2014 Kasım Anneleri

Sağol cnm ,Perşembeden sonra ateşlenmedi Allah şükür bir daha ama burnu akıyor hala , hafifte öksürüğü var ama kara turp bal çok iyi geldi gün aşırı onu yapıyorum şimdi.

perikanadi canım dün yazdığını gördükten beri benimde aklımdasın Rabbim kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin çok üzüldüm umarım aranızda düzeltebileceğiniz birşeydir sankince düşünün canım benim

Pericim noldu esin mi ben de masallah güzel gidiyorsunuz diyordum icimden.. Sakin ol canim sinirliyken degil de sakin kafayla al kararlarini..

ne oldu canım ya hayırdır inşallah
merak ettim seni

canım hayrola? ne oldu

peri ne oldu canım ya umarım sakin ol sinirle hiçbirşey çözülmez sonradan pişman olacağın kararlar verme lütfen

Peri ne oldu canım ya sakin olmaya çalış ne dedi ki eşin

amann hayırdır cnm benim noldu sana
kıyamam ben sana dur sakin ol sakın öfkeyle
kötü bişey yapma çok merak ettim şimdi..

perikanadi
çok merak ettim seni ya

perikanadi cidden merak ettikyaa umarim olumsuz birsey olmamıştır

Ne oldu yaa esinlemi atistin canm sen sakin birisin fevri davranma mutlaka onemli bisey olmustr merak ettim valla insallh siknti yoktr

Kızlar..
Yazdıklarınızı okuyunca gözlerim doldu şu an ağlamamak için direniyorum inanın ki..
Hatta direnemicem...
Dün gerçekten çok kötüydüm size yazabildim o an kimseye bişi diyemezdim..
Çıktım şefimden izin alıp eve gidip valiz hazırlayıp akşam otobüse binecektim...
İşten çıktım eltim aradı 2 saat dil döktü keşke o telefonu açmasaydım şimdi ailemin yanındaydım...
Neresinden başlayıp anlatayım ki nereyi tutsam elimde kalıyor...
Koptuğu kadar koptu zaten...
Gerçekten iyi ki varsınız...
İçinizden en azından birisi bu ilde olsa gidip ona sımsıkı sarılıp ağlamak isterdim..
Dün o kadar çok hissettim ki bunun eksikliğini..
Gurbette yapayalnız olmanın çaresizliğini..

Neyse hakkınızı helal edin aile meselelerim çok da burayı bunun için meşgul etmek istemem..
Allah razı olsun hepinizden..

canım benim ben nedense senin yazdığın mesajlardan sonra hep bunu düşünüyordum. yani uzaktasın ve yalnızsın bu gerçekten çok zor, çok dolmuşsun belli. Bazen insan hiç tanımadığı insanları kendine yakın hissedip onlarla paylaşıyor en özelini. Dün sen yazdığından beri aklıma takıldı ne yaptı , küçük çocuğu var evini bırakıp gittimi diye. konu ne bilmiyoruz anlatmak istersen dinleriz belki dışarıdan birilerinin dinlemesi farklı olur farklı açılardan bakarız birlikte. ama istemezsen de hak veririm en özelin paylaşmak istemeyebilirsin. söyleyebileceğim şu ki şu an her ne yaşıyıorsan bunlar geçicek. Biraz zaman geçince üstünden hafifleyecek sıkıntın. sabret arkadaşım. Allah yardımcın olsun.

günaydın cnmmm geldiğine çok sevindim
eltine kadar konu nasıl gitti peki eşinle mi kavga ettiniz
sebep nedir peki daha hafta sonu mutlu gezintiler yaptınız
nolduda birden bire böle anlatmak istersen dinleriz canım meşgul etmek
falan değil yani..özel değilse tabi.

pericim gerçekten evliliğim mutlu gidiyor hiç bir problemimiz yok eşim çok anlayışlı beni hep el üstünde tutuyor diyen birine nedense benim pek inanasım gelmez bütün evliliklerde az yada çok problem oluyor olmaması anormal değilmi zaten şimdi sadece kendini düşünerek karar verme sen bi annesin ve bebeğinide düşün ona göre kararlarını ver geri dönüşü olmayan kararlar alma mutlaka bi orta yol bulacaksınız inan bunları yaşayan tek sen değilsin hepimizin benzer sorunları oluyor lütfen biraz daha sakin düşünmeye çalış ani kararlar verme

