• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
kızlarrr bana cesaret verirmisiniz :) çok ihtiyacım var şuan korkuyorum galiba.... taşınma kararı aldık. Aslında olay başından şöyle gelişti. Biz evlenme kararı aldığımızda ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturmak istemedik. Ben çabuk parlayan biriyim. Sürekli kontrol altında olmaktan yada sürekli aranmaktan hoşlanmıyorum. En basında eşimin ailesi çok istedi yakın oturalım diye ama ben aldım karşıma açık açık söyledi. Biz genciz mesela saat gece 1 ve bizim ışığımız yanmıyor ne yaparsın? dedim kv. Ararım merak ederim dedi. İşte ozaman aramız bozulur huzurumuz kalmaz dedim. Bir örnek daha verdim benim evime misafir geldi seni çağırmasam kırılırmısın dedim. Kırılırım dedi. Sonra haklısın kızım uzak oturalım dedi. Neyse uzatmim sonuç olarak iki tarafa da uzak oturduk. Sonra hamile olduğumu öğrenince kaynanama yakın oturmak istedim. Ama hastalığı nüksetti. Kv göğüs kanseriydi. Atlatmıstı ama tekrar rahatsızlandı. Onuda atlattı çok şükür. Ama eşim benim aileme yakın oturmak istedi ve biz Çağlayana tasınma kararı aldık. Ama çok korkuyorum. Biz bugüne kadar hep kendi basımıza hallettik herşeyi. Uyum sağlayabilecekmiyiz? Ya huzurum bozulursa ? Ama aileme yakın olmak bende istiyorum hassas bir insanım ve tek basıma atlatamam bu dönemi biliyorum...... Offf çok çelişkiliyim biliyorum ama bu hafta ev bakıcaz ve ay sonuna kadar tasınıcaz. Biraz uzun yazdım ama yazarken azcık rahatladım sanırım :) Bide eşimin ailesini çok seviyorum evin tek kızıyım zaten bide eşimin abiis var o evlenirse gelecek kişi gelin olacak:)) beni hep ayrı tutuyorlar ama su sıralar sanki ilgilenmiyorlar gibi yada kendi dertlerine düştüler ne düşünücemi sasırdım iyice....

Bugun detaylı usgmiz var çok heyecanlıyım umarım her şeyi sağlıklıdır. İçimde tuhaf bir endişe var. Ya yolunda gitmeyen bir şeyler varsa diye. Saat 2 olmaz şimdi:6:

kızlarrr bana cesaret verirmisiniz :) çok ihtiyacım var şuan korkuyorum galiba.... taşınma kararı aldık. Aslında olay başından şöyle gelişti. Biz evlenme kararı aldığımızda ne kendi aileme nede eşimin ailesine yakın oturmak istemedik. Ben çabuk parlayan biriyim. Sürekli kontrol altında olmaktan yada sürekli aranmaktan hoşlanmıyorum. En basında eşimin ailesi çok istedi yakın oturalım diye ama ben aldım karşıma açık açık söyledi. Biz genciz mesela saat gece 1 ve bizim ışığımız yanmıyor ne yaparsın? dedim kv. Ararım merak ederim dedi. İşte ozaman aramız bozulur huzurumuz kalmaz dedim. Bir örnek daha verdim benim evime misafir geldi seni çağırmasam kırılırmısın dedim. Kırılırım dedi. Sonra haklısın kızım uzak oturalım dedi. Neyse uzatmim sonuç olarak iki tarafa da uzak oturduk. Sonra hamile olduğumu öğrenince kaynanama yakın oturmak istedim. Ama hastalığı nüksetti. Kv göğüs kanseriydi. Atlatmıstı ama tekrar rahatsızlandı. Onuda atlattı çok şükür. Ama eşim benim aileme yakın oturmak istedi ve biz Çağlayana tasınma kararı aldık. Ama çok korkuyorum. Biz bugüne kadar hep kendi basımıza hallettik herşeyi. Uyum sağlayabilecekmiyiz? Ya huzurum bozulursa ? Ama aileme yakın olmak bende istiyorum hassas bir insanım ve tek basıma atlatamam bu dönemi biliyorum...... Offf çok çelişkiliyim biliyorum ama bu hafta ev bakıcaz ve ay sonuna kadar tasınıcaz. Biraz uzun yazdım ama yazarken azcık rahatladım sanırım :) Bide eşimin ailesini çok seviyorum evin tek kızıyım zaten bide eşimin abiis var o evlenirse gelecek kişi gelin olacak:)) beni hep ayrı tutuyorlar ama su sıralar sanki ilgilenmiyorlar gibi yada kendi dertlerine düştüler ne düşünücemi sasırdım iyice....

