2014 mart annelerinin bebişlerine yaptıkları alışverişler

File almadım sallandığı için çocukta fobi yapıyormuş süngerde daha rahat olduğunu söylediler sünger aldım ben pişman olmam inşallah

haseki gebelik eğitimi bilgileri;

sünger içinde kısa sürede mikrop topladığı için önerilmiyor. ince file de sallanması da çocuğun yanlışmış. içi köpüklü file alıp küvetin içine koyulmalıymış veya çıkardığınız kirli çamaşırları üzerinde yıkamalıymışız. çocuk küvetin dibinde suya değerek yıkanmalıymış.
bebek yıkama işlemi de:
yıkama ayaklardan yukarı doğru yapılır.bu şekilde bebek daha az ağlar. ayaklardan durulanmaya başlanır. süreceginiz bebek sabunu,banyo köpüğü vs. asla direk vücuda sürülmez.alerji yapar ,cildi kurutur. süngerde köpürtüp çok hafifçe sürülür. sonra beden yıkanır. en son bebek sol kol da tersten yatırılır.başı gene şampuan elde veya süngerde köpürtülüp sürülür.şampuan direk asla bebeğin kafasına sıkılmaz.zaten ürünlerin kutularında da direk kullanmayınız diye yazar. sebamed de görmüştüm. bebek mümkünse tülbentli havlu ile kurulanır. sonra başka bir havlu ile tekrar kurulanır.

Merhabalar benim Mart 2014'te kızım olacak. Ben Ankara'da yaşıyorum. Bu zıbının anne, baba, hala ve teyzesini buldum ama dayısını hiçbir yerde bulamadım. Dayımız da çok istiyor bunlardan :) Ayrıca Anneanne, dede ve babaanne de çok güzelmiş. bunları nerden aldığını soracaktım sana bilgi verebilirsen çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Mrhbben 2013 ağustos annesiyim şöyle bir gözatayım aldıklarınıza dedim ama dayanamadım yorum yazıcam
Hiç bir bebek 6 ayakadar o anakucağında gece uykusuna yatamaz , oyuncak bebek yatar ancak, anakucağı kısasüreli kullanım içindir
Beşik olarak odaya park yatak alıp daha sonra onu oyun parkı olarak kullanıp gece asıl beşiğinde yatırabilirsin
Yani bir park yatak ve asıl beşik yeterli olur extra anakucağı şart değil en fazla 3 ay kullandım chicconun anakucağını aldım pişmanım keşke dahaucuz bir anakucaı alsaydım diyorum. Birde çok süslü şeyleri 6-9 aylık alın küçük bebeklere süslü şeyler pek giydirilemiyor

Canım pijama takımı al evde giydirmek için ucuzundan 3-4 takım
( pazardan falan al 2. Ye saklamak için değil sadece 3 ay kullanmak için)
5 yarım kollu 5 uzunkollu body ve 3 tulum al onları hem eve hem dışarıya giydirirsin
Havlu( kaliteli olsun uzun süre kullanılacak ) 3 penye 2kadife ya da yün battaniye de al mutlaka ve bolca ağızmendili
Giysileri 0-3 ve 3-6 al yenidoğan hiç alma 1 haftada küçülyor.

canım hayırlı olsun. iyi bir model almışsın. via kaplara da direkt sağıp sonra biberon gibi verebiliyorsun, süt aktarma sırasında yağlı kısım kaybolmuyor. aklında olsun. bir de en iyi pompa arayanlar için avent natural bence şu anda: sessiz çalışıyor, süt artırıyor, çok fazla çekiyor vb. ama senin aldığın model de iyi, memnun kalırsın umarım. bol bol süt olsun bebişe.

