• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
ben de aynı şeyleri söylüyorum ama tüy döküyor diye hamilelik döneminde istemiyor bebekleri doğur onlar 3 yaşına gelsin ondan sonra alırız diyor. Hatta evinde kedi besleyen insanların evindeki kediyi kucağıma aldığımda kucağımdaki tüyleri görüp işte bu yüzden istemiyorum diyor ve eve gider gitmez de kıyafetlerimi çıkartıp yıkamamı rica ediyor.
ben de kedilerin tüm negatif enerjileri aldığına inananlardanım ama ikna etmesi zor gibi. Bakalım belki bi gün ikna eder ve sahipsiz bir kedi yavrusu sahiplenebilirim :)))

dediğim gibi kedi tüyünün kist yapması diye birşey yok.ayrıca yılda 2 kere traş ettirdiğinde (ilkbahar ve sonbahar)yerde kendi saçlarından daha az tüyle karşılaşıyosun inan bana ;)
ama gerçekten eşini ikna etmek zor görünüyor.sen doğumunu yapıp zor zamanlarını atlattıktan sonra sokaklara bakarak ol :))) mutlaka bi minnak karşına çıkar ;) ee eşinin de söylicek sözü kalmaz o zaman :)
(ha eşine şunu da söyleyebilirsin;evde kedi yada köpekle büyüyen çocuklar hiç bir şekilde alerjik astım olmuyor mesela.)

Son düzenleme:
Ben,zuzu ve gobus :))) benim sesimden sonra en cok kedi miriltisi duyuyor kizim :)

Eklentiler

• $20131113_005215(0).webp
    $20131113_005215(0).webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 27
  • $20131113_005129.webp
    $20131113_005129.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 32
bugün bir arkadaşım okuduğu kitaptan alıntılar göndermiş. Sesli sesli eşime okudum :)) tabii erkeklerin işine gelmeyecek bazı maddeler vardı bakalım doğduğunda napıcaz :))

aşağıdaki maddeler beni çok güldürmüştü :))

ANNE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
Madde 1
Bütün anneler eşittir.

Madde 2
Bütün anneler normal ya da sezaryen doğum, biyolojik ya da sonradan kazanılmış annelik, emzirme ya da mama verme tercihleri, çalışma ya da çalışmama durumu olarak herhangi bir ayrıma tabi olmaksızın , bu bildirgede belirtilen bütün hak ve özgürlüklere sahiptir.

Madde 3
Hiçbir anneye, kendisi sormadıkça, sütünün yeterliliği konusunda yorum yapılamaz; çocuğunun neden ağladığı konusunda fikir beyan edilemez, çocuğu aç bıraktığı ya da hasta ettiği ima edilemez.

Madde 4
Her annenin, kendi ev sınırları içinde istediği zaman istediği odaya gidebilme ve orada en az 5 dakika boyunca rahatsız edilmeden kalabilme hak ve özgürlüğü vardır.

Madde 5
Hiçbir annenin tuvalette geçirdiği özel zamana keyfi olarak karışılamaz. Her annenin bu gibi müdahale ya da saldırılara karşı isyan etme hakkı vardır.

Madde 6
İkinci çocuğunu beklemekte olan hiçbir anneye cinsiyet konusunda baskı yapılamaz; çocukları aynı cinsiyetten olan annelere karşı “Vah, tüh, olsun” şeklinde ifadeler kullanılamaz.

Madde 7
Her annenin dinlenme ve boş zamana hakkı vardır. Bu, kendi evi içinde istediği kanepede ayaklarını uzatıp kitap okuma ya da dizi seyretme hakkını da kapsar.

Madde 8
Her annenin tek bir kişi olarak tanınma ve kendi ismiyle anılma hakkı vardır. Bu hak, anneye, üçüncü kişilerin ona “Annesi” şeklinde hitap etmesine itiraz hakkını da beraberinde getirir.

