• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
evet cnm hissediyo galiba hiç durmuyo birara panikledim niye bukadar oynuyo diye :9:

Benimki bu hafta başında başladı kımıldamaya, pir başladı. Artık beni tekmeleriyle uyandırıyor. Aynı panik bende de var :) Ne tarafa yatacağımı, nasıl oturacağımı şaşırdım.

ücretsiz olması garip bence oyuzden ilgilenmedi 4 boyutluyla ayrıntılı ayrı oluyor canım ama ayrıntılı siyah beyaz değil baya bellioluyor heryeri ve 40 dk. felen sürüyor diyorlar heryer cd vermiyor bende yarın giricem cd vermicekler ama ücretli oluyor

Allah Allah...
benimki niye bu kadar kısa sürdü ki: (
benim eşim sgk da eczacı.
o yüzden muayenelerimiz falan bayağı indirimli oluyor.
fakat burda bahsedildiği gibi ek bir ücret alınmadı.
eşimde dediki galiba senin bahsettiğin 4 boyutlu ve onda ücret alacaklar ekstra olduğu için.
anlamadım.
hiç içime sinmedi bu muayene...
canım sen yarın gittiğinde bi bilgilendirir misin nasıl oldu naptı diye?
bide özel hastane olacak...
üstelik bulunduğum şehrin en iyi özel hastanesi.

Son düzenleme:
Ayrıntılı ultrasonda iç organlara detaylı bir şekilde bakılıyor. Ama işten anlamayan biri olarak bana da bildiğin siyah beyaz, her zamanki ultrason gibi geldi. Ama farkı şu ki ayrıntılı ultrasona kadın doğum uzmanı değil radyolog bakıyor. Radyolog bütün organlara, damarlara, kan akışına, büyüklüğüne bakıyor. Bunlar radyoloğun uzmanlık alanı. Renkli ve etini budunu gösteren ultrason 4 boyutlu olan.

kızlar bişey soracağım,benim pazartesi ayrınıtılı ultrasonum vardı.
özel hastanede oldu.
fakat hiç sizin anlattığınız gibi uzun sürme,cd alma,bebişi detaylı görme olmadı: (
10 dk zor bela sürdü.bakan doktor hiç konuşmadı,kendi kendine mırıldanıp durdu :19:
bana hiç göstermedi zaten göremedim,eşim görmüş o anlattı bana.
hiç bilgide vermedi.bi zarf içinde bebeğin değerleri ve 3 ultrason görüntüsüyle(ki bu renkli falan değil bildiğimiz siyah beyaz olandan) beni doktoruma yönlendirdi o bilgi verecek diye.doktorum herşey gayet iyi dedi.
fakat ben bi kere sinirlendimya durduramaz beni kimse: ))
doktoruma dedimki,
radyologtaki doktor bana yetersiz gibi geldi,hiç bilgi vermedi,10 dk ya baktı ya bakmadı,bende hiç birşey görmedim dedim.
güldü:''bu bebeğin organlarını görmek için yapılıyor,doktor konsantre olmakta zorlanır bi yandan da sizinle konuşsa.sizin bahsettiğinizi anladım ben,4 boyutlu ultrasonla karıştırdınız herhalde.o isteğe bağlı yapılıyor,isterseniz öbür ay onu da yaparız''dedi.
ben anlamadım sizde nasıl oldu?
ayrıntılı ultrasonla 4 boyutlu farklı şeyler mi?
sizin bahsettiğiniz detaylı ultrason aslında 4 boyutlumuymuş? :44:
birde hiç bi ücret almadılar ayrıntılı ultrason için.

Ayrıntılı ultrasonda iç organlara detaylı bir şekilde bakılıyor. Ama işten anlamayan biri olarak bana da bildiğin siyah beyaz, her zamanki ultrason gibi geldi. Ama farkı şu ki ayrıntılı ultrasona kadın doğum uzmanı değil radyolog bakıyor. Radyolog bütün organlara, damarlara, kan akışına, büyüklüğüne bakıyor. Bunlar radyoloğun uzmanlık alanı. Renkli ve etini budunu gösteren ultrason 4 boyutlu olan.

işte bu ayrımı merak ettim.
bunu bana söylemedi radyolog.
bakarken çok zorlandı,bebek çok hareketli dedi.
ama çok da uğraşmadı gibi geldi bana.
ayrıntılı ultrason bildiğim kadarıyla uzun sürer,en az bi 20 dk.
benimki 10 dk sürmemiştir.
yani bilmiyorum ama bana özensiz gibi geldi....
ayrıntılı ultrasonda amaç bebeği ailenin değil,radyologun detaylı görerek,çocuğun iç sistemine bakmak tamam,
e peki buradaki bayanlar nasıl bahsediyor her yerini gösterdi doktor vs diye..
ben ona takıldım.

