Merhaba.ben de bu konuyu çok merak ediyorum.her sene aşı yaptırırım .benim doktorum müsaade etmiyor.aslında adjuvansız aşılar hamilelikte olabilir diye duymuştum ama bilemiyorum.ben de çocukların içindeyim.aşı sayesinde her yıl rahat geçirirdim.hatta omega 3 şurubu içerdim.(hap yutamıyorum da).doktor o şuruba bile izin vermedi.içinde a vitamini yok,ithal ürün diye izin vermedi.gribe karşı çok iyi geliyordu.ama şu grip aşısı sorunu beni de rahatsız ediyor.
arkadaşım biz eşimle daha önce anlaştık erkek olursa o koyacak kız olursa ben koyacaktım ismini.. oğlumuz olacakmış.. şimdi top eşimde ben onu bekliyorum.. Kız olacağına inandığım için rahattım böyle bi anlaşma yaptım kıskançlık yüzünden ama azıcık pişman oldum sanki :44: bana sen karışma diyor şimdi..
mrb arkadaşlar...
grip aşısı önceki yıllardada olmadım. beslenmeme dikkat ederek, söyledğiniz gibi bol c vitamini ile bu kışı atlatmayı düşünüyorum. mandalinaya basladım bile günde 2 adet tüketiyorum. ayrıca yeşil biberdede c vitamininin çok olduğunu duymuştum. hergün kahvaltıda en az 1 tane yiyorum. önceki yıllarda grip olduğunuzda nasıl atlatıyorsunuz çok ağırmı geçiyor. benim faranjite dönüştürmediği sürece rahat atlatırım. bu senede dönüştürmemesi için ekstra çaba sarfederek ilaç kullanmadan dinlenerek atlatacağımı ümit ediyorum.
çalışıyosanız grip baslangıcını hissettiğinizde hemen bir rapor alıp dinlenerek atlatmaya çalışın derim.
hastalıksız bir kış geçirmemiz dileğiylee......
Yaa kizlarr az once su gibi biseymi geldi islakbiyeremi oturdum anlamadim arkamda islaklik farkettim panik oldum acilede ultrason varmi biliyomusunuz gitsemmi acabaa
Merhaba yazmadan edemedim. Belli olmuyor. Önceki gebeliğimde az az su gelmeye basladı ve ben de deneyimsiz olduğumdan akıntı zannettim ve hiç üstünde durmadım. Bir hafta boyunca az az devam etti. Gerisini yazmıyorum. Ama öyle birşey hissedildiğinde derhal doktora gidin, sakın ihmal etmeyin.bende kızımda 7 aylıkkken otururken ıslattım koltuğu .aniden oldu ilişkiden sonra .doktora gittik suyum zaten azdı ama su değildir demişti.su gelince kovadan boşalır gibi oluyor ve devamıda oluyor
kızlar çok fena grip oldum bengünde 5-6 mandalina yiyorum iki haftadır kendime dikkat ediyorum ama yeni geldim yaşadığım şehre fena çarptı beni. 2-3 kıştır hiç hasta olmazdım ben şu hale bak.
henüz cinsiyeti öğrenemedim ben haftaiçi doktora gideceğim burada ki ultrasonlar çok eski net değil ben bebeğimi hiç göremiyorumneyse o sağlıklı olsunda gerisi halledilir.
dün ilk defa bebeğim için bir mağazaya girip yatak bebek arabası araba koltuğu vs baktım aklıma yatan şeyler oldu eşim alalım dedi ama ben 7. aya kadar birşey almayı düşünmüyorum. şimdilik fikir edindim. hastane çıkışlarına filan baktım inanılmaz güzeller çok heyecanlandım
malum kış geliyor boğaz akıntınız ağrınız olursa size bir tarif vereyim akşamları yatmadan için çok iyi geliyor.
BAL-LİMON: bir su bardağı sıcağa yakın ılık suya iki tatlı kaşığı bal yarım veya biraz daha fazla olabilir limon sıkın karıştırıp için boğaz ağrısına çok iyi geliyor tabi inşallah hiç hasta olmadan atlatırsınız bu kışı ama olursa aklınızda bulunsun.
günaydın hamilecikler :)) hepimizi için güzel bir pazar olsun. bol dinlenmeli keyifli...
ben hiç grip aşısı yaptırmadım yaptırmayı da düşünmem eşim her yıl yaptırır benden çok grip olur :) zaten çok ilaç içmeyi de sevmem vücüdum kendi direnciyle atlatsın diye beklerim canım da çok tatlı değildir. ama internetten falan okuduğuma göre çok fazla insanlarla birarada olanlar yaptırmalı mikrop bulaşma riski yüksek olur diye yazıyodu.
