• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
inşallah o günler bir gelseee, hamileliğin keyfini çıkaramadım ben bir türlü, sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyorum, yarın yine idrar külütürü vermeye gidecdğim, sürekli acaba yine rken doğum mu olacak endişesi içinde geçiyor, veee bir de hamile ilekn çalışmak zorunda kalmak durumu var, bazen işteyken ne işim var benim burda yaaaaaa!! diyorum , benim şuan evimde uzanıyor olmam lazımdı diyorum, ama çalışmak için okuduk, hep çalışcağımız günün hayali ile girdik öss ye kpss ye, şimdiyse evde yatacağım günü hayal ediyorum:34:

günaydın cnm benim ilk gebeliğimde ben çok çektim idrar yolu enfeksiyonu bende erken doğum yapmıştım senin gibi
budefada akıntım çok fazla dr gittiğimde yine sordum erken doğum olurmu doğru söyleyin diye sen erken diye diye
erken doğuracaksın takma kafaya bunlaru rahat ol dedi :) bende çok korkuyorum erken olur diye

canım yok dün doktor kontrolünde söyledi zaten ordaki ultrason siyah beyaz bişey anladığım yok yarın akşam detaylıya giricez o zaman belli olur artık herhalde kesin cinsiyeti ama dün doktor kesin erkek dedi

Günaydın canım.. sabırsızlıkla detaylı ultrason sonucunu bekliyorum açıkçası :))

çok tatlısın maşallah:nazar:hele zuzu na bayıldımmmmmmmmm..benimde uzun yıllar kedim vardı manık'ım.ama onu kaybettiğimde başka bir şirin beslememeye karar verdim:(:(

allahım o günleri hepimize nasip etsin tatlımm.kaçmak yok...burdayım inşallah oğluşlarla.

ne güzel yaa.imrendim sana.ben kendimi hiç beğenmiyorum,kocaman bir göbüş ve iki memiş...komik duruyo:30::30:
Eki Görüntüle 859392 Eki Görüntüle 859392

aynen en önemlisi sağlıkla gelsin minişlerimiz inş.ama çokta erken gelmesinler dimi?:1:

kesinlikle mobbing bence.senin ve bebeğinin sağlığı en önemli şey,şakaya gelmez.dinlenmek çok önemli. ben olsam gitmezdim.:34:

Bence hiç öyle düşünme o koca göbişe sahip olabilmek için uğraşan okadar çok tanıdığım varki olsun kocaman olsun çok şirinsin benim 3 yıl bebeğim olmadı kilolu biriyim 104 le hamile kaldım yani zaten göbeğim vardı lcw ye girip hamile tsirti alıp kabinde gizli gizli giyip kendime çok bakmışlığım var aynada çok şükür artık koca göbişimin tadını çıkarıyorum iç karnım dar olduğu için büyük duruyor karnım yanlarım gitti öne doğru sivrileşti ikizmi diye soran bile oldu :52: boşver çok şiriniz böyle tadını çıkar 5 6 ay sonra kalmıcak bişey :)

Merhaba, ben geçen 1,5 yıl önce suni sansıyla yaşamıştım. Hiç bağırmadım. Doktor sık sık odaya gelip kontrol ediyordu. Bende bebeğin ağırlığı olmadığından yeterli basınç da olmayınca doğum uzadı, sancıyı da 2 gün yaşadım. Yan odalarda kadınlar çığlık çığlığa bağırdıkça ben de mi bir tuhaflık var diyedoktora sordum. Bendeki bu sancı değil mi değilse ne zaman başlayacak? Doktorumun yaptığı açıklamayı hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.
"Tüm meslek hayatım emin olduğum şey anne adaylarının acıta verdikleri tepki eğitim durumlarıyla ters orantılı olduğudur. Yani eğitim durumu düşük anneler acıdan kaçma refleksi geliştirirler. Sürekli bağırdıkları için çabuk yorulurlar, bazılarının doğumları bu yüzden uzun da sürebiliyor. Eğitim durumları yüksek olan anneler neler yaşayacaklarını bildikleri için acıdan kaçmaya çalışmazlar. Tam tersi onu kabullenim vücudu rahatlatmaya çalışırlar. Nfes teknikleri, yürüyüş gibi. Sizin sol odanızda bir nörolog arkadaşımız da sancı çekiyor. Tüm koridorda bir onun bir de sizin sesiniz çıkmıyor"
Ben çok şaşırmıştım. Çnkü kadınların abarttığı kadar bir acı yoktu. Lisede ayağımı kırmıştım. O acı berbattı mesela. Dığum sancısı o kadar kötü değil bence...

