Ablacim bu konu kisinin hassasiyeti ile alakali. Yani nasil ki bebege klasik müzik dinletince faydasi olacagini düşünüyorsa kişi, hassas bir dönemde de buna dikkat etmek isteyebilirsiniz. Ayet hadis meselesi ne girmemiştim ben ama madem girdiniz hadis bu, "Sizden birinizin suretlenleme ve teşekkulati annesinin karnında 40 günde toplanır. bu kadardan sonra alaka olur .bu kadardan sonra et cignemi olur sonra Allah teâlâ ona 4 kelimeyi yazması için bir meleği gönderir yani rizkini ecelini amelini şaki veya sait olmasını yazar sonra ona ruh üfürülür....."
Yeri degil ama hadisler sanki onemsizmis gibi yazmissiniz. Herseyle ilgili ayet yoktur kardesim. Hadisleri devreden çıkardığın zaman din eksik kalir. Bu meseleleri iyiden iyiye Bilmeden konusmamak lazim.
Benim söyledigim kisinin kendisine kalmis bir şey. Mesela hamilelikte erik yemek faydali derler. Isteyen yer isteyen yemez.
Her neyse Hepinize hamileliginizde kolayliklar dilerim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kızlar bir iyi bir de kötü haberim var. Cinsiyeti öğrendik, 14.haftada kıza benzetmişti ama erkekmiş 16 haftalık hamileyim. Hani bir ara buraya yazdım ya karnımda bazen sertlik hissediyorum poposunu falan mı dayıyor acaba diye. O kasılmaymış ve kasılmalar son üç ayda başlarmış. Sizde de hiç oluyor mu? Gaz sancısına benzer hafif bir sancıyla karnım geriliyor ve elimi karnıma attığımda rahmim şişmiş bir halde elime geliyor, sonra da iniyor. Meğer kasılmaymış ve kasılma doğuma hazırlıkmış :2:
Bebişler canım...
Artık vaktidir hissedersin yavaştan.. Zaten herzamankinden farklı hissediyorsan o hisler bebişlerdir..
ayy hadi inşş bebişlerdir kuzucumm..
dün bende de oldu bugün tık yok demekki gazmış dedimmm
dğn sanki böle kayıyo gibiydi ya değişikti ama bugün tık olmayında gaz dedim kendi kendimeeeay hadi inşallah bugün 16+0 ız ama 1 hafta da önde gidiyolar yani 18. haftamda sayılırım herhalde...
yerim ben onların kımıltılarını
isyan123 canım şimdi her gün olmaz zaten belkide bebişindir..
24. haftadan sonra her gün hissetmek gerekiyormuş...
canım kasılma şimdi olmazki..
benimde o şekilde sertleşme arada ağrım oluyor..
buda bebek büyüyor hızla büyüyor yeri açılıyor..diğer organların sıkışıyor olduğu yerde o yüzden oluyor canım..
korkma kasılma değildir o..
oğluşunda hayırlı olsun canımm
Yazdıklarımı çok yanlış algılamışsınız,
Söylemek istediğim hadislerin din alimleri tarafından farklı farklı yorumlanabildiği idi. Ayet önemlidir hadis değildir demedim.. Bencede iyiden iyiye bilmeden konuşmamak lazım..
Ama çok şükür rabbim hepimize akıl ve mantık ihsan etmiş. Sonuç olarak eğer kötü şeylerden uzak durmak gerekiyorsa bu sadece ruh üflendiği ay ile sınırlı değildir. hatta hamilelik ile de sınırlı olmamalıdır. Bunu yaşam biçimi olarak kabul etmek gerekir ki Tv seyretmek örneğini verdiğiniz için söylüyorum. TV de bilgi edinmek ve kendinizi geliştirmek üzere izleyeceğiniz şeylerden zarar gelmez. Ama magazin programı, evlilik programları , insanların birbirine laf giydirmek için yemeklere bile burun kıvırdığı, onumu giysem bunu mu tarzı programlardan bende hayatın her aşamasında uzak kalmak insan için daha yararlı..
