9.100 e 77.5 :)sizin boy kaç cm patee
CANIM geçmiş olsun çok bendede var ama doktorum gebeliğimde ve emzirdiğim sürede 10 gün en fazla kullanmamı jel okyanus suyu var onunla rahatma sağlamaya çalışmamı söyledi jel olduğundan burunda yavaş yavaş akıp rahatlığı normalinden daha fazla.ayrıca doktorum allerg... diyew bir sprey var onun daha güvenilir olduğunu ama 10 günü geçmemi söyledi emzirmediğim zmanlarda 1 ay kullanıyorum antistaminikle.doktorun boş boğazlığı iyiki bulmuşsun canım.Kızlar ve minik kuşlaarr günaydın :)
Suçluyu buldum sonunda :)
Cumartesi kızarıklar hala artmaya devam edince sabah apar topar tekrar doktora gittik ... Sabah hiçbirşey vermemiştim , doktora gittiğimizde dahada artmış ve sadece emzirmiştim... Kullandığım burun spreyinden şüphelendim ve o gün emzirmedim sütümü sağıp döktüm ... Eskisi gibi yiyeceklere devam ettim etkiyi anlayayım diyede.. Veeeee süpriizzzz geçmeye başladı kızarıklar :)))) nasıl rahatladım hafifledim anlatamam, hep özürdiledim durdum oğlumdan(
NASACORT burun spreyi kullanıyordum 1 aya yakındır , hamilelikten sonra burnumdaki conka büyümüş ve rahat nefes alamıyordum... Son hafta ilkkez kereviz ve ıspanak yedik oğlumla belki beraber etkisini arttırıp alerji yaptı bilemiyorum artık.... Kbb Doktoruna özellikle sormuştum sütten geçermi diye sorun olmaz demiştikime güveneceksek artık ((
bizim doktorumuzda yaşından önce önermiyor bu sebpten ben yoğurdunu bile mamdan mayalıyorum neye inanacağımızı şaşırıyoruz.Kucuk degil canim baslayabilrmisiz 10 aylik 11donucek ama markada takildim kaldim
peyniri nasıl yapıyorsun ?ben pastörize peyniri suda bekletip veriyorum peynir yapmayı bilmiyorum.ordaki mama ile burdaki aynı marka bile olsa aynı değerde mi bilmiyorum ama ben aylarca bozulmadan duran gıdaların organik olsa bile bir anlamı kalmadığını düşünüyorum çünkü organik doğal bozulur içinde katkılar var elbette doktorlar farklı burda ilk besinler arasında yoğurt var mesela.sen kendi doktorunuzu dinle yine de.annesi olarak önce senin içine sinmesi gerek besinlerin.babasının değil.alacak yer yoksa orası ayrı ama ben turkiyede her şeyi bulmak mümkün kendim yapıyorum o yüzden.büyüyünce hazır yiyecek zaten engel olmak ne mümkün.şimdi verebildigim kadar veriyorum
bizim doktorumuz tüm sebzelerin çorbasını yedikten sonra tarhanada verecileceğimi söyledi ama biz tuzsuz yaptık annemle bebeğimiz için.sende çok canını sıkma hazır olup olmamasına burada doğal deye aldığımız bir çok sebzede ilaç,gübre horm. var ç.kale kösederenin domatesi meşhur tarlaalara git zirahi ilaç şişesi dolu bir sel oldu haberlere bile çıktı mevsiminde alsanda ne yazıkki oluyor bio ürünlerde bu yok trafikten.ilaç ve gübreden uzak ama oda şişeye girerken maruz kaldığı bazı işlem ve yüksek ısılardan dolayı zararlı hale dönüşüyor keşke kavonaza girmeden öyle besinleri bulupta yedirebilsek.tohumunu bilmedikten sonra ,yemini bilmedikten sonra doğal değil bilemeyiz hepimiz elimizden gelenin ve bize doğru geleni yapıyoruz.allah hepimizin yavrusuna sağlık versin.Ya Türkiye'de herşeyin en güzeli en tazesi var...offf burdada var ama tadı yok,Türkiye gibi değil...kayın valdem ev tarhanası yapıyor,kızıma versemmi bilmiyorum,dokunurmu sizce?