sen nerde oturuyorsun annenler nerde kayınvalidenler nerde oturuyor ki çok mu uzaklar sana hani yakın olmak yerine orta noktada bi yerde otursanız istediğin zaman gidip gelebilsen olmaz mı ikisine de yakın olsan abimler evlendiği zaman yengemin annesi aksaray horhorda oturuyordu annemlerin evleri de küçükçekmecede onlar düşündüler kimsenin kalbi kalmasın diye bahçelievlerde oturdular iki tarafa da yakın olsun diye ki allah korusun birşey olsa iki tarafa da ulaşım kolay oluyordu hani sen de böyle birşey düşün istersen benimki bir fikir benim öyle sorunlarım olmadı annem de kayınvalidem de küçükçekmecedeler biz de ordayız başka yer düşünmedik kayınpederim parkinson hastası ve eşim tek çocuk olduğundan kayınvalideme yakın olmasını ben istedim 2 sokak var kv ile aramızda sonuçta annene yakın oturucaksan da annene nazın geçer bişey oldu mu daha rahat söylersin bence kv kadar sorun olmaz

çook teşekkürederim canım
listeyi paylaşırsan sevinirim
bübchen i ilk defa duyuyorum ben
benim için önemli olan oldukça kimyasalının az olması
bu dediğin marka öylemi?ya propa yı duyan yokmu aranızda hiç?
canım uninaby ıda ilk defa duydum.oda ne kadar kimyasal içeriyor araştırdınmı?birde bunları nerden temin ettin marketlerden eczanelerden mi ?

ben normalde sebamed kullanmayı düşünüyordum ama araştırmalarımda sebamed'in ne olursa olsun medikal bir ürün olduğu ve yeni doğan bebeklerde ilk aylarda kullanılmayacağını öğrendim. bübchen ise tamamen doğal bir ürün istersen bir araştırırsın biraz, hem de yeni doğduktan sonra kullanılabilir bir ürün. özelliklerini aşağıda yazıyorum.

Ben bu ürünleri eminönünde havuzluhandan toplu olarak aldım tüm yenidoğan bebek ihtiyacını yani.

Unibaby yenidoğan ıslak mendil

Uni Wipes Yenidoğan Özellikleri :

Saf su, doğal pamuk ve doğal gıda koruyuculardan oluşan nemli bir pamuk mendildir.
Yenidoğan bebeklerin cilt temizliğinde önerilen su ve pamuk, pratik kullanım sağlamak amacıyla bir araya getirilmiştir.
Bebeğinizin cilt pHı ile uyumludur, hassas cildinde pamuk lifi bırakmaz.
Alkol, boya maddesi, kimyasal ajan ve parfüm içermez.
Uni Baby Yenidoğan ile bebeğinizin cildini, koruyucu tabaka Vernikse zarar vermeden ilk günden itibaren güvenle temizleyebilirsiniz.

Bübchen ürünleri

Doğal bitki özlerinden hazırlanmıştır
(Papatya, Altıncık Çiçeği, Ihlamur Çiçeği, Biberiye, Buğday Tohumu, Balmumu, Jojoba, Ayçiçeği, Badem ve kalendula yağları, A ve E vitaminleri gibi)
Hayvansal madde içermez.
Alkolsüz ve doğal parfümlüdür
PH nötr, en hassas ciltlere bile uyumludur.
Dermatolojik olarak test edilmiş kliniklerde güvenle kullanılmaktadır.
Çocuk doktorları ve dermatologlar tarafından onay görmüştür
72 denek (bebek cildine eş hassasiyette) üzerinde bantlama usulü yapılan testlerde hiçbir yan etki görülmemiştir
Bu nedenle hipoalerjenik hatta antiallerjik ürünlerdir,diyebiliriz.
Tüm bu çalışmalar resmi belgelidir.
Bebeklerin hassas ciltleri düşünülerek hazırlanmış ürünlerimiz yetişkinler içinde idealdir

