Merhaba, bir kadının yaşadığıherbir gebelik bir diğerinden benzersiz ve eşşiz oluyor. Bizler daha önce yaşadığımız olumsuz deneyimlerin hep tekrarlanmasından korkuyoruz. Doktorun belki sana söylemiştir. Yumurta zaten her spermi beğenmiyor. Kalitesini beğenmiyor. O yüzdendoktorlar normal yollardan gebe kalmanın mucizevi olduğunu düşünüyorlar. Eğer beğenir de dölenirse yine kadın vücudu embriyonun kalitesini sevmiyebiliyor. Eşim de bir doktor. Bana hep kendi vücudunun doğal bir dengesi var, ona güven der. Seninki de öyle. Geçen ay yaşadığın düşük eğer başına bir talihsizlik gelmediyse (düşmek gibi) senden kaynaklanmıyor. Senin bedenin embriyoyu cidden beğenmemiş, sağlıksız bulmuş. Birkaç gün önce ufak bir kanama yaşadım. Bir gece hastanede yattım. Doktorum geldi. Çok rahatlatıcı bir sesle "lütfen korkma ve endişelenme, eğer bir düşük varsa bile sağlıksızdır ve bedenin atıyordur, sadece progesteronverip takip edeceğiz, ik üç ay bunlar normal dedi. Sonra gevşediğimi rahatladığımı hissettim. Sen de rahatla olur mu? Bu gebeliğinin öncekiyle hiçbir ilgisi yok. Aynı yumurta ve sperm kombinasyonu olsa endişelenmekte haklısın diyeceğim. Ama değil. Kafana takma, düşünüp durma. Sadece gebeliğinin keyfini çıkar. Hadi, güzel düşünelim güzel olsun.