• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
günaydın arkadaşlar
yarın aşura ve bebeğimin isminin sahibi hz ali asgarın şehadet yıldönümü.tüm müslümanlaraa başsağlığı dileklerimi iletirken rabbimden onun yüzü suyu hürmetine tüm hamilelerin bebeklerini sağlıkla imanla kucaklarına almalarını dilerim.
arkadaşlar ya benim oğlumda bir hareketliki geceleri doğduktan sonra uyumayacak diye korkuyorum açıkçası.
sizden bir şey rica edeceğim:kızlar aranızda alışveriş listesi yapan varsa benimle paylaşabilirmi?benim ailem uzakta eşimin ailesininde bebekle ilgili konuştuğu yok açıkçası.bozuluyorum ya hiç ilgileri yok hayret yani
neyse siz dua edin bana arkadaşlar
zuzmanje o dediğin yer zuhal giyimin bebe mağazasımı?banada özelden gönderebilirmisin?
bu arada arkadaşlar bebek için ben kimyasalı oldukça az olan ürünler kullanmayı düşünüyorum.çamaşırlar için sab marka sabun tozunu alacağım
şampuan için kararsızım açıkçası
ersağda sls varmış
propa doğal diyorlar ama şiçeriğini bilmiyorum
bebeyağı olarak saf zeytinyağını kullanacağım
ama şampuan ıslak mendil pişik için ne alacağım bilmiyorum
pişik için mustelanın kremiyle sobamı sodamı neydi öyle bir ismi vardı onu öneriyorlar
siz bu konuda ne yapacaksınız arkadaşlar varmı bir fikriniz?

selam bende bir liste var ama kendime göre hazırladığım bir liste eğer yine de istersen onu seninle paylaşırım istemediklerini çıkartırsın içinden. Ben bebek çamaşırlarını yıkamak için alman markası friendly diye bir deterjan aldım araştırdım bayağı iyiymiş. Şampuan ve diğer temizlik ürünleri için de bübchen'i tercih ettim .o da alman markası yakınlarımda kullanan pek yok ama yorumlar iyi diye onu tercih ettim.
ıslak mendil olarak da uninaby'nin yeni doğan ıslak mendilini tercih ettim. Ama 1. aydan sonra kullanıcam sanırım.
Pişik kremi için ben de çok kararsızım neyi tercih edicem hiç bilmiyorum..

kızlar günaydın gelir gelmez sizle paylaşmak istedim dün yazmıştım 5 te doktor randevumuz var diye muayeneye girdik herşey yolunda gayet iyi görünüyordu hatta nefes alırken baloncuk çıkardı onu gördük :) sonra bir ara ses kesildi doktorda allahım aklıma neler geldi kötü bişey mi var acaba dedim içimden durumu toparlamak için '' eşimin bugün doğum günü şöyle kızımızın güzel bir resmini istiyoruz'' dedim doktor da '' ben daha güzel sürpriz yapiyim bu çocuk kız değil erkek!'' dedi :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:
yani anlicanız bizimkinin 1 ayda pipisi çıktı! şoklardayım hala :)

:))))))))))) bu niyeyse beni hiç şaşırtmadı çünkü bir arkadaşımın da geçen hafta aynı şey başına geldi.. kız demişlerdi erkek çıktı:)))
oyyyy onun 1 ayda uzayan pipisini sevsinler :52:
süper bir sürpriz olmuş sahiden de canım benim.. Maşallah oğulcuğuna :)) inşallah bu günden sonra da pipisi düşmez :37:

kızlar ben sırt ve bel agrılarına cozum buldum hepinize oneriyorum ustelikde hamile yastıklarına para vermiyosunyuz.

