• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
GEBE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
1. Yeryüzündeki her gebe istediği şeyden hoşlanma istediği şeyden tiksinme hakkına sahiptir. Sorgulanamaz!
2. Her gebe yukarıdaki maddeye istinaden 10 dakika sonra sevdiği şeyden fikir değiştirip tiksinme hakkını kullanmak istebilir. Sorgulanamaz!
3. Her gebe istediği saatte yatıp istediği saatte kalkma hakkına sahiptir. Alarm kurmak veya dürtmek suretiyle taciz edilemez!
4. Her gebe hiç ev işi yapmamak veya düzen-temizlik hastası olma hakkına sahiptir. Karşı yönde hareket edilemez!
5. Her gebe istediğine kızabilir istediğini sevebilir. Dolayısıyla evden kovabilir veya kabul edebilir. Üstüne gidilemez!
6. Her gebe istediği zaman istediği şeyi yeme veya yememe hakkına sahiptir. İstediği veya istemediği derhal temin edilmeli veya çöpe atılmalıdır!
7. Her gebe istediği kadar kilo alır veya almaz. Kimseyi ilgilendirmez. Zira herkes kendi dötünden (1) sorumludur!
8. Her gebe çevreden aynı konu üzerine ısrarla gelen ahkamlara katlanmak zorunda değldir. Herkes üstüne alınabilir!
9. Her gebenin ota poka (2) ağlama gibi temel bir hakkı vardır. Asla ve asla dalga geçilemez!
10. Her gebenin ota poka bağırıp çağırma hakkı gebelik süresince saklıdır. Müdahale edilemez, muhalefet edilemez.
11. Her gebe trafikte araba kullanırken veya yürürken daima haklıdır. Yalandan yere korna çalınamaz, el hareketi yapılamaz! (3)
12. Her gebe ona anlatılan kötü gebelik hikayelerine katlanmak zorunda değildir. Bi fiktirin gidin (4), insanın asabını bozmayın!
13. Her gebe için olası erkek amir, müdür veya işveren gereksiz samimiyet içeren gebelikle ilgili sorular soramaz, hiçbir biçimde yorum yapamaz! (5)
14. Her gebeye bebek cinsiyeti ile ilgili olumsuz yorum yapan o an bir aynaya baksın. Kendi ağzı bir eşşeğin neresine benziyor, tahmin etsin!
15. Her gebe doğrudur, haklıdır, meşrudur, güzeldir, tatlıdır, seksidir, iyidir, bilgedir, yücedir, harikadır, muazzamdır. Kocalar!!! Akıllı olun!
16. Her gebe bu bildirgeye ek yapma hakkına sahiptir. Geri kalanlar efendi olsun!
17. KAYINVALİDE ek maddesi Yaren için düzenlenmiştir: her gebe gebeliği süresince isterse kv ile görüşebilir veya görüşmeyi kesebilir. Gebe gelinine "götün büyümüş" yorumu yapan her kayınvalide doğası gereği yamuk, pörsük, kurumuş, büzüşmüş, kurtlanmış ve (ay dayanamayacağım) bir oposrudur (6).

DİPNOTLAR:
1. Döt: Göt
2. Pok: Bok
3. O korna bir tarafına girsin ve hayat boyu orada çalmaya devam etsin!!!
4. Fiktirin gidin: siz anladınız onu...
5. Biz sizin bir taraflarınız hakkında soru soruyor muyuz? Mesela tık var mı veya zavallı bir bamya mı?
6. Oposru: siz yine anladınız onu...

ÖNEMLİ NOT: Bu bildirge 2014 MART ANNELERİ'nin yazdıklarından hareketle düzenlenmiştir. İzinsiz kullanılamaz!

Amargiii canımm bildirge süper bayıldım.Orda yaren için düzenlenen ek maddeyi görünce de heyecan yaptım amargi beni unutmamış diye fakat bi karışıklık oldu sanırım . Benim çok şükür ki kayınvalidemle bi sorunum yok kendisi zaten uzakta çok sık görüşme imkanımız da olmuyor.:34:

benim de zaten normal doğum istemememdeki nedenlerden biri bu. Eğer ilk doğumumda bende derin izler bırakan psikolojik travmalar yaşarsam 2. bebeği kesinlikle istemeyebilirim. Ki ben kardeşsiz bir evladım olsun istemiyorum.
Seni çok çok iyi anlıyorum o yüzden kesinlikle senin için de en doğrusu sezeryan olacaktır. Çünkü hemen hemen aynı korkulara sahibiz..

