Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
cnaım bebişinin cinsiyetini bilmiyorum ama
ben ilk hamileliğimde yani kızmdayken çok hareketsizdi
çok nadir hissederdim 40 hafta hep böyle oldu
hatta hareket etmedi diyee çoktur hastaneye gittiğim
çok şükür sağlıklı sıhhatli doğdu ama bu bebişim erkek
bundada acaip fazla hareket varr hiç durmuoo saysam 100 ü geçer gün içinde
acaba diyorum seninde kızsa belki kızlarda öyle oluyodur
belki de ilk gebeliklerde öyle oluyodur ama sıkma canını
Allah a emanetler inş..![]()
merhaba arkadaşım bebeğin hayırlı olsun ne güzel hamileymişsin darısı isteyenlere hepimize inşallahhhh. daha önce de okumuştum senin yazını özel mesaj atma hakkım yok burdan ulaşmak istedim o yüzden.rahim anomaliği var diye hatırlıyorum sende yanlış hatırlamıyorsam .söylermisin anomaliğin neydi.bende de rahim anormalliği var.uterus bikornis yani tek rahim ağzı ama sonrasında iki ayrı rahim. senin hamile olduğunu duyunca ben de umutlandım da...istanbulda yaşıyorum cnm.benim öle çok akmıyo peçeteye geliyo sadece.drum burun spreyi verdi ama bişeye yaramıyo.burnum kanıyo ve kan pıhtılaşıp tıkanıyo.temizliyorum yine aynı.sürekli böle.günde 10 kere temizliyorum.bi okadarda gece.bide sanki aldığım oksijen yetmiyormuş gibi geliyo.bütün camları açıyorum.bu seferde eşimle tartışıyorum.kızıyo havalar soğudu hasta olacaksın diye.
o zaman bir doktorunla görüş tabi benim çevremde de yaptıranlar var hepsi 5 doz olduBen okula aşı için geldiklerinde 1.yi yaptırmıştım, verdikleri kartla gittim. 3. dozdan sonra "bitti" dediler. Geçen hafta gidip sordum tetanos aşısı yaptırıp yaptırmayacağımı, "5 yıllık süre dolmamış size yapılmayacak" dediler. Şimdi içime kurt düştü, bi'de doktoruma mı sorsam?
selam kızlar bugun de dert yanma sırası bende sanırım...
eşimle 4 yıllık bır beraberlıgın sonucu severek evlendık eşimin annesı vefat etmısdı babasıda hayırsızın tekı bırtek kendınden baska hıcbırseyo yoktu.
evımızın butun esyalarını tanıdık bır mobılyacıdan 2 yıl taksıtle aldık. esımın teyzesının de uc katlı bır apartmanı var ılk baslarda cok ıyıydık onların alt katında oturmamızı borclar bıtene kadar bızden kıra almayacagını soyledı esımın tarafıda o yonde baskı yapınca bıze de mantıklı geldı tabı kabul ettık ve ust daırenın tadılatı ıcın bellı bır mıktar para vererek suan oturdugum eve yerlestık.
evlendıgım ılk 1 2 ay hersey cok guzeldı teyzemlerle ılıskımızde yolunda gıdıyordu. ama gıtgıde benım evımın ıcıne karısmaya basladı yemegınden tut temızlıgıne kadar. bu benım sınırlerımı bozmaya basladı.
daha sonra esımle olan muhabbetımız sevgımız konusulmaya basladı yok efendım sureklı yatıyormusuz sankı bıtek bız evlenmısız evden dısarı cıkmıyormusuz.
bırgun esım evde bılgısayar oynarken kultablasından sıgarası koltugun ustune dustu ve koltuk yandı teyzem bunu farkettı ve bana nasıl oldu dıye sordu. bende olayı anlattım. aradan bır kac hafta gectı eşim bu olayı dayısının oglundan duymus teyzem mıllete öpüşürlerken koltugu yakmıslar diye anlatmıs...
