Merhaba kızlar aranızda bilenler var ama bilmeyenlere haber vereyim istedim, 10.02.2014 Pazartesi saat 15:00 da minik kuzum melisime kavuştum kızlar 37+2 de 3.180 gr 50 cm doğdu kızım, emmek ile arası iyi çok şükür, ama doğumun hemen ardından sütüm gelmediği için Dr mama verdi ertesi gün bi sütüm geldi ki sormayın, en korktuğum şeyler daha ikinci gün başıma geldi, göğüslerim taş gibi ve yara oldu arkadaşımın kraft marka pompası ile sağayım kurtulayım dedim aman allahım bu nasıl bir acı ve üstüne üstlük makine de her halde arıza oluşmuş, göğsümü ileri geri oynatıyor ama süt çıkmıyor çılldırıcam yani dedim kanallar tıkandı , sonra 3 kuruşluk manuel pompa ile denedim çıktı süt anlamadım bu işi. Ama sıcak kompress işe yarıyor onu söyleyim. Bebeğim emiyor , sanırım çok kuvvetli çekmediği için tam boşaltmıyor göğsümü, bende sağıyorum işte bütün gün offfff, sizden ricam sizler hangi pompaları aldınız özellikle kullanmış ve tecrübeli arkadaşlarımdan fikir istiyorum çünkü böyle çok vakit alıyo bi yol gösterin bana neolur lansinohta manuel vardı kimileri çok iyi kimileri kötü yorumlar yapmış, bilemiyorum işte ....
Benim de doğumgünümü herkes unutur.
O yüzden artık beklentilerim hiç kalmadı.
Üzülmüyorum da.
Sadece önem vermiyorum artık.
Ama çok güzel bir tarihte doğmuşsun.
Normal doğum muymuş?
:)
Merhaba güzel anneler.. Bugün dr kontrolümüz vardı, 34.0 da oğlum. 2836 kg 45 cm. Dr kilomuzu fazla buluyor . Benden tekrar açlık şekeri ölçtürmemi istedikendim de 16 kg aldım şimdiye kadar. Kendimin hiç, oğlumun ise az kilo alması için ne yapabilirim?
Korkma canim 2 kere yaptirdim 5 lt lik bir siseye 24 saat idrarini biriktiriyorsun sonra o idrari veriyorsun ben once tum idrarimi biriktirmedim arada yaptim yanlis oldu haberin olsun bakiyorlar deger 300 den yukari olursa preaksapsi teshisi konuluyor sezeryanla alir en kotu ama bendede 24 saatlik yapinca tehlikeli birsey cikmadi
ya yorum yazmaya çalıştım ama özel mesaj deyince özele mi geliyor anlamadım :) burda görülmedi bende bida yazayım dedim..
canım yorumun için çok teşekkür ederim inan içimi çok rahatlattın. bende normal doğumun benim yaşadığım kadar olacağını düşünmüyorum yani kendimi öyle teselli ediyorum..sende benim düşündüğüm gibi yazınca dahada rahatladım şimdi.Gerçi herşeye rağmen sağlıklı olsunda ben o acıları tekrar yaşamaya razıyım sonuçta bu sefer sonunun mutlu olacağını biliyor olacağım çekeceğim her sancının beni oğluma kavuşturacağını düşüneceğim..Rabbim hepimize yardım etsin inşallah..
Bakmadığım site kalmadı kisen nereden aldın Google dan nasıl aratmalıyım??
Bebeğin ne kadar alır bilmiyorum ama benim iki haftada 1 kilo almış 3600 olmuş doktor iki hafta sonraya gün verdi 4ü geçecek gibi görünüyo dedi. Yani bebeğe göre değişiyo sanırım gelişim.
Mart annesiyken Şubat annesi oluyorumm
oyy masallah benimki 36+3 te 2500du.
ben 1 kg almasini umuyorum aslinda doguma kadar.
alabilir ama yavaslayabilir de kilo alimi su durumda net bir sey soylemek zor
canım benim bi akrabamın bebeği doğuma 10gün kala ultrasonda 3800 çıktı, doktor sezeryanla alalım 10 günde daha da büyür dedi kız kabul etmedi normal doğuracam dedi, bide o stresle geçirdi son günlerini ortalama 10 gün sonra dourdu ve bebek 3.500 kgyani bazen ultrasonda da hata olabiliyor ,hakkında hayırlısı olsun canım inşallah rahat bi doğum geçirirsin..
çok teşekkür ederim verdiğin bilgi için gebelik şekeri yüzünden iri olan bebeklerin çok sağlıklı olmayacağı yönünde şeyler duymuştum endişem ondan inşallah bir sorun çıkmaz
Canım öncelikle ultrason ölçümlerinde 200-400 gram arası oynama oluyor ve bu fark genelde eksi yönde oluyor. Ben hiç ultrason ölçümünden fazla kiloda doğan bebek görmedim şu ana kadar. Yani doğum öncesi ultrasonda atıyorum 3700 gram çıkan bir bebek genelde 3300-3500 gram arasında doğuyor.