sen nerde oturuyorsun annenler nerde kayınvalidenler nerde oturuyor ki çok mu uzaklar sana hani yakın olmak yerine orta noktada bi yerde otursanız istediğin zaman gidip gelebilsen olmaz mı ikisine de yakın olsan abimler evlendiği zaman yengemin annesi aksaray horhorda oturuyordu annemlerin evleri de küçükçekmecede onlar düşündüler kimsenin kalbi kalmasın diye bahçelievlerde oturdular iki tarafa da yakın olsun diye ki allah korusun birşey olsa iki tarafa da ulaşım kolay oluyordu hani sen de böyle birşey düşün istersen benimki bir fikir benim öyle sorunlarım olmadı annem de kayınvalidem de küçükçekmecedeler biz de ordayız başka yer düşünmedik kayınpederim parkinson hastası ve eşim tek çocuk olduğundan kayınvalideme yakın olmasını ben istedim 2 sokak var kv ile aramızda sonuçta annene yakın oturucaksan da annene nazın geçer bişey oldu mu daha rahat söylersin bence kv kadar sorun olmaz

aslında suan kv daha yakınız. ben kocamustafapaşada oturuyorum. kv fatihte. benim annem çağlayanda. aslında kv konustum bizi buraya bağlayan birşey yok bizde tasınırız çağlayana dedi:) aslında benim asıl kafamı mesgul eden eşimin düzenini bozucak olmam. oralarda doğmus büyümüş şimdi baska bir semte gelecek. ama ben teklif etmedimki kendisi söyledi. bende aileme ykın olmak isterim tabiki... asllında fatihte cok ev baktık ama hem evler cok eski hemde cok pahalı. çağlayanda kentsel dönüşüm yapıldıgından komple yenilendi sayılır. hemde daha uygun.... hep konusulan birseydi tasınmamız ama iş ciddiye binince tutustum...

cnm ne yap biliyormusun? sen eşin dışında çok güvendiğin birine daha görev ver bol bol fotoğraf çeksin. Yedek olsun oda. Benim arkadasımında eşi çekti fotoğraflarını bir sürü güzel kare yakalamıstı. Ama bir talihsizlik oldu ve evine hırsız girdi :( Birtek o makinede vardı fotoğraflar 2 tanede kız kardeşinin telefonunda. Makine gidince sadece 2 doğum fotoğrafı var şimdi. Evde giden hiçbirşeye o makine kadar üzülmedi arkadaşım :( Yedeklemekte fayda var bence...

benim de en çok korktuğum şey o telafisi mümkün olmayan birşeyler için vakit kaybetmek veya onları kaybetmek. Ben o yüzden tüm fotoğraflarımın içinden en beğendiklerimi alıp hemen baskıya veriyorum evde albüm bolluğu mevcut. Çok üzüldüm arkadaşına :((

Günaydın!! Bu sabah kızım "kardeş kardeş" diyerek kalktı ve göbeğimi sevdi. Ne kadar anlıyor bilmiyorum ama bir şeyleri de seziyor gibi geliyor.:) Herkese verimli bir gün dilerim.

ayy bianka kac yasında kızın??? benım kızımda 2,5 yasında gecen gun bırsey alıyordu "bu kardesıme, bu babama, bu anneme, buda bana" dedi cook hosuma gıttı:) ınsallah doguncada severr kardesını

kızlar bu nevresim takımını alayım mı 40,00 Tl ? fiyatı uygun mu acaba bilemedim.:26: (ranforce yazıyor ) kumaş cinsi %100 pamuk
Eki Görüntüle 860707

cook sırınmıs

Kızlar hep kuzucuğa birşeyler alıyordum. Bu sefer Kendime de aldım. Bir gecelik ve sabahlığı bir de pijama ve sabahlığı aldım. Çok çok beğendim. Hacıbayramdan aldım. Yanında bir de 3 lü yeni doğan çorabı verdiler. Bu fırsatı kaçırır mıyım hiç? Hemen babasınınkiyle kuzucuk çorabının fotosunu foruma ekledim bu sabah. Çorap öyle güzel ki. Başparmağımdan azıcık küçük... Bunlar da aldığım gebe ve lohusa takımları: biri kemik rengi biri de beyaz...