Bunun için gerekli şeyler cocuk yapmak için gerekli olanla aynı. Yani bi koca lazım. Benim eşim gibi göbekl,, ve sizinle birlikte kilo alıyorsa daha ıyı. 2 gundur cok guzel uyuyorum. Öneceleri bunaldıgımdan yatagın dıger kosesıne atıyodum onu sımdı birazda usudugum için ger,i çektim. Göbeğini tam belime koyduruyorum. bacaklarını duz tutmuyo bu sayede bende bacagımı onun uzerine atabiliyorum. Arkamı donuncede yorganı belimin altına sıkıstırıyo eşim bacaklarımıda eşimin uzerine atıyorum bide geceleri masaj yapıyo harika. 2 gundur deliksiz uyku cekiyorum valla.. Herkese tavsıye ederimmm:1::1::1::1::1::1:Burdan yeni bir akım oluşturayım hatta kocada göbek candırrrr:1::1::1::1::1::1:

bu tarifine bayıldım benim eşimde benimle yarıştırıyor göbeğini:) ancak gece eşim çok terliyor birde ben dayanırsam adamcağızın halini düşünemiyorum:1::1::1: birde hamilelikten midir nedir bende hiç olmadığım kadar çok terliyorum geceleri. eşim bir köşede ben bir köşede uyuyoruz vallaama denemekten zarar gelmez bu gece nöbetçi yarın deneyeyim artık:1::1:

2800 e aldık.4 kapılı dolap,büyüyen beşik,şifonyer,büyüyen beşiğin yatağı,birde yatak odasına beşik

güle güle kullansın aldığın ürünlere göre fiyatı çok çok iyi bence..
aynı tarz ben de düşünüyorum ama ben de mobilyacıya yaptırıyorum büyüyen beşik ve duvardan duvara bebek için gömme dolap yaptırıyorum 2. çocuk da kullansın diye. modelini çizip verdik ve hepsini 1950 tl ye yaptırıyoruz biz. hem de mdf :)) Malzemelerini falan kendimiz seçtik. Aralık ortası gibi teslim edilecek ben de teslim edildiğinde paylaşırım fotolarını :))

Kızlar sinir içindeyim geçen salı muayenem vardı doktorum ayrıntılı ultrason istedi ve kağıda yazıp radyolıjıye randevu almam için yolladı...neyse gittim bende 20+1 haftalık hamşle olduğum için ordaki bey 21 haftalık olunca arayıp randevu almamı söyledi ve kağıda tel yazıp verdi.bizde eve döndük ve bu gün tam 21+1 olduğum çin o teli aradım ve adam bana yanlış tel vermiş :SSSSS telin sahibi çok sinirliydi kaç kişi orayı radyolojı diye aramış :SSS neyse doğru teli buldum netten bakıp aradım açan yok yarım satt gelde çıldırma !!!!! neyse hastanede yakınım çalışıyordu ona ulaştım ve o gidip benim için randevu almaya çalıştı ve haftaya kadar dolu olduğunu söyledi neyse salıya alabildik ve randevuyu veren bayan tekrardan dokdorumdan randevu alamam gerektiğini doktorun tekradan ultrason isteği yapmasını 10 günü aşacağı için kontrol sayılmıcanı söyledi bende çıldırdım tabiiii !!!!! ben zaten gitmişim muayene olmuşum 1 hafta önce doktorum istekte bulunmuş !!!! lanet olsun dedim randevu için aradım ve doktoruma randevu yoktu doluydu o güne !!!!!!!radyolojıdeki bey bana 2 hafta sonraya randevu veremiyormuy du yaa zaten 2 hafta sonrası 22 haftalık olucaktım hemde söyleyebilirdi tekrardan randevu olayını diye kızdım bende telden baya bayan bana demesim mi '' arkadaş yanlış bşy yapmamış 20 haftalık olduğunuz için öyle yapmış diye hem yanlış tel verebilir o kadar hata olabilir '''diye pişkinliğin bu kadarı bende siz nasıl daha sonraya gün verdiyseniz oda verebilirdi dedim aklı sıra arkadaşını savunuyor !!!! numarayı nasıl olurda yanlş verir dedim bana adamın verdiği yanlış numarayı tekrar etti numaramız bu diyeeee şokk şokkk şok oldummm!!!! bir patladım bende bana bakın bayan siz nasıl çalışıyorsunuz önce verdiğin noyu sen ara baka bakalım kim çıkıyor o numara öyle değil böyle diye doğrusunu söyledim ve sustu!!! rezaletin bu kadarı!!!! en sonunda kendi doktorumun yardımcısına bağlandım ve sorunumu anlattım sabırla dinledi ve yumuşak bir tonla 'siz ultrason randevunuza gelin sorun çıkarsa biz hallederiz muayeneye gerek yok'' demesin mi !!!!!!! Allah bildiği gibi yapsın ordaki bayanla adamı boşu boşuna beni saatlerce telden sinir ettiler başıma ağrılar girdi paramla rezil olmak denen şey bu olsa gerek!!! hastanenin sitesinden o şahısları şikayet ettim ve tel görüşmelerini dinlenmesini istedim !!!!!!!

