ben hastane cıkıslarını cok sevıyrm ama arkadasımda bana oyle 0-3 alma dedı
onların 3-6 olanlarıda var ondan alabılırız
anneme sordum ben 47 cm doğmuşum, şu an 1.66 yım, bizde bebekler biraz minik doğuyormuş ama eşimden ne gelir bilmem, o 1.82 bebeklik boyu belli değil, ben 0-3 bayaa şeyler aldım o yüzden inşallah birkaç hafta olsun kullanırım diyorum canım
canımm çok teşekkürler emek vermişsin, bu listeler benim beynimi döndürüyor, eşimi sıkıştırıyorum, ilk fırsatta eminönüne gitmeye çalışıcam, orada bir mağazadan bahsedilmişti, 3-4 katlı bebek mağazası adı neydi arkadaşlar? ben istanbuldayım ama eminönü en çok gitmekten kaçtığım yer, çok yoğunnnnn, bebişim için gidicem yıllar sonra
kullanırsın ya bende mınık bebek sevıyorum, bnm boyum 180 esımınde oyle, bnm bebek uzun olur sankıhıc ıstemıyrm uzun olsun, bebek dedıgın bebek gıbı olur
kocaman ırı bebeklerı sevmıom
ama kucukte olsalar daha bısı alma bence 0-3, cunku onlar en az gıydırılen kıyafetler oluyormus
Magaza değil kız oo :)
Havuzlu hanı diyorsun sen orası komple bebek ürünleri satan 5-6 katlı bir han , hiç yoksa 50-60 tane magaza vardır içerde, Herşeyi bulabiliyorsun, bebek süslerinden tutunda beşikten, kıyafete cart curt herşeyi satan bir mağaza var, eski dönemlerin AVM si , ama karnınız çok büyümeden gidin gez gez bitmiyor çünkü..
ben hastane cıkıslarını cok sevıyrm ama arkadasımda bana oyle 0-3 alma dedı
onların 3-6 olanlarıda var ondan alabılırız
Ben hiç takıntı yapmadım valla, doktorum ister sağa yat ister sola dedi. Evet sola yatınca kan akışı daha iyi oluyormuş ama, sağa yatınca da kötü birşey olacak değil dedi. ben valla gece boyu bir sağa bir sola yatıyorum. Sıkıntımız yok o yüzden.
astrnot tulum mont 6-9 büyük gelmezmı benım oğlum hazıran doğumlu oana 6-9 almıştım yepyenı kaldı sımdı bebek gıyemıcek dıye üzülüyorum kasımda dogucak 6-9 büyük gelırListeye baktım yorumlarımı koyu olarak ekledim kızlar. Buyrun.
Genel bakım ihtiyaçları
Ağız silme mendili (10-12 adet)
Bebek bezleri (Bebeğin boyuna ve kilosuna, büyümesine uygun seçilmiş ebatlarda)
Alt değiştirme ve bakım yatağı (Bir tane yıkandıkça deforme olmayan alın, çok sık kirleniyor alt açılınca genelde salıveriyorlar. Onun dışında 1 paket tek kullanımlık tavsiye ederim dışarı çıkınca falan çantada yer kaplamaz.)
Tırnak makasları (Bebeğin tırnaklarını güvenli ve pratik olarak kesilmesini sağlar. Standard ve clipper (çıt çıt makas) tipleri mevcuttur)
İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
Vücut termometresi (Kulaktan ya da alından ateş ölçerler var. Onlar daha pratik)
Göbek bağı bandı (Gerek yok dr. Un yazdığı göbek bakım spreyinin kutusundan bir sürü çıkmıştı)
Burun aspiratörü (Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler, bebeğin rahat nefes almasını sağlar.)
Islak mendil
Temizleme pamuğu
Kulak çubuğu (Dr. Asla kulağının kepçesine dahi dokundurtma demişti. Hiç kullanmadım)
Pişik kremi
Şampuan, sabun, bebek kremi (Bebeğin saç derisine uygun, saç derisini bakteri ve mantarlara karşı koruyucu ancak deriyi tahriş etmeyen, bebeğin hem saç hem vücut temizliği için kullanılabilir, gözleri yakmayan ve nemlendiricileri sayesinde cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır)
Bebek büyotları 200 cc (Kumaş Kılıflı ve hayvan figürü kılıflı tipleri mevcuttur) (Bu ne ? Hiç bir fikrim yok ?)
