Aslında işin eğlenceli bir tarafı var. Kendileri yani aramayan sormayan farkında bile değiller. Geleceğe dönük olumsuz anlamda yatırım yapıyorlar. Biz zaten birileri bizim çocuklarımıza nasıl olsa bakar diyehamile kalmadık ki. Sadece bizimle heyecanlansınlar istedik, biraz da duyarlılık bekledik. Benim kulağıma küpe olan bir arkadaşımın anısını paylaşayım. İizleri oldu. Eşi ve kendisi özel sektörde çalışıyordu. Gelirleri iyi. İiz gebelik haberini verdiğinde arkadaşlar dışında kimse sevinmedi. Arkadaşımın deyimiyle derin bir sessizlik olmuş. Bebekleri Bakıcılarla büyüttüler. Evleri defalarca soyuldu. Kayınvaldeai ile aynı sokakta oturuyordu. O kızının çocuğuna bakmayı tercih etti. Kendi annesi semtine bile uğramadı. Arkadaşım ise kimse ile arayı bozmadı, aile toplantılarında bayramlarda hep onlarlaydı.
Bir bayram günü tüm dünürler bir aradayken çocuklarl ilgili çok uyarı almış üst üste. Hırka giydir hasta olmasın, ay koş çocuk oradan düşecek vs gibi. Tüm gün devam etmiş. Kız da her iki aileye bağırmış, "işgüzarlık yapmayın, üç saat uykuyla bu yaşa getirdim. Evet hasta olur ve evet oradan düşer. Hepsini yaşadım ve kocam ve bendik. Yanımızda kimse yoktu. Şimdi varmış gibi davranmayın, inandırıcı olmuyor" diye azarlamış. O günden beri pek ilgililermiş. Kızlar unutmayın ki arayıp sormamaları kendi aleyhlerinde. Hiç kızmayın. Boşverelim gitsin.
selam kızlar
bugün dayanamayip tekrar doktora gittim o devlet hastanesindeki suratsiz doktorun erkek demesinden sonra. ve tabiki yanlış söylemiş tahmin ettiğim gibi bu sefer ozele gittim doktor güzelce ilgilendi herşeyini anlattı bu sefer gizlemedi bebeğim gösterdi kıymetlisini. evet bir kızım olacak allahın izniyle:):)
baştan popoya boyu 12cm ağırlığı 180 gram haftasıyla da uyumlu dedi doktor
tam 17+0 da öğrendim cinsiyeti büyük merak sonlandi nihayet darısı diğer öğrenmeyenlerin başına :):):)
Bende de 2 hafta önce uçuk çıktı.Hiç bir şey sürmedim.Kendi kendine geçti.Kısa süreli ateşin sorun yaratacağını sanmıyorum.Çünkü bir çok gebe hamilelikte enfeksiyon hastalıkları, grip gibi hastalıklar geçiriyor.Çok ağır ateşli hastalıklarda belki zarar verir ama böyle bir durumda zarar vereceğini sanmıyorum.Zona geçiren annelerin bebeğinde gelişim geriliği olup olmadığı hakkında bir şey duymadım.Çok geçmiş olsun.
Sanırım seni rahatsız eden bir durum.Umarım kolay ve sıkıntısız geçirirsin.Sabır diliyorum.
Hoşgeldin canım.Oğlun hayırlı olsun, sağlıkla gelsin dünyaya.
İnsanlar nasıl böyle bencil olabiliyorlar anlamıyorum.Gerçekten sinir bozucu bir olay.Ben bile burada sinir oldum.Bir de sen hergün okulda karşılaşıyorsundur bu insanla.Yarın bir gün kendisi de evlenecek ve eşi hamile olacak.Halbuki empati kursa.Birde böyle insanlar öğretmen.Bence de bankta otur.İdare birşey söylerse de rahatsızım dersin.Acaba doktor nöbet tutamaz şeklinde rapor verebilir mi?Eğer böyle bir hakkın varsa kullan bence.
Evet Arjın maalesef hergün bu tür insanlar çevremde.bugün geldi özür diledi.ayıp ettim, ben böyle biri değilim dedi.işte mükemmelliyetçi olmıcam oturucam banka görsünler bundan sonra.bak çocuğumu üzdüm kasıldı yavrum(( eşim çok korktu,üzüldü.ben mahvoldum.off toparlıcam ama.24.haftada rapor alacağım.şu an 17.haftadayım.
merhaba sizinle aynı gün doğum yapıcaz sanırım:) benim oğlum olucak inşallah..1 martı görünce dayanamadım yazmak istedim.
Hani tanıştığımız insanların yaşadıklarına göre isimlerinden etkileniriz ya, bu bakış açısıyla; benim 5-6 tane Burak adında kariyer olarak çok başarılı ve iyi niyetli arkadaşlarım oldu. Berat adında da sık sık sağlık sorunları yaşayan bir tanıdığımız oldu. Sırf bu sebepten ben Burak ismini tavsiye ederim.