günaydın amargicim bu konuda katılmayacağım sana saat 10.30 das uyumun gelmesi ve 15 dk sonra sancımın başlaması saat 1.45 de ancak hastane bulup normal doğum yapan biri olarak ameliyat oldum şeker hastalığım var bununla ilgili ağrılarım morarmalarım
panik atağım var bayılmalarım kıl dönmesinde ameliyat olmadan önce uyuşturulmadan ameliyat bıçağıyla yarılması ve daha birçok
başa çıktığım ağrılar yanında hiç kalır tabi bu benim kendi düşüncem burada normal doğumla ilgili çok konuşuldu hiç yorum yapmadım dikkat ederseniz kimsenin düşüncesine etki etmek istemedim inş. bu doğumumu normal istemiyorum allah herkese gönlündeki gibi
doğum nasip etsin banada :14:

GEBE HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİ
1. Yeryüzündeki her gebe istediği şeyden hoşlanma istediği şeyden tiksinme hakkına sahiptir. Sorgulanamaz!
2. Her gebe yukarıdaki maddeye istinaden 10 dakika sonra sevdiği şeyden fikir değiştirip tiksinme hakkını kullanmak istebilir. Sorgulanamaz!
3. Her gebe istediği saatte yatıp istediği saatte kalkma hakkına sahiptir. Alarm kurmak veya dürtmek suretiyle taciz edilemez!
4. Her gebe hiç ev işi yapmamak veya düzen-temizlik hastası olma hakkına sahiptir. Karşı yönde hareket edilemez!
5. Her gebe istediğine kızabilir istediğini sevebilir. Dolayısıyla evden kovabilir veya kabul edebilir. Üstüne gidilemez!
6. Her gebe istediği zaman istediği şeyi yeme veya yememe hakkına sahiptir. İstediği veya istemediği derhal temin edilmeli veya çöpe atılmalıdır!
7. Her gebe istediği kadar kilo alır veya almaz. Kimseyi ilgilendirmez. Zira herkes kendi dötünden (1) sorumludur!
8. Her gebe çevreden aynı konu üzerine ısrarla gelen ahkamlara katlanmak zorunda değldir. Herkes üstüne alınabilir!
9. Her gebenin ota poka (2) ağlama gibi temel bir hakkı vardır. Asla ve asla dalga geçilemez!
10. Her gebenin ota poka bağırıp çağırma hakkı gebelik süresince saklıdır. Müdahale edilemez, muhalefet edilemez.
11. Her gebe trafikte araba kullanırken veya yürürken daima haklıdır. Yalandan yere korna çalınamaz, el hareketi yapılamaz! (3)
12. Her gebe ona anlatılan kötü gebelik hikayelerine katlanmak zorunda değildir. Bi fiktirin gidin (4), insanın asabını bozmayın!
13. Her gebe için olası erkek amir, müdür veya işveren gereksiz samimiyet içeren gebelikle ilgili sorular soramaz, hiçbir biçimde yorum yapamaz! (5)
14. Her gebeye bebek cinsiyeti ile ilgili olumsuz yorum yapan o an bir aynaya baksın. Kendi ağzı bir eşşeğin neresine benziyor, tahmin etsin!
15. Her gebe doğrudur, haklıdır, meşrudur, güzeldir, tatlıdır, seksidir, iyidir, bilgedir, yücedir, harikadır, muazzamdır. Kocalar!!! Akıllı olun!
16. Her gebe bu bildirgeye ek yapma hakkına sahiptir. Geri kalanlar efendi olsun!
17. KAYINVALİDE ek maddesi Yaren için düzenlenmiştir: her gebe gebeliği süresince isterse kv ile görüşebilir veya görüşmeyi kesebilir. Gebe gelinine "götün büyümüş" yorumu yapan her kayınvalide doğası gereği yamuk, pörsük, kurumuş, büzüşmüş, kurtlanmış ve (ay dayanamayacağım) bir oposrudur (6).

DİPNOTLAR:
1. Döt: Göt
2. Pok: Bok
3. O korna bir tarafına girsin ve hayat boyu orada çalmaya devam etsin!!!
4. Fiktirin gidin: siz anladınız onu...
5. Biz sizin bir taraflarınız hakkında soru soruyor muyuz? Mesela tık var mı veya zavallı bir bamya mı?
6. Oposru: siz yine anladınız onu...

