- 31 Ekim 2013
- 8.051
- 6.333
- 198
evet okudum
bu ailesi konusunda gerçektende yük sizin üzerinizdeymiş
valla sen çok iyiymişsin ben kesinlikle bukadarına müsaade etmezdim
bana göre erkek çalışıp evine bakmakla yükümlüdür dinende öyle bildiğim kadarıyla
kadında çalışıyosa o kendinedir
şartlar dahilinde masraflar paylaşılıyor mecbur olunca
eğer beni geçindirebiliyorsa fazlasını versin tamam
ama beni çalıştırıpta kendisi ailesine olması gerekenden fazlasını yapıyosa orda dur derim
ben yavrumu annesiz bırakıp başkalarının elinde büyümesine katlanıyosam ,bu onun geleceği içindir
eşinin gelirini bilmiyorum ama keşke evlenmeseymişte ailesine baksaymış
kardeşler arasında adalet olmalı abisiyle ortak paylaşmalılar ve bence iki yaşlı insana ayda 1000 tl hayli hayli yeter
yarıyarıya verilsin heray sende hesabını bilirsin
yanlış anlaşılmasın kesinlikle anne babaya bakılacak bende veriyorum aileme elimden geldiğince
tabi annem şuan çocuğada bakıyo ondan okadar veriyorum
ama bilmiyorum yani eşimin bukadar harcamasına müsaade etmezdim ailesine
İnşallah düzelir peri arada kalan yavrulara çok üzülürüm hepEmeklilikleri yok babası hasta vs diye babasını annesidir yapsın dedim sesimi çıkartmadım inan olsun zaten bir kere bile marketten geldiğin ne kadar harcadı ne aldın diye sormamışımdır asla...
Bi huyu var üstüne aldığı işi abartarak yapıyor...
Evde çalışan bir kardeşi de var sonuçta..
Dediğim gibi abisi de 100 dönüm nerdeyse ekiyor yeri geliyor eşim izin alıp yardım ediyor ama gelirinden en ufak bişi bile istemedik evlendim evleneli lafını bile etmedim....
Ev alacakken kimse yardım etmedi abisi sonradan ekin parasını vereyim dedi "gerek yok gerek yok" diyor ailesine benim ailem 10 bin verince sesini çıkarmıyor...
Onun ailesi aileyse benimki de aile...
Ne etmişlersse ailemi de kafaya koymuş gerçekten hasta...
Ben evde böyle kedi köpek gibi yaşamak istemiyorum...
Bir kaç gün beklerim baktım aynı canımı o vermedi iznimi alıp giderim..
İnşallah düzelir peri arada kalan yavrulara çok üzülürüm hep
Ya vedud ismini sürekli zikret inanarak oku canım Allahın ismi nettende bakabilirsin okunmasının faziletineDüzeleceği bir kaç ay işte..
Sonra hoop başa sarıyoruz..
Demek ki olmuyor bir yerler dikiş tutmuyor...
Rabbim yar ve yardımcın olsun gülyüzlü çocuğunun hürmetine yuvanız huzurlu olsun geçip gitsin bu zor günlerin inşallah canım benim oğlun var onun için sabırlı ol dua etDüzeleceği bir kaç ay işte..
Sonra hoop başa sarıyoruz..
Demek ki olmuyor bir yerler dikiş tutmuyor...
söylemek istediklerimi dile getirmişssin. kimse kusura bakmasın biz çalışıyorsak geleceğimizi kurtarmak adına. ben hesap kartımı bile eşime vermedim bugune kadar. para verilcekse veririm ama hesabım bendedir.evet okudum
bu ailesi konusunda gerçektende yük sizin üzerinizdeymiş
valla sen çok iyiymişsin ben kesinlikle bukadarına müsaade etmezdim
bana göre erkek çalışıp evine bakmakla yükümlüdür dinende öyle bildiğim kadarıyla
kadında çalışıyosa o kendinedir
şartlar dahilinde masraflar paylaşılıyor mecbur olunca
eğer beni geçindirebiliyorsa fazlasını versin tamam
ama beni çalıştırıpta kendisi ailesine olması gerekenden fazlasını yapıyosa orda dur derim
ben yavrumu annesiz bırakıp başkalarının elinde büyümesine katlanıyosam ,bu onun geleceği içindir
eşinin gelirini bilmiyorum ama keşke evlenmeseymişte ailesine baksaymış
kardeşler arasında adalet olmalı abisiyle ortak paylaşmalılar ve bence iki yaşlı insana ayda 1000 tl hayli hayli yeter
yarıyarıya verilsin heray sende hesabını bilirsin
yanlış anlaşılmasın kesinlikle anne babaya bakılacak bende veriyorum aileme elimden geldiğince
tabi annem şuan çocuğada bakıyo ondan okadar veriyorum
ama bilmiyorum yani eşimin bukadar harcamasına müsaade etmezdim ailesine
Rabbim yar ve yardımcın olsun gülyüzlü çocuğunun hürmetine yuvanız huzurlu olsun geçip gitsin bu zor günlerin inşallah canım benim oğlun var onun için sabırlı ol dua et
söylemek istediklerimi dile getirmişssin. kimse kusura bakmasın biz çalışıyorsak geleceğimizi kurtarmak adına. ben hesap kartımı bile eşime vermedim bugune kadar. para verilcekse veririm ama hesabım bendedir.
