• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
teşekkür ederim canım :)

bulunduğunuz yerde ayrıntılı ult. mu yapılmıyor başka nedeni mi var acaba ?

Muş'ta oturuyorum 3aydır. burada ultrason aletleri o kadar kötü ki bebeği bile net göremiyorsun daha cinsiyet bile söylemediler. ben bayramda memlekette öğrendim cinsiyetini.
her gittiğimde gözlerimi koca koca açıyorum bi yerini görebilir miyim diye ama hiçbir şey anlaşılmıyor maalesef. gebelik takip formu bile doldurmadılar. kan uyuşmazlığım var ben söylemesem haberleri bile olmayacak. ben bilinçsiz bir anne olabilirdim bu konularda cahil olabilirdim. onların takip etmesi lazımken ben takip ediyorum herşeyi. test zamanlarını şeker yüklemesi vs. ben söyledikçe yapıyorlar:47:

Muş'ta oturuyorum 3aydır. burada ultrason aletleri o kadar kötü ki bebeği bile net göremiyorsun daha cinsiyet bile söylemediler. ben bayramda memlekette öğrendim cinsiyetini.
her gittiğimde gözlerimi koca koca açıyorum bi yerini görebilir miyim diye ama hiçbir şey anlaşılmıyor maalesef. gebelik takip formu bile doldurmadılar. kan uyuşmazlığım var ben söylemesem haberleri bile olmayacak. ben bilinçsiz bir anne olabilirdim bu konularda cahil olabilirdim. onların takip etmesi lazımken ben takip ediyorum herşeyi. test zamanlarını şeker yüklemesi vs. ben söyledikçe yapıyorlar:47:

anladım canımmm ya çok şükür ki sne bilinçli bi annesin

Allaah hakkında hayırlısını versin inş. herhangi bi pürüz olmadan atlatırsın gebeliğini

gebelik insanı olduğundan fazal pimpirikli yapıyo ki annelik kolay değil

sende kafana takıyosundur ama kendini rahatlatmaya çalışş

valla böyle anlatmasaydım ayrınlıyı keşke dedim şimdi kusuruma bakma tatlım

Allah başka dert sıkıntı vermesin inş. :34:

bendeki bu koca göğüslerden süt gelmezse zaten ne yaparım bilmiyorum ama o süt gelecek arkadaşşşş kurtuluşu yok :)))
dediğin aslında çok mantıklı ben de aynı şeyi yapayım. Doğurayım kendime gelip emziyeyim sonra millete haber veririm nolcak:))

gelir allahın izniyle eşimin kuzeni sezaryen oldu genel anesteziyle uyandığında hemen memeye tutturdular bebeği kızın hemen sütü geldi emzirdi bebeği yani güzel şeyleri düşünmek lazım cicim :))
doğum mevzusuna gelince en mantıklısı herkese sonradan haber vermek arkadaşlarımın çoğu doğum yaptı ve aynı yöntemi uyguladılar hepsi de başarılı oldular :)))

anladım canımmm ya çok şükür ki sne bilinçli bi annesin

Allaah hakkında hayırlısını versin inş. herhangi bi pürüz olmadan atlatırsın gebeliğini

gebelik insanı olduğundan fazal pimpirikli yapıyo ki annelik kolay değil

sende kafana takıyosundur ama kendini rahatlatmaya çalışş

valla böyle anlatmasaydım ayrınlıyı keşke dedim şimdi kusuruma bakma tatlım

Allah başka dert sıkıntı vermesin inş. :34:

ay hiç üzülme. ben daha önceki yazılarımda da söyledim ayrıntılı anlatın bende sizin bebişlerinizi seveyim diye:) sizler böyle anlatınca bende kendi bebeğimi canlandırıyorum gözümde iyi oluyor. sizlerin mutluluğunu paylaşmakta çok güzel.

iyi akşamlar kızlar,
bişey soracağım.
dün eşimin omuzları ağrıyor diye tuğla ısıttım,
tuğlanın yakıcı sıcaklığı geçince eşim bana verdi.bende yatarken yan dönüm karnımı tuğlaya dayayarak uyudum :1:
bebişim birden hareketlenmeye başladı ilk kez bu kadar net ve belirgin hissettim.
sizce bunu hoşuna gittiği için mi yapmıştır yoksa rahatsız olduğundan mı?
zararı var mı karna sıcak bişeyler koymanın bebeğe?
Canım tam bilemiyorum ama gebeliğimi öğrendiğimde doktorum çok sıcak suyla duş alma diyordu.Ama bilemiyorum karna sıcak bir şey koymanın zararı olurmu.İstersen bir doktoruna sor canım.

alıntı "Doğum sonrasında aynı ninni dinletildiğinde bebeklerin beyinlerindeki aktivitenin daha güçlü olduğu görüldü.

Helsinki Üniversitesi'nden Eino Partanen, " Bebeklerin fetüs halindeyken belirli şeyleri öğrenebildiklerini önceki araştırmalarda görmüştük, ancak bu bilgileri ne süreyle hafızalarında tuttuklarını bilmiyorduk," dedi.