Oyy hayııır tek çocuk olmak çok zor ben de tek çocuktum :( İnşallah öyle bi sıkıntı yaşamazsın da bi kardeş daha yaparsın Ebru'ya ;)

Nihayet tüm yazılanlanları okuyabildim ve sonuna geldim fotolarınıza bayıldım hepiniz harikasınız sizin göbüşlerinize kurban olsunlar:3:Akşam ilk iş ben de çekeceğim çok heveslendimmm:49:

merhaba kızlar:
bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyordum ama beni rahatsız eden bir konu var ki belirtmek istiyorum. ben hayatımda hiç normal doğum izlemedim sezeryan izlemedim. kimsenin anısını dinlemedim. elimden geldiğince kaçındım. çünkü önyargılı olmak istemiyorum. herkesin kendi fikridir kendi isteğidir ne isterlerse nasıl isterlerse öyle olur. ben normal doğum istiyorum nasip olursa. önceliğim normal ama doktor sıkıntı duyarsa hemen sezeryan derim benim için farketmez. ancak burada normal doğumla ilgili sürekli birşeyler okuyorum. sezeryanı eleştirenlere kızıyorsunuz ama normal doğum korkularınızı yaşananları paylaşıyorsunuz ben çok geriliyorum. kimseyi yargılamıyorum ama lütfen her olayın iyisi kötüsü vardır. Rabbim seçimlerimizde bizi pişman etmesin. yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın ben erkenden bu korkuları okuyup gerilmek istemiyorum.

neyse yanlış anlaşılmak istemem tekrardan kusura bakmayın kırdıysam.

kızlar ben şimdi şeker yüklemesi için hastaneye gideceğim dualarınızda unutmayın beni de lütfen hayırlı haberle gelirim inşallah.. öptüm sizi göbüşdaşlarım:nazar:
bu arada resimlerede bayıldım çok tatlı çıkmışsınız kızlar ben o kadar tatlı değilim paylaşmicam işte hıh :19::19:

Merhaba güzel hamişler.. Ben de endişeliyim bugün . Dr.umu daha çok hastaneden dolayı değiştirmek istiyorum. Ankara taşındım 20 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. 3 hastane gezdim en son 29 mayısa gidiyorum. Şimdi mafree sigortası yaptırıp medicana da türkan hanıma gitmek istiyorum. 21. Haftamdayım beni kabul eder inşallah. Şu durumu neyleştirip rahatlamak isyorum. Ah ah istanbulu özlüyorum

Selam kızlar dün kızımı görmeye gittik sağlıklı maşallah boyu 32 cm olmuş ağırlığı 730 gr haftasına göre boyu uzun dedi :nazar::emir_bebek: maşallah benim kızıma :)

kızlar benim ilk gebeliğim erken olmuştu doğum yaptığım güne kadarda çalışmıştım izne ayrılacağım tarihte çalışabilir
rapaoru almamıştım dr da söylememişti unuttu yani erken doğumda olunca kalan izinlerde otomotikmen yanmıştı
arkadaşımda dediki yine erken doğum yaparsan doğum öncesini sonrasına aktaramıyosun dedi bende sinirlendim
bebeğim 2 aylıkken işe dönmek zorunda kalmıştım mendilini yanımda getirip koklayıp ağlıyodum çok küçüktü neyse
duygusala bağladım şimdide bilinçli biriyim ya araştırmaya koyuldum yeni torba yasasında erken doğum yapan kişi
d.öncesini sonrasına aktarabiliyomuş yanmıyomuş sadece 32. haftada rapor alması yeterliymiş içim rahatladı yaşasın
şimdiden araştırmakta yarar var :) sizide söylemek istedim:32::32::32:

gecen ben doktora gıttım meger kadın tup bebek uzmanıymıs ay okadar cıft vardıkı onları ole gorunce gobegımı sakladım... allah ısteyen herkese bu duyguyu sağlıkla sıhhatle tattırsın..