Madde 9
Her annenin hafta içi sabah 07:00, hafta sonu sabah 08:00′e kadar uyuma ve (o saatlerden önce olmamak kaydıyla) kendi kendine uyanma hakkı vardır.

Madde 10
Hiçbir anne, çocuklarını yatağına yatırıp “iyi geceler” dedikten sonra ”Çişim geldi, kakam gitti, susadım, acıktım” bahaneleriyle getir-götür işine tabi tutulamaz.

Madde 11
Her anne başladığı bir cümleyi sözü kesilmeden bitirebilme hakkına sahiptir.

Madde 12
Her anne haftada bir kere bile olsa çayını sıcak içme hakkına sahiptir.

Madde 13
Her annenin, sabah uyanır uyanmaz başlayıp akşam yatana kadar süren kardeş kavgasına maruz kalması halinde, kendi annesinin evine sığınma ve kabul edilme hakkı vardır.

Madde 14
Her anne yemeğini -soğumuş da olsa- barış ve huzur içinde yeme özgürlüğüne sahiptir.

Madde 15
Hiçbir anne animatör muamelesine tabi tutulamaz. İstemediği bir oyunu oynamaya, kendi istemi dışında arabaları yarıştırmaya, Barbie’lere gelinlik giydirmeye zorlanamaz.

Madde 16
Her anne barış içinde diğer annelerle toplanma, örgütlenme ve sohbet etme hakkına sahiptir. İnternet anneleri ile sosyalleşme, çeşitli forum ve tartışma gruplarına üye olma, akşam çocuklar yattıktan sonra dizi izleyerek Twitter üzerinden görüş alışverişinde bulunma da buna dahildir.

Madde 17
Bu bildirgenin her bir hükmü, karşı çıkılması halinde bir anne isyanına dayanak oluşturabilir.

Kızlar, cumartesi günü işyerimde bir çeşit akademik gezi varmış. gitmek bizler için faydalı olcakmış. bugun söylediler, ben gelmesem olmazmı dedim, olmaz dediler. ama ben gitmek istemiyorum, 5-6 saat ne gezisi olursa olsun ayakta durucak yürüyecek halim yok. hamile olduğumu da biliyorlar zaten göbeğim önden gidiyor.. anlamıyorum insanları. sizce ne demeliyim, gerçekten gitmek istemiyorum, yorulunca kramp giriyor :14::14:.

sizce bu bir çeşit mobbing mi, çünkü bence öyle

ben tektim yaşadığım yerde akrabam yakınım yoktu komşularım vardı annem 15 gün kaldı sonra evine yolladım çünkü oğlumla yalnız kalmalıydım ömrümüz boyunca ona ben bakacaktım
eşim gelince bakımı ona aitti ben tuvalette rahat 20 dk geçiriyordum sadece oturuyordum kimse içeri giremeyeceği için çok rahat oluyor
ikinci bebişim de erkek herkes ayy keşek kız olsaydı diyor ben de nasip diyorum sağlıklı olsun da hayırlı olsunda kız da oğlu da bir diyorum haaa ciciler giydirmek isterdim ama
o sütün yetmiyor muyu da çok duydum valla hiççç tınmadım kendim bildiğim gibi yaptım pek laflara kulak asan olmadım
valla hamileliğimden beri oğlumu yatağına götürmek çişe kaldırmak eşime kaldı oğlum uyanınca baba diye kalkıyor o derece zaten yapışık ikiz gibiydiler babayla şimdi bütün oldular
yemekler soğuk yenecek çaylar hele hep soğuk içilecek ve onalışılıyor valla
ben oğlum 40 ı çımadan çıkmıştım gezmeye valla giydirip çıkıyordum haaa yine lohusalık oluyor ama daha kolay atlatıyorsun durumu
ikinci hamilelikte daha rahat oldum nelerle karşılacağımı bilmemin rahatlığı sanırım

bu şekilde dusunenler olacağını tahmin etmiştim:)canim elbetteki o yemekleri 1 haftada falan tüketmeyi planlamiyorum.Aksam annemler gelicek biz cok yakın oturuyorlar hep birlikte yeriz anca yarina kalırsa kalir belki biraz. .benimkisi espriydi sadece:34:. Yazdığin hususlar konusunda bilgi sahibiyim, yine de bilgilendirme için teşekkür ediyorum ozellikle hamileyken daha da dikkat etmek lazım bu tip konulara .sevgiler