Banyo malzemeleri
Küvet
Küvet filesi
Küvet için ayak (bana hiç güvenli gelmedi , yere koyup yıkadık hep)
Bebek banyo süngeri (Sevimli desenleri ve renkleri bebeğin banyosunu zevkli hale getirir)(bundan da almamıştım annem bir sürü lif örmüştü onlarla yıkadık.)
Banyo termometresi (Banyo süresince su ısısını kontrol altında tutmak için)
Yüzebilir oyuncak (ilk aylarda hiç farkında bile olmuyorlar 6. Aydan sonra alınabilir.)
Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır) (Bornozu ilk aylar giydirmek çok zor, Başlıklı havlu 2 adet alınabilir, Bornozda 1 yaşından sonra)
Alt değiştirme banyo aparatı (böyle birşey de almadık hiç, gerekte duymadım)
Beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar
Bu bölümde yazılanların hiçbiri(emzik hariç) ilk aylarda gerekmedi bana, emzirdiğim için beslenme direk memeden oldu miss gibi.. 5. Ay işe başlayacağım zaman aldım biberonunu vs. Genelde cam aldım PVC istemedim ama çok sık kırılıyor camlarda. Benim 5. ayda aldıklarım 120 lik 6-8 ad cam biberon nuk marka, Biberon emziklerini eskidikçe aldım.biberon ısıtıcısı, biberon fırçaları, taşıyıcı bişe almadım sadece termo çanta almıştım 2 de buz küpü işten eve gelene kadar bozulmasın sütlerim diye. Mixer ne bilmiyorum, sterilizatör de almadım. Dr. Teyzem biberonlarını hep ocakta kaynayan su içinde sterilliyordu daha güvenilir diye bende hep öyle yaptım.
Bu yazdıkların emzirenler için, mama kullananlar için ihtiyaçlar daha farklı olacaktır tabi..
Biberon
Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml (Kaynar sudan buzdolabına, buz dolabından kaynar suya girebilen ani ısı değişikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlardır)
PC biberonlar 125ml ve 250ml (Polikarbonat biberonlar - Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalıdırlar)
Kolay Kavrama Biberonları (Genellikle 125ml olan polikarbonat biberonlardır. Seçim yaparken bebeğin rahatlıkla tutabileceği dizaynda olmalısına dikkat edilmelidir)
Biberon emzikleri (Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalıdır. Kullanılan madde bakımında kauçuk ve silikon, şekil bakımından ise yuvarlak uçlu standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur)
Biberon ısıtıcısı (Pompa ile çekilmiş anne sütünü, sütlü mamayı, sütlü içecekleri ve bebek mamalarını ısıtmanın hızlı ve güvenli yoludur)
Biberon fırçası (Biberon ve emziklerin temizlenmesinde kolaylıktır)
Biberon taşıyıcısı (Biberonları bir süre sıcak veya soğuk tutmaya yarar. Özellikle seyahatlerde oldukça faydalıdır)
Biberon mixeri (Bebek mamasını biberon içinde karıştırmak ve hazırlamak için kullanılır)
Sterilizatör (yoğun ısısı ile biberon ve emziklerdeki bütün mikropları kısa sürede öldürür)
Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı (sterilizatör özelliğinin yanı sıra, bebekler için buharla sebze haşlayabilen tipleridir)
Emzik kullanmam diye hamilelikte büyük konuştum. 3. Gün (eve geldiğimiz gün) eczaneden hemen aldırdım eşime susmuyordu hep emmek istiyordu. Ama uyuyunca aldım hep ağzından 3-4 aylıkkende kendiliğinden bıraktı. Bu gruptakiler zaten 2-3 tl lik alınabilir.
