Herkese iyi geceler..2ocak'tan cesaret alarak ben de artık yazayım dedim. Zira ben de ilk bebeğimi kaybettiğim için hamileyken, ikincisinde buraya bir türlü yazamadım ama hamileliğin başından beri ve hatta oğlum doğduğundan beri sizlerleyim☺benim oğlumda da besin alerjisi var ve gerçekten zor bir süreç..Emziren annelerin de sıkı bir diyet yapması gerekiyor ne yazık ki ve bu kısmı beni gerçekten biraz halsiz bıraktı.
Herkese sevgiler
Gecmus olsun canim suan nasil
Gunaydin, iyi hafta sonlari
2ocak zor gunler gecirmissin canim. Allah bebegini saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah.
Game hos geldin canim. Masallah pasana
Pate cok uzuldum gorurce. Kerem de gobekte 1-2 leke oluyordu sadece. Yavrum nasil dayaniyor onun kasintisina. Verdigin ilaclar antihistaminik sanirim. Dikkat et 1 hafta icinde duzelmez ve agirlasirsa ilacin kendine karsi da alerji olusabiliyor. Insallah cabucak gecer guzelim.
Seldursel balik oldugunu hemen tespit edebilmen iyi canim. Ara ara dene yine. Zamanla geciyormus alerji.
evet... sen söyleyince... benden sonra bir erkek kardeşim olmuş ama o 6aylıkken ölmüş ağlaya ağlaya öldü dedi annem...çok güzel bir çocuktu nazardan çatlamış bu çocuk demişler.... dediğin gibi kim bilir neyi vardı...
ufak ufak kv ded de yediriyor keklerin ucundan kendi çorbasından... 1 yaşından sonra ver diyorum ama biz 6 aylık olunca herşeyi yediridik deyip çıkıyor zaten benim yanımda vermese ben işteyken kesin veriyor çünkü benim kız yemeğe saldırıyor canı çekiyordur diye veriyor...
benim ölen erkek kardeşimide annem babam kimsesizler mezarlığına gömmüşler... nerde yattığını kimse bilmiyor...canım yeri belli olsa sürekli gider din ve ağlardın başında bebeğede acı çektirirdin.. şimdi o Allah ın katında ve yanlış bilmiyorsam bilen varsa lütfen düzeltsin...İbrahim peygamber tarafından mahşere kadar bakılacak... melek oldu onlar...ablamda ölen kızına hiö dokunamadan kaybetti sadece 1 defa kuvezde gördü arkası dönüktü kucağına bile vermediler... kızına pembe bir mezar yaptırdı ama keşke izin vermeseydik sürekli gidip ağlıyordu kaç sene oldu daha yeni düzeldi psikolojisi ve stresten yumurtalıklarının düzeni değişti... ayda 3 defa adet olur... bunun sebebini çok araştırdılar bulamadılar... en sonunda bir doktor dediki... üzülünce kiminin başı ağrır kiminin karnı ağrır seninde yumurtalıklarına vuruyor dedi...yani sende kendini ister istemez çok yıpratacaktın....
hoşgeldin canım...s eninde başın sağolsun...
güle güle büyüt bebeğini sağlıkla sıhatle inşallah...A llah seni bebeğine ,bebeğinide sana bağışlasın...
bu alerjiler geçici inşallah...diyet falan filan düzelecekler... birde ömür boyu diyet yapması gereken alerjik hastalar var ...hiç bir şekilde protein yiyemeyecek olanlar ...glüten alamayanlar...Allah beterinden korusun...
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...6/&temp_hash=7a214419102af113a7e6396ad90e6b2e
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...5/&temp_hash=7a214419102af113a7e6396ad90e6b2e
Canım yüzündekiler geçti ama diğer resimdekiler çoğalıyor o gün verdiklerimi vermedim ve not alıyorum 2 gündür... Şimdi 2 gündür verdiklerimi vermeyeceğim bakalım... Stilex jel günde 3 kez ve zyrtec şurup 1 ölçek veriyorum
Kizlar bebislerin çorbalarina kuzu kemik suyu katiyor musunuz
Ayy kizlar benim oglanlar costu.dayilari gelip alicak aksam.ama zapdedemiyorum sevinckerinden. Ben topluyorum hazirlaniyorum onlar dagitiyo.bagirmaktan bogazim agridi.kucugu hic sormayin uyumayacam diye inat ediyo.eluyle beni itiyo kendini geriye atiyo.pencere kapi kenarlarina gidiyo.oda hissetti .bide bugun tutup agagi kalkiyo oyle oynayacakmis.bir aksam olsa deli olmadan.
kızalr kızım sebzeli karaciğeri haşlama hiç sevmedi öğlen gittiğimde yapıp yedirdim ama hoşlanmadı bende biraz yedirdim bıraktım annemle bir süre sonra patetes püresi ile deneyeceğiz tekrar hiç beğernmedi ağzında tutup yutmadı.
