- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
bizim arkadaşında hanımını büyükleri mardinde doğsun istemiş ikiside oradan çocuk hanımını götürüken ayrı dönerken ayrı zorluk yaşamış tarla içlerinden zarzor garaja varmış kendi memleketimizde kendi insanımızın çektiklerine bak kız doğum yapacak bu gün yarın hastanede yapmadık bizde biz doğurturuz diyormuş büyükler umarım sağsağlim doğar ve biraz palazlanıp buraya dönerler evden çıkamıyorlarmışadam olacak kız Ankara ya gelmekle çok iyi yapmışsın... mayıs annelerine bakıyordumda ,yanlış anlamadıysam Batman da yaşayan bir anne şöyle yazmış ...biz resmen bunalıma girdik.doğuda yaşıyoruz.yaşadıklarımızı yazmaya bile mecalim kalmadı.dışarı çıkamıyoruz.çocuğa ne sebze ne meyve yediremiyom kaç gundur.çunku butun marketler yakılıp yerle bir edildi.hiç iyi değilim.silah seslerinden başım ağrıyo.dua edin ne olur hayat normale dönsün....diyor...Allah sonumuzu hayr etsin...
anladım canım ama korkuyorum kızım olmasa bu kadar korkmazdım...onların yerinde bende olabilirdim...O yuzden iyi bir son beklemiyorum dedim ya canim. Karnimiz tok sirtimiz pek ama cok kotu zamanlar yasayan insanlar var. Onlarin acilarini da biz derinden yasiyoruz.
Bakmayayim dedim yine sabah haber baktim. Sehidimizin hanimi 3 aylik hamileymis. Madencilerimizle ilgili haberi beklemedim bile kapattim.
Surup giden savas ayri, ulkemizdeki ic savas ayri...bugun gulumsemek icin hic neden bulamiyorum...
çok sinirlerim bozuk ne zamandır...dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden...inşallah sağ salim kucağına alır yavrusunu...Allah yardımcıları olsun...bizim arkadaşında hanımını büyükleri mardinde doğsun istemiş ikiside oradan çocuk hanımını götürüken ayrı dönerken ayrı zorluk yaşamış tarla içlerinden zarzor garaja varmış kendi memleketimizde kendi insanımızın çektiklerine bak kız doğum yapacak bu gün yarın hastanede yapmadık bizde biz doğurturuz diyormuş büyükler umarım sağsağlim doğar ve biraz palazlanıp buraya dönerler evden çıkamıyorlarmış
anladım canım ama korkuyorum kızım olmasa bu kadar korkmazdım...onların yerinde bende olabilirdim...
Mikail cehennem yaratıldığından beri hiç gülmemiş...
cehennem gibi günler geçiren insanlar...İnşallah Allah onların yüzüne güler...o madenden sağ çıkarlarmı diye insanlara umut verip duruyorlar. velevki boğulmadılar kaç gün oldu soğuktan ölmüşlerdir... 3 aylık hamile kadın ben
olabilirdim... yada bebeğine yedirecek bir şey bulamayan anne...
Buara havalardan dolayı bebişler ortak sorunlar yaşıyor sanırım.Ev sıcaksa hergün duş aldır hafif sıcak suyla annesi doktorumuz önermişti burnuna cok iyi geliyor banyodan sonra yumuşatıp akıyor sen aspiratör ile de iyice temizleyebilirsin bir de cold mix kullanabilirsin fakat damlatırken çok dikkat et yatağına birden fazla damla dökülürse çok keskin rahatsız olabilir yelegine damlatıp giydirebilirsin ya da basucuna ulaşamayacağı uzaklıkta koyabilrisn bizde biraz işe yaradı çok geçmiş olsun.Günaydın kızlar.doğru düzgün uyuyamadık. Alp in genzi tıkalı avil de hiç bir işe yaramadı. Nefes alamıyo .öksürüyo. balgamı nı atabilirsiniz azcık rahatlıyo. Ememedi. Buhar yaptım bi işe yaramadı.burnundan nefes almadığı için ağzından alıyo.boğazıda kurudu.ıhlamur yaptım tarçın attım.pekmezle onu verdim.inanılmaz faydası oldu öksür dü balgamı çıktı.onun üzerine iki saat uyudu.şimdiye uyanması gerekti uyukluyo uyanmıyo. Çaresiz kaldım çok kötüyüm.
günaydın canlar ve kuzuları,
akşam oğlumun burnu bşrden tıkandı uyuyordu ağlayarak uyandı sabah ben evden çıkarken uyuyordu bakalım bugün ne olacak inşallah geçer çünkü huzursuzlanıyor bebişim haklı olarak. Fizyolojik serum uygulasam geçer mi acaba?