Emzik
Emzik (Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon ayrıca standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur)
Uyku emzikleri (Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Normal emzikler gibi kauçuk, silikon, damaklı ve standard olanları vardır)
Emzik Bandı ve Emzik Zinciri (Bir ucu bebeğin yakasına iliştirilen emzik bant ve/veya emzik zincirleri bebeğin emziğinin yere düşerek, kirlenmesini ve kaybolmasını önler)
Emzik kutusu
Diş kaşıyıcı/Soğutucu Dişlikler (Diş çıkartmanın verdiği sancıyı hafifletir ve diş etlerindeki harareti alır)
Bunlara da 6. Aydan sonra başladık, o zaman alınır
Besin maddeleri
Toz mamalar (Proteini Anne Sütüne Adapte Doyurucu Başlangıç Mamaları)
Katı gıdalara geçişle birlikte gereken besin ve malzemeler (6. aydan itibaren)
Kavanoz mamalar
Bisküviler
Ek gıdalar
Mama tabağı (Konulduğu yerde sabit olarak durabilen vakumlu tabanlılar tercih edilmelidir)
Mama kaşığı (Sapı plastik kaşık kısmı paslanmaz çelikten yapılmış olmalı ve bebeğin kolayca tutabileceği büyüklükte olmalıdır)
Çatal kaşık bıçak seti
Alıştırma Bardağı (Devrilmeyen, bebeğin kendi başına sıvı gıdaları içebilmesini sağlamak için rahatlıkla tutabileceği hafiflikte dizayn edilmiş olmalıdır)
Mama sandalyesi (Yüksekliği ayarlanabilir, koltuk sırtı yatırılabilir, tekerlekli ve masaya monte edilebilir tipleri tercih edilmelidir)
Önlük
Bebek kıyafetleri
0-3 ay lık kıyafete gerek yok 2 yada 3 tane zıbın takımı yeter.
Hastane çıkışına gerek yok hem çok pahalılar hemde çok minnaklar onun yerine zıbın takımı işi görür. En çok çıtçıtlı body ve üst kıyafete ihtiyaç olur sık sık kustukları için. Kıyafetin bol olması iyidir. İlk iki sene kıyafeti ayrı yıkanacağından. Ya makine dolmadan sık sık makine çalıştıracaksınız ya da bol kıyafet alıp hafta bir yıkayacaksınız. Yinede makine tam dolmuyor
0-3 ay
Hastane çıkışı (3 adet)
Pijama (4 adet)
Yün Zıbın (5 adet)
Pamuklu zıbın (4 adet)
Tulumlar (100% pamuklu) (2 adet)
Alttan çıtçıtlı body (3 adet)
Önlük (4 adet)
Hırka, yelek, yün ceket (geniş kollu) (2 adet)
Ev patiği ve çorap (4 adet)
Önlük (2 adet)
Atlet (2 adet)
Atkı (1 adet)
Şapka, bere (kış için sıcak tutan, yaz için güneş önleyen)
Bebek Montu
Yeterli sayıda çorap
Bunların dışında benim ekleyeceklerim var!
Emzirme ürünleri
Göğüs ucu kremi (doğumdan 2-3 hafta önce sürmeye başlanmalı)
Gögüs pedi (chicco yada lansinoh kullanmıştım)
Elektirikli Gögüs pompası (özellikle doğumdan sonra işe dönecek anneler için, bunu ben 6. Ayda almayı düşünümüştüm ama doğumdan sonraki gün almak zorunda kaldık)
Gögüs ucu kalkanı
Emzirme minderi
Emzirme önlüğü (ben kullanmadım ama dışarda çok iş görür)
Diğer aklıma gelenler
Bebek çantası (gezmelere giderken içine herşeyi sığdırabileceğiniz cinsten)
Çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı (dalin marka kullandık 35. Haftamda almıştım tüm cicileri yıkayıp ütüyep hazırladım 
Çamaşır filesi (özellikle minnak çoraplar için)
Penye battaniye 2 adet,
Örgü/ polar/kadife gibi kalın battaniye 2 adet.
Kış bebeği olacakları için astronot tulum 3-6 ay yada 6-9 ay alabilirsiniz. Bacak arası dahil çıtçıtlı oluyor.
Şu an kafam durdu başka gelmiyor aklıma..
ooo maşallah siz manken gibisiniz yaww
bence de sen 0-3 fazla alma sanki uzun olur gibi sizin bebiş
ama olsa olsa 51 -52 falan olur heralde ya hu o da minicik, avuç kadar, gözümün önüne geldi bebişler, kucağımıza alsak bir an önce de onları paylaşsak artık
3-6 büyük gelır ama sonuçta yenı dogdugunda gıyıcek benım oğlum 3100 gr 50 cm dogmustu oldu hata ayak kısmı uzun bıle geldi
Dun ayni bilgiyi eşim paylasti benimle sirtustu yattiginda kan akisi olmuyormus bebege dedi..ogrendigimden beri huzursuzum ama sirtustu cok rahat ediyorum elimde olmadan geceleride o sekilde yatiyorum.. Ama sirtustu yatti diye kimsenin bebegine bisey oldugunu sanmiyorum o yuzden nasil rahatsam oyle yatiyorum ztn bi sıkıntı oldugunda vucudumuz uyariyo bizi bi de bunu kafamiza takacaksak ohooo yandik valla☺️
Çokkk acıktım çoookk
işten çıkmama yarım saat, eve gitmeme 2 saat var.. Akşam yemeğine 3 saat...
