2014 Kasım Anneleri

Emeklilikleri yok babası hasta vs diye babasını annesidir yapsın dedim sesimi çıkartmadım inan olsun zaten bir kere bile marketten geldiğin ne kadar harcadı ne aldın diye sormamışımdır asla...
Bi huyu var üstüne aldığı işi abartarak yapıyor...
Evde çalışan bir kardeşi de var sonuçta..
Dediğim gibi abisi de 100 dönüm nerdeyse ekiyor yeri geliyor eşim izin alıp yardım ediyor ama gelirinden en ufak bişi bile istemedik evlendim evleneli lafını bile etmedim....
Ev alacakken kimse yardım etmedi abisi sonradan ekin parasını vereyim dedi "gerek yok gerek yok" diyor ailesine benim ailem 10 bin verince sesini çıkarmıyor...
Onun ailesi aileyse benimki de aile...
Ne etmişlersse ailemi de kafaya koymuş gerçekten hasta...
Ben evde böyle kedi köpek gibi yaşamak istemiyorum...
Bir kaç gün beklerim baktım aynı canımı o vermedi iznimi alıp giderim..

İnşallah düzelir peri arada kalan yavrulara çok üzülürüm hep

Düzeleceği bir kaç ay işte..
Sonra hoop başa sarıyoruz..
Demek ki olmuyor bir yerler dikiş tutmuyor...
Rabbim yar ve yardımcın olsun gülyüzlü çocuğunun hürmetine yuvanız huzurlu olsun geçip gitsin bu zor günlerin inşallah canım benim oğlun var onun için sabırlı ol dua et

söylemek istediklerimi dile getirmişssin. kimse kusura bakmasın biz çalışıyorsak geleceğimizi kurtarmak adına. ben hesap kartımı bile eşime vermedim bugune kadar. para verilcekse veririm ama hesabım bendedir.

Rabbim yar ve yardımcın olsun gülyüzlü çocuğunun hürmetine yuvanız huzurlu olsun geçip gitsin bu zor günlerin inşallah canım benim oğlun var onun için sabırlı ol dua et

Allah razı olsun canım çok sağol...
İnan ben sabırlıyım çok da sessiz bir insanım...
Çalışan kadın egosuna girip kimseyi ezmedim.. Aksine ezildiğim zamanlar oldu...
Ama kıymet görememek işte...
İnşallah düzelir..

söylemek istediklerimi dile getirmişssin. kimse kusura bakmasın biz çalışıyorsak geleceğimizi kurtarmak adına. ben hesap kartımı bile eşime vermedim bugune kadar. para verilcekse veririm ama hesabım bendedir.

En doğrusunu yapmışsın canım..
Bu zaten "sen" "ben" ayrımı yapmak değildir..
Ben o kadar iyi niyetliyim..
Aylık harçlığım vardır bana fazla fazla yetiyor diye hiç lafını bile etmemişimdir..
Ha onda durmuş ha bende derdim..
Ama yanlış düşünüyormuşum..
Şimdi iyi niyetle bişi de söylesem zoruna gidiyor..

aynen canım. maalesef erkekler rahata çok çabuk alışıyorlar. eşim bana sordugunda bende zaten veririm eger birinin ihtiyacı varsa. ama benden izinsiz yapma hakkı yok çünkü bende yapacagım büyük harcamalarda ona haber veririm. yaptığın onca fedakarlıgı görmüyor açgöz gibi nitelendiriliyorsun sonrasında. genellikle erkeklerin mantıgı bu.

Aynen olan da o...

işte böyle durumlara iş eşte bitiyor sen söylemeden onun yapması gerekeni bilmesi kendi ailesine sahip çıkması heleki çocuk olduktan sonra dahada çok düşünmesi lazım herşeyi
Allah yardımcınız olsun Allah dağına göre kar veriyor
ben kabulleneezdim böyle durumları bilmiyorum zor ya

Canim galiba 2.yim ama emin değilim
Hayırlısıyla bu sefer eylül galiba

yani o tarladan nasıl hak almaz çok ilginç alıyoda sanamı söylemiyo acaba
ya şu altın meselesi olan arkadaşı biliyodum ama sen olduğunu tamamen unutmuşum
arkadaşım bu eşle sana Allah yardım etsin
bırakıp gitmek evini bırakmak düzenini bozmak çok zor
hele birde çocuk varken
offf off canım benim ya
aslında eşleri seçerken çok iyi her yönüyle herşeyi düşünmek lazım bazen bile bile lades diyoruz sonra hayatımıza mal oluyo
Allah ım herkese ferahlık versin eşlere akıl versin ne diyim
otur güzel güzel konuş anlat olması gerekeni kendinden ödün verme eşinde aklını başına alırda inşallah kendine gelir

