• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Eki Görüntüle 855031

bunlar da bizim cicilerimiz...kızımın anneannesi aldı bugün:)
ayy hepsi çok güzelmiş tulumların içinde hayal ettim birden oyy yerim ben onu :125::125::125: güzel günlerde kullanın hayırlı olsun canımmmmm:16::16:

Bebek hareketlerini periyodik olarak hergün aynı zamanlarda mı hissediyısunuz arkadaslar yoksa rsstgele zamanlarda mı
genelde aynı saatlerde ama çok yorgunsam dinlenecek vakit bulamıyosam çok hareket ediyo sanırım rahatsız oluyo .......

Merhabalar kizlar

Biz odamizi aldik sonunda.4 kapili dolap.buyuyen besik.komidin.besik.yatak 2800 tl

Bebek arabamizda chicco liteway.oda 279 tl
hayırlı olsun hazırlığı bay bi kolaylamışsın darısı başımıza :32::32:

Kıslar bende birşey sorsam, midem doluysa yatamıyorum ben nefesim daralıyor gibi oluyor, sizde de var mı böyle bir durum????

evet bende de var bu durum. . özellikle yemekten sonra cidi bir rahatsızlık şişkinlikte oluyor. Araştırmama göre sindirim sistemimiz bu dönemde yavaşlıyor bunun nedeni de besinleri daha iyi bir şekilde inceleyip her türlü yararlı maddeyi bebeğe gönderebilmek.. yani sindirim daha uzun sürdüğü için daha şişkin ve nefes konusunda sıkıntılı oluyoruz. En büyük çaresi az az sık aralıklarla yemek heralde.. en azından ben öyle sanki daha iyi oluyorum gibi...

kızlar lütfen bana cevap yaklaşık 4gündür gögüslerimde acıtıcagım gibi bir kaşıntı var tam olarak çatlak kaşıntısı gibi degil rahatsız edici acı gibi kahverengi olan yerden balayıp ucuda dahil kaşınıyor hani krem bebe yagı suruyorum daha beter yapıyor sanki tahriş olmuş gibi anlamadım neden doktora gitmemede var ne sürsem daha bilemedim.benim gibi olan var mı netten baktım karaciger enzimlerinin yukselmesinden ve bebegin karacigere yuklenmesinden kaynaklanıyor demişler ve ilaç tedavisi yazıyodu kafam karıştı birazda takıldım ya şimdiden teşekkurler.

Dolap rafından bişey alırken yere düşen bişeyi alırken masanın öte yanına uzanırkrn vs hep vicdan azabı duyuyorum hiç bişi yapmadan da olmuyo nası davranmalıyız:(???

bende bunlara ek olarak 13 kg kızımı kucağıma aldığımda kötü oluyorum dün misafirim vardı kayınvalidemler onlar gidene kadar mahvoldum tükendim kızım zaten sabah erken kalkmıştı pazara gittik geldik sonra eşim kızımla uzun bir yürüyüş yaptık görümcem gelmiş uzaktan utanma belası ev uygun olmasada çağırdım evi 2 saatte toparlayıp temizledim kek çırptım tabi evde devamlı ses olduğu için gündüz uyumadı akşamda misafir var diye gidene kadar mızmızlandı kimseye gitmiyor beni istiyor kucağımda olacakmış devamlı ağlıyor güç bela uyuttum ama ya bebeğime bişey olduysa naparım diye tedirginlikle hareketini bekledim Allahım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın yavrularımızı korusun

Son düzenleme:
Merhabalar kizlar

Biz odamizi aldik sonunda.4 kapili dolap.buyuyen besik.komidin.besik.yatak 2800 tl

Bebek arabamizda chicco liteway.oda 279 tl

Hayırlı olsun:) biz de bugün ebebekten aldık aynısından.. Liteway plus için gittik ama ana kucağına ve aynı zamada oto koltuğuna en fazla 8 ay binecek diye vazgeçtik. Zaten normal litewayi de 0 dan itibaren kullanabiliyorsun. Oto koltuğunu da chicco eletta model aldık 0-18 kilo. Yani 3-4 yaşına kadar kullanıyor. 319 tl idi. Bunları alınca da 35 lira çek kazandk.) gayet uygun bir alışveriş oldu..

Hafta içi de odasını aldık bembeyaz..erol mobilya mışıl modeli. 2060 tl. Normal beşik aldm büyüyen modeli sevmiyorum. İlerde baza alırım..istanbuldan yazıyorum mobilyayı tavsiye ederim sitesinden bakın isterseniz..

