2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Keçi sütünün özeliği ne?yani faydası?ben hic bilmiyorum
inek sutu gibi alerjen degil anne sutune en yakin sutmus ama devamli vermemek gerekiyomus arada verilmeliymis kansizlik falan yapiyomus inek sutune baslayinca ikisinden de vericem ama suan alerjen olmayisindan sadece keci sutu vericem canım

Gunaydin annisler..bebisleinizle guzel bir hafta gecirirsiniz umarimm.kayip kizlar var neredalee acep benmu kaciriyoeumkubizim mavis snowy sende cok yazmaz oldun..esmeer aaz giriyo biliyorum ..burda ulj defa orumcege koydum oglusum nasil sevdi.boydan camlu kapu.bahce kati dublex .camin diger tarafinda kediler alparslan bayildi..ama aksam biraz hyzursuzdu zor uyuttum.oyundan gozunu alamiyo cok zor uyuyo.sallanmayi hic sevmiyo.memede uyuyrsa sansllliyim.yoksa omuzumda basi sarki soyleyerek uyuyaacak.

Gunaydin hanimlar, iyi bir hafta olur insallah

Supapatya her bebek ebeveyninin beslenme kulturunu de aliyor canim. Belli basli corbalar disinda zaten putursuz oluyor corbalar blendardan gectigi icin. Corbayi puturlu yedirmek icin ugrasma bence. Ana yemek yaptiginda onun icindeki eti sebzeyi butun olarak alip kopariyorsa, corbasinin putursuz olmasinda bir sakinca olmaz.

Ardaannesi yeni ortamda meraktan ve kesfetme askindan gozleri uyku gormuyor canim. Abileriyle de enerjisi tavan yapiyordur. Nazar degmesin Benim minigim hic bebekle/cocukla oynamadi. Dun parka goturdum. Salincaga bindi, kaydi ama gozu hep kosturan cocuklarda idi

Gencer canim keci sutu de inek sutu kadar alerjendir ve her iki sutte anemiye neden olabilir canim. 3 gun kuralina uyarak verirsen, alerji yapip yapmadigini kontrol edip ona gore daha rahat kullanirsin.

Kızlar ve minik kuşlaarr günaydın :)
Suçluyu buldum sonunda :)
Cumartesi kızarıklar hala artmaya devam edince sabah apar topar tekrar doktora gittik ... Sabah hiçbirşey vermemiştim , doktora gittiğimizde dahada artmış ve sadece emzirmiştim... Kullandığım burun spreyinden şüphelendim ve o gün emzirmedim sütümü sağıp döktüm ... Eskisi gibi yiyeceklere devam ettim etkiyi anlayayım diyede.. Veeeee süpriizzzz geçmeye başladı kızarıklar :)))) nasıl rahatladım hafifledim anlatamam, hep özürdiledim durdum oğlumdan (
NASACORT burun spreyi kullanıyordum 1 aya yakındır , hamilelikten sonra burnumdaki conka büyümüş ve rahat nefes alamıyordum... Son hafta ilkkez kereviz ve ıspanak yedik oğlumla belki beraber etkisini arttırıp alerji yaptı bilemiyorum artık.... Kbb Doktoruna özellikle sormuştum sütten geçermi diye sorun olmaz demişti kime güveneceksek artık((

Selam kizlarr.upuzunnn bir aradan sonra sizlere bir selam vermek istedim.nasilsiniz.aranizda beni hatirlayaniniz vardir ins.hepinize saglik dolu kuzucuklarimizla bir omur diliyorum.
Eski arkadaslardan merak edenler icin yazayim ahmet ervam cok.sukur 10 aylik. Hic emekleme gibi bir derdi.yok cok sukur.elimden.tutun gezecem.diyor☺ dort disimiz var sayilir(bir tanesi anca kendini gosterdi ) bobreklerimizde henuz drlarinda sayisini.bilmedigi taslarimiz varmis..simdi onlarla bogusuyoruz.rabbim.sifa versin ins yavruma..
sizler nasilsiniz.nasil.gidiyor...
Hepinizi.cok ozledim.cok.