Not: Umarım kimse alınıp kırılmaz. Eminim iki isme sahip olup daha farklı hayatlar yaşamış olanlar da vardır. Ben sadece kendi tecrübelerimi paylaştım.
doğrudur canım ben at diye duymuştum ama dediğin de doğru olabilir bi araştırayım ben
kızlar bu arada size bi sorum olacak, bebişimizin ismini burak düşünüyorduk ama eşim berat daha güzel diyor, sizin fikrinizi öğrenmek istiyorum BURAK mı BERAT mı daha cazip geliyor size ?? yani siz olsaydınız bu ikisinden hangisini koymayı tercih ederdininz ??
canım tam at olarak söylenmiyorki kanatları varmış miraç gecesi peygamberefendimizi 7 kat semayı gezdiren kutsal cisim ki çok güzelmiş ve burak ismi çok güzel hayvan ismi olarak bakılmasın benim karar verildi isime ama ben çok burak istedim bence mutlaka düşün
Ben de hiç çirkin Burak görmedim. Tesadüf de olabilir ama bilemiyorum..
gözün aydın arkadaşım. sanırım kız istiyormuşsun. rabbim gönlüne göre vermiş.
aslına bakarsan gebeligin başından beri erkek hissedip erkek bebek görüyordum rüyamda kendimi ona hazırlamıştim yirmi gün önce doktorum kesin değil ama kıza benziyor demişti ona inandırmisim kendimi devlet hastanesinde suratsiz ilgisiz bir adam erkek dedi ona inanmadım erkek yada kız ama tekrardan güzel bi doktora gidip öğrenmek istemiştim bugün onu yaptım ve tahminimde yanılmadgm diye ona dedim yoksa erkek olsa da çok sevinecektim şimdi de seviniyorum benim derdim cinsiyeti öğrenmekdi zaten :)
aslına bakarsan gebeligin başından beri erkek hissedip erkek bebek görüyordum rüyamda kendimi ona hazırlamıştim yirmi gün önce doktorum kesin değil ama kıza benziyor demişti ona inandırmisim kendimi devlet hastanesinde suratsiz ilgisiz bir adam erkek dedi ona inanmadım erkek yada kız ama tekrardan güzel bi doktora gidip öğrenmek istemiştim bugün onu yaptım ve tahminimde yanılmadgm diye ona dedim yoksa erkek olsa da çok sevinecektim şimdi de seviniyorum benim derdim cinsiyeti öğrenmekdi zaten :)
. Canim banada doktor bugun kasilma var dedi ama bebekte degil rahimde kasilma oluyor..cok ayakta kalma uzan dinlen stresten kacin rahatla dedi..sende aynisini yapmaya calisArkadaşlar iyi ki varsınız.Az önce doktordan geldim.gelişimi iyi tebrik ederim dedi.ama kendini yormuşsun bebek kasılmış, böyle durmaması gerekli dedi, bu erken doğum sebebiymiş.bende stres yaşadığımı anlattım.yapma dinlen dedi.magnezyum verdi.çok korktum . Hiç bişey bizden önemli değil.bundan sonra rahat olacağım.elimde olmadan kendimi üzdüm,bebek etkilendi.benim gibi olan var mı? Yani bebeğinde kasılma olan?bebeğim toplanmış,kasılmış dedi doktor ellerini gördüm , doktor bu nasıl bir el maasallah palet gibi dedi.ellerini oynattı.elleri çok netti :) 3lü test yaptı,sonuçlar bir hafta sonra çıkacak.Allahım inşallah herşey iyidir.kesin erkek dedi.oğlum olacak inşallah:) şu stresi yenmem lazım.
Evet o zaman 1 mart kavuşma günü ikimiz için deBen yarın öğrenicem inşallah cinsiyetini. 14. haftada olmadı.
Bu arada 1 mart benim eşimin de doğum günü.. Ayarlamak istesek olmazdı..
Oğlun olacaksa gözünü korkutayım hemen balık erkeleri birazcık zor oluyorlar ve de çokca nazlı
baloncuk13, Burak için pozitif yorumlar artıyor :)
canım tam at olarak söylenmiyorki kanatları varmış miraç gecesi peygamberefendimizi 7 kat semayı gezdiren kutsal cisim ki çok güzelmiş ve burak ismi çok güzel hayvan ismi olarak bakılmasın benim karar verildi isime ama ben çok burak istedim bence mutlaka düşün
Ben de hiç çirkin Burak görmedim. Tesadüf de olabilir ama bilemiyorum..
Selam Kizlar köle izauraliktan zaman kaldikca yazdiklarinizi okuyorum :))))
Ne guzel isimler falan dusunuluyor Allah bi mani vermezse ben de isimleri hamile kalmadan once dusunmustum hala ayni isimleri begeniyorum aslen arap kokenliyiz ailede herkesin ismi arapca ben de gelenegi bozmayip arapca istiyorum tabii bendeki bu kararsizlikla son dakika ne olur bilmem :))))
selam canım kaynanan gelmişti demi senin :)) derin derin nefes al ver hiç yokmuş gibi davran
Arkadaşlar farkında mısınız çoğunlukla erkek bebekler geliyor. Çevremde 3 arkadaşım daha hamile. Onlarınki de erkek. Bu mevsimki mahsül erkek mi veriyor dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?