canım gün gün hamileleik takviminde görmüştüm bu haftalarda böyle şeyler yaşanabilirmiş. hatta bak şöyle yazıyor; Baş dönmesi veya baygınlık hissi yaşıyorsanız, yatarken veya kalkarken yavaş hareket etmeniz veya yavaş pozisyon değiştirmeniz gerekir.
seninki de normal bi durum olabilir yani.
canım bende arap kökenliyim.neresi köken? merak ettim
Ben sorunu hemen cevaplayayım. Senin bir günahın yok. Günahın sahibi ziyarete gelmek için bir jest yapıp da hamile gelinini arayıp " kızım sizlerle olmayı istiyoruz, sen ne zaman müsait olursan o zaman gelelim" nezaketini göstermeyen, eve gelip bavulları bırakır bırakmaz ev kendi eviymiş gibi rahat rahat akrabalarını çağıran danışma inceliği göstermeyen nezaket yoksunu kayınvalidendir. Bunu avantaja çevirebilirsin. Akşam dokuz buçuk gibi izinlerini isteyip uyumaya gidebilirsin. Ya da kayınvalidene kibarca: "beni yNlış anlamayacağını umarak söylüoum, misafir çağırmadan önce bana danışırsanız ben kendimivdaha iyi hissederim. Çünkü ben bu aralar evime kim olursa olsun insan davet etme ruh halinde değilim. Rol yapmak da en nefret ettiğim şeydir. Ben bu aralar bol miktarda uzanma, aşkam 10 olmadan uyuya kalma ruh halindeyim". Bu konuşmayı da tatlı ve yumuşak bir ses tonuyla eşinin yanında yapabilirsin. Rahatsız olup odaya çekilen o olsun. Orası senin evin.
başkasının evine misafir çağıran insanları da hiç sevmem varya, kendi evine çağır burası benim evim !! neyseki bir haftalık canım sonra yine rahatlarsın inşallah..
Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar.
İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi.
Yıllar sonra 4 oğlan çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak.
Kız çocukları her zaman çok özeldir.
(İnanın çok şaşkınım nasıl bu hikayeden kız çocuğunun özel olma durumunu çıkarabilmişler hayret doğrusu)
ben içtenlikle düşüncemi söyliyeyim bu hikayede erkek ne kadar hayırsızsa kız bir okadar vicdansız saygısız nasıl olurda bizleri yetiştiren büyüten anne babalarımız için kapı açmama kararı alınabilir üstüne üslük eşinin anne babasına bu şekilde vicdansızca davranıp kendi anna babasına kıyamamak onun hayırlı evlat olduğunu mu kanıtlar e nerde kaldı insanlık nasıl bir kız evlat yetiştirmek bu bu hikayenin gurur duyulabilecek nesi var? şu bir gerçekki kız evlatta erkek evlatta aynı yeterki rabbim hayırlısını vicdanlısını merhammetlisini versin hayatta ne ekersen onu biçersin bana göre hikayenin ana teması bu
[/QUOTE]Ama yanı tartışılmıycak gibi değilmiş nasıl böyle mantıksız bir hikaye ile övünüp kız çocuğunu özel sayabilirlerki tamam çoğu kız çocuğu erkeğe oranla daha düşünceli daha merhatlidir erkek doğası gereği ister evlat olsun ister baba olsun ister koca mesafelidir soğuktur ama yeri gelir annası babası için canını vermekten kaçınmaz tabiki kızıda erkeğide hayırlı evlatsa bu hikade bahsi geçen kız evlat kesinlikle beş para etmez hem insan olarak hem evlat olarak hem eş olarak ve ben böyle hikayeyi gururla paylaşıp bundan kendi kızlarının özel olduğu kanısına varan ebeveyinlerin nasıl evlat yetişireceğinden kuşkuluyum allah akıl fikir versin benim oğluşumuda böylelerinin kızlarından uzak tutsun insallah:)
İste gecen gun bahsettigim kizi olan arkadasimla tarstismama sebep olan hikaye
olsun canım sen yine de bol bol iç çok önemli su.ben 4 lt reden fazla içiyorum.zoraki değil canım çok istiyor:)canım benim benimde göbek deliğimin altı ser oradalar sanırım orada oluncada bu idrar olayı beni öldürcek dakika başı su iç tuvalete gitiştah benimde çok fazla değil ama kendimi çok fazla aç bırakırsam tansiyonum senin gibi yerlerde oluyo Canım yüksek lisans ders aşaması 2.dönemdeyim yani bebekler olmadan daha başlamıştım 2.dönemide hamilelikte bitirip tez proje vs.uzatıcam mecbur çocuklarla çok zor olur diye düşünüyorum onlar sağlıklı olsunlar yeter niye tembel olasın canım yaaa iki yıl geçerli kuzular ele gelince başlarsın yardım ederler küçük adamlar grip aşısı olmayıp kendimizi koruyacağız sanırım nasıl olcaksa okulda çocukların arasında Allah yardım eder artık inşallah.İkiz anneleri topiğine de yazacağım canım bu aralar çok yoğun fırsat bulamıyorum ama zaman ayıracağım süper paylaşımlar oluyor:))Daha beşikler,isimler,ciciler havada uçuşacak di mi?görüşürüz tatlım
kızlar çok fena grip oldum bengünde 5-6 mandalina yiyorum iki haftadır kendime dikkat ediyorum ama yeni geldim yaşadığım şehre fena çarptı beni. 2-3 kıştır hiç hasta olmazdım ben şu hale bak.