amiiinnn herkese yaşatsın bu duyguyu. Ben 3 ay acaba oldu mu olacak mı diye beklemekten strese girdim. İnsanlar yıllar boyu bu stresle başbaşa kalıyorlar. Allah herkesin evlat sevgisini yaşamasını nasip etsin..

günaydın kızlar.ya az önce yazdıklarınızı okurken pc yana doğru giidp geldi çok korktum hemen acile gittim tansiyonuma baktı 12-7 yani normal dedi.neden acaba böyle oldu ya ilk defa oluyor hamileliğimden beri....:50:

o bana da nadir de olsa oluyor. tansiyonla ilgili olduğunu düşünmüyorum ben. hiç sorgulamadım da tarifini yapamam doktora diye. Çünkü saniyelik bir olay bir anda sanki yerinden kaymışsın gibi bir duygu dimi?

günaydın kızlar.ya az önce yazdıklarınızı okurken pc yana doğru giidp geldi çok korktum hemen acile gittim tansiyonuma baktı 12-7 yani normal dedi.neden acaba böyle oldu ya ilk defa oluyor hamileliğimden beri....:50:

o bana da nadir de olsa oluyor. tansiyonla ilgili olduğunu düşünmüyorum ben. hiç sorgulamadım da tarifini yapamam doktora diye. Çünkü saniyelik bir olay bir anda sanki yerinden kaymışsın gibi bir duygu dimi?

çok tatlısın maşallah:nazar:hele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim:(:(

allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.

ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo:30::30:
Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392

aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?:1:

kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.:34:

çok teşekkür ederim canım benim :) ama sen de çok tatlı görünüyorsun.ikiz beklemene rağmen karnın çoook kocaman değil.ayrıca hangi hamile göbeği çikin olabilir ki? çok güzelsiniz maaşallah. manık için üzüldüm.en büyük korkularımdan biri zuzu yu kaybetmek :(

Kedi mırıltısının verdiği huzur da bambaşka bir şey ya..
İnsanın onunla beraber uyuyası geliyor.
Çok seviyorum kedileri yaaa offf...

kesinlikle öyle canım :) biz beraber uyuyorduk ama doğumdan sonra sıkıntı oluşturabilir diye 1 aydır yanımda yatırmıyorum.alıştı zuzu da.salonda yatıyor artık :)

Eki Görüntüle 859436 Eki Görüntüle 859437 buda beniim kırmızılı 1 ay önce siyahlı şimdiki halim 5 aylığız ama kocaman göbişimiz var:) erkek karnı dedikleri tam benimkisi :D

süper göbüş :) çok tatlısınız.evet erkek karnı sivri olurmuş dimi?benim göbek yayılmış durumda ;)

dogdugundada emın ol en cok o kedııcıgın sesı ne tepkı verecek:)

aacaba kedıcık bebısı kıskanacakmı????

işte can alıcı soru!tek korkum bu kıskançlık.çünkü veteriner bazı hareketlerinden dolayı zuzunun beni annesi olarak gördüğünü söylüyor.bebiş gelince kıskançlık yaparsa zor olacak çok.hiç bir çözüm bulamazsak,en son seçenek kv bakacak.onlarda da 2 kedi var.gene de hiç istemediğim bişey,umarım kıskançlık yapmaz kuzucum.

zuzu mu? benimkide kuzu :) ama sokak kedisi gibi sadece pisipisiye geliyor :27::27:

bu arada bende fotoğrafımı çekmek istiyorum ama vestiyerimde ayna yok :2::2:

benimkini küçükken aldım sokaktan ama pisi pisiyle hiç seslenmedim.şimdi pisiye bakmıyor bile.mamasını vermeden önce adını söyleyip mamasını veriyordum.şimdi adını duyar duymaz bakar ve mırnav diye cevap verir :) yatak odanda da yokmu ayna,merak ediyoruz göbüşleri :))