aynen canım. maalesef erkekler rahata çok çabuk alışıyorlar. eşim bana sordugunda bende zaten veririm eger birinin ihtiyacı varsa. ama benden izinsiz yapma hakkı yok çünkü bende yapacagım büyük harcamalarda ona haber veririm. yaptığın onca fedakarlıgı görmüyor açgöz gibi nitelendiriliyorsun sonrasında. genellikle erkeklerin mantıgı bu.En doğrusunu yapmışsın canım..
Bu zaten "sen" "ben" ayrımı yapmak değildir..
Ben o kadar iyi niyetliyim..
Aylık harçlığım vardır bana fazla fazla yetiyor diye hiç lafını bile etmemişimdir..
Ha onda durmuş ha bende derdim..
Ama yanlış düşünüyormuşum..
Şimdi iyi niyetle bişi de söylesem zoruna gidiyor..
aynen canım. maalesef erkekler rahata çok çabuk alışıyorlar. eşim bana sordugunda bende zaten veririm eger birinin ihtiyacı varsa. ama benden izinsiz yapma hakkı yok çünkü bende yapacagım büyük harcamalarda ona haber veririm. yaptığın onca fedakarlıgı görmüyor açgöz gibi nitelendiriliyorsun sonrasında. genellikle erkeklerin mantıgı bu.
işte böyle durumlara iş eşte bitiyor sen söylemeden onun yapması gerekeni bilmesi kendi ailesine sahip çıkması heleki çocuk olduktan sonra dahada çok düşünmesi lazım herşeyiEşimde veriyordu atandığı ilk günden itibaren her ay düzenli düzenli.Sonra evlendik eskisi kadar veremez oldu.Ev aldık borçluyuz yinede vermeye çalışıyor biraz biraz.Benimde zoruma giden altı erkek kardeşler bir abisi evin kredisini yüksek çektim diye hiçbirşeyde onu hesaba katmazlar.Diğer ikiside fabrikada çalışıyor diye bir iğne aldırmazlar.Fabrikada çalışanın evine gitsen evi benim evimden iyi.Ev aldık diye eşya almadık biz.Böyle adaletsizlik yapmaları çok zoruma gidiyor.Sesimi çıkaramam çıkarsam eşimle huzurum dahada kaçar.Napim Allaha havale ettim hepsini.Böyle yapmama rağmen kıymetimiz olsa.Oda yok.Beni ayakta tutan kendi ailem.Maddi destek sağlıyorlar sağolsunlar
Canim galiba 2.yim ama emin değilimay geçmiş olsun cnm ya tam belli olmadan nasıl farkedicen ki.
geçeer inşallah merak etmee canı yanmıodu inşallah..
hayırlıd olsun ozaman ne bilim sanırım dedin ya
ondan dedim kesin bellimi şimdi rabbim tez zamnda
kucağına almayı nasip etsin inş.ne güzel 2.side aynı ay doğumlu olıcak
rabbimin izniyle sen kaçıncı hamişimizdin acaba biri daha vardı unutum kim olduğunu..
ay yazık ya valla uyumuomu hala
bence babet için pahalı bir fiyat canım..
Süpriz yaptım sizeayy anaa sasırdım...Hayırlı olsun sağ salim gelsin minik terazin:)
yani o tarladan nasıl hak almaz çok ilginç alıyoda sanamı söylemiyo acabaEmeklilikleri yok babası hasta vs diye babasını annesidir yapsın dedim sesimi çıkartmadım inan olsun zaten bir kere bile marketten geldiğin ne kadar harcadı ne aldın diye sormamışımdır asla...
Bi huyu var üstüne aldığı işi abartarak yapıyor...
Evde çalışan bir kardeşi de var sonuçta..
Dediğim gibi abisi de 100 dönüm nerdeyse ekiyor yeri geliyor eşim izin alıp yardım ediyor ama gelirinden en ufak bişi bile istemedik evlendim evleneli lafını bile etmedim....
Ev alacakken kimse yardım etmedi abisi sonradan ekin parasını vereyim dedi "gerek yok gerek yok" diyor ailesine benim ailem 10 bin verince sesini çıkarmıyor...
Onun ailesi aileyse benimki de aile...
Ne etmişlersse ailemi de kafaya koymuş gerçekten hasta...
Ben evde böyle kedi köpek gibi yaşamak istemiyorum...
