Günaydın arkadaşlar,
Awakecan büyük geçmiş olsun, yine çabuk toparlanmışsın maşallah.
Hiç endişe etme, her ne kadar ben bunu söylesem de senin kaygılı olmanı çok iyi anlıyorum. Ama şöyle söyliyim, ben de bu konularda acayip paranoyak bir insanım. Sürekli eyvah ateşim çıktı bebeğime bişey olursa, eyvah öksürdüm zatürre mi olucam bebeğime zarar gelirse, dermansız, tıbbın bilmediği bir hastalık çıkarsa da bebeciğim etkilenirse gibi abuk sabuk fikirler beynimde ara ara dans ediyor, aklımı oynatıcam. Dayanamadım, bu ateş / soğuk algınlığı / grip/ öksürük/ enterit / iltihap vs mevzularını komşumuz olan ve aynı zamanda gebe olan doktor hanımla konuştum. Şu haftalarda artık hiiiiiiiiç endişe etme, bebeğimize zarar gelecek dönemleri çoktan geçtik dedi. Ne antibiyotik ne de öyle 38 derecelerde bir ateş bebeklerimize dokunmaz. Çok ağır enfeksiyon geçiren doktor arkadaşlarım oldu, son trimester da bebeğin her bi şeysi tamam, organ oluşumu vs yok, antibiyotik de alırsın, hastalık da geçer gider, gebeler sürekli böyle şeyler yaşıyor, 9 ay gibi uzun bir zamanda hasta olmadan geçirmek imkansız gibi bişey, denizi geçtik, artık derede boğulucam diye hiç korkma dedi. Tek uyarusı toksoplazma rubella gibi tehlikeli olan durumlar. Yoksa öyle bağırsak bozulması, grip sebebiyle ateş (tabi 40 derece gibi anneye zarar verecek yüksek ateş filan hariç Allah korusun) bebişlere dokunmaz, rahat ol dedi.
Sen de rahat ol canım. Tedavini olmuşsun, hemencik de kendini toplamışsın, yavrunun da hareketleri iyiymiş. Aklını gönlünü ferah tut. Her şey yolunda :)