Ayrıca farz edelim ki bu hadisten haberimiz yoktu bilmeden izledik, bunun bebeğe ne gibi bir kötü etkisi olabilir ki? Sonuçta o masumm..
Tabiki herkesin kendi hayatı istediğini yapar, sadece kafa karışıklığı yaşanmasın diye yazdım.
Size de, fikrinize de saygı duyarım.
Ankara'da nerede yapmıştınız? Ben de o kadar kararsızım ki, hala nerede yapacağımı bilmiyorum :S
dğn sanki böle kayıyo gibiydi ya değişikti ama bugün tık olmayında gaz dedim kendi kendimeee
ayy uyku bastı yaaa
Merhaba kizlar.bugun benim dr kontrolüm vardi.cok sukur hersey yolunda.3lů tarama yaptirmadim.bir ay sonra ayrintili ultrasona gidecegim.bu arada cinsiyeti kız :) prenseslere benim kızımı da ekleyebiliriz :)
kızlarrr 10 dakikadır aralıksız bir kımıltılar hissediyorum böyle vuruş gibi çırpınış gibi...
gaz gibi değil..
tam da emin olamıyorum ama çok heyecanlandım
elimi koydum biraz karnıma devam etti..
sanırım bebişlerim bunlar ya Allahıma çok şükür
Canm ovalatmak iyi değil kramp girdğnde hangi bacağna giryosa o ayağınzn parmklarını iyice kendnze doğru çekin topuğu dışarı doğru öyle düzelyr hiç harkt edemyrsm eşme ayağımı iteklettryorm.
Aile hekimimi de bunun kaydını tutanları da Allah ıslah etsin, 9 sene evvel bandırmadan istanbula taşındım, aile hekimi bandırmada gözüktüğü için 2 kere yazılı dilekçe verdim sağlık ocağına hala bandırma gözüküo. aile hekimine bi e mail atayım bildireyim bari.
bu arada bişi duydum, bebek doğunca zorunlu aşıları için aşısını yaptırınca sağlık ocağına bildirmek gerekiyomuş hummm
Teşekkür ederim. Evet yanlis anladigimi sonradan fark ettim kusura bakma
Evet onlar masumdur tabiiki her halukarda. Ne demek istediğimi bi kissayla anlatirdim sizde beni gayet guzel anlardiniz inanin ama konu cok uzayacak ve derinlesecek. Herkes böyle derin mevzulari kaldiramiyor ve hemen itiraz ediyor saçma buluyor. O yüzden konuyu uzatmiyim ve hic böyle bişey demedim farzedin. Size ve bebeginize Sevgiler... :)
Evet canım koşa koşa gidiyo :) Lütfen yalvarıyorum canın ne isterse söyle diyo. Ne görsek canın istedi mi alıyım mı diyo sağolsun canım benim :)
Benimde oglusum olacakmış kızlar yeni ogrendik. :)
Bu arada dördüncü ayda bebege ruh üfürüldügü zaman yanlis hatirlamiyorsam, o yuzden o siralarda iyi seyler yapmaya ozen gostermek faydali olurmus. Mesela tv bakmamak gibi. Aklinizda bulunsun.
Benimde oglusum olacakmış kızlar yeni ogrendik. :)
Bu arada dördüncü ayda bebege ruh üfürüldügü zaman yanlis hatirlamiyorsam, o yuzden o siralarda iyi seyler yapmaya ozen gostermek faydali olurmus. Mesela tv bakmamak gibi. Aklinizda bulunsun.
birbirini itekliyolardır ben sağda durcam hayır ben sağda durcam
kızlar bana doktor progestan verdı nasıl kullanıcam eczacı erkektı soramadım
kullanan bana bılgı verebıır mı acaba
Zaten saglik ocaginda yapiliyor bebegin asilari da.. Ama senın yapman gereken su, en yakin saglik ocagina basvr kaydini aldirmak istiyorum de. Sen kaydini aldirinca bandirmadan duser aile hekimligi..
hehe olabilir
aralarında zar var benimkilerin..
biri üstte duruyo biri altta
yazık yavrum hep yatar poziyondalar mecburen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?