Ben maalesef biberon vermek gibi bir hata yapıyorum.Ona çok alıştı dün biberon hiç vermedim önce yine huysuzlandı emmedi ama uyurken mecbur kaldı biraz ısırdı beni olmayan dişleriyle ben sana gösteririm şimdi mecburiyetten emiyorum ama memnun değilim bu durumdan der gibibenimki de 9 nisan doğumlu hep reddetti
Canım kan ilacı dediğin demir damlası sanırım degil mi? Kaç damla veriyorsun ve nasıl acaba? Biz de santofer kullanıyoruz demir emilimi için c. Vitaminiyle verilmesi daha uygun oluyor.Ben üç dört üzüm sıkıyorum bir kaşık meyve suyu bir kaşık meyve suyu artı iki damla gibi karışık düzende veriyorum ağzı fazla lekelenmiyor ama biranda verince dili boyanıyorbiz 7,5 aylık olduk nerdeyse dişimz yok ama fena kaşıntımız var sanırım keçiboynuzu veriyorum eline resmen parçalıyacak gibi ağzına sokuyor dün doktor kontrolünde kan ilacı ile ilgili düşüncelerimi doktora söyledim kesmiştim vermeyi doktorumuz beyin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi dişler de leke yapsa bile geçiçi durum olduğunu söyledi
kızlar benim regl günüm geçti...daha 3 gün oldu erken ama ...eşim kazara olmadığı sürece senin hiç niyetin yok diyor...kendince bilinçli yaptığı şeyi bana kazara diye yutturacak...ben 2. bir çocuğu nasıl kaldırırım yaşım olmuş 34 onuda bıraktım bir çocuğa zor bakıyorum...kv de de dün bir çocuk daha yapın tek çocukla olmaz dedi...ne hayat şartlarımız ne de psikolojim buna hazır değil...hiç bir zaman da hazır olmayacağız...benim çalışmam lazım ve bu hengame içinde tekrar bir hamileliği düşünemiyorum...
Canım çok geçmiş olsun babacığına acil şifalar benim de annem kolundan yaşamıştı ne sıkıntılar Rabbim dermansız dert vermesin bir kadından şunu duymuş hergün evde mayalananmış yogurt olması şartıyla bir kase yogurda bir kaşık şeker atıp yemek kemiklere çok iyi geliyormuş bunun bilimde ne gibi bir yeri var bielemiyorum ama annemde de işe yaramıştı inşallah size de şifa olur bol bol kalsiyum tableti ve et tüketsinUmarım bende bir an önce o pembe lekeyi görürüm,
malesef babamın ameliyatı iyi geçmemiş kızlar 3 - 3,30 saat ameliyatta kaldı , dr demiş platinleri çıkardım o bölgeyi temizledim ama protezi takmaya cesaret edemedim, 2 ay bekliyelim sonra talaım enfeksiyon kaparsa çok daha kötü olur demiş, sabah anca görüştüm babamla sesi, iyi gelmiyordu hem ağrısı var hemde , onunda morali bozuk, bu 4 ameliyattı bir kırık başına neler açtı 6 aydır adam cağız perişan bide yanında olamıyoruz onda canım çok sıkılıyor
İnsan gurbette daha da çok üzülüyor memleketine...Burda iltica vs çok fazla destekleniyor halbuki bu ülke vatandaşları ne rahat Allah tüm Müslüman ülkelerine de bizimkine de selametler huzurlar barış ortamı nasip etsin...çok üzülüyorummmmadam olacak kız Ankara ya gelmekle çok iyi yapmışsın... mayıs annelerine bakıyordumda ,yanlış anlamadıysam Batman da yaşayan bir anne şöyle yazmış ...biz resmen bunalıma girdik.doğuda yaşıyoruz.yaşadıklarımızı yazmaya bile mecalim kalmadı.dışarı çıkamıyoruz.çocuğa ne sebze ne meyve yediremiyom kaç gundur.çunku butun marketler yakılıp yerle bir edildi.hiç iyi değilim.silah seslerinden başım ağrıyo.dua edin ne olur hayat normale dönsün....diyor...Allah sonumuzu hayr etsin...
