2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
tahmini doğum tarihlerimiz aynı :) nisan başı olduğu için valla ben de doğum haberlerini aldıkça bi yusuf yusuf olmuyo değilim :))
Ayyy evet evet. Bi heyecan basiyo beni de :) haftaya cumartesi kontrolum var. Doktorum herhalde gecekci bir tarih belirler dogum icin. Son hftalarda daha netlescek sonucta. Ona gore kizimin odasini dolaplarini temizleriz babasiyla. Bi guzel de yerlestiririz. Annemi beklemek istiyodum ama bekleyemiicem herhalde. Bi de sunu farkettim bosta kalinca surekli dogum icin endiseleniyorum. "Daha hazir degil esyalar, su eksik, bu fazla, ya oyle olursa, ya boyle olmazsa" filan demektense is yaparim daha iyi
hayırlısı olsun canım sağlıkla alsın bebeklerini kucağına inşallah.
Amin canim. Darisi basimiza

yine akşam oluyor yine ne yemek yapsam derdi. evde oturmak cazip geliyordu izne ayrılmadan önce ama insan işini özlüyor. ev hanımlığı hiç bana göre değilmiş :)söyleyeyimde eşim dışardan bir şey getirsin bari.

benim iznimin ilk günü ama bende bunu düşünüyorum balık yiyelim bari

çok uzuldum tanıdığına, şimdi ben de bir arkadaşımdan üzücü bir haber aldım. acıbadem bursa da 2 hafta önce doğum yapmıştı. bayadır da aramıyordu falan. ben de rahatsız etmiyim diyordum. bugun görüştük. doğumdan sonra 3 gun içinde bebeğin kolunu kırmışlar. kimin kırdığını da söylemiyorlarmış. bebeğin kolu alçıya alınmış ama çok kolay kaynamayan bir şekilde kırıldığı ve sinir zedelendiği için bebeğin bileğin de sorun var diyor. sakın bebeği bırakma bakım odasında falan dedi, bebek masallah 3800 kusur doğmuştu hatta. ben de eşimle konusucam 1 kişi bebeğin peşinden ayrılmasın diye. sizde aklı başında birinden rica edin hatta doğduğu anda giyilmesi için kıyafetlerini ısrarla hemşireye verin nebileyim üzücü...

yavrum benim kıyamam. rabbim şifa versin inşallah. doğum anında oksijen problemi yaşanabiliyormuş bazen bebeğin beynine geçici süre kan gitmiyormuş.

canım bilemiyorsun ki. rabbim korusun. doğum yapacağım hastaneye ve personeline çok güveniyorum. ama bilemiyorsun işte. acil şifalar versin bebişe rabbim

benim iznimin ilk günü ama bende bunu düşünüyorum balık yiyelim bari

sen benle aynı haftadasın sanırım canım. normalde benimde bugün başlaması lazım iznin ama doktor çalışmamı uygun görmedi 1 hafta önce izne ayırdı. başta rapor alacaktım ama öğrencilerim perişan olmasın biran önce yeni bir öğretmen gelsin diye doğum iznine ayrılmayı kabul ettim. ilk gün anlamıyorsun da birkaç gün sonra özlüyorsun alıştığın için. diğer mesleklerde nasıl bu bilmiyorum ama öğretmenlikte böyle. balığı geçen gün yedik. canım fındık lahmacun yanında ayran istiyor ama çok acı yapıyorlar burada lahmacunu midemi fena yakıyor. gidip yufka alıp ıspanak böreği yapayım en iyisi :)

Selam gülüm, rahatsızlığının nüksetmesine çok üzüldüm. Dediğin gibi sebze yemeklerinin dezavantajı gaz sıkıntısı maalesef. Neyse ki izne ayrılıyorsun (patronundan kurtulabilirsen), fiziksel-manevi olarak istirahat edebilecek kendin ve bebeğinle ilgilenebileceksin. Her ne kadar senden haber alamayacağıma üzülsem de, izne ayrılmana çok seviniyorum; çok zor şartlarda çalışıyorsun çünkü.

Kizlarrrr az oncr ikiz bebek bekleyen arkadasimla konustum. Normalde haftaya sezeryana alcaklardi ama bugun dogum baslamis. Sezeryana alincakmis. Tam 4 gun var aramizda. 36+0 haftasinda o bugun. Heyecan yaptim bennnnn az kaldi bebislerimiz geliyooo

Gözünüz aydın, maşallah 2 tosun birden geliyorİşin biyolojisini bilmesem, ben de ikiz ve hatta üçüz için kür vs. aramaya çıkardım ama

Çok geçmiş olsun, inşallah kalıcı bir sorun yaratmadan tedavi edilebilir bebekleri canım...

