2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
merhaba kızlar.bişey sormak istiyorum.multivitamin alıyoruz ya siz hergün mü içiyosunuz?

her gün alamıyorum çünkü o kocaman eleviti yutarken bazen midem bulanıyor.
folic asidi de her gün almıyordum itiraf edeyim.
bir de şimdi magnezyum çözeltisi eklendi ama en azından hap değil.

benim kayınvalidem arayıp soruyor ama kayınpederim yüz yüze de görüştük ağzını açıp da tebrik etmedi. keza eşimin ailesinin geri kalan bireyleri de öyle.
düşünme boşver ne kadar uzak o kadar iyi felsefesini benimsedim.

ne telde ne yüzyüze hiçbir şekilde tebrik etmediler beni canım, benim torunum olacak ararım gelinimi hergün ya içim içime sığmaz hele ki ilk torunun sevgisi başka olur diye düşünüyorum, neyse çok fazla takmamaya çalışıyordum aklıma gelince yine sinirlerim gerildi başıma ağrı girmeden uzaklaşayım bu düşüncelerden

kızlar bu arada size bi sorum olacak, bebişimizin ismini burak düşünüyorduk ama eşim berat daha güzel diyor, sizin fikrinizi öğrenmek istiyorum BURAK mı BERAT mı daha cazip geliyor size ?? yani siz olsaydınız bu ikisinden hangisini koymayı tercih ederdininz ??

Hani tanıştığımız insanların yaşadıklarına göre isimlerinden etkileniriz ya, bu bakış açısıyla; benim 5-6 tane Burak adında kariyer olarak çok başarılı ve iyi niyetli arkadaşlarım oldu. Berat adında da sık sık sağlık sorunları yaşayan bir tanıdığımız oldu. Sırf bu sebepten ben Burak ismini tavsiye ederim.

Not: Umarım kimse alınıp kırılmaz. Eminim iki isme sahip olup daha farklı hayatlar yaşamış olanlar da vardır. Ben sadece kendi tecrübelerimi paylaştım.

Son düzenleme:

haklısın canım insanlar isimlerine göre şekilleniyorlar, ben her iki isimden de kimseyi tanımadım, bu dediğini düşünecem

ben de hep berat koymak istemiştim ama anlamı çok iyi bişey değil burak da peygamberimizin atının adı sanırım of benimde oğlum olacak hiçbi ismi beğenmiyorum Kağan dışında o da yeğenimin adı

ben de hep berat koymak istemiştim ama anlamı çok iyi bişey değil burak da peygamberimizin atının adı sanırım of benimde oğlum olacak hiçbi ismi beğenmiyorum Kağan dışında o da yeğenimin adı

beratın kandil olması dışında bi anlamı varmı canım ? burak isminden de beni uzaklaştıran tek şey peygamberimizin atı iyi gibi görünüyor ama sonuçta AT yani

hakikaten öyleymiş canım :)) senin bebişin cinsiyeti belli miydi, isim düşündünüz mü?

Bacaklarını poposuna kadar çekmişti. Eller kollar kıpır kıpır ama bacaklarını hiç kıpırdatmadı o yüzden öğrenemedik :)
Kısmetse yarın randevumuz var, inşallah öğrenebiliriz.

İnternet ile içiçe olduğum için isim seçme konusunda benim en büyük şartım, türkçe karakter içermemesi. :)

beratın kandil olması dışında bi anlamı varmı canım ? burak isminden de beni uzaklaştıran tek şey peygamberimizin atı iyi gibi görünüyor ama sonuçta AT yani

Bir de şöyle düşün; mesela Aslan ya da Arslan gayet karizmatik bir isim ve o da bir canlı sonuçta.
Bir de at kuvvetlidir, dayanıklıdır filan falan...

bende kandil diye düşünmüştüm ama herhalde kandil beraat diye yazılıyor genelde nette hep anlamı şöyle
1. Resmi belge, imtiyaz belgesi. 2. Osmanlıda bir kimseye verilen nişan, rütbe veya toprak imtiyazını gösterir belge Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

ama bazı yerlerde şöyle yazıyor
çocuğumun ismini berat koymak istiyorum kuranda ismi geçiyormu bilgilerdirirseniz sevinirim

Cevap:
"Berat, "el-berâe" kelimesinin Türkçedeki kullanılış şeklidir. Beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. Kur’an-ı Kerim’de geçmektedir. Çocuğunuza isim olarak koymanızda bir mahsur yoktur..