Merhaba güzel anneler,bugün işe gitmedim tamamen keyfi bir durumdu,izin aldım sağolsun kırmadılar.:46:Kendimi enerjik hissediyordum önce evi toparladım sonra mutfağa girdim ve
4 saatlik mutfak maratonunun nihayet sonuna geldik. Buradan 7 çeşit yemek yapmamda katkısı olan tüm katılımcılara (pattiz, soğan vs) teşekkür eder, koca hafta bir daha mutfağa uğramamayı cenab-ı haktan niyaz ederim.Şimdi biraz uzanmalıyım​
:37:

ne diyon yaaa 7 çeşit yemek mi oyyyy naptın sen :))) ben onu yapsam bizim evde 3 gün sonra bozulur tüketilmediğinden. ama maşallah enerjine hayran kaldım hep böyle ol inşallah canımmm:))
dinlen accık tabiii

Kızlar sinir içindeyim geçen salı muayenem vardı doktorum ayrıntılı ultrason istedi ve kağıda yazıp radyolıjıye randevu almam için yolladı...neyse gittim bende 20+1 haftalık hamşle olduğum için ordaki bey 21 haftalık olunca arayıp randevu almamı söyledi ve kağıda tel yazıp verdi.bizde eve döndük ve bu gün tam 21+1 olduğum çin o teli aradım ve adam bana yanlış tel vermiş :SSSSS telin sahibi çok sinirliydi kaç kişi orayı radyolojı diye aramış :SSS neyse doğru teli buldum netten bakıp aradım açan yok yarım satt gelde çıldırma !!!!! neyse hastanede yakınım çalışıyordu ona ulaştım ve o gidip benim için randevu almaya çalıştı ve haftaya kadar dolu olduğunu söyledi neyse salıya alabildik ve randevuyu veren bayan tekrardan dokdorumdan randevu alamam gerektiğini doktorun tekradan ultrason isteği yapmasını 10 günü aşacağı için kontrol sayılmıcanı söyledi bende çıldırdım tabiiii !!!!! ben zaten gitmişim muayene olmuşum 1 hafta önce doktorum istekte bulunmuş !!!! lanet olsun dedim randevu için aradım ve doktoruma randevu yoktu doluydu o güne !!!!!!!radyolojıdeki bey bana 2 hafta sonraya randevu veremiyormuy du yaa zaten 2 hafta sonrası 22 haftalık olucaktım hemde söyleyebilirdi tekrardan randevu olayını diye kızdım bende telden baya bayan bana demesim mi '' arkadaş yanlış bşy yapmamış 20 haftalık olduğunuz için öyle yapmış diye hem yanlış tel verebilir o kadar hata olabilir '''diye pişkinliğin bu kadarı bende siz nasıl daha sonraya gün verdiyseniz oda verebilirdi dedim aklı sıra arkadaşını savunuyor !!!! numarayı nasıl olurda yanlş verir dedim bana adamın verdiği yanlış numarayı tekrar etti numaramız bu diyeeee şokk şokkk şok oldummm!!!! bir patladım bende bana bakın bayan siz nasıl çalışıyorsunuz önce verdiğin noyu sen ara baka bakalım kim çıkıyor o numara öyle değil böyle diye doğrusunu söyledim ve sustu!!! rezaletin bu kadarı!!!! en sonunda kendi doktorumun yardımcısına bağlandım ve sorunumu anlattım sabırla dinledi ve yumuşak bir tonla 'siz ultrason randevunuza gelin sorun çıkarsa biz hallederiz muayeneye gerek yok'' demesin mi !!!!!!! Allah bildiği gibi yapsın ordaki bayanla adamı boşu boşuna beni saatlerce telden sinir ettiler başıma ağrılar girdi paramla rezil olmak denen şey bu olsa gerek!!! hastanenin sitesinden o şahısları şikayet ettim ve tel görüşmelerini dinlenmesini istedim !!!!!!!