Hayırlı olsun:) biz de bugün ebebekten aldık aynısından.. Liteway plus için gittik ama ana kucağına ve aynı zamada oto koltuğuna en fazla 8 ay binecek diye vazgeçtik. Zaten normal litewayi de 0 dan itibaren kullanabiliyorsun. Oto koltuğunu da chicco eletta model aldık 0-18 kilo. Yani 3-4 yaşına kadar kullanıyor. 319 tl idi. Bunları alınca da 35 lira çek kazandk.) gayet uygun bir alışveriş oldu..

Hafta içi de odasını aldık bembeyaz..erol mobilya mışıl modeli. 2060 tl. Normal beşik aldm büyüyen modeli sevmiyorum. İlerde baza alırım..istanbuldan yazıyorum mobilyayı tavsiye ederim sitesinden bakın isterseniz..

canım güle güle kullanın.bende oda arayışı içerisindeyim.baktım siteye çok güzel. internettenmi aldınız yoksa yerine mi gittiniz ?

bende bunlara ek olarak 13 kg kızımı kucağıma aldığımda kötü oluyorum dün misafirim vardı kayınvalidemler onlar gidene kadar mahvoldum tükendim kızım zaten sabah erken kalkmıştı pazara gittik geldik sonra eşim kızımla uzun bir yürüyüş yaptık görümcem gelmiş uzaktan utanma belası ev uygun olmasada çağırdım evi 2 saatte toparlayıp temizledim kek çırptım tabi evde devamlı ses olduğu için gündüz uyumadı akşamda misafir var diye gidene kadar mızmızlandı kimseye gitmiyor beni istiyor kucağımda olacakmış devamlı ağlıyor güç bela uyuttum ama ya bebeğime bişey olduysa naparım diye tedirginlikle hareketini bekledim Allahım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın yavrularımızı korusun

Canım çok yormussun kendini kızın için mecbur tabi ama diğerlerini bi süre askıya al anlayışla karşılarlar diye umuyorum
Kolay değil Allah yardımcımız olsun sağlıkla tamamına erdirsin inşallah hepimizi
Bi süre evi boşlayalım napalım pasaklı olalım minımum elzem temizlikle idare edicem
Eşim yemek tapıyo süpürüyo ama silmek wc temizlemek iş listesine girmiyo ben de silmeyi boşverdim hijyen açısından wcyi temizledim sadece korka korka:(

canım güle güle kullanın.bende oda arayışı içerisindeyim.baktım siteye çok güzel. internettenmi aldınız yoksa yerine mi gittiniz ?

İnternetten buldum ama yerine gidip baktık. Bakmadan almak istemem çünkü adi olabiliyor.. Sitede de görmüşsündr %100 mdf ve kalite standartlarına uygun falan.. Görüntüsü de malzemesi de güzel ağır bir mobilya. Fiyatına göre gerçekten çok güzel. 45 gün sonra gelecek. Anca yapılıyor ve gönderilebiliyormuş yoğunluktan. Şimdiden sipariş etmek iyi oldu..

kizlar mrb bisey sorucam.bu 2 gundur bebek okadar cok tekmeliyorki vajinamda hisefiorum sanki saniyelik bisey oluyo sizdede oluyomu

Canim aynen bende de oluyor sanki asagidan ayagi cikcak gibi geliyor vajinama vuruyor sanki.ama bende kasik agrisi vajina agrisi da oluyor arada korkuyorumbuyuzden

İnternetten buldum ama yerine gidip baktık. Bakmadan almak istemem çünkü adi olabiliyor.. Sitede de görmüşsündr %100 mdf ve kalite standartlarına uygun falan.. Görüntüsü de malzemesi de güzel ağır bir mobilya. Fiyatına göre gerçekten çok güzel. 45 gün sonra gelecek. Anca yapılıyor ve gönderilebiliyormuş yoğunluktan. Şimdiden sipariş etmek iyi oldu..

demek o kadar yoğunluk var.bende bi 5-10 gün sonra siparişini versem yılbaşına gelmiş olur muhtemelen..modeller hoşuma gitti. sagol canım bilgilendirdiğin için. :34:

evet bende de var bu durum. . özellikle yemekten sonra cidi bir rahatsızlık şişkinlikte oluyor. Araştırmama göre sindirim sistemimiz bu dönemde yavaşlıyor bunun nedeni de besinleri daha iyi bir şekilde inceleyip her türlü yararlı maddeyi bebeğe gönderebilmek.. yani sindirim daha uzun sürdüğü için daha şişkin ve nefes konusunda sıkıntılı oluyoruz. En büyük çaresi az az sık aralıklarla yemek heralde.. en azından ben öyle sanki daha iyi oluyorum gibi...