Ah canim ya sevindim gelisme olmasina.pek yazamasammda arada takip ediyorum sizleri.
Burun spreyi der gecersin ama etkisi nasil buyuk.
Gizun aydin

Gazeteden alinti yaptim canım
ALERJİK RİSKİ AZ
Prof.dr Kınık, keçi sütünde yağların birleşme özelliği göstermediğini söyleyerek, kümelenme özelliği göstermediği için de vücut tarafından daha kolay sindirilebilir olduğunu, bunun da yine kolesterol sentezi açısından önemli bir kısıtlayıcı faktör olduğunu belirtti. İnek, koyun ve keçi sütlerinin bileşimlerinin (yağ, protein, şeker, mineral maddeler, vitaminler) temelde aynı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özer Kınık, bunlar arasındaki en önemli farkı şöyle açıklıyor: "En önemli fark süt proteininden kaynaklıdır. İnek ve koyun sütünde beta kazein fazladır. Beta kazeinin fazla olması, bu sütlerin protein alerjisi yapmalarına neden oluyor. Beta kazein keçi sütünde daha azdır. Bu kazein fraksiyonlarının değişimi keçi sütünün alerjik fonksiyonlarını biraz daha azaltıyor."

nerelerdesiniz nasıl merakta bıraktınız bizleri yahu...
hoşgeldin canımmm.... kuzucuğuna çok geçmiş olsun...neleri atlattınız bunuda atlatır oğluşun inşallah....
seni gördüğüme sevindim...
ve filizzzz i de

ordaki mama ile burdaki aynı marka bile olsa aynı değerde mi bilmiyorum ama ben aylarca bozulmadan duran gıdaların organik olsa bile bir anlamı kalmadığını düşünüyorum çünkü organik doğal bozulur içinde katkılar var elbette doktorlar farklı burda ilk besinler arasında yoğurt var mesela.sen kendi doktorunuzu dinle yine de.annesi olarak önce senin içine sinmesi gerek besinlerin.babasının değil.alacak yer yoksa orası ayrı ama ben turkiyede her şeyi bulmak mümkün kendim yapıyorum o yüzden.büyüyünce hazır yiyecek zaten engel olmak ne mümkün.şimdi verebildigim kadar veriyorum

maşşallah kuzuna... iyi tailleriniz olsun inşallah...

eşin haklı canım...hakkınızda en iyisi bu olmuş...herşeyin hayırlısı olsun... başımıza gelenler hep takdir-i ilahi... en iyisini o bilir... doğumların ölümlerin...

Gunaydinnn musmutly pazarlar..denizi ozlemisim uyanip deniz gormek cok guzel..buyuk oglum erkenden kalkti dedesiyle portakal topladi.babam torunlarim toplasin diye bekletmis koparmamis..
sizede üç yaramazınla iyi tatiller canım...ne şanslı bebişlerin...

maşşallah Kerem e....benim kızda elektrik süpürgesini açıkca kulaklarını kapatıyor saçları diken diken oluyor... o günleri hatırlamak istemiyor galiba :) (karnımdaki günlerinimi hatırlıyor acaba)

Kizlar keci sutune baslicam kay markayi pek onermiyolar aoc duydum oda guzelmis sizce hangi marka kyllanmaliyim marka onerisi olan varmi?
aoç nin alıyorum canım... ben 6 aylıktan beri keçi sütüyle yoğurt yapıyorum ama hiç süt olarak içirmedim...

gözün aydın canım... eski tenine kavuşmuştur inşallah...ah bu daktır larrrr....

bencede canım..pakete girmiş ambalajlanmış raf ömrü uzun olan her gıda işlenmiştir... ve az masum olanı vardır elbet ama masum olanı yoktur diye düşünüyorum...

patee geçmiş olsun canım o sprey bana vermişlerdi alerjim için daha kötü oldum kullanmadım ne sıkıntıli ilaç doktorlar ayrı alem sanki yoruma açık değil konu

cumartesi grip diye doktora gittik yatırın kiloya bakalım dedi hemsire ayakları kafasi sarkıyor nasıl yatsın tartı yeni doğmuş bebekler için ufacık otursun dedim oturdu ayakları sarkitti öyle tarttik 12kilo 77 cm 9 ay 20 günlük.kabızlık olan bebeklere meyve sebze yazdı kağıttan yaziyorum size armut gün kurusu kayısı incir zeytinyagi günde 2-3-4 kasıga kadar olabilir dedi badem yağı badem kepekli ekmek içi sebzeler yazmış birde öyle ışte bunları yediği halde sıkıntısı olursa sürüp yazdı günde bir defa.mandalina vardı listede birde.yoğurdu incirli verdim cevizli incirli yedi.burnunu elletmiyor ama bence dis ten geceleri çığlık atarak ağlıyor yarım saatte bir on dakikada bir uyanıyor eşim dün üç saat oturdu gece durmadı grip olmuş yatıyor evde çocuk bakicida bu çocuk öyle iken nasıl ders çalışacak bilmiyorum bende.neyse dün piknik yaptık hava çok iyiydi kofte ekmek ayran yedi kuzum yürüdük çimlerde geçen de alışveriş merkezinde oyun salonuna gittik şimdiden nasıl ilgisini çekti oyun konsollari

Canim hosgeldin merak ettik arada gir selam ver. Gecmis olsun canim

Gecmis olsun kuzuna canim masallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…