sağolun kızlar cevaplarınız için, içim rahatladı hepimizin bebeğinin aynı kiloda olduğunu duyunca .. loveli teşekkür ederim canım artık sürekli dinleniyorum yemek ve lavabo dışında kalkmıyorum eşim de yardımcı oluyor sağolsun inşallah sağlıklı şekilde atlatırım bu günleri.
amargi sen hangi antibiyotiği kullanıyorsun canım? bana doktorum alttan akıntı varmı dedi bende baya var dedim hiçbir test falan yapmadı sadece bunu dedikten sonra enfexia ve gyno-lomexin yazdı, bugün sabah enfexia yı içerken oturdum ağladım özür dilerim dedim bebeğime sonuçta antibiyotik içim hiç rahat değil
Önceki yazdıklarını da okuyunca seninle birşeyler paylaşmak ihtiyacı duydum. Eşim kalp doktoru olduğundan hep uzun süreli hastaları var, yani 10-15 yıldır düzenli gelen hastaları var. Bu hastalarının büyük bölümü cok ciddi kalp rahatsızlığı yasayanlar. Ben ilk hamile kaldığım andan itibaren her doktordan çıkışımda ağlıyordum. Zaten bir de bebek kaybım vardı. Hep olumsuz konuşuyorlar, riskleri hatırlatıyorlar ve bi mutlu olmama izin vermiyorlardı. En son bu haftasonu hastanede yattım. Yine aynı şekilde. Doktorum "gelen akıntının plesenta olmaması çok iyi. Enfeksiyondanmış, bunu halledebiliriz ama bu erken mr (yani kesein patlamayacağı) olmayacağı anlamınagelmez. Suyun fazla azaltmak lazım, gebelik şekerin ve önceki kayıp hikayyen ve servikal yetmezliğin var. E deneyeceğiz hayatta tutmayı..." Böyle bir konuşma yaptı. Aklımı oynatacaktım. Çok sinirlerim bozuldu. Eşim benimle unuttuğum bir konuşmayı yine yaptı. Benim ve senin doktorunun en önemli sorumluluğumuz en kötü olasılığı her zaman hesaplayıp her zaman ve sürekli hastaya anlatmaktır. Kalp pili taktığım 40 yaşında bir hastanın aritmi sorunu ortadan kalkmış demektir. Ama bunu o hastaya süreki telkin edemem. Ona sürekli telkin etmek zorunda olduğum hayatının geri kalanında sağlıklı beslenip hafşf yürüyüşlere çıkması. Aski taktirde ölebileceği veya akalbin durması sonucu oksijeb taşınamadığından vücudun göreceği kalıcı zararlardır. Hiçbir şeyin % 100 çözümü olmadığı. Bunu her kontrole gelişinde tekrar ve tekrar söylemek zorundayım. 40 yaş genç, kolestrolü de yok, sigarası yokk vs. Sağlıklı bir yaşam ınu bekliyor. Hemde % 90 ihtimalle. Ama ben o % 10 ihtimal olduğu için varım ve bunu hatırlatmak zorundayım dedi".
Çok etkilendim. Artık doktoruma kızmıyorum. Ona hak veriyorum. Sen de kızma. O senden çok istiyor bebeğin doğmasını. Çünkü bir hastaya uzun haftalar boyunca çok emek veriyor. Ve unutme ki süreci anne ve bebeğin sağlıklı atlatması mesleki açıdan da doktor için önemli. Sen hastaları sürekli bebek kaybeden bir doktora gitmeyi emin ol istemezsin. Bak göreceksin, atlatacağız. Her şey yoluna girer, mutlaka girer.
NOT: kulladığımız antibiyotik aynı. Onun için üzülme. Zararsız.