ben de öyle Maltepe de oturuyorum Maslak'a işe gidiyorum nerdeyse hergün 2 saat. İşe gittiğimde saat 10a kadar kendime gelemiyorum. önceden dokunmazdı da hamilelikten bu yana beni sersemletiyor.aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyse.. hele yürüme işi ayrı bir mesele 2 adım atıyorum nefes nefese kalıyorum sanki 10 km yol yürümüşüm gibi.
eşlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz sahiden de dün eşim tüm buz dolabını boşaltıp raflarını yıkamış dolabı temizlemiş geri yerleştirmiş. Bugün de tüm evi temizlemiş. Ben napiyim şimdi bu kocaya canım yaaa :)))
soğukkanlı erkek her daim iyidir iyi maşalllahhh:nazar:

kızlar bişey soracağım,benim pazartesi ayrınıtılı ultrasonum vardı.
özel hastanede oldu.
fakat hiç sizin anlattığınız gibi uzun sürme,cd alma,bebişi detaylı görme olmadı: (
10 dk zor bela sürdü.bakan doktor hiç konuşmadı,kendi kendine mırıldanıp durdu :19:
bana hiç göstermedi zaten göremedim,eşim görmüş o anlattı bana.
hiç bilgide vermedi.bi zarf içinde bebeğin değerleri ve 3 ultrason görüntüsüyle(ki bu renkli falan değil bildiğimiz siyah beyaz olandan) beni doktoruma yönlendirdi o bilgi verecek diye.doktorum herşey gayet iyi dedi.
fakat ben bi kere sinirlendimya durduramaz beni kimse: ))
doktoruma dedimki,
radyologtaki doktor bana yetersiz gibi geldi,hiç bilgi vermedi,10 dk ya baktı ya bakmadı,bende hiç birşey görmedim dedim.
güldü:''bu bebeğin organlarını görmek için yapılıyor,doktor konsantre olmakta zorlanır bi yandan da sizinle konuşsa.sizin bahsettiğinizi anladım ben,4 boyutlu ultrasonla karıştırdınız herhalde.o isteğe bağlı yapılıyor,isterseniz öbür ay onu da yaparız''dedi.
ben anlamadım sizde nasıl oldu?
ayrıntılı ultrasonla 4 boyutlu farklı şeyler mi?
sizin bahsettiğiniz detaylı ultrason aslında 4 boyutlumuymuş? :44:
birde hiç bi ücret almadılar ayrıntılı ultrason için.

cnm yazdıklarını okuyunca bende merak ettim. Doktorumu aradım. Benim daha detaylı ultrasona var ama randevu aldırdı doktorum. Ayrıntılı ultrason renkli olmuyormuş. Bizim istediğimiz 4 boyutlu ultrasonlar renkli oluyormuş. Onun zamanına daha var dedi. Yani doktorumun söylediğine göre sıkıntı yapmana gerek yok. Sıkma kendini cnm...

desen olarak güzelmiş ama 70*130 var bunların istersen bir de onlara bak onlar birazcık daha büyük gibi duruyor....

kız bende okuyunca merak ettim spagettiden nasıl oluyormuş kule ???? eğer yenebilecek birşeyse lütfen bize de tarifini yayınlar mısın çünkü evdeki bıcırık hasta ve makarnadan başka birşey tüketmiyor bir kaç gündür bende de seçenekeler tükenmek üzere

sana da hayırlı cumalar .... aminnnnnnnn

belki poziyon değiştiriyordur o da bilememiştir nasıl olacağını.... hemen panik yapma dur sakin ol. ama tabii seni zorluyorsa da doktorunla görüş

