik belki fikir olur herkese :)
Benzer bir resim de ekledim böyle oluyor

Son düzenleme:

he 1 yaşında yapılıcak olan aşı menenjit değil
yani bunu isteyen mi yaptırıo mecbur değil yani
ok anladım şimdi.

Aşımzı olduk 2 kol birde bacak.önce aşı yaptılar sonra pasta kestiler hemşire ablaları.ablaları.ha birde alerjik bebislere bu asıdan sonra yumurta yedirilmiyor 1 hafta.
Geçmiş olsun darısı başımıza
küçük horoza bir doğumgünü kutlaması daha ne güzel

Tabiki izlettirmemekle cok ıyı yapıyorsun. Tv izlemeyen yada belli ölçüde izleyen cocukların algısı daha cabuk gelişiyor. Daha cabuk konuşuyorlar. Kucuge ızletmiyorum ablası okuldayken ama buyuk isteyınce o da bakıyor. Keşke yardım eden biri olsa da evde tv yi oyalama aracı olarak kullanmasak. Tv hiç şzlettirmeyen cogu arkadasımın evde yardımcısı var. Yoksa mümkün mü izletmemek özellikle belli yaşa gelmiş cocuga. Yararlı belli çizgi filmler var ama ölçü koymak lazım.

Telefon ve tablete ise kesinlikle alıştırmayın benden tavsiye. Benim kızım cok hareketli bir cocuk ve de iştahsız. Yemek yerken ya da bir yere gıttıgımde durduramadıgım için telefona yapıştı hep. Yesin nasıl yerse yesin modundaydım ama buyudukce önünü alamadım. Tabletten de hafıza oyunları falan oynuyordu ingilizce renklerı ogrendı vs ama cok cok Zararlı. Tableti sakladım bıyerde unuttuk dedim kendımde o evdeyken kullanmıyorum. 1 hafta dogru duzgun yemek yemedi ama telefonu da bıraktık şükür artık istemiyor.

benimde bütün hevesimi dün kv kırdı
bakalım napıcam belkide yapmıcam.çikolata güzel olmuş
nerde yaptırılabilir acaba ben yapsam çikolata alıp üzerine etiket gibimi
yapmm lazım acaba aman okadar çok şey varki karıştı iyice hangisini yapsam
diye yaa

Aşımzı olduk 2 kol birde bacak.önce aşı yaptılar sonra pasta kestiler hemşire ablaları.ablaları.ha birde alerjik bebislere bu asıdan sonra yumurta yedirilmiyor 1 hafta.

geçmiş olsun cnm sıkıntı olmaz inş.
ne düşünceliymiş sizin hemşire ablalarınız
öle ne güzel..

Canını sıkma duyma canım ilk bebişin içinde klmasın hiçbirşry.
Çikolatalara ben kendim hazırlayıp çift taraflı bantla yapıştırdım. Ölçüleri 12*11 di galiba etrafını sarıyor çikolatanın. Üst yüzeyini ölç yazılar resim falan ust yuzeye sıgacak şekilde oluyor. Benim yaptıgımı buldum dolaptan :)

Eklentiler

• image.webp
    35,2 KB · Görüntüleme: 116
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…