GEBE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
1. Yeryüzündeki her gebe istediği şeyden hoşlanma istediği şeyden tiksinme hakkına sahiptir. Sorgulanamaz!
2. Her gebe yukarıdaki maddeye istinaden 10 dakika sonra sevdiği şeyden fikir değiştirip tiksinme hakkını kullanmak istebilir. Sorgulanamaz!
3. Her gebe istediği saatte yatıp istediği saatte kalkma hakkına sahiptir. Alarm kurmak veya dürtmek suretiyle taciz edilemez!
4. Her gebe hiç ev işi yapmamak veya düzen-temizlik hastası olma hakkına sahiptir. Karşı yönde hareket edilemez!
5. Her gebe istediğine kızabilir istediğini sevebilir. Dolayısıyla evden kovabilir veya kabul edebilir. Üstüne gidilemez!
6. Her gebe istediği zaman istediği şeyi yeme veya yememe hakkına sahiptir. İstediği veya istemediği derhal temin edilmeli veya çöpe atılmalıdır!
7. Her gebe istediği kadar kilo alır veya almaz. Kimseyi ilgilendirmez. Zira herkes kendi dötünden (1) sorumludur!
8. Her gebe çevreden aynı konu üzerine ısrarla gelen ahkamlara katlanmak zorunda değldir. Herkes üstüne alınabilir!
9. Her gebenin ota poka (2) ağlama gibi temel bir hakkı vardır. Asla ve asla dalga geçilemez!
10. Her gebenin ota poka bağırıp çağırma hakkı gebelik süresince saklıdır. Müdahale edilemez, muhalefet edilemez.
11. Her gebe trafikte araba kullanırken veya yürürken daima haklıdır. Yalandan yere korna çalınamaz, el hareketi yapılamaz! (3)
12. Her gebe ona anlatılan kötü gebelik hikayelerine katlanmak zorunda değildir. Bi fiktirin gidin (4), insanın asabını bozmayın!
13. Her gebe için olası erkek amir, müdür veya işveren gereksiz samimiyet içeren gebelikle ilgili sorular soramaz, hiçbir biçimde yorum yapamaz! (5)
14. Her gebeye bebek cinsiyeti ile ilgili olumsuz yorum yapan o an bir aynaya baksın. Kendi ağzı bir eşşeğin neresine benziyor, tahmin etsin!
15. Her gebe doğrudur, haklıdır, meşrudur, güzeldir, tatlıdır, seksidir, iyidir, bilgedir, yücedir, harikadır, muazzamdır. Kocalar!!! Akıllı olun!
16. Her gebe bu bildirgeye ek yapma hakkına sahiptir. Geri kalanlar efendi olsun!
17. KAYINVALİDE ek maddesi Yaren için düzenlenmiştir: her gebe gebeliği süresince isterse kv ile görüşebilir veya görüşmeyi kesebilir. Gebe gelinine "götün büyümüş" yorumu yapan her kayınvalide doğası gereği yamuk, pörsük, kurumuş, büzüşmüş, kurtlanmış ve (ay dayanamayacağım) bir oposrudur (6).

DİPNOTLAR:
1. Döt: Göt
2. Pok: Bok
3. O korna bir tarafına girsin ve hayat boyu orada çalmaya devam etsin!!!
4. Fiktirin gidin: siz anladınız onu...
5. Biz sizin bir taraflarınız hakkında soru soruyor muyuz? Mesela tık var mı veya zavallı bir bamya mı?
6. Oposru: siz yine anladınız onu...

ÖNEMLİ NOT: Bu bildirge 2014 MART ANNELERİ'nin yazdıklarından hareketle düzenlenmiştir. İzinsiz kullanılamaz!

yahu cuk olmuş gene amargi :) bayıldım.yazıcıdan çıkartıp kapılarımıza assak :ssz:

evet öyle kızım 6 yaşından gün aldı bebeğim doğduğunda aralarında 6 yaş olcak buda çok oluyo eşim istedi ama ben cesaret edemedim hep doğumum aklıma geldi vazgeçtim nasıl 2. karar verdim diye sorarsan kızımı kardeşsiz bırakmamak için cesaretlendim
ve karar verdiğim gün hamile kaldım kalmasaydım eminim vazgeçecektim çünkü eşime dedim ben yapamicam diye ama çok geçti
bebeğim ben geliyorum dedi :) unutmaya çalışıyorum inan ama çıkmıyo aklımdan çok kötü oyüzden bende seni çok iyi anlıyorum

inşallah bir daha öyle kötü bir deneyim yaşamazsın. bebişini de sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın. Sen hiç tasalanma ilkinde zorluk çektiysen Allah 2.sini çok kolay olmasını nasip eder. Söylemedi deme. Doğumdan sonra görüşelim:))

sağol canım nazik davetin için,yemiş kadar oldum:) ben çorumdayım, sen nerelerdesin bakalım? yakınsan gelirim:))
uzaksan da sen ve bebişin benim için de yeyin bir porsiyon:) şifa olsun kilo olmasın:))

canımcım ben de çözemedim valla bu topiğin havasını:)) bazen güzel ilerliyor bazen de sanki herkes kendi kendine konuşuyomuş gibi oluyo:) dediğin gibi kalabalığız ya ondan heralde..ikiz annesi olmak nasip olmadı :( ama uğrarım senin iiçin oraya da..