canım masallah bebeğine süt yoksa üç aylık bebek tabi ki mama yiyecek döner verecek değildin suçlu hissedilecek birşey yok doktorlar abartmiyor önemli sütü olup ta vermeyen çok anne var çünkü malesef mama tok tuttuğu için gece kalkması zor geliyor ve bebeğini emzirmiyor yurt dışında ise sezeryan çok takıyorlar mesela ama ben çok rahatım hiç doğum yapmamış gibi.anlayacagin her doktor farklı birşey diyor kararı verecek olan biziz annelik memeyle olmuyor merak etme.pureyi neden hazır kullanıyorsun onu anlamadim vaktin mi yok yoksa doğal olduğunu katkısız olduğunu mu saniyorsun bozulmadan kaç ay nasıl duruyor.köylü teyzeler bile hormonlu üretime başlamış sende hazır ürünler veriyorsun ve devamlı ben dün gece saat üçte yoğurt peynir yapıyordum haziri var elbet ama içim rahat etmiyor benim bebeğimden önemli bir isim yokHerkese günaydın...sanırım bebeklerde kilo sorunu var biraz.ben sadece ilk 3ay emzirdim,sütüm yetmedi,ilk 3ay sadece anne sütü vermedim ne yazıkki mamada verdim.6aylık olasıya kadar sadece mama verdim.6aydan sonra pürelere başladık,herşeyi hazır alıyorum,doktorumuz tavsiye eti,korkma dedi.1yaşına kadar hazır vermeye devam edeceğim,maşallah ck güzel yiyor,sağlı ck şükür yerinde.9ay 13günlük kızım.boyu 74cm kilosu 11500gr.anne sütü ck önemli,ama az ise,bebeği beslemiyorsa zorlamaya gerek yok bence.
Patates puresini deneebilirsin canim belki sever benim oglum cok seviyorbiraz yese bile acikmiyor uzun sure.kızalr kızım sebzeli karaciğeri haşlama hiç sevmedi öğlen gittiğimde yapıp yedirdim ama hoşlanmadı bende biraz yedirdim bıraktım annemle bir süre sonra patetes püresi ile deneyeceğiz tekrar hiç beğernmedi ağzında tutup yutmadı.
canım tirnak kadar parçalar veriyorum kahvaltıda yumurta peynir kendi damağı ile ezip yiyor ama sebze puresinde oguruyor yutamayacak diye korkuyor ondan yoksa hep naz birden parçalı verme hergün pureyi daha az ez alışır böylece ama çorba parçalı olunca istemiyor hem sulu hem parçalı olmayacak ya lokma lokma yiyecek yada pure.anlayacagin parmaklarında oynatiyorlar bizi.blendir yapma devamlı iki yaşında öyle beslenen bebekler varmış halakızlar sizin bebekler ne kadarlık parçaları veriyorsunuzda yiyiyor ben püre veriyorum birtek muzu parçalı yiyior diğer şeyleri yemiyor.
benim kızıında 2 gündür göbek deliği kırmızı iç tarafı... dünde gördüm sanki intihap olmuşta kurumuş gibi şeyler çıkmış dışına ince ince iplik gibi... çok ıkınıyor kaka yaparken çok ağlıyor acaba göbeğinde fıtık falan olabilir mi diye düşündüm ...yüz üstü yattığında çok ağlıyor... ama 2 gündür falan var...fıtık olsa dışarı doğru pörtlerdi göbeği... bebeğinde fıtık olan bir arkadaşımız vardı.... @filologum sen miydin acaba..oğlunda fıtık vardı...ama sende girmiyorsunki uzun zamandır...
böbreği için kontrole götüreceğiz haftaya göbeğinde birşey yoktur inşallah...[/ fitik bizde olmustuk ikinmaktan ama içinden çıkan birşey yoktu dışarı doğru firlamisti göbek deliği
fisher prise vardı ama üzerindekiler çok yetersiz geldi sozde en iyisi denen markaların içinde.ama bondigo internette daha güzel göründü ilgileniyor mu mesela ortada harfler var tren birde orada dönüyor mu sesleri nasıl biraz anlatsan para yokken boşuna almayalımGunaydin, hayirli cumalar
Filiz hos geldin canim. Masallah pasana, nice yaslara saglik ve sihhatle insallah. Tedavisi de basari ile neticelenir yavrunun, unutursunuz bu aci gunleri insallah canim.