Eki Görüntüle 860705 Eki Görüntüle 860706

gule gule kullan amargi cok guzelmıs bende bır tane bej rengi almak ıstıyorum kızımdan kalma 2 tane vardı onlarıda kullanırım ıcıne gırebılırsem..
hacıbayram kadıkoy boganın ordada var penyelerı pıjamaları cok guzeldir gercekten

benim miniğime kimse bakamıycak kayınvalidemi çağırmak istemiyorum çünkü ilk bebegimde düşük yapıyordum soguk almıştım her gece aciile gidiyordum çagırdık gelmedi sagolsun iki tane bekar görümcemi de gönderemedi... velhasıl çok üzüldüm o dönem... tek derdi oglu ile 5 saat uzakta bi yerde yaşamamız...çünkü diger gelinine ayda bir gidiyordu nispet gibi... o kadar çok agladım ki eşim 112 yi aradı ne yapacagını bilemeden onlara sordu sorularını... annem 3 ay bakabilir herhalde ne varsa annemde var... sonra eylül iş başı yapıcam nasipse o zaman ögretmenler odasının yanı kreşimiz bi bakıcı ablaya düşersek bakalım iyisinden..

ama kayınvalidemi çok sevmeme ragmen o iki günü eşimin çaresizliğini hatırlayınca burnum sızlıyo :(

ben hamıle kaldıgımda ne annemden ne kayınvalıdemden fayda olmuycagını bılıyordum... ıkısıde sehır dısında annem gelemez kayınvalıdem dıbındekı eltımın cocuguna bıle bakmadı cocuk kac bakıcı degıstırdı benımkınemı bakıcaktı:)

ama allaha dua et benım kızma sımdı bakıcı teyzemız bakıyor cokta memnunuz memnun oldugumuz ıcın bakıcı teyzemız gıtmeden ben 2.yede hamıle kaldım:)

günaydın cnm... ben ne yaptığımı söylim bu konu ile ilgili... bana doğum fotoğrafı için 850 tl dediler... sonra ben albüm istemediğimi fotoğrafların yapılmış şekli ile bir cdye atılmasını ve ben beğendiklerimi kendim çıkartacağımı söyledim. ve fiyat hoppp 200 tl ye indi. Fikir olsun sana da. Zaten doğuma kadar ve doğumdan sonra da bir sürü masraf olacak ve şahsen ben bir albüm için okadar ücret ödeyemem. Ama kendi albümümü kendim hazırlayabilirim :)

kımınle anlastınız???

Kızlar günaydın dün akşam detaylı ultrasonumuza girdik cihaz çok iyi değildi bebeğim de küçük olduğu için sanırım tam net göremedik zaten küçük bey elleriyle devamlı yüzünü kapattı durdu yarım saatlik işimiz 1,5 saate çıktı doktor da sabırlıydı vesselam iyi uğraştı bizimle son randevuyduk zaten bekleyen hasta da yoktu sağa yattım bekledim sola yattım bekledim oğluşum hiç yatışını değiştirmedi bir kaç güzel poz yakaladık en sonunda neyse önemli kısmı : ''bebeğimizin herşeyi gayet normal allahıma şükürler olsun fazlalığı bile var :1::1::1: bu doktor da kocaman bir pipisi var bu bebeğin :53: dedi :1::1::1: çok şükür ki allahın izniyle sağlıklı bir bebek dünyaya getiricem inşallah :)

barbie cimm çok şükür koca pipili oğluşunun sağlıklı olduğunu öğrendin ve rahatladın. Sağlıkla da büyüsün 9. aya kadar sağlıkla da gelsin