Evet ben uyarmak istedim hassas bir konu olduğu için. Tekrar ellerine sağlık. Umarım güzel bir akşam geçirmişsinizdir :49:

hiç popodan ölçmedim bu yöntemin sağlıklı olmadığını o zaman da dşünüyordum
braun var biz de memnunuz 3 yıldır kullanıyoruz
emzik aldık bir işe yaramıyor alma hiiçen iiyisi koltuk altından ölçen diyor ama bebeği durdurmak zor olabiliyor
özel hastanede hep kulak ölçer braun gördük valla

Evet sanırım Braun ağır basıyor. Joker'de indirim var Braun'da. Belki bebişler doğana kadar başka indirimler de olur :)

Bebecik artık hızla büyüyor. Midene olan basınç her gün daha bir artacak. Ben iki gündür acı sularla uğraşıyorum. Benim bebek dün ve ondan önceki gün neredeyse hiç hareket etmedi. Gece bir başladı vurmaya. Doğru dürüst uyutmadı. Sabah 6 ya kadat zor dayandım sonra a kalktım. Bugün ise saatler geçti hala vurmadı. O yüzden hiç endişelenme.

Bu bebişler karnımıza sırtını döndüklerinde nerdeyse hiç hissetmiyoruz ya hareketlerini çok sinir oluyorum...
Bizimki de iki gündür ters muhtemelen, ses seda pek yok...

Kızlar bebeğime şimdiden aşağıdaki ninniyi dinletiyorum benim çok sevdiğim bir şarkıydı ninni olarak da çok güzel olacağına karar verdim. Hele ki slaytla bayağı bir güzel olmuş :))

Toygar Işıklı - Uyu Melek Yüzlüm - YouTube

Çok güzel bir şarkı ama ben bir şey daha merak ediyorum.
Hani yeni doğanlar için beyaz gürültü gerekiyor ya sakinleşmesi için.
Bu şarkı mis gibi gürültüsüz... Acaba Iron Maiden filan mı dinletsek? : )