bizim babamiz da uykuya dustu iyice ben de gicik oluyorumevet çocuksuzken..oğlanlar ıkısıkuçukkende bakıyodum yıne kendime ..büyüdükçe daha zorlar oldular...bugun mesela akşam yemekte kuru fasulye pilav var yinede makarna yaptım makarna yediler 2 saat sonra biri gelmis bana tavuk nagıt yap..biri gelmiş pizza yap..ki dışarda yemesinler hazır değiş evde yapıyorum...mutfak göçüyo şu an itibariyle hepsı uyudu.babaları çoktan uyudu zaten adama ne oluysa gözünü açamıyo..grip diye ilaç veriyorum ondan sanırım..ama gıcıkta oluyorum.dersin ki komada öyle uyuyo ya..
cnm bir arkadas sanirim @ hayretbiji ayva yapraginin oksurugu sokturdugunu soylemistiGünaydın kızlar.doğru düzgün uyuyamadık. Alp in genzi tıkalı avil de hiç bir işe yaramadı. Nefes alamıyo .öksürüyo. balgamı nı atabilirsiniz azcık rahatlıyo. Ememedi. Buhar yaptım bi işe yaramadı.burnundan nefes almadığı için ağzından alıyo.boğazıda kurudu.ıhlamur yaptım tarçın attım.pekmezle onu verdim.inanılmaz faydası oldu öksür dü balgamı çıktı.onun üzerine iki saat uyudu.şimdiye uyanması gerekti uyukluyo uyanmıyo. Çaresiz kaldım çok kötüyüm.
tskler tatlimcanım gitti gidiyorda var çok güzel bir şey
adet olmussun sonradan gordum gozun aydinkızlar benim regl günüm geçti...daha 3 gün oldu erken ama ...eşim kazara olmadığı sürece senin hiç niyetin yok diyor...kendince bilinçli yaptığı şeyi bana kazara diye yutturacak...ben 2. bir çocuğu nasıl kaldırırım yaşım olmuş 34 onuda bıraktım bir çocuğa zor bakıyorum...kv de de dün bir çocuk daha yapın tek çocukla olmaz dedi...ne hayat şartlarımız ne de psikolojim buna hazır değil...hiç bir zaman da hazır olmayacağız...benim çalışmam lazım ve bu hengame içinde tekrar bir hamileliği düşünemiyorum...
benim de memede oglusla gitmisligim var :)Kismet canim, daha iyisi olur insallah.
Cok tepki veriyorsa yavas yavas alistirirsin sen de gulum. Farkli tatlara alistikca tepkisi azalir insallah. Evet biliyorum o zamansizligi. Wc ye oglan kucagimda gitmisligim var. Allah kolaylik versin canim.
Canım rondo falan kullanmıyorum elimde didiyorum küçük parçalar halinde veriyorum büyük kızimda çok korkardım bogulur diye şimdi yemek ayrımı yapıyor bunda aynı hatayı yapmayacam diyordum çok şükür sorun yok mesela bu akşam yumurtalı ıspanak yaptım yarım kaşık kadar yedisizin oğlunuzun ismi yusuf ardaymış benimki de yusuf aras
ben köy tavuğu getirttim ama rondoda çektiğim halde çerkez tavuğu kıvamına getiremedim oğlum yutamadı siz nasıl küçültüünüz.
Afiyet olsun canım...Biskuvileri paylasnak istedim.begenrse artik evde yaparim
benim yaşadığım sorun geldi aklıma nasıl bir stresti seni anlıyorum biz prezervatif kurbanıydık :)sağolun kızlar...
Allah sevdiği kuluna eşşeğini kaybettirip tekrar buldururmuş :) (kendimide Allah ın sevgili kulu ilan ettim bu arada)
dakika başı tuvalete gidiyordum... şimdi adet oldum...azıcık daha bekleseymişim yazmadan...ama kendi içimde neler yaşadım şu bir kaç saat içinde yaaa...bencil ki ne bencil...önce ben diyor her işinde...hiç biz olamadık...kendinden iyice soğutuyor bu tavırlarıyla...nasıl güveneyim bilemiyorum ki... bu adam kondomuda deler kendi istediği olsun diye...
geçmiş olsun canım kuzun çabucak düzelir inşallahEvet ev sıcak yatmadan önce yaptırayım. 4 gibi öksür dü kustu bayağı balgam attı onun üzerine rahatladı uyudu.ama hala dolu.sadece yemek yemiyor zaten emiyo du sadece sutum yok sanıyodum üzülüyodum. Bi kase kadar süt kustu sütüm varmış ama boşa gitti.
teşekkürler bu aksam iyi gibi.eski keyfi olmasada düne göre iyi çok şükürAfiyet olsun canım...