O yüzden senin durumun için kilonun normal doğumu engelleyecek bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.
canım bebeğe göre değişiyo ..mesela bizim önceki iki kontrolde (10 gün arayla) 400'er gram almıştı ama bu seferki kontrolde(7günde) 60 gram aldı ..
Merhaba güzel anneler.. Bugün dr kontrolümüz vardı, 34.0 da oğlum. 2836 kg 45 cm. Dr kilomuzu fazla buluyor . Benden tekrar açlık şekeri ölçtürmemi istedikendim de 16 kg aldım şimdiye kadar. Kendimin hiç, oğlumun ise az kilo alması için ne yapabilirim?
Acaip duygusala bağladım ister istemez gözyaşımın akmasına egel olamıyorum aklım diyor ne alaka 10 yıl geçmiş ne sevgilisi boşver ama onunda aynı şekilde düşünmesi kalbimi acıtıyor hem ben zaten tüm kadınlık hormonlarını yitirmiş 9 aylık bir anne adayı olarak böyle düşünmem normalken ona ne oluyoki bunca cefadan sonra böyle saçmada olsa özel günü değerlendirip beni mutlu edebilir bende belki kendimi damızlık inek gibi değilde kadın gibi hissederim.
her cuma arkadaşlarıyla buluşu yo bende sırf ağzını yoklamak için bugün çıkacakmısın anneme geçeyimmi dedim
cevap:Bir bakayım çocuklarla konuşayım öyle plan yap belki gelmezler bende gitmem
bende kapak:Her hâlükârda hazırsın gelirlerse gider eğerki gelmezlerse de sevgiler gününü karılarıyla geçirmek isterler vede sen mecburen evde kalırsın bu durumdada benim plan yapmama gerek kalmaz öylemi ne güzel iş dimi valla demekki artık bukadarar relax rahatız hem ne anlamı varki bugünün sevgililer günü biribirini sevenler aşık olanlar heyecan duyanlar için bizden artık geçmiş sitem olarak yazmıyorum ne tuhaf bende böyle hissediyorum belki aksini ıspatlar benden hiçbirşey beklemeksizin bir plan yaparsın diye düşündüm herzamanki gibi boşa düşünmüşüm neyse sorun değil ama mecburiyettende olsa evde kalırsan üzgünüm arkadaşlarının boşluğunu dolduramıycam olmadı anneni daha erken çağırır birlikte oturursunuz ben teomanıda alıp anneme geçeceğim.
kıyamam sana canım benim cidden duygusala bağlamışsın
sen daha hassas olduğun için eşinde biraz daha anlayışlı olsaydı
daha iyiymiş lütfen üzme kendini ve kafana da takma olmaz mı.
Acaip duygusala bağladım ister istemez gözyaşımın akmasına egel olamıyorum aklım diyor ne alaka 10 yıl geçmiş ne sevgilisi boşver ama onunda aynı şekilde düşünmesi kalbimi acıtıyor hem ben zaten tüm kadınlık hormonlarını yitirmiş 9 aylık bir anne adayı olarak böyle düşünmem normalken ona ne oluyoki bunca cefadan sonra böyle saçmada olsa özel günü değerlendirip beni mutlu edebilir bende belki kendimi damızlık inek gibi değilde kadın gibi hissederim.
her cuma arkadaşlarıyla buluşu yo bende sırf ağzını yoklamak için bugün çıkacakmısın anneme geçeyimmi dedim
cevap:Bir bakayım çocuklarla konuşayım öyle plan yap belki gelmezler bende gitmem
bende kapak:Her hâlükârda hazırsın gelirlerse gider eğerki gelmezlerse de sevgiler gününü karılarıyla geçirmek isterler vede sen mecburen evde kalırsın bu durumdada benim plan yapmama gerek kalmaz öylemi ne güzel iş dimi valla demekki artık bukadarar relax rahatız hem ne anlamı varki bugünün sevgililer günü biribirini sevenler aşık olanlar heyecan duyanlar için bizden artık geçmiş sitem olarak yazmıyorum ne tuhaf bende böyle hissediyorum belki aksini ıspatlar benden hiçbirşey beklemeksizin bir plan yaparsın diye düşündüm herzamanki gibi boşa düşünmüşüm neyse sorun değil ama mecburiyettende olsa evde kalırsan üzgünüm arkadaşlarının boşluğunu dolduramıycam olmadı anneni daha erken çağırır birlikte oturursunuz ben teomanıda alıp anneme geçeceğim.
oğlumun adı mert ve tanıdığım tüm mertler efendi kibar ve kendine ait havası olan insanlardıkızlarr fikir verebilir misiniz; SERDAR mı güzel MERT mi oğluşumun ismi için??
mart anacıklarıııı clexan iğne kullananlar kontrole gdip bişeyler öğrenebilen var mııı??? canım çok sıkılıo ne yapıcam ben yaa 4000 lik 2*1 kullanıorum ve genetiktn aldığım rapora göre iğneyi doğumdan 5 gün önce bırakırsam bebek te tıkanma olucakmış off kafayı yicem 24 şubatta randevum dktrla konuşucam bakalm ne diecek
canım benimki 36 saat oncesinde bıraktircak, sezeryan olacagim.. senin kadin dogum dr.un mu, yoksa anestezi dr u mu 5 gun evvelden bırakmanı istedi?