Arkadaşlar özellikle iki gündür bebeğimin hareketleri çok hafif zoraki hissediyorum pozisyonundan mı kaynaklanıyor acaba dün benim aynı haftada olan arkadaşım geldi tekme attığında dışardan görünüyor elimi sürdükçede ittiriyor dedi.. Benimkimi çok tembel anlamadım sağ kasıkta bikaç tık tık şeklinde genelde özellikle benle aynı haftalarda olan arkadaşlar sizde nasıl.. Buarada foto eklicem bilmiyorum yardım istedim ama kimse cevap vermedi:(

eger annem istanbulda olsa hııc dusunmeden tasınırdım yanına cunku cocuk olunca bırıne cok ıhtıyac duyuyorsun...kayınvalıdenlede kotu donemler atlatıyorlarmıs bak senın ne kadar sevdıklerını sana hıssettırmısler ne guzel bısıy bu oyuzden sen zaten onlarıda ıhmal etmessın bence sorun olmaz

benim miniğime kimse bakamıycak kayınvalidemi çağırmak istemiyorum çünkü ilk bebegimde düşük yapıyordum soguk almıştım her gece aciile gidiyordum çagırdık gelmedi sagolsun iki tane bekar görümcemi de gönderemedi... velhasıl çok üzüldüm o dönem... tek derdi oglu ile 5 saat uzakta bi yerde yaşamamız...çünkü diger gelinine ayda bir gidiyordu nispet gibi... o kadar çok agladım ki eşim 112 yi aradı ne yapacagını bilemeden onlara sordu sorularını... annem 3 ay bakabilir herhalde ne varsa annemde var... sonra eylül iş başı yapıcam nasipse o zaman ögretmenler odasının yanı kreşimiz bi bakıcı ablaya düşersek bakalım iyisinden..

ama kayınvalidemi çok sevmeme ragmen o iki günü eşimin çaresizliğini hatırlayınca burnum sızlıyo :(

böyle günlerde büyükler destek olmayacaklarsa başka zamanlarda yanımda olmalarının ne anlamı var ki? o kırgınlığını çok iyi anlıyorum aynı kırgınlığı ben de kendi görümceme karşı hissediyorum ve kesinlikle sızısı geçmiyor hiç bir şekilde.. Hiç bir bahane o kadar zor durumda olan birini yalnız bırakmaya yeterli değil bana kalırsa. Ama ne güzel annen bakıcak 3 ay boyunca destekçin olacak o bile çok güzel. Bazılarının öyle bir şansı da olmuyor.
Herşeyin çaresi var canım sakın üzülme .

kızlar bu nevresim takımını alayım mı 40,00 Tl ? fiyatı uygun mu acaba bilemedim.:26: (ranforce yazıyor ) kumaş cinsi %100 pamuk
Eki Görüntüle 860707

SerHatice, elinde bulunması için al istersen gayet güzel.
English Home'da çok güzel nevresimler var ama 70x140 bizim yatak 60x120...
Ama hatırlatmak isterim ki bebekler en az 1 yaşına kadar yastık ve yorgan kullanmıyorlar...

Kızlar hep kuzucuğa birşeyler alıyordum. Bu sefer Kendime de aldım. Bir gecelik ve sabahlığı bir de pijama ve sabahlığı aldım. Çok çok beğendim. Hacıbayramdan aldım. Yanında bir de 3 lü yeni doğan çorabı verdiler. Bu fırsatı kaçırır mıyım hiç? Hemen babasınınkiyle kuzucuk çorabının fotosunu foruma ekledim bu sabah. Çorap öyle güzel ki. Başparmağımdan azıcık küçük... Bunlar da aldığım gebe ve lohusa takımları: biri kemik rengi biri de beyaz...

Eki Görüntüle 860705 Eki Görüntüle 860706

Güle güle kullan Amargi.
Ben de bu sabahlık işini çok beğeniyorum.
Ama sanki insanların içinde utanırım giyemem diye düşünüyorum.
Tabi başka ne giyeceğim onu da bilmiyorum : )

Back
X