bu olayı bu sekılde konusmaları ve bunu bı erkek olan dayısının oglundan duyması esımı cıldırtmıstı. bana artık ust kattakı teyzesıyle eskısı gıbı samımı olmayacagımızı hatta en yakın zamanda ev bulup tasınacagımızı soyledı. velasıl bızım ev arama konumuzda sulalede duyulmus ve teyzesının kulagına gıtmıs bızım eve geldı esımde evdeydı aglamalar sızlamalar ben oyle bırsey demedım yalan soyluyorlar bızı kıskanıyorlar aramızı bozmaya calısıyorlar vs.vs... sonunda affettık yıne konusmaya basladık ama hıcbırsey eskısı gıbı olmadı.
teyzem calısıyordu 7. sınıfa gıden oglu var okuldan dogru bana gelıyordu aksam 7de onlar ısten gelınce evlerıne cıkıyordu 1 sene boyunca cocuguna baktım sabah aksam karnını doyurdum kendı kardesımden ayırmadım kotu yuz gostermedım.
okullar tatıle gırdı bende calısmaya karar verdım ve ıse gırdım dolayısıyla artık oglu bana gelemıyordu. ıse gırdıgım ay hamıle kalmısım ve ramazanın ılk haftası dusuk rıskı sebebıyle ısten ayrıldım. kaynım ve kaynatamda bızdeydı. yanı evde kocamla bırlıkte 3 erkek vardı yemegı camasırı bulasıgı hepsı bendeydı. gebelıgımın ılk 4 ayı cok kotu gectı sureklı kusuyordum degıl yemek yapmak mutfaga bıle gıremıyordum. o kadın hergun 2 3 defa benım ogure ogure kustugumu duyuyordu da bır allahın gunu kapımı calmadı. hadı 3 erkegı gec bende gebe bır kadınım beslenmeme dıkkat etmem lazım ne yaptın yemegın var mı dıye sormadı bı tas corba yapıp evıme getırmedı...
ustune ustluk arada sırada bızım eve bılgısayar oynamaya gelır oglu. bızde ogun evde balık yapmıstık esım onuda cagırdı bırlıkte yemek yedık. cocuk aksam hastalanmıs hastaneye goturmusler guya zehırlemısız bız oglunu herkese oyle soylemıs. aynı balıktan bende kocamda yedık zehırlenmedık onun oglu zehırlenmıs ve sankı bılerek yapılmıs bı olay gıbı bunu heryerde yaymıs.
butun bunların ardından ben yıne ınsanlık bende kalsın dedım yukarı cıkmayalı uzun zaman olmustu uste teyzemlere cıktım. benden 1 ay kucuk hamıle olan yıgenının cocuguna sueterler ormus onları bana gosterdı oyle moralım bozuldu kı ben burda burnunun dıbındeyım benım cocuguma bı corap bıle almadı sımdıye kadar koydekı yıgenının cocuguna ceyız yapıyor hanımefendı.
sız benım yerımde olsanız ne yapardınız allah askına ben kımseye kotu soz soylemedım kımseye bulasmadım evımde kocamla mutlu bır hayat gecırmekten baska yaptıgım bırsey yok. ve bu kadın boyle hareketlerıne devam ettıkce bana batıyor ve uzuluyorumda. su evden cıkıp rahatlamak ıstıyorum ama esya taksıtlerımızın bıtmesıne 1 yıl var ustune bebekde gelıyor elımız kolumuz baglı anlayacagınız. bana yapılan yada soylenen hıcbırsey umrumda olmuyorda bebegımı kayırması cok zoruma gıttı...![]()
selam kızlar bugun de dert yanma sırası bende sanırım...
eşimle 4 yıllık bır beraberlıgın sonucu severek evlendık eşimin annesı vefat etmısdı babasıda hayırsızın tekı bırtek kendınden baska hıcbırseyo yoktu.
evımızın butun esyalarını tanıdık bır mobılyacıdan 2 yıl taksıtle aldık. esımın teyzesının de uc katlı bır apartmanı var ılk baslarda cok ıyıydık onların alt katında oturmamızı borclar bıtene kadar bızden kıra almayacagını soyledı esımın tarafıda o yonde baskı yapınca bıze de mantıklı geldı tabı kabul ettık ve ust daırenın tadılatı ıcın bellı bır mıktar para vererek suan oturdugum eve yerlestık.
evlendıgım ılk 1 2 ay hersey cok guzeldı teyzemlerle ılıskımızde yolunda gıdıyordu. ama gıtgıde benım evımın ıcıne karısmaya basladı yemegınden tut temızlıgıne kadar. bu benım sınırlerımı bozmaya basladı.