Mnl çok tbrik ediyorum sağlıkla büyüt yavrunu
Biz halen eve gidemedik bu gece de hastanedeyiz suyu her an gelebilir dedi dr.
Endişeliyim biraz hemen doğarsa genüz emme refleksi ve akciğerler gelişmemiş olacak Allahım biraz daha sabretsin en azında 37ye gireydik
Bi yandan da nezle oldum
Allahım hayırlısını nasip et yarabbim
Hastane 14 şubat sezeryanları ile dolu bu arada:)
devlettemi doğurucan???ben devlete gidiyorum ...bende sormuştum gece sancı falan tutarsa diye o zaman nöbetçi dr gelir demişti..inşallah herşey gönlünce olur canım
sağol cnm isim içinbenim doktor beni hala iki haftada bir çağırıyor ya , daha doğrusu ayda birdi 35+0 da iki haftada bire düştü, düşünsene iki hafta nst ye giremeyecem bebişimden hiç haberim olmayacak gece yarısı bir anda sancılanmaktan korkuyorum , 37+0 da gidecem sonra 39+0 da alacak bebişi bari haftada bir olsaydı artık kontroller, 36 haftalık oldum . ben erciyes kartala gidiyorum cnm çok yoğun bi doktor ama sezeryan konusunda başarılı o yüzden bırakmak istemiyorum
[/QUOTE
hakkaten biraz seyrek çağırıyomuş ama demekki sorun yok öyle düşün ....
canım anladığım kadarıyla şekein var ..bu yüzden bebeğin kilo alışını güzel kontrol altına almışsın...hem zaten sezeryan olacakmışsın farketmezki keşke benimkide accık dobik olsabilinmemezlik iyice merakımı arttırıyor teşekkür ederim cevabın için benim kızımda 3 haftada 600g almış hafta başına 200g yani eğer şekere bu şekilde dikkat etsem 4haftada ortalama 800g alsa yine normal olacakta işte keşke evdeki hesap çarşıya uysa
erkek işte bunların yontulmuşu yok sen yontacan canım yaa ......Acaip duygusala bağladım ister istemez gözyaşımın akmasına egel olamıyorum aklım diyor ne alaka 10 yıl geçmiş ne sevgilisi boşver ama onunda aynı şekilde düşünmesi kalbimi acıtıyor hem ben zaten tüm kadınlık hormonlarını yitirmiş 9 aylık bir anne adayı olarak böyle düşünmem normalken ona ne oluyoki bunca cefadan sonra böyle saçmada olsa özel günü değerlendirip beni mutlu edebilir bende belki kendimi damızlık inek gibi değilde kadın gibi hissederim.
loveli seninle beklenen doğum tarihlerimiz aynı , bende 2-3 mart gibi der diye düşüyordum 8 martta alalım dedi yaa 39+0 oluyorum offoğlumun adı mert ve tanıdığım tüm mertler efendi kibar ve kendine ait havası olan insanlardı
o yüzden mert isnime oy veriyorum
fransızcayı da boşver o zamana çok var fransaya giderse adını söylemez oldu bitti
ahhhhh moralim fena bu yüzden yeni dr bana 1 hafta dedi ya ben şok oldum 1 hafta .çok uzun bir zaman nasıl geçirirm kesemem 1 haftaa yaaaa eski dr yarın soracağım doğumdan önce ne zaman bırakmak lazım diyee
ben en fazla 2 gün diyordum bi de 27 -28 şubatta alalım dedi bi rşok daha yaşadım ben martın 3 gibi düşünüyordum eski dr dolayı ama şimdi 3 gün önce alacak tamam 38 hafta oluyor ama ne bileyim ya kafam çok bozuk yaaaaaaaa
oğlumun adı mert ve tanıdığım tüm mertler efendi kibar ve kendine ait havası olan insanlardı
o yüzden mert isnime oy veriyorum
fransızcayı da boşver o zamana çok var fransaya giderse adını söylemez oldu bitti
ahhhhh moralim fena bu yüzden yeni dr bana 1 hafta dedi ya ben şok oldum 1 hafta .çok uzun bir zaman nasıl geçirirm kesemem 1 haftaa yaaaa eski dr yarın soracağım doğumdan önce ne zaman bırakmak lazım diyee
ben en fazla 2 gün diyordum bi de 27 -28 şubatta alalım dedi bi rşok daha yaşadım ben martın 3 gibi düşünüyordum eski dr dolayı ama şimdi 3 gün önce alacak tamam 38 hafta oluyor ama ne bileyim ya kafam çok bozuk yaaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?