benim yaşadığım sorun geldi aklıma nasıl bir stresti seni anlıyorum biz prezervatif kurbanıydık :)
geçmiş olsun canım kuzun çabucak düzelir inşallah
Buara havalardan dolayı bebişler ortak sorunlar yaşıyor sanırım.Ev sıcaksa hergün duş aldır hafif sıcak suyla annesi doktorumuz önermişti burnuna cok iyi geliyor banyodan sonra yumuşatıp akıyor sen aspiratör ile de iyice temizleyebilirsin bir de cold mix kullanabilirsin fakat damlatırken çok dikkat et yatağına birden fazla damla dökülürse çok keskin rahatsız olabilir yelegine damlatıp giydirebilirsin ya da basucuna ulaşamayacağı uzaklıkta koyabilrisn bizde biraz işe yaradı çok geçmiş olsun.
Canım üste yazdım belki işine yarar
Ben maalesef biberon vermek gibi bir hata yapıyorum.Ona çok alıştı dün biberon hiç vermedim önce yine huysuzlandı emmedi ama uyurken mecbur kaldı biraz ısırdı beni olmayan dişleriyle ben sana gösteririm şimdi mecburiyetten emiyorum ama memnun değilim bu durumdan der gibi)) gece de zaten uyku sersemi wmiyor ama yani seninle kaderimiz aynı hep zorla reddetmeye o kadar meyilliki ama pes etmek yok peki sen ne yapıyorsun biberona mı geçtin sağıyor musun sütünü?...
Canım kan ilacı dediğin demir damlası sanırım degil mi? Kaç damla veriyorsun ve nasıl acaba? Biz de santofer kullanıyoruz demir emilimi için c. Vitaminiyle verilmesi daha uygun oluyor.Ben üç dört üzüm sıkıyorum bir kaşık meyve suyu bir kaşık meyve suyu artı iki damla gibi karışık düzende veriyorum ağzı fazla lekelenmiyor ama biranda verince dili boyanıyor))
Kızlar siz demir damlasını nasıl veriyorsunuz?.....
Canım regl olmuşsun gözün aydın geçen yıl temmuzda aman regl olmayalım diye beklerken şimdi tam tersi hayat çok ilginç)) Bebek bakımı çok zor çok çocuk isteyenlere Allah güç ve sabır versin ama sen istemiyorsan izin verme şekerim erkeklere göre hava hoş annem hep derdi ki erkeklere hava hoş hep yaptıkları bir olayla baba oluveriyorlar ama kadın öyle mi ))) Rabbim mükafatımızı versin inşallah
Ben din konusunda yani o boyutta düşünüyorum eşimle konuştum bazı insanlar spermin boşa gitmesinin caiz olmadığı düşüncesindeymiş o yüzden Allah ne kadar verirse amenna gibi düşünüyorlar sanırım ama mesela Kuran ı Kerimde iki yıl süt ehliyeti var yani insan korunmasa bebek doğduktan iki ay sonra hamile kalsa emzirmeyi bırakması gerekir ve iki yıl etmiyor demek istediğim demekki dinimizde korunma hakkımız var ama iyi araştırmak lazım ben fetva vermiş gibi olmayayım)) bu konuda bilgisi olan belki daha yardımcı olur bize
Canım çok geçmiş olsun babacığına acil şifalar benim de annem kolundan yaşamıştı ne sıkıntılar Rabbim dermansız dert vermesin bir kadından şunu duymuş hergün evde mayalananmış yogurt olması şartıyla bir kase yogurda bir kaşık şeker atıp yemek kemiklere çok iyi geliyormuş bunun bilimde ne gibi bir yeri var bielemiyorum ama annemde de işe yaramıştı inşallah size de şifa olur bol bol kalsiyum tableti ve et tüketsin
İnsan gurbette daha da çok üzülüyor memleketine...Burda iltica vs çok fazla destekleniyor halbuki bu ülke vatandaşları ne rahat Allah tüm Müslüman ülkelerine de bizimkine de selametler huzurlar barış ortamı nasip etsin...çok üzülüyorummmm
Sagol snowymmm. Optum ben de oglusunu :)Sıkıntıları bıran once atlatırsınız inşallah canım. Tahmin ediyorum sorunu. Hayırlısı olsun gülüm. Güzelini op yerime.
