canım iki drumda 22. haftadan önce yaptırmamamı söyledi ve gerisini bana bıraktı.ben yaptırdım 22. haftada
Teşekkürvederim flufemcim cevabın için 22. Hafta yani 21+0 21+ 6 günler oluyo di mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım iki drumda 22. haftadan önce yaptırmamamı söyledi ve gerisini bana bıraktı.ben yaptırdım 22. haftada
ofisteki insanlar sinirimi bozuyor... ben haksızlığa thamül edemiyorum cnm![]()
burdayıımm ama fiziken fena haldeyim(
gece nefesim daraldı derin nefes alsam bile yetmedi panik oldum kalp çarpıntısı başladı kalktım bende tüm camları açtım oturdum sabah 5 e kadar( sonra eşim uyandı. ona kıyamamıştım uyandırmaya. geçer dedim ama geçmedi. sonra eşim uyandı saat 5te nerdesin diye geldi yanıma. Fenalaşmış halde görünce hem kızdı hem panikledi niye haber vermiyorsun diye. sabah 5te doktora gittik oksijen verildi biraz kendime geldim. 2 gün rapor verdi doktor. Geçtim yatağa, kaburgalarım batıyor diye sırt üstü yattım nefesim daraldı yine sonra sola döndüm bu sefer de kaburgalarım battı. Gün ışıyana kadar dua ettim sabır diledim. Sonra da artık yorgunluktan uyuyakalmışım.
KIsaca gün kötü başladı ama inşallah güzel devam edecek akşam 5te bebişimi görücem inşallah yüzüstü yatmıyordur:))
sizler nasılsınız?
Teşekkürvederim flufemcim cevabın için 22. Hafta yani 21+0 21+ 6 günler oluyo di mi
evet canım..:)
senin akıntın nasıl oldu bu arada?
Bende de aynı durum var ama daha doktoruma soramadım ilk hamileliğimde hiç öyle bir şey yaşamamıştım ama bunda çok çok kaşınıyor. Doktora gitmeme de daha çok var(
burdayıımm ama fiziken fena haldeyim(
gece nefesim daraldı derin nefes alsam bile yetmedi panik oldum kalp çarpıntısı başladı kalktım bende tüm camları açtım oturdum sabah 5 e kadar( sonra eşim uyandı. ona kıyamamıştım uyandırmaya. geçer dedim ama geçmedi. sonra eşim uyandı saat 5te nerdesin diye geldi yanıma. Fenalaşmış halde görünce hem kızdı hem panikledi niye haber vermiyorsun diye. sabah 5te doktora gittik oksijen verildi biraz kendime geldim. 2 gün rapor verdi doktor. Geçtim yatağa, kaburgalarım batıyor diye sırt üstü yattım nefesim daraldı yine sonra sola döndüm bu sefer de kaburgalarım battı. Gün ışıyana kadar dua ettim sabır diledim. Sonra da artık yorgunluktan uyuyakalmışım.
KIsaca gün kötü başladı ama inşallah güzel devam edecek akşam 5te bebişimi görücem inşallah yüzüstü yatmıyordur:))
sizler nasılsınız?
evet evet aynı durum bendede var çok farklı bi his o :)kizlar mrb bisey sorucam.bu 2 gundur bebek okadar cok tekmeliyorki vajinamda hisefiorum sanki saniyelik bisey oluyo sizdede oluyomu
Kıslar bende birşey sorsam, midem doluysa yatamıyorum ben nefesim daralıyor gibi oluyor, sizde de var mı böyle bir durum????