Maveracım uzakmış ya ben İzmit'te yaşıyorum.Ama akşam senin için de yedik şifa da oldu kilo da :((( Öptüm kocaman :34:

kızzzz sen baya abratmışın beyaw sen bilin tabide bikaç ay sonra kavuşcazzz:27::27:

ayyy paylaş valla öğrenmemiz gereken çok şey var :40::40:

:9::9::9: sonra flufemi araki bulasın ikizlerin bi birine koşcan bi diğerine ......allahım sağlıkla sıhhatle göstersin o günleri aminnnnnn.

ayrıntılı ultasonun iyi çıkmasına sevindim ...miyoma aman dikkat kendini yoracak şeylerden uzak dur taaammı ????

yalnız değilsin bende varım :3::3::3:

sabah akşam krem ve bebek yağı sürüyorum eşime diyom sende yağlan bi güreş tutalım diye gülüyo :9::9: neyse işte göbüşümü görünce dayanamayıp sarılıyom oğluma ama kendime tabii tuhaf oluyo :27::27::27:
evet canım farkındayım bende bayağı abartım durumu ama napim çok evhamlıyım ben bu huyumuda hiç sevmiyorum..inşallah bian önce geçsin şu 4 ay bakalım doğunca nasıl evham yapıcam artık:))
midem yanıyoor yaaaa, bebişim saçlanıyor mu yoksa 2 gündür yaptığım diyetten mi midem çok yaşıyor anlamış değilim:37:
benimde çok yanıyor ve ekşiyor midem bebek saçlandığı için diyorlar..
medikallere bir sor istersen eczanede olmayan onlarda olabiliyor.
evet medikallerde bulunuyormuşta yakınlarda yok hiç bakalım bulurum inşallah..

Son düzenleme:
beyaz gürültü televizyon cızırtısı gibi bir şey. kendim dinlemeye çalıştım, uyku problem zamanlarında adamı çıldırtan bir akıllara zarar teknoloji. belki bebeklerde işe yarar :emir_bebek: nede olsa ne versek onu dinleyecekler :1::1:

neyyyy televizyon cızırtısı mıııııı :36: ben o sesi kızıma dinletçem diye kendi siniriimden olurum. Yok ben almiyim beyaz gürültü falan. farid farjad neyine yetmiyor benim miniğin aaaaaa:52:

yaaa ben geçen ne yaptım sorma. aynada kendi fotomu çektim sonra eşime gönderdim sonra da yazdım diyorum ki ne tatlı çıkmışım dimi :)) kızın da göbeğime çok yakışmış dimi diyorum krizlere girdi gülmekten :))
bana hiç bişey bırakmadın herşeyi kendi kendine yapıyon iltifatı bile diyo :))) aşağıdaki fotoyu gönderdim bi de :)))
iyice kendini beğenmiş oldum çıktım napcam bilmiyorum:))

Eki Görüntüle 859268

Bu da benim gobusuuummm :)))) 22+1 deyim bu arada. zuzum da burda ;)

çok tatlısın maşallah:nazar:hele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim:(:(

allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.

ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo:30::30:
Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392

aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?:1:

kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.:34:

Eki Görüntüle 859436 Eki Görüntüle 859437 buda beniim kırmızılı 1 ay önce siyahlı şimdiki halim 5 aylığız ama kocaman göbişimiz var:) erkek karnı dedikleri tam benimkisi :D

kızlar :nazar::nazar::nazar::nazar:göbişleriniz çok güzel hepinize çok yakışmış hamişlik..ben genelde telden giriyorum telden foto yükleyebilirmiyim acaba gerçi pc dende nasıl yapılo bilmiyorum ya..

Back
X