Pöfffffffffff ölücem açlıktan ama piskevit yemek istemiyorum hiç...
astrnot tulum mont 6-9 büyük gelmezmı benım oğlum hazıran doğumlu oana 6-9 almıştım yepyenı kaldı sımdı bebek gıyemıcek dıye üzülüyorum kasımda dogucak 6-9 büyük gelır
canım ya bende hissetmiyorum ve endişeleniyorum sana o yüzden soruyorum bir hissitsen coook iyi olacak birde bazen sarı sarı koyu akıntı oluyor....... binre bazen soltarafında iğne batar gibi bir ağrı oluyor sanıyede batıyor geri gidiyor yani saniyelik sendede oluyor mu?
Dun ayni bilgiyi eşim paylasti benimle sirtustu yattiginda kan akisi olmuyormus bebege dedi..ogrendigimden beri huzursuzum ama sirtustu cok rahat ediyorum elimde olmadan geceleride o sekilde yatiyorum.. Ama sirtustu yatti diye kimsenin bebegine bisey oldugunu sanmiyorum o yuzden nasil rahatsam oyle yatiyorum ztn bi sıkıntı oldugunda vucudumuz uyariyo bizi bi de bunu kafamiza takacaksak ohooo yandik valla☺️
Çokkk acıktım çoookk
işten çıkmama yarım saat, eve gitmeme 2 saat var.. Akşam yemeğine 3 saat...
Pöfffffffffff ölücem açlıktan ama piskevit yemek istemiyorum hiç...
Listeye baktım yorumlarımı koyu olarak ekledim kızlar. Buyrun.
Genel bakım ihtiyaçları
Ağız silme mendili (10-12 adet)
Bebek bezleri (Bebeğin boyuna ve kilosuna, büyümesine uygun seçilmiş ebatlarda)
Alt değiştirme ve bakım yatağı (Bir tane yıkandıkça deforme olmayan alın, çok sık kirleniyor alt açılınca genelde salıveriyorlar. Onun dışında 1 paket tek kullanımlık tavsiye ederim dışarı çıkınca falan çantada yer kaplamaz.)
Tırnak makasları (Bebeğin tırnaklarını güvenli ve pratik olarak kesilmesini sağlar. Standard ve clipper (çıt çıt makas) tipleri mevcuttur)
İlaç kaşığı (Bebeğe şurup veya ilaç içirmek için uygun büyüklükte olmalıdır)
Fırça tarak seti (Tarak ve yumuşak saç fırçasından oluşur)
Vücut termometresi (Kulaktan ya da alından ateş ölçerler var. Onlar daha pratik)
Göbek bağı bandı (Gerek yok dr. Un yazdığı göbek bakım spreyinin kutusundan bir sürü çıkmıştı)
Burun aspiratörü (Burun deliklerinde biriken mukozayı çeker, temizler, bebeğin rahat nefes almasını sağlar.)
Islak mendil
Temizleme pamuğu
Kulak çubuğu (Dr. Asla kulağının kepçesine dahi dokundurtma demişti. Hiç kullanmadım)
Pişik kremi
Şampuan, sabun, bebek kremi (Bebeğin saç derisine uygun, saç derisini bakteri ve mantarlara karşı koruyucu ancak deriyi tahriş etmeyen, bebeğin hem saç hem vücut temizliği için kullanılabilir, gözleri yakmayan ve nemlendiricileri sayesinde cildin kurumasını önleyen özelliklerde olmalıdır)
Bebek büyotları 200 cc (Kumaş Kılıflı ve hayvan figürü kılıflı tipleri mevcuttur) (Bu ne ? Hiç bir fikrim yok ?)
Banyo malzemeleri
Küvet
Küvet filesi
Küvet için ayak (bana hiç güvenli gelmedi , yere koyup yıkadık hep)
Bebek banyo süngeri (Sevimli desenleri ve renkleri bebeğin banyosunu zevkli hale getirir)(bundan da almamıştım annem bir sürü lif örmüştü onlarla yıkadık.)
Banyo termometresi (Banyo süresince su ısısını kontrol altında tutmak için)
Yüzebilir oyuncak (ilk aylarda hiç farkında bile olmuyorlar 6. Aydan sonra alınabilir.)