Çok boğmak istemiyorum sizleri de..
Özet geçeyim biraz..
Hiçbişi yoktu evet... Dün nerden aklıma estiyse normalde hayatta hesabını tutmam..
Ondan internet bankacılığı için şifresini istedim o da verdi arada bir bakarız böyle evde internet olmadığı için..
Baktım.. Daha 3 hafta önce ailesi için zaten 700 tl gitmişti bu haftasonu da 250 harcamış.. Bişi demedim sadece dedim ki keşke kredi kartıyla almasaydın banka kartıyla ödeseydin diğer aya yansımazdı dedim...
Bir de bundan sonra gelir giderleri her akşam yazalım sen de ben de ki nereye ne gitmiş görelim dedim..
Ağrı ya da 1000 ayıracam diyorsan sıkıntı yok ama bilelim dedim...
Para biriktirmeye çalışıyoruz biz bi de bu halde araba için..
O da tabi istediği yerden tuttu..
"Yaşlı iki insan için bişiler almışım etmişim gözüne mi batıyor, dilendireyim mi, lafını ediyorsun ayıp vs vs vs."
aklıma gelmeyen şeyleri sıraladı...
Ki (evde kızkardeşi var elini bir şeye sürmez bi kira verir o kadar.. Gerisini de diğer kaynım az çok üstlenir o da zatn yazın tarlaları ekiyor ürün parasını alıyor laf etmiyoruz yapıyor)
Dedim konuyu değiştirme ben onu mu kastettim kendine gel dedim..
"Para biriktirmek yeni mi aklına geldi, sen elindekine sahip çıkabildin mi" dedi ipler orda koptu bende..
Hala daha altınların çalınmasında, ailemin bize verdiği 10 binin 5 binini ihtiyaçları oldu istemişlerdi..
Hala aklı onlarda demekki.. Aileme verince de burnumdan getirmişti boşanmaya kadar gitmişti neler etmedi ki..
Ben de onları tek tek hatırlattım laf etme olayına girmeyelim istersen dedim..
Kıyamet koptu..
Saçma sapan mesajlar attı.. Ben buraya yazamam bile.. Küfürlü..
Ailemi de beni de katledecekmiş, öldürecekmiş ibreti alem olsun bunu yapacakmış..
Yapmazsam vs vs anladınız yazmak istemiyorum...
O da söylemene gerek yok zaten öğrenecek herkes yazdı..
Ben de dedim artık yeter her seferinde ben dinliyordum bu tehditleri biraz ailen dinlesin dedim
Ben gelmeden pılını pırtını topla terk et yazdı ben ondan sonra hiçbişi yazmadım kaskatı kesildim..
abisinin kızına attığı tüm mesajları gönderdim dedim babana göster benden bu kadar ben gidiyorum dedim..
O da annesine söylemiş izin aldım gidiyordum yolda aradı 2 saat nutuk verdi...
En azından bir gece bekle vs vs vs...
Eşine söylemiş o aradı beni herşeyi anlatmadım ama öfkesini kontrol edemiyor dedim evliliği hafife alan o..
O da aynı kafa zaten siz bize destek olmanız lazım köstek oluyorsunuz birbirinizi idare edin diye orda bıraktık yoksa yanımıza alırdık vs vs.. Aynı tas aynı hamam yani..
Ben gereken nasihatı vericem felan dedi..
Akşam 8 de geldi eve kartımı bana fırlattı "al senin Allah'ın bu" dedi..
O kadar.. Şimdi kedi köpek gibiyiz evde..

Değişmiyor canım inan ki değişmiyor.. Olmuyor yani...
Benim aileme etmediği hakaret kalmıyor o kadar yardımlarını gördü..
Kendi ailesine laf etmediğim halde bunları yapıyor..
Gerçekten tedavi görmesi lazım ben daha fazla onu taşıyamicam gibi hissediyorum..
O kadar cahil ki akşam geldi kendi çocuğunun yüzüne bakmadı ya..
Yavrum gitti ayağını tutuyor baba diyor gidiyor geliyor ona bişiler getiriyor...
O kadar karaktersiz olmuş.. Yazarken bile ağlıyorum şu an o yavrunun günahı ne

canım benim ya okadar merak ettik ki seni aile gibi olduk burda gerçekten
özel değilse anlat rahatlarsın
meşgul etmek olurmu hiç

insan ne yazsa bilemiiyo ama şu yaptığına ayrıca çok üzüldüm eşinin, çocuğunun yüzünemi bakmıyor
oofff offf babalar annelerden ne kadarda farklı Allah ım
yazık

canım benim ya okadar merak ettik ki seni aile gibi olduk burda gerçekten
özel değilse anlat rahatlarsın
meşgul etmek olurmu hiç

insan ne yazsa bilemiiyo ama şu yaptığına ayrıca çok üzüldüm eşinin, çocuğunun yüzünemi bakmıyor
oofff offf babalar annelerden ne kadarda farklı Allah ım
yazık

Yazdım elimden geldiğince canım...
Keşke o telefonu açmasaydım da bitseydi bu iş.