ilerde lazım olacak kızlar kaydedin düzenleyemedim ama kusura bakmayın

Bol bol su iç, gece yatmadan önce ve sabah kalkar kalkmaz bebeğini emzirmeden yarım saat önce bir bardak süt iç, birde tahin helvasını dilimle vakit buldukça geliş gidiş ağzına at
En iyi sut getiren sey kuru incir bes tane kuru incir kaynatip sabah aksam suyunu ic
tahin helvası. Tut hoşafı
1 tatlı kaşığı tane kimyon , 1 tatlı kaşığı rezene , 2 tatlı kaşığı ısırgan otu ,1 tatlı kaşığı anason bu karışımı 1 kupa bardak su ile kaynatın süzün için günde 3 kez her seferinde taze olarak tatlandırmak için bal
1) Humana cayi al eczaneden
2) kuru sogan tohumluk satilir kucuk her sabah 2 tane kahvaltida ye.
3) yogurt ılık olsun soguk gaz yapiyor
4) hurma
5) tahin
6) pekmezi cay bardagina 2 cay kasigi su ile karistir ic.
7) bi 20 dk bi 30 dk 30 dk emzir ben 1 er saat emzirdim 1 hafta simdi sağıyorum 100 luk cikiyor
Duş yap hergün bi soguk bi sicak şok lama yap sut kanalları acilsin
8) irmik tatlisi sut irmik seker karışımı olan
kuru börülce cok sut yapiyor bunun yaninda bulgur ve yesillik ayrica sogan bir de emziren anne cayi humana dahaiyi rezene cayi
ayva kayısı incir kaynatın onlar da süt yapıyo ve banyo yapmakta çok iyi
laktamili öneririm
marul sut yapio ama bebege gaz da yapio gaz damlasi ver
bol bol su iç ve günde 3 tane hurma ye inşallah çoğalır.
Dere otu tulum peyniri
bol yeşillik incir maden suyu
bulgur da çok güzel süt yapıo bi de İbrahim Saraçoğlu'nun incir kürü
soğan ,bol sebzeli bulgur pilavı ve günde en az 3 litre su ve bolca hoşaf içersen ve bolca uyu bebek her uyuduğunda uyu sen dinlendikçe sütün artıcaktır.Ve sütüm az olayını unut
incir ve havuc kompostosunu kaynatip icin sutu cogaltiyor
Kuru inciri suda kaynatıp suyunu içebilirsiniz bir de çörek otuyla balı macun kıvamı olacak şekilde karıştırıp yiyebilirsiniz
Bulgur pilavı mercimek çorbası tarhana çorbası
patlamis misir cok sut yapiyo ayva süt yapıyor
kuru inciri zeytin yağında bekletip yemelisin birde dereotu
Cemen tohumu bulun icin,cok faydasi oluyor.
Ihlamur cok iyi geliyo
Bebek Yapım Bakım Onarım da Dr. Tomris Cesuroğlunun süt artırma ve süt kampı yazılarını okuyun lütfen

Ben de hemen bilgisayara kaydettim. Teşekkürler loveli...
Tomris'in Emzirme Notları bence hepimizin başucu kitabı olmalı...
18 bölümlük yazı dizisi oldu yanılmıyorsam şimdilik...

selam göbüşdaş,
ben ateş konusuna daha gelmedim düşünce konusunda. Düşünülecekler listesine onu da ekliyim barii iyi hatırlattın..
4 ay kaldı araştırılacak o kadar çok şey var ki bazen nasıl yetiştiricem onu düşünüp panik oluyorum.
o kadar etkileniyorum ki rüyamda geçenlerde şeker yüklemesi yapılmıştı ve gebelik şekeri diye çıkar diye doktordan bilgi beklerken gebelik şekeri çıkmadığını gördüm bir sevindim anlatamam rüyamda :)):52:

Braun seçicez galiba Emel, bir tane de her ihtimale karşı koltuk altından ölçmelik klasik bir şey alırız.
Ben daha şeker konusuna gelemedim, kısmetse haftasonu detaylım var onu bekliyorum. Bir de sonra kendi doktorum rahim kontrolü mü ne yapacakmış. Onun stresindeyim. Soyunmaya üşeniyorum vallahi. 3 hafta önce detaylıya girdim ama bebişin yüzünü göremedik, biraz daha büyüsün öyle gelin dedi doktor.

İnşallah şeker testimiz de normal çıkar da içimiz rahat devam ederiz hamileliğe..