canım öncelikle sakinleş bebeğini düşün. keşke bu ülkede herkes işini düzgün yapsa. nereye şikayet edilmesi gerekiyorsa ihmal etme isimlerine varana kadar öğrenip şikayet edersen daha etkili olacaktır. ancak bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. sen yine gittiğinde görüş yetkililerle. ama öncelikle sakinleşmelisin. bebeğini üzme lütfen

Merhaba güzel anneler. Bugün okulda müdür yanıma geldi.nasıl gidiyor?kaç kilo aldın , kaç aylık? Fazla kilo alma.kalsiyum kullanıyor musun? Diye sorular sordu.içimizde gizli jinekologlar varmışta haberim yokmuş:) Allahım ne kadar meraklı! Bunlarla meşgul olacağına okulun sorunlarıyla bu kadar ilgili olsa nerdeee...

herkesin her konuda mutlaka bir fikri var :)) bu bizim için bile geçerli. yapılmaması gereken bir şey ama yapıyoruz maalesef. ama ben kendi adıma konuşayım söylediğim şeyleri mutlaka araştırarak sonucundan emin olduğum zamanlarda söylemeyi gerekli bulurum. aslında müdürünün de bu şekilde sorgulamalar yapması belli bir yere kadar normal tabii samimiyet derecesine göre..
mesela fazla kilo alma mevzusunda ona neymiş yani eğer sağlıklı ise alınacak kilonun ne önemi var sinir olurum bu tarz tiplere.. Sağlığın iyi mi diye soracağına fazla kilo alma diye ahkam kesmeler böööğğğkkk:))) hiç sevmem :))

canım öncelikle sakinleş bebeğini düşün. keşke bu ülkede herkes işini düzgün yapsa. nereye şikayet edilmesi gerekiyorsa ihmal etme isimlerine varana kadar öğrenip şikayet edersen daha etkili olacaktır. ancak bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. sen yine gittiğinde görüş yetkililerle. ama öncelikle sakinleşmelisin. bebeğini üzme lütfen

Saol canım....Netten şikayet ettim salı günü gidince yüzyüze görüşmemide yapıcam o şahıslarla ve baş hekime çıkıcam sonuç alıcağımdan eminim çünkü büyük ve yeni bir hastane üniversite hastanesi 310 tl vereceğim ultrasonda bana yaşattıkları soruna bakarmısınız?? devlet hastanesi olsa hiç uğraşmam netice alamayacağım için...koskoca özel medipol mega üniversite hastanesinde oluyor bu olay düşünün yani acemi çalışanlarının yüzünden sinir oldum Allah tan doktorum ve kadın doğum kısmındaki çalışan herkes çok yumuşak ve sorun çözmeye yöneliklerde biraz sakinleştim....bilseydim böyle olcağını direk doktorum yardımcısıyla muhatap olurdum olayı hemn çözdüler....

kızlar ben sırt ve bel agrılarına cozum buldum hepinize oneriyorum ustelikde hamile yastıklarına para vermiyosunyuz.

Bunun için gerekli şeyler cocuk yapmak için gerekli olanla aynı. Yani bi koca lazım. Benim eşim gibi göbekl,, ve sizinle birlikte kilo alıyorsa daha ıyı. 2 gundur cok guzel uyuyorum. Öneceleri bunaldıgımdan yatagın dıger kosesıne atıyodum onu sımdı birazda usudugum için ger,i çektim. Göbeğini tam belime koyduruyorum. bacaklarını duz tutmuyo bu sayede bende bacagımı onun uzerine atabiliyorum. Arkamı donuncede yorganı belimin altına sıkıstırıyo eşim bacaklarımıda eşimin uzerine atıyorum bide geceleri masaj yapıyo harika. 2 gundur deliksiz uyku cekiyorum valla.. Herkese tavsıye ederimmm:1::1::1::1::1::1:Burdan yeni bir akım oluşturayım hatta kocada göbek candırrrr:1::1::1::1::1::1:

:))))))) fikir müthiş hemen patentini almalısın göbekli koca yastığı demek oyyy süpermiş
benim bey de hafif göbekli benimle birlikte kilo alıyor da beden sıcaklığı çok yüksek o yüzden yatağın bir ucunda o bir ucunda ben yatıyorum sıcaklığımızdan alev almayalım diye. bu yöntem hiç bana uygun değil ama denemeyi isterdim sahiden :))

Saol canım....Netten şikayet ettim salı günü gidince yüzyüze görüşmemide yapıcam o şahıslarla ve baş hekime çıkıcam sonuç alıcağımdan eminim çünkü büyük ve yeni bir hastane üniversite hastanesi 310 tl vereceğim ultrasonda bana yaşattıkları soruna bakarmısınız?? devlet hastanesi olsa hiç uğraşmam netice alamayacağım için...koskoca özel medipol mega üniversite hastanesinde oluyor bu olay düşünün yani acemi çalışanlarının yüzünden sinir oldum Allah tan doktorum ve kadın doğum kısmındaki çalışan herkes çok yumuşak ve sorun çözmeye yöneliklerde biraz sakinleştim....bilseydim böyle olcağını direk doktorum yardımcısıyla muhatap olurdum olayı hemn çözdüler....

neyse en azından sorunun çözülmüş. insanında en çok o zoruna gidiyor yeri geliyor paranı kısıp özele gidiyorsun devlet hastanesindeki muameleyi görüyorsun. ben en çok ona sinir oluyorum. ben sıkıntı çekmemek için özele gidiyorum yaşattıklarına bak diye çok kızıyorum.

Emelcim çok geçmiş olsun. Biraz rahatlamana sevindim. Ama kendine yine de dikkat et.
Barbie tekrar tebrik ederim, kız annesi olmak nasıl mucizeviyse erkek annesi olmak da öyledir. Senin adına çok sevindim canım. Sağlıkla mutlulukla dünya gelsin.
Kızlar, kuzucuk ziyaretinden geliyorum. Sezeryanla dünyaya geldi. Anne de bebek de çok iyi. Anneye uzun uzun merak ettiklerimi sordum. Örneğin iç body mi zıbınmı, yoksa alt üst takım mı tulum mu... Cevaplar basit ve netti. Sen anne olarak neyle rahat ediyorsan onu al. Bebeğin göbeğiacıyacak diye düşünme. Biz acıyacak zabnediyoruz. Acısa doğduklarında uyuşturmadan çat diye kesilir mi hiç? Tulum veya takım fark etmiyor. Annenin rahatı önemli dedi. Ezeryan olunca 2 gece hastanede kalıyomuşsun ve annenin kendşne e az 3 gecelik götürmesi gerekşyormuş. Bebek için de 4 hastane çıkışı. Bu arada hastane çıkışında yanılmayın. Tam set değil. 6 parça kıyafetler oluyor ya onlardan. Toplamda da iki battaniye yetiyormuş. Bu arada ben orada olduğum 3 saat boyunca bebiş 3 tulum değiştirdi. Birine kustu, birisi de kaka koktu. En son değiltirdiler ben d çıktım.
Bu arada bebeğe herkes altın taktığından ben takmadım. Onun yerine anneye altın küpe aldım. Arkadaşıma verdiğimde ağlamaya başladı. Lohusalık çok duygusallaştırmış. Çok güzel bir anne olmuştu. Darısı bizlerin başına...
:49:

Merhaba güzel anneler. Bugün okulda müdür yanıma geldi.nasıl gidiyor?kaç kilo aldın , kaç aylık? Fazla kilo alma.kalsiyum kullanıyor musun? Diye sorular sordu.içimizde gizli jinekologlar varmışta haberim yokmuş:) Allahım ne kadar meraklı! Bunlarla meşgul olacağına okulun sorunlarıyla bu kadar ilgili olsa nerdeee...