Sakarya il müftülüğü

o da güzelmiş inşallah öğrenirsin canım bakalım sende topiğin geleneğini bozmayanlardan mı olacaksın :)

o da güzelmiş inşallah öğrenirsin canım bakalım sende topiğin geleneğini bozmayanlardan mı olacaksın :)

Bakalım öğrenebilirsek kısmetse pazartesi haberi veririm.
Hiç bir tahmin de yapamıyorum kız mı erkek mi diye...
Sabredicem mecbur :)

aaa ben bunları bilmiyordum canım yaa haklısın kandil olan beraat, berat değil. ama temiz ve suçsuz çıkmak anlamı güzelmiş

şimdi kızlar at diyosunuz da yanlış bilmiyorsam burak peygamber efendimizin miracı için cennetten gelen birşey değilmiydi ayrıca tam olarak at veya ata benzer olduğuda söylenmiyor dini kitaplarda

tabiki zararı olmaz ama ihmal ettiğinde de çok telaş etmeye gerek yok,
her gün süt ürünleri tüketirsen,ceviz vs yersen gerek kalmaz ama illaki her gün yiyemediğimiz günler oluyor.
ben yiyemediğim günlerde alıyorum ilacı.

şimdi kızlar at diyosunuz da yanlış bilmiyorsam burak peygamber efendimizin miracı için cennetten gelen birşey değilmiydi ayrıca tam olarak at veya ata benzer olduğuda söylenmiyor dini kitaplarda

doğrudur canım ben at diye duymuştum ama dediğin de doğru olabilir bi araştırayım ben

Aslında işin eğlenceli bir tarafı var. Kendileri yani aramayan sormayan farkında bile değiller. Geleceğe dönük olumsuz anlamda yatırım yapıyorlar. Biz zaten birileri bizim çocuklarımıza nasıl olsa bakar diyehamile kalmadık ki. Sadece bizimle heyecanlansınlar istedik, biraz da duyarlılık bekledik. Benim kulağıma küpe olan bir arkadaşımın anısını paylaşayım. İizleri oldu. Eşi ve kendisi özel sektörde çalışıyordu. Gelirleri iyi. İiz gebelik haberini verdiğinde arkadaşlar dışında kimse sevinmedi. Arkadaşımın deyimiyle derin bir sessizlik olmuş. Bebekleri Bakıcılarla büyüttüler. Evleri defalarca soyuldu. Kayınvaldeai ile aynı sokakta oturuyordu. O kızının çocuğuna bakmayı tercih etti. Kendi annesi semtine bile uğramadı. Arkadaşım ise kimse ile arayı bozmadı, aile toplantılarında bayramlarda hep onlarlaydı.
Bir bayram günü tüm dünürler bir aradayken çocuklarl ilgili çok uyarı almış üst üste. Hırka giydir hasta olmasın, ay koş çocuk oradan düşecek vs gibi. Tüm gün devam etmiş. Kız da her iki aileye bağırmış, "işgüzarlık yapmayın, üç saat uykuyla bu yaşa getirdim. Evet hasta olur ve evet oradan düşer. Hepsini yaşadım ve kocam ve bendik. Yanımızda kimse yoktu. Şimdi varmış gibi davranmayın, inandırıcı olmuyor" diye azarlamış. O günden beri pek ilgililermiş. Kızlar unutmayın ki arayıp sormamaları kendi aleyhlerinde. Hiç kızmayın. Boşverelim gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…