sık sık az ye diye dr her gidişimde söylüyor da dinleyen, hele hafta sonu iyice kaçıyor bu bilgileri öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim :71:

Kızlar doktormu değiştirdim yolun yarısında.eşimin tabiriyle biz bugüne kadar sağlık ocağına gitmişiz meğer:(((
Yeni doktor okadar ilgiliydi ki ağzımız açık kaldı.bebeğin parmaklarından tut ayak tabani mesanesine kadar herşeyini ayrıntısıyla anlattı hatta beni sağa sola çevirip oylede izledik bebeği :) üç boyutluyuda açtı çıkarken bize cd yapti.belki bu anlattıklarım rutindir ama biz görmediğimiz için bu ilgiyi baya sevindik.
Ilk gittiğim hastanede özledi :/ demem o ki kızlar doktorunuz içinize sinmiyorsa çok geç kalmadan değişin..
Nedense ben kendimi mecbur gibi hissettim eskisine öyle değilmiş.
çok iyi yapmışsın canım drunu değiştirmekle.yeni drun kim?
bu arada; arada bir mkü ye arif hocaya gitmeni tavsiye ederim...perinatolog ve kadn doğumculardan farklı bir tarzı var.
Kızlar idrarında enfeksiyon çıkanlara bişey sorcaktım. Benim hamileliğin başında idrar testi yapılmıştı diğer rutin kanlarla bir daha da yapılmadı. Şimdi bazen yanma hissediyorum çok rahatsız edecek düzeyde değil. Sizinki nasıl çıktı şikayetiniz olduğu için mi yaptırdınız yoksa kontrolde mi
bende hafif kaşıntı vardı ama rahatsız edecek kadar değildi.her kontrolde drum yapıyor testleri..
Kıslar bende birşey sorsam, midem doluysa yatamıyorum ben nefesim daralıyor gibi oluyor, sizde de var mı böyle bir durum????

hemde nasıl...az yemek çözüm ama az yiyebilmekte marifet istiyo:)

Canim aynen bende de oluyor sanki asagidan ayagi cikcak gibi geliyor vajinama vuruyor sanki.ama bende kasik agrisi vajina agrisi da oluyor arada korkuyorumbuyuzden

bende hıc ağrı yokta sankı bebek cıkıcak gıbı rahmım kasılıo sankı anlamadım ne oldunu bugun detaylı ultrasoan gırıcem bakalım ıns bısey cıkmaz allah evlatlaırmzıı bağıslasın ıns

canım hamişdaşım bak bende senin gibi özel hastanede yaptırdım ve 3 boyutlu yani kadın doğum doktorumdaki gibi ultrasonda baktı yalnız bütün organlarına tek tek detaylıca baktı konuştu yorum yaptı diğer tarafta sekreteri rapora yazdı. yalnız benimki 25 dk sürmüş eşim öyle söylüyor ben dakika tutmadım.
bende başlangıçta detaylıyı da renkli düşünüyordum fakat özel hastane olmasına rağmen 24 lira ödedim fiyat olarak uygundu çünkü. çünkü renkli ve detaylı ultrason fiyat olarak yüksek geldi biraz 300 gibi bir rakam olduğunda bu ay sıkışmayalım dedik. fakattttttt renkliye hemde cd vs için mutlaka yaptıracağım.
oğlumda renkliye 8 ayda girmiştim ve herşeyi tam anlamıyla oluştuğu için doğduğu zamanki gibiydi.

sende lütfen gönlünü ferah tut arkadaşım.

iyi akşamlar kızlarrr nasılsınızzz

ben bugün hastanedeydim troid rahatsızlığım var

onun takibi için gidiyorum şimdilik güzel bugün tekrar kan vardim

p.tesi de sonucunu alıcam inş.

sonra anneme geçtim ordanda eve gelip yemek fln yaptım

ancakk oturdummm :52:

bilmiyorum...
bebeğimi görmeyi geçtim de...
bu kadar kısa sürüşü,kadının hiç konuşmayışı,rapor yazdırırken bile mırıldanması...
çok rahatsız etti beni.
eşim eczacı,bi sağlıkçı olarak o da rahatsız oldu.
biz kadına nasıl diyoruz.
kadın doktorunuz yorumlayacak diyor.
yapan hemşire olsa anlayacağımda,radyolog uzmanısın sen istersen bal gibide söylersin...