Canım 7 sene boyunca tanıdım...
Doğru diyorsun bile bile lades oldu benim ki...
Büyüklerimiz söyleyince "ne kadar geri kafalılık" diyordum..
Kendi denizinde boğul kendi kültürün olsun dediklerinde çok garipserdim..
Şimdi öyle iyi anlıyorum ki...
Yok canım asla almaz..
Bekarken de maaşının yarsını direk abisine gönderiyordu annesine babasına harcasın diye...
Sürekli "Tek maaş, 3 çocuk okutuyor çok zor" vs vs vs...
Bir tek o sanki çocuk okutan ev geçindiren..
Asla hak vs de istemez..
Abisi de ağrı da sürekli onlarla ilgieniyor vs diye hiçbirşeyin lafını etmez..
Ben de etmedim ama bu kadar merhametsizlik anlayışsızlık da bir yere kadar...
Onla güzel güzel konuşulmuyor canım..
Sanki o kadar lafı ben saydım da bana bir suratı var bişi söylesem azarlaması var görsen...
Limitini tüketiyor.. Yapamam sanıyor ama az kaldı..
Biraz daha böyle devam etsin gölgemizi bile göremeyecek..

valla canım bizdede eşim maaşını parasını neyi varsa benim hesabıma yatırtırım başlarda biraz direndi ama sonra alıştı
dedim yani bende dursun ne olucak o ödemeleri yapar kalanını bana gönderir
benim kontrolümde olsun istiyorum herşey hesap hareketleri elimde olsun
ki eşim benden habersiz sağolsun hiç sormadan en ufak bişey olsa bile bana gelip söyler hatta kızarım artık bunuda söyleme diye ama onunkide huy işte
ayrıca bende öyleyim ne harcasam söylerim

var bazı arkadşlarım maaşlarını herşeylerini eşlerine bırakıyolar sonra bi çıkıyo ortya kocası görümcesine borç vermiş mesela aylardır kızın haberi yok kendi ihtiyaçları var
çok kızıyorum onlara her fırsatta anlatıyorum bırakma eline diye ama işte

benim aileminde ihtiyacı var mesela bi sınır koyarım kendimce aylık bukadar benden bukadar artık çocuğumda var yani onun için çalışıyorum ,eşim ver der yine yok diyorum yani yeter çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım

erkek olarak aile reisi olarak onlar evlerini eşlerini çocuklarını düşünmeleri gerekirken yaptıklarına bak yazıklar olsun diyorum çok üzülüyorum böyle insanları gördükçe kadınları çalıştırıp kendilerine baktırmak için almışlar sanki

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin canım benim ya hangisi en iyiyse sizin için onu nasip etsin inşallah

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin canım benim ya hangisi en iyiyse sizin için onu nasip etsin inşallah

Umarım her şey hayırlısı nasılsa öyle olur...
Dünden beri "Allah'ım beni ve oğlumu kurtar" deyip duruyorum..
O kadar bunaldım soğudum..

ya işte okadar sinir oluyorumki o kendi ailesine versin sen kendi ailenden al eşin yesin haksızlık bu ya
alma canım ya ailenden sende yada alsanda eşin bilmesin kendine ayır
harcamalarını kendi maaşlarınızdan yap o sıkıntıyı bi çeksin bakalım geçim sıkıntısını eşin hayret bişeyya
kız ver bide üstüne para ver gibi bişey oluyo bu
he tamam o ailesine vermez siz geçinemezsiniz ailen yardımcı olur o tamamdır ama bu şekilde çok yanlış

bende mesela evlenmeden önce
bak benim ailemin ihtiyacı var heray yardım edicem bilgin olsun kabul edersen ona göre başlayalım dedim daha en baştan
bu sözle yola çıktığım halde evlendikten sona pek bişey veremedim aileme,
önceliğim kendi evimiz oldu yani
bu böyle olmalı bence

Umarım her şey hayırlısı nasılsa öyle olur...
Dünden beri "Allah'ım beni ve oğlumu kurtar" deyip duruyorum..
O kadar bunaldım soğudum..
canım yalnız şuna takıldım tehdit ediyo falan diyosun
Allah korusun bişey falan yapmaz dimi sana
eşini tanırsın sırf lafmıdır yoksa Allah muhafaza yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…