ÖNEMLİ NOT: Bu bildirge 2014 MART ANNELERİ'nin yazdıklarından hareketle düzenlenmiştir. İzinsiz kullanılamaz!

günaydın amargicim bu konuda katılmayacağım sana saat 10.30 das uyumun gelmesi ve 15 dk sonra sancımın başlaması saat 1.45 de ancak hastane bulup normal doğum yapan biri olarak ameliyat oldum şeker hastalığım var bununla ilgili ağrılarım morarmalarım
panik atağım var bayılmalarım kıl dönmesinde ameliyat olmadan önce uyuşturulmadan ameliyat bıçağıyla yarılması ve daha birçok
başa çıktığım ağrılar yanında hiç kalır tabi bu benim kendi düşüncem burada normal doğumla ilgili çok konuşuldu hiç yorum yapmadım dikkat ederseniz kimsenin düşüncesine etki etmek istemedim inş. bu doğumumu normal istemiyorum allah herkese gönlündeki gibi
doğum nasip etsin banada :14:

Aslında çok haklısın canım. Ama senin özel durumun var. Doktor bunları söylerken senin hassasiyetlerine sahip olanları kastetmemiştir eminim.

$20130925_081508.webp $20131027_160202.webp buda beniim kırmızılı 1 ay önce siyahlı şimdiki halim 5 aylığız ama kocaman göbişimiz var:) erkek karnı dedikleri tam benimkisi :D

Maşallah çok guZel bir duygu renkli ultrason dediğiniz nasil oluyor ben Dr 22. Haftada girdim önce siyah beyazdi sonra doktora renkli ultrasonda bakalım dedim bir yere bastı sarı oldu sadece ben net göremedim siyah beyazın sarı sekli oldu babasına benziyor dedi sizin nasıldı
evet evet sarı renkli dört boyut olarak heryerini görebiliyosunuz 22. haftada daha küçük olduğu için anlaşılmamıştır belki 24+3 düm ben dün netti ağzı burnu gözü kaşı :16: çok güzel bi duygu kesinlikle

Merhaba, ben geçen 1,5 yıl önce suni sansıyla yaşamıştım. Hiç bağırmadım. Doktor sık sık odaya gelip kontrol ediyordu. Bende bebeğin ağırlığı olmadığından yeterli basınç da olmayınca doğum uzadı, sancıyı da 2 gün yaşadım. Yan odalarda kadınlar çığlık çığlığa bağırdıkça ben de mi bir tuhaflık var diyedoktora sordum. Bendeki bu sancı değil mi değilse ne zaman başlayacak? Doktorumun yaptığı açıklamayı hatırladığım kadarıyla aktarıyorum.
"Tüm meslek hayatım emin olduğum şey anne adaylarının acıta verdikleri tepki eğitim durumlarıyla ters orantılı olduğudur. Yani eğitim durumu düşük anneler acıdan kaçma refleksi geliştirirler. Sürekli bağırdıkları için çabuk yorulurlar, bazılarının doğumları bu yüzden uzun da sürebiliyor. Eğitim durumları yüksek olan anneler neler yaşayacaklarını bildikleri için acıdan kaçmaya çalışmazlar. Tam tersi onu kabullenim vücudu rahatlatmaya çalışırlar. Nfes teknikleri, yürüyüş gibi. Sizin sol odanızda bir nörolog arkadaşımız da sancı çekiyor. Tüm koridorda bir onun bir de sizin sesiniz çıkmıyor"
Ben çok şaşırmıştım. Çnkü kadınların abarttığı kadar bir acı yoktu. Lisede ayağımı kırmıştım. O acı berbattı mesela. Dığum sancısı o kadar kötü değil bence...

Ben de aynı şekilde düşünüyorum normal doğum sancısı zaten çekilemez birşey olsaydı bu kadar doğuma cesaret eden olurmuydu hiç. Ben diyorum yaa normal doğum yapacağım gün belli olsa, ve normal doğum yapacağım garanti olsa kesinlikle acısını düşünmez normal doğum yapardım. Ben de gereksiz bağırmaların güçten düşürdüğüne inanıyorum. Hem bir de bağırsan ne olacak acın mı dinecek hayır!!!
O yüzden doğumu kendimizin yönetmesi için çok bilinçli olmak gerekiyor. İşte o da dediğin gibi okumakla araştırmakla oluyor. Keşke herkes bilinçli olsa da bu süreci doktorlara hemşirelere değil,kendilerinin yönetmelerine olanak sağlasa..
Bir belgesel serisinde izlemiştim. Onu bulayım sizinle de paylaşırım. Bir çift bebek isteme süreci,hamilelik sürecinin tamamı ve doğum süreci için belgesel çektirmişler kendi yaşamlarıyla. Çok güzeldi. Ve doğum anı o kadar özenilir bir andı ki anlatılamaz. Tüm süreci anne yönetiyor. Doktor ve hemşire uzaktan sadece komutlar veriyor. Kadında psikolojik bir baskı olmadığı için de kendine çok güvenli şekilde doğum yapıyor. Ben çok beğenmiştim izlediğimde