canım herkes farklı hissedebilir ölçüsünü bilemiyorum ama ben acıkınca ve yemekten sonra daha çok hissediyorum ..Eğer kafana çok takılıyosa doktoruna sorsan strese girmezsin.Bebeğimin hareketlerini hissetmeye takmış durumdayım sürekli hissedeyim istiyorum
Baska şeylere konsantre olsmıyorum elim karnımda sürekli şimdi süt içtim yattım bir iki kez hissettim durdu normal mi bu arkadaslar
21+0 dayız benim gibi olanlar nasıl hissediyor
İnternette de hissetmezseniz dra basvurun diye okudum
Bu hissetmenin ölçüsü ne ki acaba ne zaman hareket azslmış oluyo
şeker yüklemesi yaptıran var mı, aç mı tok mu gidiyoruz, birde balık yağı kullanan var mı
Balık çeşitlerinden sadece levrek yiyebiliyordum şimdi onuda yiyemiyorum dr.a söyleyince balık yağı önerdi marincap diye bi hap.Diğer markalarda balığın biçok şeyi karmakarışık oluyor neden yapıldığı belli olmuyor bu daha güvenlir dedi amaaa yinede bilemiyorum.kullanıyorum her günCanlar,,
Nacizane balık konusunda uyarmak istedim sizleriBalık kesinlikle yememiz gerekan hatta hergun yenmesi gerekne bir gıda ama ne yazıkkı Türkiyede değil. Bizim balıklarımız Körfez, boğaz ve karadenizden geliyo . Yetmeyen durumlarda da norveç gibi ulkelerden temin ediyoruz. Ne yazıkkı Türkiyede balık üretimi fazla değil ve biz genelde ithal ediyoruz. Bu da sunu doguruyo. DÜnyanın pis, radyasyon karısmıs denizlerinde üretilen balıklar kendi ülke standartlarına uymadıgı için bizim gibi gelişmekte olan ulkeler satılşıyo. Özellikle japonyada meydana gelen patlamadan sonra bize gelen balıkların tamamı radyoaktıf medde içeriyor. Körfez ne yazıkkı cok kirli. AĞır metaller var. BOğaz ve Karadenizde ağır netaller cok fazla. O yuzden hamile bi bayanın bu sartlarda haftada 2 den fazla balık tuketmemesi gerekir. Ve lutfen sonrasında hemen yogurt yıyerek o agır kımyasallardan kurtulmaya çalışın. Balık yagınında hangi balıktan yapıldıgı onemli. Bu yaglarda hamileler için zararlı olabilir. Hamileler için özel üretilmiş olanalar varmıs ben hiç rastlamadım daha. Bİ çok doktorda onermiyo zaten. İçinizi kararttım biliyorum ama...:26::26::26:
Canim ablam ikizlere hamileyken genital bolgesi ve gobegini yirtarak kasiyodu okadar kotuydu karaciger emzimlerinden demisti doktor
bilmiyorum...
bebeğimi görmeyi geçtim de...
bu kadar kısa sürüşü,kadının hiç konuşmayışı,rapor yazdırırken bile mırıldanması...
çok rahatsız etti beni.
eşim eczacı,bi sağlıkçı olarak o da rahatsız oldu.
biz kadına nasıl diyoruz.
kadın doktorunuz yorumlayacak diyor.
yapan hemşire olsa anlayacağımda,radyolog uzmanısın sen istersen bal gibide söylersin...
Canım ben daha şeker yüklemesi yaptırmadım.Gelecek hafta yaptıracağım.Balık yağını da 17. haftadan beri hergün kullanıyorum.Ben vejeteryanım hiç balık yemiyorum.Doktorum o yüzden verdi.Markası Seven Seas.Ayrıca her gün üç tane ceviz yiyorum.
ayy hepsi çok güzelmiş tulumların içinde hayal ettim birden oyy yerim ben onu :125::125::125: güzel günlerde kullanın hayırlı olsun canımmmmm
genelde aynı saatlerde ama çok yorgunsam dinlenecek vakit bulamıyosam çok hareket ediyo sanırım rahatsız oluyo .......
hayırlı olsun hazırlığı bay bi kolaylamışsın darısı başımıza![]()
O günlerde daha sık oluyodu birkaç gündür öyle bi nemlilik hşssetmiyorum ayakta durunca daha dazla oluyodu galiba ve de bş de üstğne haraket ettiğim için terleyince daha fazlaymış gibi hissediyodum analiz edebildiğim kadarıyla. Okuduklarıma göre idrar da bazik oluyomus gamilelikte ve bazik idrar da turnusolu maviye çeviriyo denedim o da biraz rahatlattı.