Canım yaaa gülsem mi ağlasam mı bilemedim. .kıyamam ben senin minigine çok geçmiş olsun canım. Spagettiden kule egitimde oyun için yaptığımız bişey yemek değil yani:(((

haftaya bende detaylı ultrasona giricem benimkide siyah beyaz ama ablam izmirde özel doktora gitti orda renkli görmüştük demekki farklı farklı oluyor

desteğiniz için çok teşekkürler kızlar evet hormonal şeyler bunlar biliyorum ama engel olamıyorum ki. eşim normalde çok anlayışlıdır sanırım o da hangi durumda nasıl davranacağını şaşırdı. ama alttan almayacağım gönlümü almalı bu akşam. normalde hiç küsen biri değilim ama olsun banane ben hamileyim ve haklıyım:27::27:

iyiki varsınız

İlgiye ihtiyacımız var napalım az ksldın ben de küsüyodum akşam yarı küsmüş de sayılırım
Çok şey de istemiyorum valla gönülden nasılsın diye sorsun bi sarıldın bi öpsün sonra istediğini yapsın
İlgili değil de diyemicem sma bi gün öyle bi gün böyle ikizler burcu
Ben de kendimi suçluyorum ilgidiz kaldığımda hiç alakası yok ama ağlak döneme girdik herhalde
Zaten gün bintürlü endişe ile geçiyo

Son düzenleme:
Bugün ayrıntılı ultrasonum vardı, bizim kız suratını gömmüş kollarını kavuşturmuş, doktor biraz salladı da az biraz burnunu ve gözleini gösterdi. Pek tatlıydı. Ama daha da önemlisi her şeyin yolunda olduğunu öğrendim:nazar::nazar::nazar:
biraz haftasına göre önde gidiyormuş 550 gr. olmuş 22.haftada :17:

maşallah kuzucuğa...nazar değmesin..benim ayrıntılım da haftaya, merakla bekliyorum:)

sakin olmaya çalış fena kızdırmışlar seni benimde başıma çok geliyo buna benzer olaylar hep çıkacakta sen üzme kendini
boşver o densizi geçende biri geldi ben md görüşecem dedi bende toplantıda dedim tmm beklerim diyo bende dedimki uzun sürecek
randevu alın gelin neyse güvenlik geldi tesadüf öğle arası çıkarmam lazım sizi dedi adam gitti benim odanın camına kafamı buradan
içeri sokarım öldürürüm kendimi dedi ay benim elim kolum döküldü acım bana iş bulmuyorsunuz sizin cebiniz dolu size anlatmak
kolay diye bu anlattığım en basiti :) işkurda çalışıyorum bu arada esrarcısı balicisi hırsızı psikopatı :) dahada anlatayım mı :1::1:
hadi biraz rahatla oyüzden anlattım bunları

Canım ya, inan her işin kendine göre zorluğu var. Hayat işten ibaret değil ya. Sen bebişini düşün, rahatla. Gerginlik sana da bebeğe de zararlı...

valla birgün birine çok pis patlicam ama ne zaman bilmiyorum allah sonumu hayretsin aşırı yoğun bir tempoda çalışıyorum c.tesi günleri birde 3 e kadar çalışmak zorundayım bilmiyorum siz haftasonları çalışıyor musunuz da ben çok bezdim c.tesi çalışmaktan eşim evde yatarken ben kalkıp işe gidiyorum neyse ki çok değil 2,5 ay sonra bitecek bunların hepsi allahın izniyle bugün sabah çok pozitiftim ama şuan saat 6 olsun da evime gideyim diye dua ediyorum allaha

slm kizlar sizleri hep okuyorum ama yazmaya bi türlü firsatim olmadi.kismetse bende 24 Marta ikinci oglumu kucagima alcam.sizlera danismak istedgiim iki konu var kizlar su an kac haftalik oluyorum bide oglum hareket etmiyor kac gündr cok endiseleniyorum.esime belli etmesemde stresliyim simdi cikolata yedim bi kac kasik bekliyorum öyle.:2:

slm kizlar sizleri hep okuyorum ama yazmaya bi türlü firsatim olmadi.kismetse bende 24 Marta ikinci oglumu kucagima alcam.sizlera danismak istedgiim iki konu var kizlar su an kac haftalik oluyorum bide oglum hareket etmiyor kac gündr cok endiseleniyorum.esime belli etmesemde stresliyim simdi cikolata yedim bi kac kasik bekliyorum öyle.:2:

hoşgeldin canım benim de 26 mart benden 2 gün ilerdesin yani ben şuan 20+2 olduğuma göre sen 20+4 olmalısın geçen hafta hiç hissetmedim bir gün boyunca doktora gittim çok kızdı bana bebek bu heykel değil ki yer değişiyor içerde yüzünü sırtıma doğru dönünce minik ayaklarını doğal olarak hissedememişim kalp atışlarını duyunca rahatladım böyle durumlarda doktorun çok meşgulse sağlık ocağına gidip kalp atışlarını duyabilirsin istersen ya da biraz beklemekte fayda var derim ben ama öyle birkaç gün hiç olmuyorsa git için rahatlasın allahın izniyle birşey olmaz