canım sağılıp verilmeyen de çocuklar da 9. ayda bırakabiliyor. ya da yirmi ay sadece anne memesi alan çocuk var, ağzına lokma koymuyor. yani diyeceğim bu çocuğuna bağlı. sen kendini suçlama. bana sorarsan biberonu hiç almayan bebek anneye çok zor. bir yere kopamıyorsun çünkü anne sütü çok hızlı hazmoluyor, hemen tekrar vermen gerek. zor iş yani. bir denege tutturacaksın. minimum altı ay alsın ama, esas şart bu. sonrası çocuğuna göre nasılsa.

doğru söylüyorsun canım,çevremde de edindiğim bilgilere göre her çocuğun tepkisi farklı oluyormuş.
mesela komşum ilk çocuğunda göğüs pompasıda kullanmış memede vermiş ama çocuk çok etkilenmemiş.
2.çocuğunda pompa ile sağıp vermemesine rağmen kızı 9 ay zor emmiş.
kuzenimse 2 yaşına kadar pompayla vermiş.
yani çok değişiyor bu durum.
ben ilk 6 ay çoğunlukla meme verme imkanına sahip olacağım.
eğer kpss yi kazanıp kurum sınavlarına girmeye hak kazanırsam işte o zaman pompa imdadıma yetişecek.
ama bakarım ki kızım biberona alıştıkça emmek istemiyor,gerekirse evde ders çalışırım napayım :26:
umarım bu konuda sıkıntı yaşamam.sütüm olacak mı birde o var.
benim göğüslerim zaten küçüktü,hamilelikte büyümedi çok fazla.hala eski iç çamaşırlarımı giyebiliyorum.
acaba sütüm nasıl olacak

Kızlar son olarak bebek arabamızı da aldık herşeyimiz hazır ve nazır oğlumuzu bekliyoruz
Araba seçiminde çok kararsız çok araştırmacı ve düşünceliydim seçimimizi bugaboo camelon 3 den yana kullandık biraz pahalı olmasına rağmen ömürlük ve güvenli olması çok etkili oldu maxicosi cabriofix anakucağı aldık arabamıza bir ağarar ile bu anakucağını arabada da kullanılıyoruz tlfdan girdiğim için resim ekleyemiyorum ama içimize çok sindi inşallah bebişimiz de seve seve kullanır

Uzun zaman oldu görüşmeyeli hazırlıklar tamamlandı gibi cok az eksiklerimiz dışında odamızdan birkaç resim ekleyeyim sizlerinde fikirlerini alayım bakalım begenecek misiniz?

Eklentiler

• $1608941_10151997317323445_1536520799_n.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 92
  • $1743303_10151997321168445_1026604204_n.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 93
  • $1797092_10151997318288445_810139942_n.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 103
  • $1781333_10151997313583445_1304844697_n.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 95
  • $1654717_10151997314638445_455947601_n.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 102
aynen bizimkie öle hatta benden çok konuşuyo bebişimle daha dogmadan seviyo sanki yanındaymış gibi

çook tatlı şeyler örmüş anneannesi...bizimki de öyle örüyor,süslüyor yanındaymış gibi konuşuyor,hikayeler ,hayaller vs ..

Uzun zaman oldu görüşmeyeli hazırlıklar tamamlandı gibi cok az eksiklerimiz dışında odamızdan birkaç resim ekleyeyim sizlerinde fikirlerini alayım bakalım begenecek misiniz?

çook güzel güle güle büyüsün inşalalh

çook güzel güle güle büyüsün inşalalh[/QUOTE]

tesekkür ederiz teyzesi amin ins

çook tatlı şeyler örmüş anneannesi...bizimki de öyle örüyor,süslüyor yanındaymış gibi konuşuyor,hikayeler ,hayaller vs ..

aynen benimkide nerden buluyo o kadar hayal kuracak şeyi bilmiyorum annemle olunca resmen kızımda yanımızdaymış gibi oluyo onun sayesinde dogunca ne yapacak bakalım

çok güzel olmuş alalh güle güle büyütmeyi nasip etsin

süper olmuş güle güle hayırlarla büyüsün oodasında maşallah ayrı bi dünya olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…