merhaba kızlar.bişey sormak istiyorum.multivitamin alıyoruz ya siz hergün mü içiyosunuz?
alınganlıktan olduğunu sanmıyorum canım , benim kendi annem dışında ne kendi babam ne kayınbabam ne de kayınvalidem arayıp tebrik etmediler hamile olduğumu öğrendiğim günden beri, cinsiyeti öğrendik yine aramadılar. insan bekliyor sonuçta ki bizim her iki tarafın da ilk torunu olacak inşallah, ilk ve tek evlenen çocuklarız her iki taraftan da. zoruma gitmedi mi ? hemde nasıl gitti.. ama dile getirmek istemiyorum yoksa çok mutsuz olurum düşünmemeye çalışıyorum...
benim kayınvalidem arayıp soruyor ama kayınpederim yüz yüze de görüştük ağzını açıp da tebrik etmedi. keza eşimin ailesinin geri kalan bireyleri de öyle.
düşünme boşver ne kadar uzak o kadar iyi felsefesini benimsedim.
kızlar bu arada size bi sorum olacak, bebişimizin ismini burak düşünüyorduk ama eşim berat daha güzel diyor, sizin fikrinizi öğrenmek istiyorum BURAK mı BERAT mı daha cazip geliyor size ?? yani siz olsaydınız bu ikisinden hangisini koymayı tercih ederdininz ??
Hani tanıştığımız insanların yaşadıklarına göre isimlerinden etkileniriz ya, bu bakış açısıyla; benim 5-6 tane Burak adında kariyer olarak çok başarılı ve iyi niyetli arkadaşlarım oldu. Berat adında da sık sık sağlık sorunları yaşayan bir tanıdığımız oldu. Sırf bu sebepten ben Burak ismini tavsiye ederim.
Not: Umarım kimse alınıp kırılmaz. Eminim iki isme sahip olup daha farklı hayatlar yaşamış olanlar da vardır. Ben sadece kendi tecrübelerimi paylaştım.
haklısın canım insanlar isimlerine göre şekilleniyorlar, ben her iki isimden de kimseyi tanımadım, bu dediğini düşünecem
kızlar bu arada size bi sorum olacak, bebişimizin ismini burak düşünüyorduk ama eşim berat daha güzel diyor, sizin fikrinizi öğrenmek istiyorum BURAK mı BERAT mı daha cazip geliyor size ?? yani siz olsaydınız bu ikisinden hangisini koymayı tercih ederdininz ??
Bu arada bizim muhtemel doğum tarihlerimiz aynı görünüyor : )
ben de hep berat koymak istemiştim ama anlamı çok iyi bişey değil burak da peygamberimizin atının adı sanırım of benimde oğlum olacak hiçbi ismi beğenmiyorum Kağan dışında o da yeğenimin adı
hakikaten öyleymiş canım :)) senin bebişin cinsiyeti belli miydi, isim düşündünüz mü?
beratın kandil olması dışında bi anlamı varmı canım ? burak isminden de beni uzaklaştıran tek şey peygamberimizin atı iyi gibi görünüyor ama sonuçta AT yani
beratın kandil olması dışında bi anlamı varmı canım ? burak isminden de beni uzaklaştıran tek şey peygamberimizin atı iyi gibi görünüyor ama sonuçta AT yani
Bacaklarını poposuna kadar çekmişti. Eller kollar kıpır kıpır ama bacaklarını hiç kıpırdatmadı o yüzden öğrenemedik :)
Kısmetse yarın randevumuz var, inşallah öğrenebiliriz.
İnternet ile içiçe olduğum için isim seçme konusunda benim en büyük şartım, türkçe karakter içermemesi. :)
o da güzelmişinşallah öğrenirsin canım bakalım sende topiğin geleneğini bozmayanlardan mı olacaksın :)
bende kandil diye düşünmüştüm ama herhalde kandil beraat diye yazılıyor genelde nette hep anlamı şöyle
1. Resmi belge, imtiyaz belgesi. 2. Osmanlıda bir kimseye verilen nişan, rütbe veya toprak imtiyazını gösterir belge Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
ama bazı yerlerde şöyle yazıyor
çocuğumun ismini berat koymak istiyorum kuranda ismi geçiyormu bilgilerdirirseniz sevinirim
Cevap:
"Berat, "el-berâe" kelimesinin Türkçedeki kullanılış şeklidir. Beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. Kuran-ı Kerimde geçmektedir. Çocuğunuza isim olarak koymanızda bir mahsur yoktur..
Sakarya il müftülüğü
banada drum dün eğer yeteri kadar vitamin alabiliyorum iyi besleniyorum dersen haftada 2 defa iç dedi.ama bende hergün o vitaminlerin hepsini birden alabileceğimi düşünmüyorum.ama kararsız kaldım.sonuçta vitaminin ne zararı olabilirki.
şimdi kızlar at diyosunuz da yanlış bilmiyorsam burak peygamber efendimizin miracı için cennetten gelen birşey değilmiydi ayrıca tam olarak at veya ata benzer olduğuda söylenmiyor dini kitaplarda
alınganlıktan olduğunu sanmıyorum canım , benim kendi annem dışında ne kendi babam ne kayınbabam ne de kayınvalidem arayıp tebrik etmediler hamile olduğumu öğrendiğim günden beri, cinsiyeti öğrendik yine aramadılar. insan bekliyor sonuçta ki bizim her iki tarafın da ilk torunu olacak inşallah, ilk ve tek evlenen çocuklarız her iki taraftan da. zoruma gitmedi mi ? hemde nasıl gitti.. ama dile getirmek istemiyorum yoksa çok mutsuz olurum düşünmemeye çalışıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?