Bu da benim gobusuuummm :)))) 22+1 deyim bu arada. zuzum da burda ;)
çok tatlısın maşallah:nazar:hele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim:(:(
kızzzz sen baya abratmışın beyaw sen bilin tabide bikaç ay sonra kavuşcazzz:27::27:
ayyy paylaş valla öğrenmemiz gereken çok şey var :40::40:
:9::9::9: sonra flufemi araki bulasın ikizlerin bi birine koşcan bi diğerine ......allahım sağlıkla sıhhatle göstersin o günleri aminnnnnn.
ayrıntılı ultasonun iyi çıkmasına sevindim ...miyoma aman dikkat kendini yoracak şeylerden uzak dur taaammı ????
yalnız değilsin bende varım :3::3::3:
sabah akşam krem ve bebek yağı sürüyorum eşime diyom sende yağlan bi güreş tutalım diye gülüyo :9::9: neyse işte göbüşümü görünce dayanamayıp sarılıyom oğluma ama kendime tabii tuhaf oluyo :27::27::27:
allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.
heyyy sevgili hamişler ben sapık oldum galiba :D
ya habire üstüme değişirken duş alırken aynadan kendime bakıyom sonra ayyy ne güzel oldum ben diyom, kendimi inceledikçe inceliyorum :D göbişimi hele cokkk seviyom hergün biraz daha büyüyo ve ben hergün kendimle daha fazla gurur duyuyorum :) benim dısında kendini bu kadar izleyen varmı acaba ? :49: :51:
ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo:30::30:
$18.hafta.webp $18.hafta.webp
aralık 2011 topiğinde ilk bebeğimiz 25 ekimde gelmişti ikinci bebiş 11 kasım ve aralık gelmeden yaklaşık 10 arkadaş teker teker dogurmustuk :1: aralık annesi(10 aralık) olmayı beklerken 29 kasımda kasım annesi olmuştum :9: ilkim 11 gün erken geldiği için 6 marta kalmaz diye düşünüyorum sağlıkla gelsin de gerisi mühim değil
aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?:1:
Kızlar, cumartesi günü işyerimde bir çeşit akademik gezi varmış. gitmek bizler için faydalı olcakmış. bugun söylediler, ben gelmesem olmazmı dedim, olmaz dediler. ama ben gitmek istemiyorum, 5-6 saat ne gezisi olursa olsun ayakta durucak yürüyecek halim yok. hamile olduğumu da biliyorlar zaten göbeğim önden gidiyor.. anlamıyorum insanları. sizce ne demeliyim, gerçekten gitmek istemiyorum, yorulunca kramp giriyor :14::14:.
sizce bu bir çeşit mobbing mi, çünkü bence öyle

kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.:34:

Geçenlerde ekim 2013 anneleri topiğine girmiştim.orda mart 2014 anneleri topiğinin geleceğini gördüm..
kızlar size mart ayı gelince ne olacağını söyliyim mi şimdiden :)) mart 1 gibi doğumlar başlayacak ve herkes teker teker sancım başladı,şu gün doğum için randevu aldımlarla devam edecek muhabbetler. Sonra herkes doğum yapacak doğum yaptıkça sayfa daha yavaş ilerleyecek çünkü bebişlerle ilgilenmekten nete girmeye fırsat bulunamayacak. Herkes birbirini merak eder olacak ona noldu? acaba doğurdu mu? gibi meraklarla devam edecek muhabbetler. En son en geç nisan 15e kadar herkes doğum yapmış olacak:))
Yani demem o ki ben 26 mart ta doğum yapacaklar arasındayım. veee mart 2014 anneleri topiğinin son temsilcilerinden olacağım gibi :))
hepinizin doğumlarına sanaldan da olsam şahit olcam ne güzell :))

Ya peki bebekler doğduktan sonra birbirimize bebeklerimizin kakası hakkında sorular sormayacak mıyız? Ya da aşılar hakkında? Ek gıdaya geçişi filan? :))

çok iyi görünüyorsun canım.. Valla minik kediciği görünce gözüm döndü çünkü sana sormam gereken sorular varrr:))
ben kedileri çok seviyorum küçüklüğümden beri ama ne bekarken annemle babamı ne de evlenince kocamı ikna edemedim kedi alma konusunda.. hele hamileyken şuan kediye bile yaklaştırmıyolar tipik şu kılın mideye gidip kist yapma efsanesinden dolayı.
Sen bu durumu nasıl atlattın? yani kedinin toksoplazma taşıma ihtimali var ve o yüzden kediden uzak durun diyolar.? senin yöntemin ne oldu ve bebeğin olduğunda da kedinle yaşamaya devam edeceksin değil mi?