Ben,zuzu ve gobus :))) benim sesimden sonra en cok kedi miriltisi duyuyor kizim :)

dogdugundada emın ol en cok o kedııcıgın sesı ne tepkı verecek:)

aacaba kedıcık bebısı kıskanacakmı????

ben tektim yaşadığım yerde akrabam yakınım yoktu komşularım vardı annem 15 gün kaldı sonra evine yolladım çünkü oğlumla yalnız kalmalıydım ömrümüz boyunca ona ben bakacaktım
eşim gelince bakımı ona aitti ben tuvalette rahat 20 dk geçiriyordum sadece oturuyordum kimse içeri giremeyeceği için çok rahat oluyor
ikinci bebişim de erkek herkes ayy keşek kız olsaydı diyor ben de nasip diyorum sağlıklı olsun da hayırlı olsunda kız da oğlu da bir diyorum haaa ciciler giydirmek isterdim ama
o sütün yetmiyor muyu da çok duydum valla hiççç tınmadım kendim bildiğim gibi yaptım pek laflara kulak asan olmadım
valla hamileliğimden beri oğlumu yatağına götürmek çişe kaldırmak eşime kaldı oğlum uyanınca baba diye kalkıyor o derece zaten yapışık ikiz gibiydiler babayla şimdi bütün oldular
yemekler soğuk yenecek çaylar hele hep soğuk içilecek ve onalışılıyor valla
ben oğlum 40 ı çımadan çıkmıştım gezmeye valla giydirip çıkıyordum haaa yine lohusalık oluyor ama daha kolay atlatıyorsun durumu
ikinci hamilelikte daha rahat oldum nelerle karşılacağımı bilmemin rahatlığı sanırım
love li acaba 2. sezeryan dahamı agır olur ben bu ıkıncı dogumda sadece bebegımı sağlıkla sıhhatle gormeyı heyecan yaptım ılkınde ne heyecanlıydım yahuuu:)

Evet sanırım Braun ağır basıyor. Joker'de indirim var Braun'da. Belki bebişler doğana kadar başka indirimler de olur :)

braun ılk donem cok ıyı ama bebeler buyuyunce bıde koldan olcer bulundurmak gerekıyor. braun dıgıtal olunca bazen 1 derece oynayınca bıle ekstra bır atesolcere ıhtıyac duyuluyor....ozellıkle ası zamanında atesolcer lazım heralde

bu göbüş 21+3 te çekilen hal. bilmiyorum sanki fazla gibi ama zaten normalde de kiloluydum o yüzden pek takmıyorum:))
4 kilo aldım hamilelik boyunca..

emel hıc kılolu durmuyorsunkı coook sekersın yahu

Kadınlar külübü öyle bağlıyor ki insanı kendine.. ekim 2013 anneleri topiğinde birinin sancısı tutmuş. Sancım tuttu hastaneye gidiyorum dua edin yazıp gitmiş. Yani ne kadar güzel hep bu şekilde düşünülüyor artık. Ben hamileliğe dair bir şey öğrendiğimde hemen burda paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Aramızda birbirimizi tanımasak bile öyle bir samimiyet oluşuyor ki butt'un ki gibi ilgi görmediğimizde hemen küsme eğilimine giriyoruz :))
çok tatlıyız çokkk :))

ya emel bızım eskı topıkte bır arkadas cok uzucu bır olay yasamıstı son gunlerınde bız okadar cok etkılendık kı ondan cogumuz psıkolojık olarak sezeryan ıstedık son haftamızda:(

Çok sagol cnm yok aramadım yarın gidicem bide seker yuklemesi yaptırcam bugün gidicektim ama okadar bitkindim ki bide ac karnına sekerli suda içicektim beklemek hastanede zor olucaktı bide yanımda kimseyide bulamadım bayılır kalırdım oralarda yarın insallah gidicem.gecmesini istedim hamileyken cekilcek bişey degil karnım burkuluyor.

nasıl oldun but???

