2014 Kasım Anneleri

Kızlar selam... 4 aylik asisini olduk 2 saat önce. Ateş yapiomu bu aşı? aağrı falan?

Günaydınlar herkese,
Haftasonu hiç giremedim oğluşumla vakit geçirdik :)

Benim ki biberona alıştı canım. Avent anne memesine uygun biberon almıştım. Onunla veriyor annem. Kaşıkla başa çıkmaz çok zorlar. Ben sabah 6.30-7:00 arası emzirip çıkıyorum. Öğlen hem işlerimi hem aç olduğu zamanı denk getirmek zor olacağından gelmiyorum. 4:30 da işten çıkıyorum. ERken çıkarak kullanmak istedim süt iznimi. Geldiğimde direkt emziriyorum zaten. Ben yanındayken biberonla vermiyorum. Ama istemediği zaman kesinlikle beni emmiyor. Hani ağlayan bebişleri memede sustururlar ya benim ki oyle değil. İstemiyorsa daha çok ağlar susmak yerine :)
Bende bu gün 200 cc taze süt + 240 cc de buzluktan süt indirdim. Buzlukta stoğum varda :) Genelde her öğünde 80 cc falan içiyor. Bana az geliyor ama ona yetiyor herhalde. Bakalım bu gün rota aşımız ve doktor kontrolümüz var. Kaç gr almış. Az aldı biliyorum ama 600 gr almış olsa sevincem valla.
3260 gr doğdu. hiç kg vermedi.
1 aylıkken 1650 gr aldı
2 aylıkken 1000 gr aldı.

Ayy valla 3. günümüz ayrı kalışımız bizde düzene oturtmaya çalışıyoruz bakalım :)

aklımda olsun senin doktorunda.
Oyy onlarla mutlu olunmaz mı yaaa. Aşkın ne demek olduğunu asıl şimdi anladım ben.

Çok geçmiş olsun. Düğününü de görürsün inş Allah.
Bende baharda yaza doğru yaptırmak istiyorum bakalım. Gerçi şimdiki aklım olsaydı yeni doğduğunda yaptırırdım. Hareketleri çok kısıtlı ya o zaman daha rahat. Şimdi hareketlendiler. hayırlısı bakalım.
bende ise yeni basladm uc gun.gttm geri yillik iznimden aldim.bir ay dort ayimiz bitecek bukadar cc sut icmyor benim.kizim nedenki mama aldim 30 cc ancak iciyor acaba bizde bir problemmi war

Biz günde kaç fasıl kıyafet değiştiriyoruz artık saymayı bıraktım. Kendi üstü ayrı, benim üstüm ayrı, eşimin üstü ayrı ağzı mendilleri ayrı valla hergün en az 1 kere çamaşır makinesi çalışıyor. Bazen oyun halısında oynarken kusuyor yanağından süzülüp kulağına oradan ensesine saçlarına, bir görsen.Aşı dan sonra 2 gece yıkamadım, baya kusmuk kokuyordu , misss :KK48:
Ayni benim kis:))) biz de mama onlugu var bi duzine::))

anne sutuyle besleniyordu ama tayinim cikmisti yeni is arkadaslari falan strese girdim.sutum.cekildi benim yaa mama aldim ama biberonu sevmiyor avent nasil

Benim kemirgen oğlum Alperen :D

Eklentiler

• PhotoGrid_1425898174588.webp
    PhotoGrid_1425898174588.webp
    28 KB · Görüntüleme: 122
Gunaydin kizlar biz hala bebek arabasi almadik baston almayi dusunuyorum etrafimdakiler buyuk normal bebek arabalarini bic tavsiye etmiyolar tasimasi zor oluyomus siz hangisinden kullaniyosunuz marka model olarak hangisinden almaliyim acaba
biz cumartesi günü aldık. tam yatış pozisyonunun olmasına dikkat etmiştim. bu nedenle macleren'in quest i ni aldık. maclaren'in en hafif modellerinden. daha dışarı çıkmadık ama sanki kullanımı oldukça kolay gibi. bir bak istersen. tam yatış olmasına gerek yok diyorsan bmw modeline bir bak. biraz pahalı ama yıllarca kullanılabilecek türden. özellikle ikinci bebişe bırakıcam dersen
image.webp

Günaydın herkesee.