boşver sıkma canını ya bebeğin iyi ya önemli olan bu veririm canım ben bilgi sana

çok sağol canım.
bebeğim hamdolsun iyi o zaten sonsuz şükrüm.
fakat bu kadar ilgisiz olunması beni çok rahatsız etti.
zaten kendi doktorumda çok ilgili bir bayan değil.
daha doğrusu çok sessiz.ben sormadan bişey söylemiyor deli oluyorum.

cnm yazdıklarını okuyunca bende merak ettim. Doktorumu aradım. Benim daha detaylı ultrasona var ama randevu aldırdı doktorum. Ayrıntılı ultrason renkli olmuyormuş. Bizim istediğimiz 4 boyutlu ultrasonlar renkli oluyormuş. Onun zamanına daha var dedi. Yani doktorumun söylediğine göre sıkıntı yapmana gerek yok. Sıkma kendini cnm...

peki bu kadar kısa sürmesine normal mi :26:
ben artık renkli olup olmayışını geçtim.
herkesin detaylı ultrasonu en az 20 dk yarım saat sürmüş,
benim 10 dk sürmedi.

hanımlar bende kız ismi arıyorum ama hala bulamadım sizler buldunuz galiba?

bizimki zaten teee evlenmeden belliydi :27:
Zeynep olacak kızımın adı Allah nasip ederse :emir_bebek:

bu son 4 5 gündür bende de oluyor canım.geç saatte yeyince mideme baskı oluyor,karnım mide tüm iç organlarımı biri sıkıyor sanki.sanırım bebek büyüdükçe bu artacak.dün yatmadan eşim ballı süt hazırlamış,içtim ve kıvrandım resmen.zaten süt köyden geldiği için direk çok yağlı ve ağır,bir de balla birleşince çok sıkıştırdı.sırtüstü yarım saat civarı yatınca geçiyor benimki.

Arkadaşlar merhaba;
bende geçen haftalarda tetanoz aşımı yaptırdım ama sizin bahsettiğiniz gibi hiç bir ağrı yaşamadım çok şükür..yapan hemşire çok ilgili ve eli de çok hafifti ama biraz yapıylada alakası var diye düşünüyorum...
şeker yükleme testi ise bende önümzdeki hafta yaptracağım gibi görünüyor doktorum banada aç gelmemei söyledi. Bildiğim kadarıyla 50 mg yükleme aç karnına 100 mg ise çok aşamalı olarak yapılıyor.
birşey sormak istiyorum size iştahınız nasıl? benim iştahım açılmadı hatta yemek yemek beni çok rahatsız ediyor sırf bebeğim beslensin diye faydalı şeyleri kara üzüm,ceviz, yumurta ve süt tüketmeye çlışıyorum ama özellikle akşmaları yemek yedikten sonra çok rahatsız oluyorum hazımsızlık yaşıyorum. benim gibi olan iştahsızlık çeken var mı? eşim bile artık kızıyr sabahları ekmek yerine eti form yiyorum çünkü ekmek bile taş gibi mideme oturuyor sanki:((

bu iştahsızlık yüzünden eşimle son bir haftadır kavga ediyoruz :14:
bulantılarla geçen bir dönemi daha yeni atlattım ve herşeyden soğudum,hiç birşey yiyemiyorum...
tek yiyebildiğim ayva,mandalina,havuç.
eşim sürekli çocukmuşum gibi tepeme dikilip beni yemem için zorluyor,
bende strese giriyorum hiç yiyesim gelmiyor bu sefer başlıyorum ağlamaya :27:
gerçekten nasıl çözeceğiz bu sorunu bi fikrim yok.
sırf bu yüzden eşimle aramda soğuk rüzgarlar esiyor :50:
doktor gelişimi için çok iyi dedi,bende üzülüyorum ama kendimi zorlayınca daha kötü oluyorum..
bende sürekli peynir zeytin yemeye çalışıyorum.kuruyemiş,süt hep eşim peşimde yediriyor.
bu haftada balık yiyeceğiz dedi.şimdiden kara kara düşünüyorum :31:

günaydınlar herkese :49::49::49::49:
haftasonu bebek alışverişlerine başladık sonunda :21::21::21::21:
hastane çıkışı ve 3 er adet zıbın takımı ay çok güzeldi :21::21::21::21::21:

Back
X