Burada bikaç arkadasda daha vardı ya onlara da drlar olumsuz seyler söylememişler benim dr da maviye dönmeyen kadın görmedşm amniyon sıvısı normal deyince kafaya takmanaya başladım. 1 hafta geçsin dşye bekledim kontrolün üstünden bi idrar kültürü yaptırıcam bi de crp baktırıcamnyarın bi şikayet hissedilmese de enfeksiyon oksbiliyomus ya bazen ona tedbiren
2 hafta sonraya da kontrolüm var tekrar
Her hafta yeni bi vesvese buluyorum:)
Sağlıkla tamamlayalım inşallah canım ya
Senin nasıl geçiyo ikizler nasıl
aa çok geçmiş olsun canım yaa.inşallah iyi hissedersin kendini.dinlenmene bak sen.
Emelcim geçmiş olsun senin kadar olmasa dadün ben de nefes slmak da zorlandım özellikle derin nefes alma ihtiyacı duydum ama alınca da canım yanıyodu bugün daha iyim
Sana ne dedi dr bebişine çok çok sevgilerimixi götür
Canım çok geçmiş olsun kendine çok dikkat et güzelce dinlen ben de artık bu hafta nefes nefese kalıyorum en basit işleri yaparken bile.Evet gün kötü başlamış ama bebişini görmek sana iyi gelecektir kuzum güzel haberlerle dön sevgiler.. ve evet inşallah yüzüstü yatmıyordur bu sefer![]()
çok geçmiş olsun canım umarımda geçmiş bitmiştir allah bir daha tekrarını yaşatmasın
bebişinle güzel haberlerini bekliyorum
hayırlı ve uğurlu olsun yeni cicişlerin
anaaaa nere ora ben üniv hast yaptım doğumu bişey demediler
geçmiş olsun canım ne oldu ki yaaa
ben de butikbebede uğurböcekli patik var bak dicektim
bebeğim çok geçmiş olsun ben de akşam 5 te bebişimi görücem inşallah uyumazlar :)))
bende de başladı bu nefes darlığı olayı ya özellikle yemeği çok kaırınca, çok geçmiş olsun![]()
emelcım gecmıs olsun ınsallah bır daha hıııc olmaz...
ınsallah bu sefer kızcen sana opucukler yollar yuzunu gorursunuz...
Geçmiş olsun arkadaşım, her şeye olumlu yönünden bakarsak; oksijen verilmesi iyi olmuş cildi güzelleştirir : ))
Bebişini de güzel güzel görmüşsündür inşallah.
Bu dönem sırt üstü yatmamak lazım ya güya, sanki inadına sürekli sırt üstü uyuyasım var son zamanlarda.
Yeni bir taktik geliştirdim, bir yastığı sırtımın sağ tarafına koyup sırt üstü yatıyorum. Yani sola doğru bir eğimim oluyor mecburen.
Şimdilik idare ediyor, tavsiye ederim.
amin cnm eşime zorla iş yaptırıyorum sofrayı getirip götürmek ayda 1 balkon yıkatmak acayip inatçı ben dedikçe bekletiyor inatlaşıyor güya ben yokken çocuk bakıyor programı bozmuş kızım.çamaşırlar sıkılmamış oyuncaklar her yerde halının üstü kırıntı dolu kaka yapmış kakayla geziyor sinirlerim zıpladı halbuki sabah temiz bırakmıştım ve temiz bulmak istediğimi söylüyorum her seferinde.Canım çok yormussun kendini kızın için mecbur tabi ama diğerlerini bi süre askıya al anlayışla karşılarlar diye umuyorum
Kolay değil Allah yardımcımız olsun sağlıkla tamamına erdirsin inşallah hepimizi
Bi süre evi boşlayalım napalım pasaklı olalım minımum elzem temizlikle idare edicem
Eşim yemek tapıyo süpürüyo ama silmek wc temizlemek iş listesine girmiyo ben de silmeyi boşverdim hijyen açısından wcyi temizledim sadece korka korka![]()
normal bende gün içinde kendimi dinlemeye vaktim olmuyor yorulduysan otur dinle kendini.birde bebekler devamlı hareket etmiyor sık sık uyuyorlarBebeğimin hareketlerini hissetmeye takmış durumdayım sürekli hissedeyim istiyorum