Uykusuz bi gecenin ardından ben gider işe..
Ya emerek uyumaya alıştı. Artık uyusun diye meme veriyorum. Sonra uykuya dalamıyor. Ayağıma alıp sallıyorum. Yookk. Olmuyor.. Hani parmak emme riskli ya, alışkanlık yapabilir ya işte ben o riski hiiiç görmüyorum. Hatta dua ediyorum parmağını emsin diye :) ben elini ağzına götürüp parmağını ağzından içerisi itsem de almıyor paşam, illa kendi keyfi ile alacak. Onu emince bir güzel uyuyor. Parmağı çekip emziğini veriyorum usulca ama hemen ağlıyor.. Ayy dün çok yordu beni yaa..
günaydııın:KK68: yazacak çok şey var da yektadan yazamıyoruum :KK43:

inş unuturlar onu kontrol etmekten bi hal oldum. kucağımda dururken bile birden atıyo elini ağzına. öğürmeye başlıyo. sonra bi de ağlıyo. parmağımı ağzıma atınca kusuyorum o zaman atmıyım ilişkisini çözmesi gerekmezmiydi ya. eğitimde klasik koşullanmada köpek bile çözüyodu bu ilişkiyi sözde:KK48:
hahahahagaahhh ay sesli güldüm çok tatlısın :)

En son dun 13:50 de su öksürme olayını konusmusuz sonra bisey mi yazdın ben görmedim hic sen bana kusmezsin bikere :KK74:
Hehe küsmem tabii:KK68: Ya carputim yaman çok ağlamıştı ya onu yazmıştım ama @yapınca alıntılamıyor sanırım site

Kızlar aşıdan ve kontrolden geldik kızım iyi kilosu boyu çok şükür aşılarımızıda olduk iki bacaktan:KK43: Şimdi ateş nöbetindeyim inşallah yapmaz:KK17: Demir damlası bizede başladı dr :cool:Diğer aya rotavirüsün 2. Dozu yapılacakmış o zaten ağızdan 6. Aya kadar aşı maşı yok ohh:KK31::KK31::KK31: Haa bu arada 5. Ayda mutlaka gelin ek gıdayı konuşucaz dedi drumuz çok merak ediyorum ne diyecek:KK50:6. Aya hazırlık mı yapıcaz ki:-)

aynen bazen gormuyorum yanagindan siziyo sacinda kuruyo pis pis kokuyo:)ama o pis kokuyada bayilyom benn ohhh miss

Bir de saçları sertleşiyor, yapışıyor eşimde dalga geçiyor bu yine kuru kafa olmuş diye:KK48: Aman onların kusmuk kokusundan ne olacak, o bile miss kokuyor.

Ayni benim kis:))) biz de mama onlugu var bi duzine::))

Ya ben nedense önlük konusunda biraz cimri davranmışım, hani bu kadar erken gerek duyacağımı düşünemedim herhalde. 4-5 tane var hediye gelenler işte idare ediyoruz. Hoş bazen önlük varken bile, önlüğü sektirip ya koluna kusuyor yada direk bizim üzerimize.

canım hayırlı olsun bizimde perşembe yapıldı. Bugün daha iyiydi şişlik de baya indi. Furucin kullandik biz 2gün bolca sıkıp tamamiyle ilaçla kapadık orayı. Cumartesi kontrolde toparlanması için bepanthol bakım kremi verdi doktor bi de sabah akşam ılık suda 10dk oturma yapıyoruz cok faydalı oldu iyilesme için. En iyi pansuman o demişti doktor. Bu arada ben de oğlumla özgür hareket etmeyi çok özledim