hoşgeldin canım benim de 26 mart benden 2 gün ilerdesin yani ben şuan 20+2 olduğuma göre sen 20+4 olmalısın geçen hafta hiç hissetmedim bir gün boyunca doktora gittim çok kızdı bana bebek bu heykel değil ki yer değişiyor içerde yüzünü sırtıma doğru dönünce minik ayaklarını doğal olarak hissedememişim kalp atışlarını duyunca rahatladım böyle durumlarda doktorun çok meşgulse sağlık ocağına gidip kalp atışlarını duyabilirsin istersen ya da biraz beklemekte fayda var derim ben ama öyle birkaç gün hiç olmuyorsa git için rahatlasın allahın izniyle birşey olmaz

sagol canim ya bazen biyerde duruyo gibi oluyor bi sislik cikiyor ama böyle baloncuk patlar gibi kimildamasi yok.ya gecen ayin 15de gitmistim en son 18haftalik demisti sanki daha fazla oldu gibi geldi bana.aman iyi olsunda sorun degil.rabbim hepimizin bebislerini korusun.

Allah Allah...
eşimde dediki galiba senin bahsettiğin 4 boyutlu ve onda ücret alacaklar ekstra olduğu için.
anlamadım.

boşver sıkma canını ya bebeğin iyi ya önemli olan bu veririm canım ben bilgi sana

Canım yaaa gülsem mi ağlasam mı bilemedim. .kıyamam ben senin minigine çok geçmiş olsun canım. Spagettiden kule egitimde oyun için yaptığımız bişey yemek değil yani:(((

teşekkür ederim tatlım olsun senin kule eğitimini de beğendim ben evde aktivitede yaptırabilirim oğluma belki. her ne kadar şuan gözüm yemese de haftasonu etkinlik olsun diye oğluşu oyuncak müzesine götürmeyi planlıyorum çünkü sanırım grip yine başa döndü burnum tıkandı kaldı. sevdim ama senin kule eğitimini..:emir_bebek::emir_bebek:

tşk ederim cnm geçti yemek yedim biraz yürüyüş yaptım öğle arası sonra uzandım :9: bebişte yoruldu sanırım şimdilik durdu :1:

sevindim bak dinlenmişsin geçmiş...:nazar::nazar::nazar:

bebeğim ben özel bir hastanenin danışmanlık merkezinde halkla ilişkiler temsilciliği yapıyorum doktorum da aynı hastanede yan yana binalar ben izin almıyorum doktora gitmek için o gün muayenemi olup işime geri dönüyorum izin vermeleri mümkün değil zaten çok cimriler o konuda rapor bile alamıyorum hastayken ben bırak izni o yüzden sordum da hani o gün çalışmak gerekiyor mu diye çünkü bunlar beni çalıştırırlar sesim çıkmasa :(

barbie okudum olanları da üzüldüm senin adına inan bende bir meslek kuruluşunda ön bankodayım seni çok iyi anlıyorum sabahtan akşama kadar kaç kişiyle muhatap oluyorum boşverrrrr sen hiç takma çok üstüme gelirlerse ben müdüre paslıyorum o da anlıyor beni çünkü kolay kolay ters çıkmam sigortalarım atarsa da hiç muhatap olmam... lütfen sen de üzülme canım benim ne olur. iş bu ekmek parası yoksa sende alır çantanı çıkarsın ihtiyacın olmasa.

işte maaşı sigortası derken birazcık maddi yönden sıkıntı çekeriz diye erteliyoruz :37::37::37::37:

tahmin ettim zaten sana da belirttim başlangıçta inşallah gönlüne göre birilerini bulabilirsin..

bende demir eksikliği anemisi var + demir depolarım da boş maltofer solüsyon alıyorum günde 1 tane onun yanında haftada 3 gün muhakkak kırmızı et falan tüketiyorum doktorum o şekilde verdi bana canım[/QUOTE]

:16: çok sagol canım demir için test yapmadı ama ben de senin gibi et tüketiyorum yeşil sebze agırlıklı bir tane de demir alıyorum iyiymiş içim rahat etti

Allah Allah...
anlamadım.