ben tektim yaşadığım yerde akrabam yakınım yoktu komşularım vardı annem 15 gün kaldı sonra evine yolladım çünkü oğlumla yalnız kalmalıydım ömrümüz boyunca ona ben bakacaktım
eşim gelince bakımı ona aitti ben tuvalette rahat 20 dk geçiriyordum sadece oturuyordum kimse içeri giremeyeceği için çok rahat oluyor
ikinci bebişim de erkek herkes ayy keşek kız olsaydı diyor ben de nasip diyorum sağlıklı olsun da hayırlı olsunda kız da oğlu da bir diyorum haaa ciciler giydirmek isterdim ama
o sütün yetmiyor muyu da çok duydum valla hiççç tınmadım kendim bildiğim gibi yaptım pek laflara kulak asan olmadım
valla hamileliğimden beri oğlumu yatağına götürmek çişe kaldırmak eşime kaldı oğlum uyanınca baba diye kalkıyor o derece zaten yapışık ikiz gibiydiler babayla şimdi bütün oldular
yemekler soğuk yenecek çaylar hele hep soğuk içilecek ve onalışılıyor valla
ben oğlum 40 ı çımadan çıkmıştım gezmeye valla giydirip çıkıyordum haaa yine lohusalık oluyor ama daha kolay atlatıyorsun durumu
ikinci hamilelikte daha rahat oldum nelerle karşılacağımı bilmemin rahatlığı sanırım

ben ilk hamileliğimde doğum yaptım eşim uzaktaydı annemlerde kaldım annem bilinçli olduğu için hiç zorluk yaşamadım
uykusuz kaldığım gün sayılır emzirme saatinde annem bebişimi getirirdi uyanırdım o derece çalışıyodum yorgunluktan dk bile
şaşmazdı mama saati cnm annem ama içimde hep bir boşluk olurdu eşimle birlikte uykusuz kalmak isterdim beraber zorlanalım
inş.bu bebişimizde birlikte uykusuz kaldığımız günler olcak :) birde bu cinsiyet konusu benimde ikinci kızım geliyo duyanlar aaaa
diyo olsun falan filan hiç takmıyorum ikinci meleğim geliyo kimseyi ilgilendirmez iki tane damadım olcak :) diyorum sonra diyorumki
benim eşim annemlere annesinden daha çok gitmek istiyo daha çok değer veriyo annemin sanki iki oğlu var farkeden bişey olmadı
susuyolar oyüzden kim ne derse desin boşş :)

Eki Görüntüle 859436 Eki Görüntüle 859437 buda beniim kırmızılı 1 ay önce siyahlı şimdiki halim 5 aylığız ama kocaman göbişimiz var:) erkek karnı dedikleri tam benimkisi :D

Yuxektopuuuk izledim programı sonuna kadar bence en güzeli giyinme odası mantığında dolap ve gökyüzü tavan olmuşş. Ay bir de yatakbaşı harika olmuş.
Şimdi sana sorum şu, bebiş yatağı sizin yatakla dolap arasındaki alana sığmaz mı?

Bence hiç öyle düşünme o koca göbişe sahip olabilmek için uğraşan okadar çok tanıdığım varki olsun kocaman olsun çok şirinsin benim 3 yıl bebeğim olmadı kilolu biriyim 104 le hamile kaldım yani zaten göbeğim vardı lcw ye girip hamile tsirti alıp kabinde gizli gizli giyip kendime çok bakmışlığım var aynada çok şükür artık koca göbişimin tadını çıkarıyorum iç karnım dar olduğu için büyük duruyor karnım yanlarım gitti öne doğru sivrileşti ikizmi diye soran bile oldu :52: boşver çok şiriniz böyle tadını çıkar 5 6 ay sonra kalmıcak bişey :)

gecen ben doktora gıttım meger kadın tup bebek uzmanıymıs ay okadar cıft vardıkı onları ole gorunce gobegımı sakladım... allah ısteyen herkese bu duyguyu sağlıkla sıhhatle tattırsın..

braun ılk donem cok ıyı ama bebeler buyuyunce bıde koldan olcer bulundurmak gerekıyor. braun dıgıtal olunca bazen 1 derece oynayınca bıle ekstra bır atesolcere ıhtıyac duyuluyor....ozellıkle ası zamanında atesolcer lazım heralde

Evet evet ateş ölçer konusunda kararım netleşiyor, Braun kulaktan ölçer ve evde her ihtimale karşı bulunsun diye koltukaltından ölçmelik klasik bir ateş ölçer.

günaydın kızlar.ya az önce yazdıklarınızı okurken pc yana doğru giidp geldi çok korktum hemen acile gittim tansiyonuma baktı 12-7 yani normal dedi.neden acaba böyle oldu ya ilk defa oluyor hamileliğimden beri....:50:

Back
X