Baska şeylere konsantre olsmıyorum elim karnımda sürekli şimdi süt içtim yattım bir iki kez hissettim durdu normal mi bu arkadaslar
21+0 dayız benim gibi olanlar nasıl hissediyor
İnternette de hissetmezseniz dra basvurun diye okudum
Bu hissetmenin ölçüsü ne ki acaba ne zaman hareket azslmış oluyo
Ne yazıkki oluyor öyle durumlar canım günlük hayatta bu tip insanlarla bazen uğraşmak durumunda kalıyoruz.sabır da bi yere kadar hele şu durumda hiç çekilmiyor ama sakinleşmeye çalış bebiş de seninle birlikte gerilmesin![]()
maşallah bende 10 ekimden beri görmüyorum çarşamba görücem güzel haberle gelirim inşallahslm kızlar cumartesi dr.randevum vardı prensesimi görmeye kızımla birlikte gittik babamızda geldi tam bize sıra geldi
acil hasta gelin dr gitmek zorunda kaldı neyse morelimizi bozmadık bekledik geldi dr bizi budefa çok güzel karşıladı güler yüzlü
demek ki hasta yoğunluğundan kaynaklıymış neyse biraz sohbet etti nasıl gidiyo neler yapıyosun şikayetin var mı şekerin nasıl
ve sıra geldi minamızı görmeye dr herzamanki gibi ölçümlerini yaptı ve bizim prenses kocaman olmuş renkli gördük çok güzel
pozlar yakaladık ağzını açıp kapadı baya gördük kızım kardeşini gördü aynı kızıma benziyo :) 600 gr olmuş 28 cm olmuş heyecandan
yanlışta anlamış olabilirim herşeyi gayet normal dedi odasına geçtik sorun varmı dedi ilk kızım erken doğmuştu buda erken olurmu çok korkuyorum dedim sen bunları düşünme en son dk ya kadar beklicez kafana takma böyle şeyler erken diye diye erken doğurcaksın bak dedi gülerek :) ve resimlerimizle bilikte dr yanından ayrıldık bir dr kontrolunun sonuna daha geldik çok güzeldi
allah bizlere bağışlasın yavrularımızı heyecandan çok uzattım galiba![]()
bende ilk defa duydum kızımı ilk ebesi giydirdi puantiyeli pembe hastane çıkışı almıştım ilk fotoğrafıda eldivenli şapkalıKesinlikle doğru. Eldiven şart. Henüz refleksleri ve el kol koordinasyonunu ayarlayamadığından yüzünü çizebiliyor. Kendine çok sert biçimde uyurken bile vurabiliyor. Şapka da öyle. Gövde ok. Ama ilk zamanlar vücutısısını ayarlamaya ve bu anlamda immun sistemin gelişmesine dışarıdan da destektir şapka giydirmek. Ben girydirilmemesini ilk defa duyuyorum. Neresiymiş ki orası?
:!6: çok sagol amargi içimi rahatlattın buradan bi devam edeyim olmadı kendi dr ma dönerim ama çok iyi diye biliniyo burada...
dr felan bi tarafa da amargi sen ilaç gibisin bu topiğe![]()
bende sırf normal doğuma devlette doktor girmiyor diye özele gidiyorum yoksa devletin doktoruda aynı sürede muayene ediyor aynı açıklamaları yapıyor özeldeki doktor çok yoğun olduğu için devletten farkı yok benim içinDaha önce bahsetmiştim ya geçen yıl bir bebek kaybımız olmuştu diye. Sonrasında nedeni bulmak için çeşitli doktorlara göründüm. Özel hast, tıp fak ve devlet hastanesinden. Eşime sormuştum neden devlet hastanesinki doktora gidiyoruz demiştim. O da şu cevabı vermişti. Bir profesördwn bile daha fazla vaka görüp deneyimliyorlar. Gerçekten de o doktorun koyduğu teşhis doğruydu. İçin rahat olsun. Adam ya da kadın 30 yaşın üstündeyse rahat ol. Hrbirşeyi tecrübe etmiştir.