henüz cinsiyeti öğrenemedim ben haftaiçi doktora gideceğim burada ki ultrasonlar çok eski net değil ben bebeğimi hiç göremiyorumneyse o sağlıklı olsunda gerisi halledilir.
dün ilk defa bebeğim için bir mağazaya girip yatak bebek arabası araba koltuğu vs baktım aklıma yatan şeyler oldu eşim alalım dedi ama ben 7. aya kadar birşey almayı düşünmüyorum. şimdilik fikir edindim. hastane çıkışlarına filan baktım inanılmaz güzeller çok heyecanlandım
malum kış geliyor boğaz akıntınız ağrınız olursa size bir tarif vereyim akşamları yatmadan için çok iyi geliyor.
BAL-LİMON: bir su bardağı sıcağa yakın ılık suya iki tatlı kaşığı bal yarım veya biraz daha fazla olabilir limon sıkın karıştırıp için boğaz ağrısına çok iyi geliyor tabi inşallah hiç hasta olmadan atlatırsınız bu kışı ama olursa aklınızda bulunsun.
ne telde ne yüzyüze hiçbir şekilde tebrik etmediler beni canım, benim torunum olacak ararım gelinimi hergün ya içim içime sığmaz hele ki ilk torunun sevgisi başka olur diye düşünüyorum, neyse çok fazla takmamaya çalışıyordum aklıma gelince yine sinirlerim gerildi başıma ağrı girmeden uzaklaşayım bu düşüncelerden
günaydın kızlar,
ya ben size danışmak istiyorum, yarın tam 18. haftama gircem ama karnım hiç belli değil yani kimse anlamıyor hamile oldugumu onu geçtim içinizde bebeğinin hareketlerini hisseden var mı, 16. haftadan itibaren hissedilirmiş ama ben hâla hissetmiyorum, bana yardımcı olur musunuz..
günaydın kızlar,
ya ben size danışmak istiyorum, yarın tam 18. haftama gircem ama karnım hiç belli değil yani kimse anlamıyor hamile oldugumu onu geçtim içinizde bebeğinin hareketlerini hisseden var mı, 16. haftadan itibaren hissedilirmiş ama ben hâla hissetmiyorum, bana yardımcı olur musunuz..
Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar.
İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi.
Yıllar sonra 4 oğlan çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu. Eşi basit bir yanıt verdi; çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak.
Kız çocukları her zaman çok özeldir.
(İnanın çok şaşkınım nasıl bu hikayeden kız çocuğunun özel olma durumunu çıkarabilmişler hayret doğrusu)
ben içtenlikle düşüncemi söyliyeyim bu hikayede erkek ne kadar hayırsızsa kız bir okadar vicdansız saygısız nasıl olurda bizleri yetiştiren büyüten anne babalarımız için kapı açmama kararı alınabilir üstüne üslük eşinin anne babasına bu şekilde vicdansızca davranıp kendi anna babasına kıyamamak onun hayırlı evlat olduğunu mu kanıtlar e nerde kaldı insanlık nasıl bir kız evlat yetiştirmek bu bu hikayenin gurur duyulabilecek nesi var? şu bir gerçekki kız evlatta erkek evlatta aynı yeterki rabbim hayırlısını vicdanlısını merhammetlisini versin hayatta ne ekersen onu biçersin bana göre hikayenin ana teması bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?