Pericim sen yazana kadar aklımız sendeydi. Ne desem bilemiyorum. Aynı şeyleri herkes yaşıyor hemen hemen. Bizdede buna benzer şeyler yaşanıyor. Konuşsam huzurum kaçacak sessiz boyun eğiyorum napim. Belki herkes kızacak neden diye ama bazen susmak içine atmak gerekiyor. Kendi adıma

benim yazdıklarım muhtemelen seni teskin etmek adına olmayacak. o yüzden susayım en iyisi. ama insan fedakarlık yaptıkça daha fazlası bekleniyor her zaman. Allah ıslah etsin akıl fikir versin inşallahh

Canım bir çok şey öyle aşılıyor haklısın..
Ben de bu zamana kadar ailelere hiç yansıtmadım o da..
Ama bu sefer artık inan boğuldum..
Bilmedikleri için muhteşem sanıyorlar oğullarını kardeşlerini..
Söylemek gerekiyordu çok yoruldum...
O da güya ailesine söyledim diye benim annemi aramış beni şikayet etmiş..
İlkokul çocuğu gibi ya..

benim yazdıklarım muhtemelen seni teskin etmek adına olmayacak. o yüzden susayım en iyisi. ama insan fedakarlık yaptıkça daha fazlası bekleniyor her zaman. Allah ıslah etsin akıl fikir versin inşallahh

Bunun farkına vardım o yüzden ailesine söyledim artık...
Sustukça sandı ki çekiniyorum..
Bilmiyor ki evimin huzuru için yaptım...
Ama yoruldum...

Haklısın canım.Senin yaptığın fedakarlıklar görülmüyo daha fazlası isteniyor hep.Biraz daha fazla biraz daha derken biz tükenip gidiyoruz.

Yazdım elimden geldiğince canım...
Keşke o telefonu açmasaydım da bitseydi bu iş.
evet okudum
bu ailesi konusunda gerçektende yük sizin üzerinizdeymiş
valla sen çok iyiymişsin ben kesinlikle bukadarına müsaade etmezdim

bana göre erkek çalışıp evine bakmakla yükümlüdür dinende öyle bildiğim kadarıyla
kadında çalışıyosa o kendinedir
şartlar dahilinde masraflar paylaşılıyor mecbur olunca

eğer beni geçindirebiliyorsa fazlasını versin tamam
ama beni çalıştırıpta kendisi ailesine olması gerekenden fazlasını yapıyosa orda dur derim
ben yavrumu annesiz bırakıp başkalarının elinde büyümesine katlanıyosam ,bu onun geleceği içindir
eşinin gelirini bilmiyorum ama keşke evlenmeseymişte ailesine baksaymış
kardeşler arasında adalet olmalı abisiyle ortak paylaşmalılar ve bence iki yaşlı insana ayda 1000 tl hayli hayli yeter
yarıyarıya verilsin heray sende hesabını bilirsin

yanlış anlaşılmasın kesinlikle anne babaya bakılacak bende veriyorum aileme elimden geldiğince
tabi annem şuan çocuğada bakıyo ondan okadar veriyorum
ama bilmiyorum yani eşimin bukadar harcamasına müsaade etmezdim ailesine

Eşimde veriyordu atandığı ilk günden itibaren her ay düzenli düzenli.Sonra evlendik eskisi kadar veremez oldu.Ev aldık borçluyuz yinede vermeye çalışıyor biraz biraz.Benimde zoruma giden altı erkek kardeşler bir abisi evin kredisini yüksek çektim diye hiçbirşeyde onu hesaba katmazlar.Diğer ikiside fabrikada çalışıyor diye bir iğne aldırmazlar.Fabrikada çalışanın evine gitsen evi benim evimden iyi.Ev aldık diye eşya almadık biz.Böyle adaletsizlik yapmaları çok zoruma gidiyor.Sesimi çıkaramam çıkarsam eşimle huzurum dahada kaçar.Napim Allaha havale ettim hepsini.Böyle yapmama rağmen kıymetimiz olsa.Oda yok.Beni ayakta tutan kendi ailem.Maddi destek sağlıyorlar sağolsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…