Bir kaç gün beklerim baktım aynı canımı o vermedi iznimi alıp giderim..
yani o tarladan nasıl hak almaz çok ilginç alıyoda sanamı söylemiyo acaba
ya şu altın meselesi olan arkadaşı biliyodum ama sen olduğunu tamamen unutmuşum
arkadaşım bu eşle sana Allah yardım etsin
bırakıp gitmek evini bırakmak düzenini bozmak çok zor
hele birde çocuk varken
offf off canım benim ya
aslında eşleri seçerken çok iyi her yönüyle herşeyi düşünmek lazım bazen bile bile lades diyoruz sonra hayatımıza mal oluyo
Allah ım herkese ferahlık versin eşlere akıl versin ne diyim
otur güzel güzel konuş anlat olması gerekeni kendinden ödün verme eşinde aklını başına alırda inşallah kendine gelir
valla canım bizdede eşim maaşını parasını neyi varsa benim hesabıma yatırtırım başlarda biraz direndi ama sonra alıştısöylemek istediklerimi dile getirmişssin. kimse kusura bakmasın biz çalışıyorsak geleceğimizi kurtarmak adına. ben hesap kartımı bile eşime vermedim bugune kadar. para verilcekse veririm ama hesabım bendedir.
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin canım benim ya hangisi en iyiyse sizin için onu nasip etsin inşallahCanım 7 sene boyunca tanıdım...
Doğru diyorsun bile bile lades oldu benim ki...
Büyüklerimiz söyleyince "ne kadar geri kafalılık" diyordum..
Kendi denizinde boğul kendi kültürün olsun dediklerinde çok garipserdim..
Şimdi öyle iyi anlıyorum ki...
Yok canım asla almaz..
Bekarken de maaşının yarsını direk abisine gönderiyordu annesine babasına harcasın diye...
Sürekli "Tek maaş, 3 çocuk okutuyor çok zor" vs vs vs...
Bir tek o sanki çocuk okutan ev geçindiren..
Asla hak vs de istemez..
Abisi de ağrı da sürekli onlarla ilgieniyor vs diye hiçbirşeyin lafını etmez..
Ben de etmedim ama bu kadar merhametsizlik anlayışsızlık da bir yere kadar...
Onla güzel güzel konuşulmuyor canım..
Sanki o kadar lafı ben saydım da bana bir suratı var bişi söylesem azarlaması var görsen...
Limitini tüketiyor.. Yapamam sanıyor ama az kaldı..
Biraz daha böyle devam etsin gölgemizi bile göremeyecek..
valla canım bizdede eşim maaşını parasını neyi varsa benim hesabıma yatırtırım başlarda biraz direndi ama sonra alıştı
dedim yani bende dursun ne olucak o ödemeleri yapar kalanını bana gönderir
benim kontrolümde olsun istiyorum herşey hesap hareketleri elimde olsun
ki eşim benden habersiz sağolsun hiç sormadan en ufak bişey olsa bile bana gelip söyler hatta kızarım artık bunuda söyleme diye ama onunkide huy işte
ayrıca bende öyleyim ne harcasam söylerim
var bazı arkadşlarım maaşlarını herşeylerini eşlerine bırakıyolar sonra bi çıkıyo ortya kocası görümcesine borç vermiş mesela aylardır kızın haberi yok kendi ihtiyaçları var
çok kızıyorum onlara her fırsatta anlatıyorum bırakma eline diye ama işte
benim aileminde ihtiyacı var mesela bi sınır koyarım kendimce aylık bukadar benden bukadar artık çocuğumda var yani onun için çalışıyorum ,eşim ver der yine yok diyorum yani yeter çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım
erkek olarak aile reisi olarak onlar evlerini eşlerini çocuklarını düşünmeleri gerekirken yaptıklarına bak yazıklar olsun diyorum çok üzülüyorum böyle insanları gördükçe kadınları çalıştırıp kendilerine baktırmak için almışlar sanki
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin canım benim ya hangisi en iyiyse sizin için onu nasip etsin inşallah
ya işte okadar sinir oluyorumki o kendi ailesine versin sen kendi ailenden al eşin yesin haksızlık bu yaEşimde veriyordu atandığı ilk günden itibaren her ay düzenli düzenli.Sonra evlendik eskisi kadar veremez oldu.Ev aldık borçluyuz yinede vermeye çalışıyor biraz biraz.Benimde zoruma giden altı erkek kardeşler bir abisi evin kredisini yüksek çektim diye hiçbirşeyde onu hesaba katmazlar.Diğer ikiside fabrikada çalışıyor diye bir iğne aldırmazlar.Fabrikada çalışanın evine gitsen evi benim evimden iyi.Ev aldık diye eşya almadık biz.Böyle adaletsizlik yapmaları çok zoruma gidiyor.Sesimi çıkaramam çıkarsam eşimle huzurum dahada kaçar.Napim Allaha havale ettim hepsini.Böyle yapmama rağmen kıymetimiz olsa.Oda yok.Beni ayakta tutan kendi ailem.Maddi destek sağlıyorlar sağolsunlar
canım yalnız şuna takıldım tehdit ediyo falan diyosunUmarım her şey hayırlısı nasılsa öyle olur...
Dünden beri "Allah'ım beni ve oğlumu kurtar" deyip duruyorum..
O kadar bunaldım soğudum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?