Bornoz, başlıklı havlu (2 adet, havlusu %100 pamuklu olmalıdır) (Bornozu ilk aylar giydirmek çok zor, Başlıklı havlu 2 adet alınabilir, Bornozda 1 yaşından sonra)
Alt değiştirme banyo aparatı (böyle birşey de almadık hiç, gerekte duymadım)
Beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar
Bu bölümde yazılanların hiçbiri(emzik hariç) ilk aylarda gerekmedi bana, emzirdiğim için beslenme direk memeden oldu miss gibi.. 5. Ay işe başlayacağım zaman aldım biberonunu vs. Genelde cam aldım PVC istemedim ama çok sık kırılıyor camlarda. Benim 5. ayda aldıklarım 120 lik 6-8 ad cam biberon nuk marka, Biberon emziklerini eskidikçe aldım.biberon ısıtıcısı, biberon fırçaları, taşıyıcı bişe almadım sadece termo çanta almıştım 2 de buz küpü işten eve gelene kadar bozulmasın sütlerim diye. Mixer ne bilmiyorum, sterilizatör de almadım. Dr. Teyzem biberonlarını hep ocakta kaynayan su içinde sterilliyordu daha güvenilir diye bende hep öyle yaptım.
Bu yazdıkların emzirenler için, mama kullananlar için ihtiyaçlar daha farklı olacaktır tabi..
Biberon
Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml (Kaynar sudan buzdolabına, buz dolabından kaynar suya girebilen ani ısı değişikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlardır)
PC biberonlar 125ml ve 250ml (Polikarbonat biberonlar - Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalıdırlar)
Kolay Kavrama Biberonları (Genellikle 125ml olan polikarbonat biberonlardır. Seçim yaparken bebeğin rahatlıkla tutabileceği dizaynda olmalısına dikkat edilmelidir)
Biberon emzikleri (Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalıdır. Kullanılan madde bakımında kauçuk ve silikon, şekil bakımından ise yuvarlak uçlu standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur)
Biberon ısıtıcısı (Pompa ile çekilmiş anne sütünü, sütlü mamayı, sütlü içecekleri ve bebek mamalarını ısıtmanın hızlı ve güvenli yoludur)
Biberon fırçası (Biberon ve emziklerin temizlenmesinde kolaylıktır)
Biberon taşıyıcısı (Biberonları bir süre sıcak veya soğuk tutmaya yarar. Özellikle seyahatlerde oldukça faydalıdır)
Biberon mixeri (Bebek mamasını biberon içinde karıştırmak ve hazırlamak için kullanılır)
Sterilizatör (yoğun ısısı ile biberon ve emziklerdeki bütün mikropları kısa sürede öldürür)
Sterilizatör/Sebze Haşlayıcısı (sterilizatör özelliğinin yanı sıra, bebekler için buharla sebze haşlayabilen tipleridir)
Emzik kullanmam diye hamilelikte büyük konuştum. 3. Gün (eve geldiğimiz gün) eczaneden hemen aldırdım eşime susmuyordu hep emmek istiyordu. Ama uyuyunca aldım hep ağzından 3-4 aylıkkende kendiliğinden bıraktı. Bu gruptakiler zaten 2-3 tl lik alınabilir.
Emzik
Emzik (Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon ayrıca standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur)
Uyku emzikleri (Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Normal emzikler gibi kauçuk, silikon, damaklı ve standard olanları vardır)
Emzik Bandı ve Emzik Zinciri (Bir ucu bebeğin yakasına iliştirilen emzik bant ve/veya emzik zincirleri bebeğin emziğinin yere düşerek, kirlenmesini ve kaybolmasını önler)
Emzik kutusu
Diş kaşıyıcı/Soğutucu Dişlikler (Diş çıkartmanın verdiği sancıyı hafifletir ve diş etlerindeki harareti alır)
Bunlara da 6. Aydan sonra başladık, o zaman alınır
Besin maddeleri
Toz mamalar (Proteini Anne Sütüne Adapte Doyurucu Başlangıç Mamaları)
Katı gıdalara geçişle birlikte gereken besin ve malzemeler (6. aydan itibaren)
Kavanoz mamalar
Bisküviler
Ek gıdalar
Mama tabağı (Konulduğu yerde sabit olarak durabilen vakumlu tabanlılar tercih edilmelidir)
Mama kaşığı (Sapı plastik kaşık kısmı paslanmaz çelikten yapılmış olmalı ve bebeğin kolayca tutabileceği büyüklükte olmalıdır)
Çatal kaşık bıçak seti
Alıştırma Bardağı (Devrilmeyen, bebeğin kendi başına sıvı gıdaları içebilmesini sağlamak için rahatlıkla tutabileceği hafiflikte dizayn edilmiş olmalıdır)
Mama sandalyesi (Yüksekliği ayarlanabilir, koltuk sırtı yatırılabilir, tekerlekli ve masaya monte edilebilir tipleri tercih edilmelidir)
Önlük
Bebek kıyafetleri
0-3 ay lık kıyafete gerek yok 2 yada 3 tane zıbın takımı yeter.