Müdür: nasıl gidiyor?
Gebe: ne nasıl gidiyor?
Müdür: kaç aylık?
Gebe: pardon neyden bahsediyoruz?
Müdür: kaç kilo aldın?
Gebe: nerden? Anlamadım????
Müdür: fazla kilo alma.
Gebe: niye, beni akşam ekstrelere mi çıkaracaksınız? Size lazımım galiba!
Müdür: kalsiyum kullanıyor musun?
Gebe: niye şimdi de dişlerim mi lazım oldu? Bir yeri mi ısırmam gerekiyor? Siz açıkça fantazinizi söyleseniz de şu gereksiz diyaloğu bitirsek?
BİZE BULAŞMAYIN!!!!
diren gebe
:nazar:

Erkek olduğunu ayrıntılı ultrasonda mı öğrendiniz peki? Merak ettim.. benim bebeğim farklı doktorlara farklı cinsiyette göründü detaylı ultrasonda kız denildi. Ama emin olamıyorum...Herkes erkek diyor bende öle hissediyorum ama sağlıklı olsunda..

canım yok dün doktor kontrolünde söyledi zaten ordaki ultrason siyah beyaz bişey anladığım yok yarın akşam detaylıya giricez o zaman belli olur artık herhalde kesin cinsiyeti ama dün doktor kesin erkek dedi

yani baya sürpriz oldu bize de bi de geçen ay kukusuna kadar gösterdi artık kuku diye neresine baktık çocuğun bilmem doğal olarak tereddütte kaldık bugün doçent var bi tane bi de ona gidicem baksın bakalım o ne dicek aynen dediğiniz gibi sağlıklı olsun da gerisi boş ama insan yine de bi bozuluyor haftasonu elbise falan bakmıştım hatta bir ayakkabı aldım fiyonklu falan kasadan geri döndüm iyiki de almamışım yani şimdi durum böyle olunca iyiki de alışverişe çıkmamışım diyorum allahım hayırlısını sağlıklısını versin ne diyim

kıyamam işte biz alıştırıyoruz kendimizi onun için tuhafımıza gidiyor. sende bebeğinde sağlıklı olun da kız erkek sorun değil.

inşallah canım yaşamayalım böyle şeyler hiç birimiz. ÇOk teşekkür ederim. Evet kocamın sürprizi oldu o tarih:))

:54::54::54:

sakin ol arkadaşım evet haklısın ama bir daha onlarda öyle davranmazlar senin şikayetin sonuç verirse...

Emelcim çok geçmiş olsun. Biraz rahatlamana sevindim. Ama kendine yine de dikkat et.
Barbie tekrar tebrik ederim, kız annesi olmak nasıl mucizeviyse erkek annesi olmak da öyledir. Senin adına çok sevindim canım. Sağlıkla mutlulukla dünya gelsin.
Kızlar, kuzucuk ziyaretinden geliyorum. Sezeryanla dünyaya geldi. Anne de bebek de çok iyi. Anneye uzun uzun merak ettiklerimi sordum. Örneğin iç body mi zıbınmı, yoksa alt üst takım mı tulum mu... Cevaplar basit ve netti. Sen anne olarak neyle rahat ediyorsan onu al. Bebeğin göbeğiacıyacak diye düşünme. Biz acıyacak zabnediyoruz. Acısa doğduklarında uyuşturmadan çat diye kesilir mi hiç? Tulum veya takım fark etmiyor. Annenin rahatı önemli dedi. Ezeryan olunca 2 gece hastanede kalıyomuşsun ve annenin kendşne e az 3 gecelik götürmesi gerekşyormuş. Bebek için de 4 hastane çıkışı. Bu arada hastane çıkışında yanılmayın. Tam set değil. 6 parça kıyafetler oluyor ya onlardan. Toplamda da iki battaniye yetiyormuş. Bu arada ben orada olduğum 3 saat boyunca bebiş 3 tulum değiştirdi. Birine kustu, birisi de kaka koktu. En son değiltirdiler ben d çıktım.
Bu arada bebeğe herkes altın taktığından ben takmadım. Onun yerine anneye altın küpe aldım. Arkadaşıma verdiğimde ağlamaya başladı. Lohusalık çok duygusallaştırmış. Çok güzel bir anne olmuştu. Darısı bizlerin başına...
:49:

amargi benim bile gözlerim doldu okurken.... çok düşüncelisin

Back
X