canım hamişdaşım bak bende senin gibi özel hastanede yaptırdım ve 3 boyutlu yani kadın doğum doktorumdaki gibi ultrasonda baktı yalnız bütün organlarına tek tek detaylıca baktı konuştu yorum yaptı diğer tarafta sekreteri rapora yazdı. yalnız benimki 25 dk sürmüş eşim öyle söylüyor ben dakika tutmadım.
bende başlangıçta detaylıyı da renkli düşünüyordum fakat özel hastane olmasına rağmen 24 lira ödedim fiyat olarak uygundu çünkü. çünkü renkli ve detaylı ultrason fiyat olarak yüksek geldi biraz 300 gibi bir rakam olduğunda bu ay sıkışmayalım dedik. fakattttttt renkliye hemde cd vs için mutlaka yaptıracağım.
oğlumda renkliye 8 ayda girmiştim ve herşeyi tam anlamıyla oluştuğu için doğduğu zamanki gibiydi.

sende lütfen gönlünü ferah tut arkadaşım.

kızlar amargi gelmedi sanki bugün dün evde tadilat var demişti en son merak ettim bugün onu ?????

Emelcim senin yazdıklarında evet korkutuycu ama daha neler gördüm bu forumda (topikte değil), aklımı kaçırıyordum (bu topik dışında 2014 mart cicilerini okuyorum, başka da okumuyorum artık) o yüzden ben de seni çok iyi anlıyorum, bu o kadar özel bir dönem ki bıraksınlar herkes istediği şekilde kavuşsun yavrusuna..

bırakalım bu can sıkıcı mevzuları onun yerine siz hangi egzersizleri yapıyorsunuz, hangi müzikleri dinletip, hangi ninniyi söylüyorsunuz.. bu tip şeylerden konuşalım.. zaten doğumdan sonra rahatlamış bir şekilde anlatırız doğum hikayelerimizi :16::16:

Ben de çok ağir doğum hikayeleri okudum baktım psikolojim bozuluyor bir daha girmedim hiç birine. Sadece bu topikteyim:)) Allahım sağlık sıhhat versin de bebişlerimize gerisi pek önemli değil:))
Ben leslie diye bir kadın var onun yürüyüş egzersizleri var dışarıda yürüyüş yapamıyorum evde yürüyüş yaparım dedim bi bak belki senin de hoşuna gider. 2 gündür you tube da rastgele klasik müzikleri dinledim. Ama farid farjad ın müziklerine bayıldım kesinlikle tavsiye ederim. Ninni dinletmedim ama çok güzel ninniler var bizd bile iyi gelecek:))
Mesela toygar ışıklı nin kendi cocuguna yazdığı bir ninni var ona ben bayılıyorum.onu dinleticem hep kizıma karnımdayken. Doğduktan sonra da onu dinletirim:))

insanları anlamıyorum ya hakkaten anlamıyorum bir daha sağlık sektöründe çalışmak mı asla tövbe yeter ya hele bir daha psikiyatri servisi mi trilyonlar verseler de asla çalışmam 11.45 teki randevusuna 12.20 de gelip bir de üstüne beni neden aramadınız arayıp haber vermiyor musunuz böyle hizmetiniz yok mu diye paylamaya çalışan kadın sana sesleniyorum
'' GERİZEKALI BEYİNSİZ APTAL BEN HER GÜN SADECE SENİNLE DEĞİL SENİN GİBİ 30 KİŞİYLE UĞRAŞIYORUM HEPİNİZE YETMEM İÇİN BENİM DE SİZİN GİBİ HUNİ TAKIP GEZMEM LAZIM HER DEDİĞNİZİ SİNEYE ÇEKMEM LAZIM Kİ SİZİN İSTEDİĞİNİZ GİBİ DAVRANAYIM ANLAYIŞ GÖSTERDİKÇE TEPEME ÇIKIYORSUNUZ BİR DE ÜSTÜNE HALA ANLAYIŞ BEKLİYORSUNUZ SORUN O VERDİĞİNİZ PARALARSA ONLARI TEK TEK KIVIRIP K.....NIZA SOKUN ÖFFFF YETER BE BIKTIM YA !!!'' ağlicam artık niye insanlar anlayış göstermekten çok anlayış bekliyor biri beni kurtarsın burdan!!!

Oyyyy barbie m yürüyen barut olmuş canım beniiimmmm. O kadar çok dengesiz kaprisli insan var ki paraları ile bizi satın aldıklarını sanıyolar. Bak sen hamilesin seni üzdügü için Allah katında zaten bulacak cezasını. Sen bir sakin ol hadi ama bebişini düşün onunla konuş onunla dertleş göbeğini sev sonra bak nasıl sakinleşiyorsun yumuşacık oluyosun. Az kaldı az sonra firarrrr:))

Back
X