Çok sağol canım sizinde sünnetiniz hayırlı olsun. Ilk gün oğlum sakindi fakat Sünnetin 2. Günü nasıl ağladı anlatamam, ağlamaktan morardı valla çok korktum:KK43: bugün 3. Günümüz Şükürler olsun sakinleşti. Bizim ilacın adını bilmiyorum canım ya, enjektörün içinde verdi, günde 4 defa damlatıyoruz komple. Ben sordum tendürdüyot mu yoksa diye, hayır değil ona benzer bir ilaç dedi. Rengi kahverengi Sıvı birşey. Mikrop kapmaması ve çabuk iyileşmesi içinmiş. Sizin ilaçta böyle birşey mi yoksa krem gibi mi? Bu arada ilk banyoyu 5. Gün yaptırın dedi. Banyoda şişme olabilir fakat su iyi gelir dedi. Pipideki şişlik henüz geçmedi, inşallah biran önce iyileşir Kuzucuklar. Allah'ım damatlıklarını da göstersin inşallah.

hayırlı olsun canım sünnetiniz.rabbim damatlığınıda görmeye nasip etsin.
Bak bizdeki bant ameliyattan yarım saat sonra kendilğinden düştü.ya keşke teramisini sorsaydın yapan kişiye .her çocukda farklı işde belki biz teramisin kullandığımızdanmı acı hiç hissetmedik bilmiyorumki ama çabuk iyileştirdi.birde hiç sargı bezi uygulanmadı sizin sünnetçi farklı yol izlemiş.şu bardak işi çok iyi gerçekten .

Çok sağol canım, inşallah hepimiz yavrularımızın damatlığını sağlıkla görürüz. Köpük bardak işini sen söylemiştin bana, sana çok dua ettim. Eşime de söyledim saolsun KK dan bir arkadaş önerdi diye, Allah razı olsun. Bu arada teramisin diye aklıma gelmedi ama antibiyotikli krem varmış, onu kullansak iyi olmaz mı diye sordum. Krem nemli tutar, verdiğim ilaç çabuk kurutur daha iyi olur dedi. Dediğin gibi kişiden kişiye Değişiyor sanırım. Bugün 3. Gün Şükürler olsun Gün geçtikçe yavrum iyileşiyor.

Biz günde kaç fasıl kıyafet değiştiriyoruz artık saymayı bıraktım. Kendi üstü ayrı, benim üstüm ayrı, eşimin üstü ayrı ağzı mendilleri ayrı valla hergün en az 1 kere çamaşır makinesi çalışıyor. Bazen oyun halısında oynarken kusuyor yanağından süzülüp kulağına oradan ensesine saçlarına, bir görsen.Aşı dan sonra 2 gece yıkamadım, baya kusmuk kokuyordu , misss :KK48:
Maş allah nazar değmesin dilimi de ısırayım. Benim paşamın üstünü sırf ben sıkıldığım için değiştiriyom. Bazen iki üç damla kusar o kadar. Ama dediğin doğru onların kusmukları bile missssssss.
Bizden çok kıyafetleri var valla. Ben kendi çamaşırlarımızı yıkamayı unuttum onunkileri yıkamaktan :)
bende ise yeni basladm uc gun.gttm geri yillik iznimden aldim.bir ay dort ayimiz bitecek bukadar cc sut icmyor benim.kizim nedenki mama aldim 30 cc ancak iciyor acaba bizde bir problemmi war
Ne güzel yıllık izin falan filan derken biraz daha senle kalacak.
Her çocuğun mide kapasitesi farklı onu anladım ben. Eğer kilo alımı iyi ise yetiyor demek ki. Sütün ve mamanın yeterli gelip gelmediği bir tek kilo alıp almamasından anlaşılır başka neyden anlaşılacak ki ? En ufak bir farklılıkta problem aaarıyoz öncekiler nasıl yetiştirmiş çocuklarını anlamıyorum valla. Bokunda bocuk arıyoz resmen.
anne sutuyle besleniyordu ama tayinim cikmisti yeni is arkadaslari falan strese girdim.sutum.cekildi benim yaa mama aldim ama biberonu sevmiyor avent nasil
Ben hamişken çok araştırmıştım. Hem beni bırakmasın hem biberona alışsın diye. Avent anne memesine en uygun başlıklı falan diyorlardı. Valla ben çok memnunum hem beni emiyor hem biberonu :) Tavsiye ederim ama tabi çocuktan cocuğa da fark eder.
Benim kemirgen oğlum Alperen :KK70:
Kemirgen oğlunu kemiririm ben. Ne sevimli oğlun var. Maş allah. Ben kendi oğluma benzettim. Müsait olunca foto atarım bende. Hem işe hem size yetişmeye çalışıyorum. Fotolar telde pc ye atayım bakalım sen benzetecek misin ?