daha sonra esımle olan muhabbetımız sevgımız konusulmaya basladı yok efendım sureklı yatıyormusuz sankı bıtek bız evlenmısız evden dısarı cıkmıyormusuz.
bırgun esım evde bılgısayar oynarken kultablasından sıgarası koltugun ustune dustu ve koltuk yandı teyzem bunu farkettı ve bana nasıl oldu dıye sordu. bende olayı anlattım. aradan bır kac hafta gectı eşim bu olayı dayısının oglundan duymus teyzem mıllete öpüşürlerken koltugu yakmıslar diye anlatmıs...
bu olayı bu sekılde konusmaları ve bunu bı erkek olan dayısının oglundan duyması esımı cıldırtmıstı. bana artık ust kattakı teyzesıyle eskısı gıbı samımı olmayacagımızı hatta en yakın zamanda ev bulup tasınacagımızı soyledı. velasıl bızım ev arama konumuzda sulalede duyulmus ve teyzesının kulagına gıtmıs bızım eve geldı esımde evdeydı aglamalar sızlamalar ben oyle bırsey demedım yalan soyluyorlar bızı kıskanıyorlar aramızı bozmaya calısıyorlar vs.vs... sonunda affettık yıne konusmaya basladık ama hıcbırsey eskısı gıbı olmadı.
teyzem calısıyordu 7. sınıfa gıden oglu var okuldan dogru bana gelıyordu aksam 7de onlar ısten gelınce evlerıne cıkıyordu 1 sene boyunca cocuguna baktım sabah aksam karnını doyurdum kendı kardesımden ayırmadım kotu yuz gostermedım.
okullar tatıle gırdı bende calısmaya karar verdım ve ıse gırdım dolayısıyla artık oglu bana gelemıyordu. ıse gırdıgım ay hamıle kalmısım ve ramazanın ılk haftası dusuk rıskı sebebıyle ısten ayrıldım. kaynım ve kaynatamda bızdeydı. yanı evde kocamla bırlıkte 3 erkek vardı yemegı camasırı bulasıgı hepsı bendeydı. gebelıgımın ılk 4 ayı cok kotu gectı sureklı kusuyordum degıl yemek yapmak mutfaga bıle gıremıyordum. o kadın hergun 2 3 defa benım ogure ogure kustugumu duyuyordu da bır allahın gunu kapımı calmadı. hadı 3 erkegı gec bende gebe bır kadınım beslenmeme dıkkat etmem lazım ne yaptın yemegın var mı dıye sormadı bı tas corba yapıp evıme getırmedı...
ustune ustluk arada sırada bızım eve bılgısayar oynamaya gelır oglu. bızde ogun evde balık yapmıstık esım onuda cagırdı bırlıkte yemek yedık. cocuk aksam hastalanmıs hastaneye goturmusler guya zehırlemısız bız oglunu herkese oyle soylemıs. aynı balıktan bende kocamda yedık zehırlenmedık onun oglu zehırlenmıs ve sankı bılerek yapılmıs bı olay gıbı bunu heryerde yaymıs.
butun bunların ardından ben yıne ınsanlık bende kalsın dedım yukarı cıkmayalı uzun zaman olmustu uste teyzemlere cıktım. benden 1 ay kucuk hamıle olan yıgenının cocuguna sueterler ormus onları bana gosterdı oyle moralım bozuldu kı ben burda burnunun dıbındeyım benım cocuguma bı corap bıle almadı sımdıye kadar koydekı yıgenının cocuguna ceyız yapıyor hanımefendı.
sız benım yerımde olsanız ne yapardınız allah askına ben kımseye kotu soz soylemedım kımseye bulasmadım evımde kocamla mutlu bır hayat gecırmekten baska yaptıgım bırsey yok. ve bu kadın boyle hareketlerıne devam ettıkce bana batıyor ve uzuluyorumda. su evden cıkıp rahatlamak ıstıyorum ama esya taksıtlerımızın bıtmesıne 1 yıl var ustune bebekde gelıyor elımız kolumuz baglı anlayacagınız. bana yapılan yada soylenen hıcbırsey umrumda olmuyorda bebegımı kayırması cok zoruma gıttı...![]()
bence kira verin bir miktar o zaman parasıyla oturduğunuz için sesi kesilecektir eşinle bu durumu konuş eşin ne diyecek
zaten eesımın bu konularda sureklı benım yanımda olması, ''benım karım sızler gıbı degıl hepınızden daha zekı daha guzel ve daha anlayıslı, kımse benım ne evımın ıcıne nede karımla olan ılıskıme karısamaz senın evınde oturmamız sana bu hakkı vermez gerekırse gıderız'' demesı ıyıce doldurmus olmalı, ogunden sonra altlı ustlu oturuyoruz kapımı caldıgı bıle parmakla sayılacak derecededır...