2ocak hos geldin canim. Masallah prensesine
Canan dun gormedim mesajini. Bendeki bandigo (dogru yazdim insallah) aktivite masasi. Cok seviyor. Yalniz ayaklarini cikartmak zorunda kaldim. Abanip deviriyor kendi de beraberDolayisiyla suan masa degil Ilk arabama da gerek yok canim. 2 aya yururler zaten. O da tehlikeli. Hep yaninda olman lazim. Biraz hizli itse yuzustu duser. Tecrube ettik almadan once
Supapatya guzelim yemese de tukurse de kussa da koy onune tum parca. 1-2 gune alisir. Ben hic kucultmuyorum bile. Meyveleri dilim olarak veriyorum. Boregi lahmacunu kendim yapiyorum, kucuk bebek boyuTum veriyorum. O isirip yiyor zaten. Bir tek muzu dilimliyorum halka seklinde. O da kayiyor elinden yiyemiyor, o sebeple. Korkma ver guzelim
Pate
Canim kizariklik oldugu gunden 1 gun once ne verdin? Onu hatirlamaya calis. Bir de ben tum kati gidayi kestigimde kizarikliklarin iyilesmesi icin %0.1 lik steroid krem kullanmistim. 2 defa cok ince tabaka halinde surdum ve gecti. Ondan sonra takibi daha kolay oldu. Kizarikliklar diyet yaptigimiz halde gecmemisti cunku. Senin pasada da ayni olabilir.
Tesekkur ederim canim..suan yoldayoz grldi dayilar sukur.buyuk oglanla kucuk uyudu bile..ortancam cok heyexanli onun cenesiyle gidoyoruz.dokuzbucuk gibi iskenderun da olurus insaallah..Hehe yazdıklarını gözümde canlandırdım süper ya. Çok tatlısınız.. Ne güzel ananeye dimi.. Ohhh ne güzel bol bol dinlen.
P
Tesekkur ederim canim..suan yoldayoz grldi dayilar sukur.buyuk oglanla kucuk uyudu bile..ortancam cok heyexanli onun cenesiyle gidoyoruz.dokuzbucuk gibi iskenderun da olurus insaallah..
Ben ck pişmanım mezar yerini öğrenmediğimiz icin,ama eşim doğru olanı yaptık diyor.inşallah Allah ablana en kısa zamanda sağlıklı bir evlat kucağına almayı nasip eder....ck zor...ben hep aaaa 3ay gecti artık birşey olmaz derdim...17hafta cinsiyetini öğrenmiştik,alışverişe başladık,pusetini 21hafta ısmarladık yatak odasınıda,2gün sonra bebeğimizin iyi olmadığını öğrendik.eşyalar icin telefon geldiğinde kızım melek olmuştu bile,artık yoktu,biz eşyaları falan unutmuştuk ısmarladığımızı...erkek kardeşimde geldi bizimle eşyaları almaya...ben mağzanın önünde buz kestim giremedim eşimle birbirimize sarıldık ağladık böyle hayal etmemiştik dedik,kardeşimde ağladı...eşyaları mecburduk almaya parası ödenmişti.şimdi kızıma bunlar abladan sana kaldı diyorum...evet... sen söyleyince... benden sonra bir erkek kardeşim olmuş ama o 6aylıkken ölmüş ağlaya ağlaya öldü dedi annem...çok güzel bir çocuktu nazardan çatlamış bu çocuk demişler.... dediğin gibi kim bilir neyi vardı...
ufak ufak kv ded de yediriyor keklerin ucundan kendi çorbasından... 1 yaşından sonra ver diyorum ama biz 6 aylık olunca herşeyi yediridik deyip çıkıyor zaten benim yanımda vermese ben işteyken kesin veriyor çünkü benim kız yemeğe saldırıyor canı çekiyordur diye veriyor...
benim ölen erkek kardeşimide annem babam kimsesizler mezarlığına gömmüşler... nerde yattığını kimse bilmiyor...canım yeri belli olsa sürekli gider din ve ağlardın başında bebeğede acı çektirirdin.. şimdi o Allah ın katında ve yanlış bilmiyorsam bilen varsa lütfen düzeltsin...İbrahim peygamber tarafından mahşere kadar bakılacak... melek oldu onlar...ablamda ölen kızına hiö dokunamadan kaybetti sadece 1 defa kuvezde gördü arkası dönüktü kucağına bile vermediler... kızına pembe bir mezar yaptırdı ama keşke izin vermeseydik sürekli gidip ağlıyordu kaç sene oldu daha yeni düzeldi psikolojisi ve stresten yumurtalıklarının düzeni değişti... ayda 3 defa adet olur... bunun sebebini çok araştırdılar bulamadılar... en sonunda bir doktor dediki... üzülünce kiminin başı ağrır kiminin karnı ağrır seninde yumurtalıklarına vuruyor dedi...yani sende kendini ister istemez çok yıpratacaktın....
hoşgeldin canım...s eninde başın sağolsun...
güle güle büyüt bebeğini sağlıkla sıhatle inşallah...A llah seni bebeğine ,bebeğinide sana bağışlasın...
bu alerjiler geçici inşallah...diyet falan filan düzelecekler... birde ömür boyu diyet yapması gereken alerjik hastalar var ...hiç bir şekilde protein yiyemeyecek olanlar ...glüten alamayanlar...Allah beterinden korusun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?