sızma zeytin yağıda piştikten sonra yiyeceklerine konabiliyor zeytinide suda bekletip tuzunu alabilirsin baharat ,bal yaasak .ayrıca şeker ve tatlı yasak ama meyveler serberst bizde birde pekmez.ben doktora giderken yedirdiklerimi yazıyorum,sorularımıda muayneden sonra kafama takılan herşeyi soruyorum birde annemde yanımda 3 biz birde 4 torunu var hepsinden tacrübeli annem ve doktorum dediğine göre ben besliyorum yoksa burada hepimiziz farklı beslenmesi.Merhaba canım...valla ben senin listeyi görünce şaşırdım,yani aslında şaşırdım demek belki yalnış olabilir.ya benim kız bunların hic birini yemiyor...sanırım ben yanlış yapıyorum,zeytin falan ck tuzlu oluyor,benim bildiğim kadarıyla tuz 1yaşa kadar yasak,benim kız hic tuzlu baharatlı yemedi.ben en iyisi doktora tekrar sorayım.tatlıda veriyormusun?
Aaaa o nasıl oluyor?tarifini verebilirmisin canım?makinadada olurmu?bizim doktorumuzda yaşından önce önermiyor bu sebpten ben yoğurdunu bile mamdan mayalıyorum neye inanacağımızı şaşırıyoruz.
Günaydın simcam 23:00 gibi uyuyor, gece 2-4 gibi uyanır gibi oluyor.Günaydın güzeller
Geçmiş çok birikmiş,herkes iyidir inşallah.biz iyiyiz,kızımın uyku saatleri değişti.daha erken kalkıyor.
Sizinkilerde durum nasıl? Gece kaçta yatıp,sabah kaçta kalkıyorlar ve gündüz kaçar saat uykuları var?(öğlen-ikindi)
maşşallah Eymen paşa ya....kabızlık için benim kıza armut iyi geliyor...yedikten 1 saat sonra yapıyor kakasını...dişten canım benim kızda gece çığlık atarak uyanıyordu....cumartesi grip diye doktora gittik yatırın kiloya bakalım dedi hemsire ayakları kafasi sarkıyor nasıl yatsın tartı yeni doğmuş bebekler için ufacık otursun dedim oturdu ayakları sarkitti öyle tarttik 12kilo 77 cm 9 ay 20 günlük.kabızlık olan bebeklere meyve sebze yazdı kağıttan yaziyorum size armut gün kurusu kayısı incir zeytinyagi günde 2-3-4 kasıga kadar olabilir dedi badem yağı badem kepekli ekmek içi sebzeler yazmış birde öyle ışte bunları yediği halde sıkıntısı olursa sürüp yazdı günde bir defa.mandalina vardı listede birde.yoğurdu incirli verdim cevizli incirli yedi.burnunu elletmiyor ama bence dis ten geceleri çığlık atarak ağlıyor yarım saatte bir on dakikada bir uyanıyor eşim dün üç saat oturdu gece durmadı grip olmuş yatıyor evde çocuk bakicida bu çocuk öyle iken nasıl ders çalışacak bilmiyorum bende.neyse dün piknik yaptık hava çok iyiydi kofte ekmek ayran yedi kuzum yürüdük çimlerde geçen de alışveriş merkezinde oyun salonuna gittik şimdiden nasıl ilgisini çekti oyun konsollari
hoş geldin canım maşşallah oğluna...sağlıkla sıhhatle büyümeyi naspt etsin Rabbim... canım bebeğinin menüsü çok güzel... illa mam yedircem diyede uğraşma ben elimden gelse o mamayı hiç vermek istemiyorum ama öyle çok yemiyor... gece muhallebiside illa yapılacak bir şey değil yani istersen yaparsın istemezsen yapmazsın zaten karbonhidrat veriyormuşsun... sonuçta muhallebi dediğin çeşitli tahılların bulamacı... bisküvi şeklinde veriyormuşsun zaten...Merhaba sevgili nisan anneleri :) Benim de 14 nisan doğumlu 9 kilo 100 gr bir oğlum var. Aslında hamilelik sürecinde bir kaç kere yazmıştım. Bebeğim doğduktan sonra da ara ara girip baktım, sohbetlerinizi okudum, faydalandığım şeyler de oldu bilgilerinizden. Ancak bir türlü yazamadım. Aslında çoğunuzu tanıyor gibiyim. Snowy, mavis, hırsızı, esmer, aktar, ardaannesi ve daha pek çoğunuzun nicki aklımda :) Özellikle Snowy'nin bakış açısına bilgilerine tanımasam da hepinizin olduğu gibi güven duydum. Ben çalışan bir anneyim akademisyenim. Oğluma kendi evimizde annem ve babam bakıyorlar Allah onlardan razı olsun, doğumdan sonra bizim için hayatlarını değiştirdiler birlikte yaşıyoruz 10 aydır. Yaza doğru sanırım yollarımız ayrılacak ama bu defa biz onlara yakın bir yere taşınacağız.