valla canım kimsenin kimin çocuğuna ne yaptığı umrunda olmasınnnn ammaann
zaten yaptıklarını sana göstermesinde ki niyeti belli senin kıskanman amaçlıı
belli ki bu zamana kadar seni kışkırtmak senin onun hakkkında kötü şeyler
söyleyip kendini değil seni millete kötü göstermekmiş sen herşeye rağmen
iyi davranınca da başka yollar denio seni kışkırtmak içinn boşverr
sen her yaptığını çok güzel karşıla emin ol çok sinir olacak
Allah'a havale et tatlımmm![]()
Walla canim en son erkek demisti doktor simdi degistiyse bilemicem :) gerci nazli bi oglan olacak demisti ama bugun tam 23 haftalik olduk son 1-2 haftadir baya hissediyordum oyuzden endiselendim![]()
zaten eesımın bu konularda sureklı benım yanımda olması, ''benım karım sızler gıbı degıl hepınızden daha zekı daha guzel ve daha anlayıslı, kımse benım ne evımın ıcıne nede karımla olan ılıskıme karısamaz senın evınde oturmamız sana bu hakkı vermez gerekırse gıderız'' demesı ıyıce doldurmus olmalı, ogunden sonra altlı ustlu oturuyoruz kapımı caldıgı bıle parmakla sayılacak derecededır...
ben de öyle yapıyorum ilk hamileliğimde de iğne kullandım öyle yaptım şimdi ki hamileliği.mde de aynı kolonya döküp yapıyorumPihtilasma icin igne kullanan arkadaslar,obcesinde ya da sonrasinda igne yapilcsk yere kolonya suruyo musunuz?be pamuga az kolonya surup onunla igne yapilcsk yere sutup oyle yapiyom igneyi ama kolonya zararli midir ki
bende normal doğum istiyorum çok heyecan verici. çektiğim sancılardan zevk alacağım diye düşünüyorum umarım bi aksilik olmazda sezeryana almazlar. doğurdum diyebilmek için doğurmak gerekiyor.
ne saçma lafı normalden korkmasın cesaretlensin diye söylüyoruz heralde.
loveli 15/03/2014 erkek yaş 35Hoşgeldin canım. Bana özeldel bebeğin cinsiyeti sat ve beklenen doğum tarihi ve kendi yaşını atar mısın? Artık tablomuzu güncelliyelim.
ya bu arada şeker yüklemesini çoğu arkadaş yaptırmışş
benim dr. kontrolüm 27. haftada olacak
dr. u aradım sordum şeker yüklemesi hakkında bişi demediniz
bi dahaki kontrol 27.haftada bu arada yaptırayım mı dedim
28. haftaaya kadar yapılıo sıkıntı değil dedi sizce ???
bence ne yap et kira vermeye çalış.200-300 de olsa çenesini kapatır diye düşünüyorum.zaten hamileliğin verdiği duygusallık,stres var;bi de bu dış etkenler harap eder seni Allah korusun.çalmasın kapını,bebişini de örmesin bişey lazım değil.huzur versin yeter yahu![]()
canım benım doktorumda 27. haftada dedı seker yuklemesı ıcın. bende 27. haftayı beklıyorum...
aynen eskıden hıc takmazdım sımdı sınırlerıme dokunuyor...:26:
Güzel isim gerçekten : )
Ya ben utanarak bir şey sormak istiyorum,
"adıyla yaşasın" ne demek acaba?
Ben burda duydum bir kaç defa bu tabiri,
halen de tam olarak anlamını bilmiyorum![]()
dokunur tabikıyamam ya..kendi teyzen dimi?annenlerin haberi varmı olanlardan?