Son düzenleyen: Moderatör:

çok üzüldüm nasıl bi sorumsuzluktur bu rabbim acil şifalar versin bebişe

senin de tanıdığına Allah sabır versin canım bebişe de Allah şifa versin inşallah iyileşir tamamen.

slm arkadaşlar nasılsınız görüşmeyeli. dün akşamdan beri bi sancım var ne olduğunu çözemedim ara ara gelip gidiyor. belimden geliyor bu sancı. sanki adet olacakmışım gib. bugün doktor kontrolüm vardı eşim işten izin alamadı. gittiğim hastahane de uzak dolmuş da çok gezdiriyor zaten sancım da var bi de dolmuşu çekemem diye gitmedim pazartesiye kaldı. ama sancılar için sağlıkocağına gittim nts ye bağladılar ufak tefek kasılmalar çıktı. bu ayda normal dedi ebe. ama artarsa doktoruna görün dedi. bilmiyorum kendimi çok halsiz hissediyorum. ne olur dua edin bana.

Slm arkadaşlar daha önceki Msj da söylediğim gibi bende sizin gibi Nisan ayında bebek kelklyorıö şuan 35+3 deyim arkadaşlar bu karında sertlik nasıl oluyor biliyor musunuz benim durmadan doktora gitme şansım yok çünkü paristeyim buranın sistemini hiç anlamadım 35 e girdiğim gün alttan muyane etti ve artık randevu tarihi vermedi sancım veya suyun geldiğinde acile gitmemi söyledi yani Türkiye de olmak çok iyi çok güzel

Slm Cnm bende de ara ara oluyor ne güzel gidip en azından sağlık Ocağı'na bile görüne biliyorsun bencede normal bende bu karın sertleşmesini anlamıyorum benim karnım hep sert acaba bu demek mi

bu ay ve önümüzdeki ay bebişlere kilo aldırmak için ne yapmalı sizce
tahin helvası yiyorum bolca ama pek bi işe yaramamış 10 günde 100 gram civarı almış kızçem

eğer çalışmıyorsan yatıp istirahat et derim. Benimde 1 ay önce nst de sancım çıkımıştı. Karnımda hala sertleşmeler oluyor. Dinlenmek gerekiyor. Magnezyumu almak bide bol su içmek lazım.

Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin

Canim cok uzuldum ya bende bursa acibademde dogum yapicam kismetse kim yapms dr u kimmis ay cok merak ettim normal dogummu acaba

28. haftadan beri kasılma yaşayan bi hamiş olarak sie yasadıklarımdan biraz anlatayım kızlar; kasılma karnın biyerinde toplanmayla oluyor böyle orası şişiyor yumurta gibi ve içi uyuşuyor rahatsızlık hissi veriyor karın semsert oluyor böyle olduğu zman idrara sıkışıklık hisside olabiliyor 15-20 sn kadar sürüyor sonra gevşiyor rhatlıyorsun bu kasılmaların artık bu zmandan sonra olması normalmış dr öyle söyledi rahim doğuma hazırlanmaya çalışıyormuş ben kaç defa acile gittim ilk bebğim olduğu için pek bilgili değildim artık hastaneye gide gele öğrenmiş oldum kasılmalarım devam ediyor ama artık hastaneye gitmiyorum 1 haftadır kasık ağrısı böyle adet olucakmış gibi sancımda oluyor bu da yalancı doğum sancısıymış dr bunada öyle söledi artık hep olurmuş ama önemli olan sancıların şiddetinin artması bebeğin suyunun vs kanlı akıntının gelmesiymiş eğer öyle olursa doğum başlıyormuş artık fazla iş güç yapmamak gerek kendinizi yormayın dinlenin bol bol... ben zaten hamileliğimin en başından beri yatarak geçiriyorum riskli gebeliğim var yürüyemiyorum kasılmalarınız sancınız şiddetli ve düzenli aralıklarla olursa doktora gidersiniz benim kasılmalar bi keresinde dk da 1 e düştü hastaneye gittim nst soktular biraz sancım çıktı hatta yatıralım dediler ben istemedim orda kalsam daha çok strese giricem sancım çoğalacak diye eve geldim stresde çok etkiliyor sakin olun bebişinizi düşünün inşallah allahın izniyle sağsalim yavrularımızı kucaklayacağız...

Ebenin önerdiği gibi, eğer sıklaşırsa ya da kanama&lekelenme olursa pazartesini beklemeden doktora gidersin canım. Rahim ağzını kontrol eder açıklık-yumuşama var mı diye. Bende de 1 haftadır var adet ağrıları, ama ben 35. haftayı bitirdim; normal artık.

Slm Cnm bende de ara ara oluyor ne güzel gidip en azından sağlık Ocağı'na bile görüne biliyorsun bencede normal bende bu karın sertleşmesini anlamıyorum benim karnım hep sert acaba bu demek mi

Sertleşmeyi genellikle bebeğin başını-ayağını karnın bir yerine dayaması gibi algılarız. Ama alında rahmin kasılmasıdır, 30-60 sn kadar sürebilir. Karında özellikle göbek deliği çevresinde sertleşme hissedersin ve nefesin daralır, sanki bebek oraya toplanmış gibi; bu esnama idrar kesen dolu ise altına yapacakmış gibi his de olur. Ortalama 1 dk içinde geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…