2014 Kasım Anneleri

Canimm gelmis gecmis olsun Allah beterinden saklasin sadaka vermeye calis basindan gecir birseyler dagit
Haklisin bende gec konusmusum hatta bulbul suyu icirmisler bana

Cok gecmis olsun carputi
Arkadaslar benim oglumda konusmuyor öyle bikac kelime gel gitti anne mama dede gol havhav gulegule baybay aci (acıdı) düş(düştü) emmi (emzik) vs. Aslinda sürekli konusuyor biseyler soruyo gibi yapiyo bazen kendi kendine konusup gülüyor sanirim espri yapiyo ama hepsi anlamsiz hecelerden olusuyo normal diye düşünüyorum ve 10 kg istahsiz diyemem ama hareketli bende buna bagliyorum bi de diş cikariyorlar falan. Okudum da genelde asagi yukari aynilar. Telasa gerek oldugunu sanmiyorum. Iki bucuk yasinda tek tuk kelime soyleyen cocuklar bile bi anda konusmaya baslayabiliyolar.

Canimm gelmis gecmis olsun Allah beterinden saklasin sadaka vermeye calis basindan gecir birseyler dagit
Haklisin bende gec konusmusum hatta bulbul suyu icirmisler bana
Verdiğimiz sadakalar korudu valla zaten bildiğin gözüm görmedi hiç gidip bi anda vurdum Allah büyük kazalardan korusun

Cok geçmiş olsun canım Allah korumus sizi. Hiç birinize bişey olmamıstır inşallah.

Cok geçmiş olsun canım Allah korumus sizi. Hiç birinize bişey olmamıstır inşallah.
Çok şükür arkadasım hiç bişey olmadı bize Allahtan şu oto koltukları var çocuk sarsılmadı bile aman arkadaşlar yakın mesafe deyip sakin kucağınıza alma hatasına falan düşmeyin bi anlık dalgınlıkta neler geliyor insanın başına

ya gerçekten bu cocukların iştahsızlıgını napcaz bilmiyorum. yani bazen ağlamak istiyorum yemek yemeiginde. daha 10.5 kilo. millet zayıf dedikce sinirleniyorum :)
Üzülme lütfen düzelir. Sevdiği şeyleri çok ac kaldığı zaman ver kendi yesin.mesela poyraz evde cevizli labneli vs pankek yemez ama parkta biraz oynar su icer ardindan eline veririm ve bitirir.bende hayret ederim bu haline.bu arada poyraz da 10 buçuk gayet normal.sağlıklı olsblarda

Çok geçmiş olsun.allah beterinden korusun

Kızlar poyrazda iki kelimeli cümle kuramaz .daha erken old düşünüyorum. 2 yaşında konusmaya başlarlar genelde. Yani ben cevremde boyle gördüm. Poyraz anne der baba dede anneanne gitti bitti hav mama su birde bu ara doydum u ogrenmis.yemek sonrasi doydum der. 15 aylikken yürüdü dert etmedim. Aslnda her çocuğun gelişimi farklidr kimi diş erken cikarir kimi erken yurur kimi erken konusur
Hepsnin kendine özgü durumları var.poyrazin agzinda suan 12 dişi var. Doktr normal demişti. Bizde belki zamanında annelermizi endiselendirdik ama sonra herşey yolunda gitti. ❤❤❤❤❤❤☺☺☺☺

selam anneler ..anneler gununuz kutlu olsun... carputi canım çok geçmiş olsun. gercekten Allah korumuş.. hklısın sağlıklı ve birarada olmak en önemlisi...

bebeği konusmuyor diye yakınan arkdaşlar bakın instgram kullanıyorsanız ollaluna'nın profiline girin oğlu Gece 2 yaşını doldurdu 2 ay once ama gene neredeyse hiç konuşmuyor.... bu konuda telaş yapmayın bence... böyle örnekler çok var bizim çevremizde de.. hepsininde maşallahı var.. geç konuşma öyle gelişimsel büyük bir problem değil.. tv izleme çok etkiliyor ama o konuda dikkat edebiliriniz eğer tv izleyen bir çocuk ise..

cok gecmiss olsun canim ya Allah korumuş da kimseye birsey olmamis

Tv izlememesi mi lazim canim

Tv izlememesi mi lazim canim
tv izleyen cocuklarda yaşıtlarına göre geç konuşma durumları gözlenebiliyor.. http://www.bilgievi.gen.tr/frmContent.aspx?ContentID=7726 daha detaylı bilgilerde var.. bunu şuan google'dan buldum..

Komşumuzun oğlu 5 yasında konusuyor ama anlamak çok güç. dr sebebinin tamamen bu olduğunu söyledi mesela.. ki annesi hanımefendi ''yaramaz'' çocuga dayanayan biri. küçüklüğünden beri evi dagıtmasın diye tv basınd büyütmüş çocugu...

18 aydır izlemedi Yaman bu konuda katıyım ben

Kızlar yaklaşık 2 haftadır Eren'i yatağında yatıramıyorum çok canım sıkılıyor bu duruma...her gece babası uyutur dalınca da kendi yatağinda sabahı ederdi bu 2 haftadır derin uyuduğu halde kendi yatağına koyar koymaz ayağa kalkıyor...dakikalarca ikna etmeye çalışıyorum saçlarını okşuyorum,öpüyorum,elini tutuyorum ama yokk...alıp bizim yanımıza yatırır yatırmaz uyuyor...Bu gün gündüz de gece yaptığını yaptı alışkanlık haline getirmesini istemiyorum netten de araştırdım birşey yok önceden böyle olsa anlarım ama bu ne sonradan sonraya...napıcam bilmiyorum.

18 aydır izlemedi Yaman bu konuda katıyım ben

Emir izliyor bazen çok sıkıştığım durmlarda... mesela dışarıda bir şekilde teksem ve sıkıştırıorsa dursun diye açıyorum 5-6 dk lık video seklinde.. tv'de müzik açıldığında izliyor... onun dışında mümkün mertebe uzak tutmaya çalışıyorum bende.. çünkü tv yada video izlerken gercekten dünya ile bağlantısı kesiliyor..

Emir'in de böyle dönemleri oluyor.. nasıl ve neye göre değiştiğini anlamıyorum..

Arada olur tabi Can'ım bende sıkışınca kendi videolarını açıyorum kendini izlemeyi seviyor

Korktu falan mı acaba neden oldu ki şimdi
Sizin yatağı da sevmiştir sıcak sıcak çıkmaz tabi sıpa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…