• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kasım Anneleri

Merhaba kizlar..
Guzel bir cuma gunu, herkese hayırli cumalar.
Bugun misafirim gelecek,aksam cayina, cok sevdigim bir ablam gelecek..
Ev hayirlamasina geliyorlar..
Bir kek cirpacam, artik bi pudingli pasta yapacam, dolaptada borek var, havuclu topta yaptim mi tamam. :)
Biraz da meyve ikram ederim,bu is tamam..
Bu arada öksürügüm devam ediyor.
Kuzum tedırgin oluyor icerde biliyorum.
Benim icin dua edin lutfen, çok huzursuz yapti bu öksürük, bazen öksururken kusuyorum midem bulaniyo iltihaptan.
Bir karisim daha ögrendim onu yapacam. Haplarada devam. :KK43:(
antibiyotik kullanırken çok gazla bitkisel şeyler kullanma etkileşime geçebilir..

Kizlar simdi ciktim doktordan .. bir sonraki randevum 30 eylulde o gun nst ye de bakilcakmis..
bugun tam 33 haftaligiz .. gelisimi her zaman ki gibi onden gidiyor..
boyu 49 cm kilosu da 2628 gr olmus :nazar::nazar::nazar::KK46:
Simdilik bu kadar optum sizleri
Maşallah kuzuma yaa :nazar::nazar:

Günaydın kızlar, hayırlı cumalar...
Bebeği hıçkıran anneler, siz hıçkırdığını nasıl anladınız, nasıl bir histi yani?o_O

Benim gòbek deligimin sag tarafi, hafif sis hep, ordan bir hareket hissettim,ritmi gayet hizliydi, kalp atisi kadar hizlı, ama kalbioi duymamiz mumkun degil :)
Karnimda inip kalkiyordu, resmen titriyordu.. hatta babasida sahit oldu..

canım yorma çok kendini malum daha düzelmedin
Merak etme canim, hep basit şeyler bunlarr.. havucu rendeeledim, zaten mikserle cirpiyorum, pudingli biskuwili pasta da cok kolay, bir havuclu top ugrastiriyor.:) dolabimda hazir borekde var, mikrodalga da isitacam,..
Ayaktayken öksurmuyorum, uzanmaya gelmiyor ama.

ben 32. haftaya kadar ayda bir gidiyordum normal bence.. 32 den sonra iki haftada bir geleceksin dedi
Ben daha 29. haftamdayım beni 2 hafta da bir çağırdı. Hamileliğimde de çok şükür hiç bir şikayetim, riskim hiç olmadı.
Çok erken başlamadı mı sizce de ?
Kizlar simdi ciktim doktordan .. bir sonraki randevum 30 eylulde o gun nst ye de bakilcakmis..
bugun tam 33 haftaligiz .. gelisimi her zaman ki gibi onden gidiyor..
boyu 49 cm kilosu da 2628 gr olmus :nazar::nazar::nazar::KK46:
Simdilik bu kadar optum sizleri
Maş Allah kuzucuğa nazarlar değmesin. Sağlıkla kucağına alırsın inş Allah.

Ben daha 29. haftamdayım beni 2 hafta da bir çağırdı. Hamileliğimde de çok şükür hiç bir şikayetim, riskim hiç olmadı.

32. haftadan sonra her hafta çağıran doktorda var bu doktorunun tarzıyla alakalı endişe etme hiç..

antibiyotik kullanırken çok gazla bitkisel şeyler kullanma etkileşime geçebilir..

Hadi yaa, sarimsak, sogan, bal, tarcin , zencefil ve limonlu bi karisimdi.
Hatta sarimsak ve sogani sicak suda bekletip o suyukullaniyosun, icine bal tarcin zencefil atiyoorsun.

canım doktordan doktora değişiyor bu aralıklar sorun etme yani

nill bence hemşirelere söle hemen yıkamasınlar..bir gün kalmalıymış verniks

Ne yani kanlı kanlı mı kalacak? Zaten onlarda üzerinde ki kanı akıtıyorlar başını yıkıyorlar. Her hastane de aynı şekilde, ayrıca son zamanların en gözde doğum şekli su da doğumlar da nasıl oluyor o zaman?Bebek direk suya doğuyor.

aynen canım bak benim çalıştığım hastanedede ameliyathaneden bebek kontrolleri yapılıyor çocuk doktoru herşeyini kontrol ediyor..sonra hemen yukarı çıkarılıyor ve bebek giyidiriliyor..
arından aileye teslim ediliyor..
yani anne bebeği babasından teslim alıyor..

Değişik işte, ben istemezdim öyle olmasını ama. Normal doğumda zaten ilk anne görüyor ama, sezaryende falan ben görmeden bebeğimi kimseye teslim etmesinler, çok fena bozulurum:KK62:

Öyle mi o zaman ciğerlerini kurtarmış mı oluyorlar

Ben de tam olarak anlamis degilim. Cigerler en son gelisen organiymis bebegin. Ablamin bebegi 36. Haftada dogdu ama ciger probleminden 15 gun yatti. Ama dr benimle 28. Haftada oyle bi konusma yapti. Bilemedim. Ilerleyen zamanlarda ben de konusurum dr ile.

Kızlar 31. Haftanın sonunda ciğer gelişimi tamamlanıyo ama bu demek değil ki bebek solunum sıkıntısı yaşamayacak..
Yani doğumdan kaynaklanan solunum sıkıntıları da olabilir beya tedbir amaçlı küveze konabilir..
Metbelcim ayrıca ciğer geliştirici iğne için doktor bana bebeğe durup dururken kortizol yüklemesi yapamayız sonuçlarını anne karnında takip edemeyiz eğer 24 saat içinde bebeği alıcaksak yaparız dedi..
Ciğer geliştirme iğnesi = hormon yüklemesi bu yüzden acil bir durum yoksa yapılmamalı..

Kızlar herkese günaydın. Dün gece bi Soru sormuştum iki arkadaş cavap vermişti. Ama sabah sabah herkes burdayken tekrar sormaları istedim. Ben hastahanede giyebilir mıyım diye düşünemeden kompedan dan ekru renk sabahlıklı pijama takımı aldım amca herkes kan olur o renk giyemezsin dedi. Şimdi sizce onu hastahanede kullanabilir mıyım? Yoksa koyu renk sabahlıklı bi takım daha mı almam lazım? Yanıma gecelik te aldım ayrıca. Cvaplarınz çok önemli teşekkür ederim

Benimde geceliğim açık renk canım sonuçta hasta bezi beya orkid kullanıcaz yani bişey olcaksa koyu rengede okur..kullanırsın niye kullanamayasın..

sürekli aynı ritimde pıt pıt diye vuruyor tabii uzayınca tekme tokat dalıyor karnıma geçsin diye :KK48: evet hıçkırık öyle oluyor ama benimki sabırsız hemen geçsin istiyor..

Hahah benimkilerde birini hıçkırık tutunca hem kendi rahatsız olup debeleniyo hemde kardeşini rahatsız ediyo kardeşide onu itiyo sonra hıçkıran diğerine tepki veriyo ne diye itiyon bi de senle mi uğraşcm diye akşama kadar itişiyo sıpalar :KK11:

Back
X