Ailevi problemler canim. Esimin ailesine almistik o evi. Simdi de onlar yuzunden satmak durumundayizhayırdır canım ne oldu neden satıyorsunuz? Üzülme lütfen derdi veren Allah, dermanı da verir inşallah.
olmuyor. Ben elimden geleni yapiyorum amaaynı dert bizde de var canım. benim kız kendi kendine uyuyor ama sarılarak uyuduğumuz için gece sorun oluyor hep beni arıyor. bizim sık uyanma sebebimiz bundan. dün almadım 10 dk ağladı dayanamadım sonra hem ağlattığım için hemde kararlı olamadığım için kızdım kendime.. umarım düzelir bu durumlarımız.
yazdıklarını okuyunca gitmesi isabet olmuş böyle bir insanın. umarım gözün arkada kalmayacak kadar güvenebileceğin birini bulursun cnm.
geçmiş olsun canım.
maşallah canım. hayranlıkla okuyorum valla :)
ikinci sorun hakkında bir bilgim yok canım ama o korku bizde de oluyor. istemediği birşey olunca aynı hareketi yapıyor ve bazen devam ediyor yapmaya bende unutsun diye değişik şeyler gösteriyorum bir süre o alandan uzaklaşıyoruz
bizde dişsiz durumdayız canım:) gülünce çok tatlı oluyorlar olsun
çok doğru demişsin derdi veren Allah dermanını da verecek elbet diye.. sen yüreğini ferah tut canım
Sagol canim. Amin insallahhhInşallah canım c
Inşallah canım hepimizin temennisi bu.umutlanyarınlara bakmıyorum umudumuz çocuklarımız için dua etmeliyiz hep.ev içinde rabbim daha iyiiyisini borçlu bi şekilde nasip etsin inşallah
Mal da yalan, mulk de yalan. Gel bira da sen oyalan... Ev mev degil derdim aslinda. Bi evleri olursa icinde huzurla otururlar, biz de huzurlu oluru demistik. Kv lere ev aldigimizda bana cok sasirmislardi arkadaslarin. Sen kiradayken nasil onlara ev alinmasina musade edersin diye. Halbu ki en onemli sey huzur. Ben omrum boyunca calisip ev almaya ve aldigim her evi onlara vermeye raziyim. Yeter ki bize huzur versinlerbende dişi çııkmış diye bağırdım görünce... öyle sevindimki sanki bütün dünya duysun diye bağırdım...istemsiz gözümden bir damla yaş geldi...niye bende anlamadım...büyüyorlarya oda bir işaret gibi..hep bebek kalacaklar gibi geliyordu bana ...
canım bence bir doktora görün bir şey olacağından değil.. küçükken su çiçeği çıkardın mı bilgin varmı... ne olur ne olmaz...bazı şeylerin erkenden önelmini al ..memelerimiz büyüdü ve altları havasız kalıyor...belkide mantardır...yada öylesine bir kızarık...kan tahlili ile hemen sonuç alıyorlar...
boşa gitmez canım merak etme .bir sebebi vardır mutlaka...Allah herşeyin hakkını verir...siz çıkmazdayız gibi düşünürken kendiliğinden hallolur çoğu şey inşallah...snowyy nin söylediği bir şey vardı yanlış hatırlamıyorsam ... her şey düzelmeden önce biraz daha kötüleşir...
canım bizim verdiğimiz mamalar da çok masum değil...hatta bir yerde okumuştum...bebekelrinize yedirdiğiniz mamalardan ,sigara içen bir annenin verdiği süt, daha iyi diyordu....ama anne sütü olmayınca başka çaremiz kalmıyor...muhallebi yap istersen canım...
et parçaları çıkmış gibi değilmi..diline kadar yayılmıştı benim yeğenimde... onunda alarjisi var.. babası sıgara içerdi hep...babası 2 seneye yakındır yok.. ve çok ilerleme kaydetti...düzeldi sayılır...çok geçmiş olsun canım.. alerji yapan şeylerden uzak durunca düzeliyor..olmaz inşallah bir daha
hayırlı olsun canım..artvin güzel bi şehir..halkıda çok iyidir..ilk okul 3 e kadar babam orda ögretmendi kaldık..hayallerimdedir hep çok güzel günlerim oldu orda biz ardanuçtaydık..türkiyede en yüksek okuma yazma oranı artvin mesela..Kizlar tayinimiz Artvind cikti. İzmirden Artvine bir uzun yolumuz var. Buymus hakkimizda hayirlisi
Hayırlı olsun güzel anılar biriktirirsiniz orda inşallahKizlar tayinimiz Artvind cikti. İzmirden Artvine bir uzun yolumuz var. Buymus hakkimizda hayirlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?