Emelcim kedi konusu, özet olarak, hamile olmadan önce kedin varsa sağlık açısından sorun yok. Bir tek tuvaletini hamile olan kişi temizlememeli. Ama daha önce kedi köpekle haşır neşir bir geçmişin yoksa hamile iken risk var..

Kızlar bebeğime şimdiden aşağıdaki ninniyi dinletiyorum benim çok sevdiğim bir şarkıydı ninni olarak da çok güzel olacağına karar verdim. Hele ki slaytla bayağı bir güzel olmuş :))

Toygar Işıklı - Uyu Melek Yüzlüm - YouTube

Merhaba, ben geçen 1,5 yıl önce suni sansıyla yaşamıştım. Hiç bağırmadım. Doktor sık sık odaya gelip kontrol ediyordu. Bende bebeğin ağırlığı olmadığından yeterli basınç da olmayınca doğum uzadı, sancıyı da 2 gün yaşadım. Yan odalarda kadınlar çığlık çığlığa bağırdıkça ben de mi bir tuhaflık var diyedoktora sordum. Bendeki bu sancı değil mi değilse ne zaman başlayacak? Doktorumun yaptığı açıklamayı hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.
"Tüm meslek hayatım emin olduğum şey anne adaylarının acıta verdikleri tepki eğitim durumlarıyla ters orantılı olduğudur. Yani eğitim durumu düşük anneler acıdan kaçma refleksi geliştirirler. Sürekli bağırdıkları için çabuk yorulurlar, bazılarının doğumları bu yüzden uzun da sürebiliyor. Eğitim durumları yüksek olan anneler neler yaşayacaklarını bildikleri için acıdan kaçmaya çalışmazlar. Tam tersi onu kabullenim vücudu rahatlatmaya çalışırlar. Nfes teknikleri, yürüyüş gibi. Sizin sol odanızda bir nörolog arkadaşımız da sancı çekiyor. Tüm koridorda bir onun bir de sizin sesiniz çıkmıyor"
Ben çok şaşırmıştım. Çnkü kadınların abarttığı kadar bir acı yoktu. Lisede ayağımı kırmıştım. O acı berbattı mesela. Dığum sancısı o kadar kötü değil bence...

çok tatlısın maşallah:nazar:hele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim:(:(

allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.

ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo:30::30:
Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392

aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?:1:

kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.:34:

ay neden beğenmiyorsun ki çok tatlı olmuşsun bence benim karnım daha büyük davul gibi önümde benden bir metre ilerde gidiyor:16::16::16:

Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392

Flufem eğer aynada görünen sensen buradan çok güzel görünüyorsun. Gerçekten...

günaydın annelerrrrr:8::8::8::8: dün renkli ultrasona gittim çok güzeldi ağlamamak için kendimi zor tuttum :5:çok duygulandım :5: aynı bana benziyor oğlum sadece alnı babasına benziyor yüzü göz şekli burnu ağzı elleri aynı ben anasının oğlu geliyor dedi doktor da o an ki mutluluğumu anlatamam :32::32::32:

günaydın annelerrrrr:8::8::8::8: dün renkli ultrasona gittim çok güzeldi ağlamamak için kendimi zor tuttum :5:çok duygulandım :5: aynı bana benziyor oğlum sadece alnı babasına benziyor yüzü göz şekli burnu ağzı elleri aynı ben anasının oğlu geliyor dedi doktor da o an ki mutluluğumu anlatamam :32::32::32:

Maşallah çok guZel bir duygu renkli ultrason dediğiniz nasil oluyor ben Dr 22. Haftada girdim önce siyah beyazdi sonra doktora renkli ultrasonda bakalım dedim bir yere bastı sarı oldu sadece ben net göremedim siyah beyazın sarı sekli oldu babasına benziyor dedi sizin nasıldı

Back
X