Uzmanlar bu araştırmaya dayanarak, anne karnında bebeklerin duyduğu gürültü benzeri kalitesiz seslerin kötü etkiler yaratabileceğine inanıyor. Bu nedenle hamilelerin yüksek frekanslı kalitesiz seslerden uzak durmaları öneriliyor."

eyvah eyvah son cümleye göre benim bebeğim için hiç hoş bir ortamda bulunmuyorum ben. :43::43: 1000 civarı öğrenci ve hepsi bağıyor gürültü yapıyor kavga ediyorlar. inanılmaz gürültülü bir okulda çalışıyorum. meslek hayatımda bu 5. okulum hiç bu kadar gürültülü okulda çalışmamıştım. demek ki okulda bu kadar çok hareketli olması bundanmış off yaaa:43::43::43:

ay hiç üzülme. ben daha önceki yazılarımda da söyledim ayrıntılı anlatın bende sizin bebişlerinizi seveyim diye:) sizler böyle anlatınca bende kendi bebeğimi canlandırıyorum gözümde iyi oluyor. sizlerin mutluluğunu paylaşmakta çok güzel.

peki o zmn rahatladım :)

ne kaldı doğuma zatn hepimiz canlı canlı görücez inş. :emir_bebek:

iyi akşamlar kızlar,
bişey soracağım.
dün eşimin omuzları ağrıyor diye tuğla ısıttım,
tuğlanın yakıcı sıcaklığı geçince eşim bana verdi.bende yatarken yan dönüm karnımı tuğlaya dayayarak uyudum :1:
bebişim birden hareketlenmeye başladı ilk kez bu kadar net ve belirgin hissettim.
sizce bunu hoşuna gittiği için mi yapmıştır yoksa rahatsız olduğundan mı?
zararı var mı karna sıcak bişeyler koymanın bebeğe?

cnm pek doğru olmaz sanırım sıcak banyo yapmayın, hatta duşa kabin çok sıcak buharlı olursa biraz aralık bırakın derler o yüzden doktora sormadan yapma bence.

sıcak hamilelere göre bişey değil bencede çok sıcakla temas etme.. hatta ütü de yaparken dikkatli ol derler çok uzun süre buhar ve karın bölgesinde sıcaklık doğum yapmayı kolaylaştırıyor.. rahim kaslarını gevşetiyormuş..

kızlar 21. haftadayım ve 8 kilo aldım karnımda bir hayli büyüdü tam göbek deliğimin etrafında bir ağrı varr sizde de oluyor mu?

slm anneler ve anne adayları kasılma yaşayan var mı aranızda varsa doktorunuz bu durum ile ilgili neler söyledi?

Oluyor canim bende 21+4 bugun gobek deligimin sagi hemen ve bugun kaburgamdada aci vardi simdi rahatim sabaha gore

haftaya doktor kontrolüm var ama gece bile ağrısını hissediyorum.. dr um olur falan diycek kesin ama içimde acaba kalıyo napıyım bilemiyorum
hafta büyükleri görürseniz yanıtlayın lütfeenn

Kizlarr 24.haftada sekere bakilacakta belki komik olabilir ama cok sekerli yemekle alakasi varmi varsa yandim yiyom tatliyi oynat hakkiyi hesabi cikolata yedikce oynuyo canim oglum

Kizlarr 24.haftada sekere bakilacakta belki komik olabilir ama cok sekerli yemekle alakasi varmi varsa yandim yiyom tatliyi oynat hakkiyi hesabi cikolata yedikce oynuyo canim oglum

benden 17. haftada istendi seker tahlili sabah aç karnına gidiyosun tahlile vücüdunun ani şeker yüklemesiyle verdiği tepkiye bakıyorlar benim normal çıktı.. ki bol tatlı ve patates ekmek falan da yiyorum.. kızım da çok hareketleniyor tatlı yediğimde:)

slm anneler ve anne adayları kasılma yaşayan var mı aranızda varsa doktorunuz bu durum ile ilgili neler söyledi?

slm...ılk hamılelıgınmı bılmıyorum ama eger 2.yse benı bugun doktor ısrarla uyardı::" kasılma sertlık oldugunda dırek hastaneye gelıyosun 2. sezeryanlarda bu gıbı durumlarda" dıe

Kızlar dün tetanoz aşısı oldum ne fenaymış yaaa vurulurken fazla canım acımadı akşama doğru sancımaya başladı gece yarısı ağrının şiddetinden uyandım koluma bir baktım ki kolumun üstünden bir kol daha çıkmışş :((((((((((((( öyle bir şişmiş kiii anlatamam vucutçuların kasları gibiii tepe gibi şişmiş hatta eşim dalga geçti benimle baya kas yapmışın aşkım diyeee :)))) hala şiş soğuk buz torbası falan koyuyorum ateşini ancak alıyooo çok ağrıyoo yaaa ne zaman geçer bu ağrııııı :((( ay birde şiddetli baş ağrısı çekiyorum neredeyse 1 haftadır başımın sol tarafı ensemden vuruyo sanki ve saç diplerine elimi süremiyorum çok fena yanıcı bir ağrıı aranızda bu tip ağrı yaşayan varmı dr..kontrolüm vardı salı günü söyledim dr. ama bşy demedi ağrı kesici verdi ama pek faydası olmadı :(( kafamı sola doğru oynatamıyorum elektirk çarpmış gibi ağrıım çoğalıyoooo

Son düzenleme:
Back
X