Günaydınlar herkese,
Haftasonu hiç giremedim oğluşumla vakit geçirdik :)

Benim ki biberona alıştı canım. Avent anne memesine uygun biberon almıştım. Onunla veriyor annem. Kaşıkla başa çıkmaz çok zorlar. Ben sabah 6.30-7:00 arası emzirip çıkıyorum. Öğlen hem işlerimi hem aç olduğu zamanı denk getirmek zor olacağından gelmiyorum. 4:30 da işten çıkıyorum. ERken çıkarak kullanmak istedim süt iznimi. Geldiğimde direkt emziriyorum zaten. Ben yanındayken biberonla vermiyorum. Ama istemediği zaman kesinlikle beni emmiyor. Hani ağlayan bebişleri memede sustururlar ya benim ki oyle değil. İstemiyorsa daha çok ağlar susmak yerine :)
Bende bu gün 200 cc taze süt + 240 cc de buzluktan süt indirdim. Buzlukta stoğum varda :) Genelde her öğünde 80 cc falan içiyor. Bana az geliyor ama ona yetiyor herhalde. Bakalım bu gün rota aşımız ve doktor kontrolümüz var. Kaç gr almış. Az aldı biliyorum ama 600 gr almış olsa sevincem valla.
3260 gr doğdu. hiç kg vermedi.
1 aylıkken 1650 gr aldı
2 aylıkken 1000 gr aldı.

Ayy valla 3. günümüz ayrı kalışımız bizde düzene oturtmaya çalışıyoruz bakalım :)

aklımda olsun senin doktorunda.
Oyy onlarla mutlu olunmaz mı yaaa. Aşkın ne demek olduğunu asıl şimdi anladım ben.

Çok geçmiş olsun. Düğününü de görürsün inş Allah.
Bende baharda yaza doğru yaptırmak istiyorum bakalım. Gerçi şimdiki aklım olsaydı yeni doğduğunda yaptırırdım. Hareketleri çok kısıtlı ya o zaman daha rahat. Şimdi hareketlendiler. hayırlısı bakalım.
Çok sağol hepimiz yavrularımızın düğünlerini de Görelim inşallah. Bence zaman kaybetmeden yaptır, dediğin gibi hareketleri arttıkça iş zorlaşıyor. Inşallah en yakın zamanda hayırlısıyla yapar da siz de kolaylıkla atlatırsınız.

Çok sağol canım sizinde sünnetiniz hayırlı olsun. Ilk gün oğlum sakindi fakat Sünnetin 2. Günü nasıl ağladı anlatamam, ağlamaktan morardı valla çok korktum:KK43: bugün 3. Günümüz Şükürler olsun sakinleşti. Bizim ilacın adını bilmiyorum canım ya, enjektörün içinde verdi, günde 4 defa damlatıyoruz komple. Ben sordum tendürdüyot mu yoksa diye, hayır değil ona benzer bir ilaç dedi. Rengi kahverengi Sıvı birşey. Mikrop kapmaması ve çabuk iyileşmesi içinmiş. Sizin ilaçta böyle birşey mi yoksa krem gibi mi? Bu arada ilk banyoyu 5. Gün yaptırın dedi. Banyoda şişme olabilir fakat su iyi gelir dedi. Pipideki şişlik henüz geçmedi, inşallah biran önce iyileşir Kuzucuklar. Allah'ım damatlıklarını da göstersin inşallah.
krem canım bizimki yarın itibariyle kullanamayacağız, bugün daha da iyiydi çok şükür damatlıkları da görürüz inşallah.

ahh başkası var mı benim safton gibi diyordum.. demek normal bu, benimkisi de sürekli öğürüyor. nasıl iştahla emiyor o parmağı yaa. inş unuturlar bunu :)
Safton:KK70: çok güldüm buna. Çünkü bende de var bitane. Parmaklarında bal var sanırım, Boğazına kadar soktuğuna göre:KK48:

Back
X