Hastane çıkışına gerek yok hem çok pahalılar hemde çok minnaklar onun yerine zıbın takımı işi görür. En çok çıtçıtlı body ve üst kıyafete ihtiyaç olur sık sık kustukları için. Kıyafetin bol olması iyidir. İlk iki sene kıyafeti ayrı yıkanacağından. Ya makine dolmadan sık sık makine çalıştıracaksınız ya da bol kıyafet alıp hafta bir yıkayacaksınız. Yinede makine tam dolmuyor
0-3 ay
Hastane çıkışı (3 adet)
Pijama (4 adet)
Yün Zıbın (5 adet)
Pamuklu zıbın (4 adet)
Tulumlar (100% pamuklu) (2 adet)
Alttan çıtçıtlı body (3 adet)
Önlük (4 adet)
Hırka, yelek, yün ceket (geniş kollu) (2 adet)
Ev patiği ve çorap (4 adet)
Önlük (2 adet)
Atlet (2 adet)
Atkı (1 adet)
Şapka, bere (kış için sıcak tutan, yaz için güneş önleyen)
Bebek Montu
Yeterli sayıda çorap
Bunların dışında benim ekleyeceklerim var!
Emzirme ürünleri
Göğüs ucu kremi (doğumdan 2-3 hafta önce sürmeye başlanmalı)
Gögüs pedi (chicco yada lansinoh kullanmıştım)
Elektirikli Gögüs pompası (özellikle doğumdan sonra işe dönecek anneler için, bunu ben 6. Ayda almayı düşünümüştüm ama doğumdan sonraki gün almak zorunda kaldık)
Gögüs ucu kalkanı
Emzirme minderi
Emzirme önlüğü (ben kullanmadım ama dışarda çok iş görür)
Diğer aklıma gelenler
Bebek çantası (gezmelere giderken içine herşeyi sığdırabileceğiniz cinsten)
Çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı (dalin marka kullandık 35. Haftamda almıştım tüm cicileri yıkayıp ütüyep hazırladım 
Çamaşır filesi (özellikle minnak çoraplar için)
Penye battaniye 2 adet,
Örgü/ polar/kadife gibi kalın battaniye 2 adet.
Kış bebeği olacakları için astronot tulum 3-6 ay yada 6-9 ay alabilirsiniz. Bacak arası dahil çıtçıtlı oluyor.
Şu an kafam durdu başka gelmiyor aklıma..
canım benimde akıntım oluyor ama doktorum baktı,normal bir akıntı sonuçta vajina kendini yeniliyor her ay dedi,tabi sen yinede danış doktoruna nolur nolmaz.evet cnm ya doğru düzgün hissetsekte rahatlasa artık içimiz:) hoş o zamanda tekme atmadımı düşün dur niye atmadı diye.allah bebişlerimizi korusun inşallah.senin ayrıntılı ne zaman cnm?
Ben zaten pek çok şeyi takmıyorum kafama, huzurlu huzurlu büyüyor bebeğim, inşallahta doğduğunda da huzurlu olur bebeğim. Bugün 3 yaşında oğlu olan bir arjkadaşımla konuştum, "çok dikkat et, sen hamilelik boyunca nasılsan bebekte öyle oluyor" dedi. "Mesela ben hamilelik boyunca çok gergindim, hep sinirliydim inan Utku'da aynı şekilde, huzursuz, sinirli, asabi bir çocuk oldu" dedi. O yüzden benim için huzur çok önemli. Kafama birşey takılırsa açıp telefon soruyorum doktoruma, sağ olsun o da bıkmadan cevaplıyor. Hoş yakında isyan bayraklarını da açabilirRahat olmakta fayda var.
aa canım olmaz ama valla ben hamilelğimin başından beri, çanta ile değil valiz ile geziyorum resmen, meyve ,su, kuruyemiş, ceviz,fındık ne bulursam atıyorum çantaya, yiyor muyumhafta sonu artık çok yumuşamışlar diye çıkardım çantamdan tazesini koydm, ne olur ne olmaz canım, çantanı boş bırakma, ne faydası var püskevit falan , at 1 kuru incir, şifa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?