Biz ilk 6 ay anne sütü ve mama ile beslendik. 6. ay dolunca ek gıdalara geçtik. Pürelerle başlayan ek gıda serüvenimiz şu aralar artık tam komplike bir hal aldı. Gün içinde yediklerini yazmak istiyorum çünkü fikirlerinizi merak ediyorum.
--Saat 8 gibi kalkıyoruz ve anne sütü alıyoruz. Bir saat sonra kahvaltı yapıyoruz. Kahvaltıda zaman zaman değişiklikler olsa da genel olarak yumurta sarısı, peynir, zeytin, tereyağı, pekmez, ceviz, fındık ve badem karışımı (çekilmiş), ev yapımı tam tahıllı ekmek yiyip, bazen ıhlamur, bazen kayısı ve siyah üzüm suyu, bazen ayran içiyoruz. Bazen de omlet şeklinde yiyoruz. Omlet ve ayrana bayılıyor. Omletin içine peyniri, yağı, zeytini, bazen de ıspanak, balkabağı falan koyuyorum.
-- Kahvaltıdan sonra uyumadan önce yine anne sütü alıyoruz. 12 gibi kalkıyoruz. Ben haftada bir gün köy tavuğu, iki gün balık, dört gün de kırmızı et (yağsız kuzu eti ya da kuzu etinden köfte şeklinde sulu olarak) veriyorum. Etlerin yanında mutlaka 3-4 çeşit sebze oluyor (ya buharda pişiyor ya da etin suyunda ufak ufak doğranarak pişiyor). Bu et öğününü eskiden akşam yemeklerinde veriyorduk ama eti akşamları zor sindirdiğini düşünerek bir süredir öğleden sonraki öğünde vermeye başladık. Ama yemezse akşama sarktığı da oluyor.
--Öğleden sonra ayrıca aralarda ev yoğurdu vermeye çalışıyoruz (hep vermeye çalışıyoruz demeliyim aslında çünkü çok iştahlı bir çocuk değil genellikle zoraki yiyor).
-- Fırsat buldukça meyve vermeye çalışıyoruz (şimdi yemezse biraz sonra yeniden deneme şeklinde :))
--Çorbalara çok sıra gelmiyor. Çünkü zaten öğleden sonra bir et öğünü olunca, o öğünde de mutlaka etin yanında sebze de verince çocuk doyuyor uzun süre bişey yemek istemiyor. Ama etin içine bazen yulaf ezmesi, ruşeym ya da bulgur, nohut falan koyuyoruz. Ayrıca ne kadar doğru bir yaklaşım bilmiyorum ama nasıl olsa etle birlikte sebze yiyor diye sebze çorbalarını fazla önemsemiyorum ben de. Bulgur, nohut, şehriyeyi de aralarda kullanmaya çalışıyoruz işte. Özellikle yulaf ezmesi iyi oluyor. Ama yine de bazı günler sevdiği çorbaları (özellikle şehriye) pişiriyoruz. Ya akşam öğünü olarak veriyoruz ya da öğlen falan veriyoruz. Ama dediğim gibi ben özellikle ete odaklandım, önceliği ona veriyorum.
--Akşamları bizim yediklerimizden zaman zaman yiyor. Ya da gün içinde etini, çorbasını az yemiş olursa tekrar onu veriyorum bizimle beraber sofrada.
--Bir de geceleri ona kendim yapıp rondadan geçirdiğim bebek bisküvisini meyvelerle, kuru meyvelerle, cevizle, falan karıştırıp veriyordum onu seviyordu ama bu aralar onu da yemek istemiyor. Aralarda hurma falan yediriyorum. Hurmayı seviyor tatlı olunca.
--Bütün bunların yanında günce 6-7 defa emiyor. (Ders zamanlarıma göre ya da kendi çalışmalarıma göre eve gel git yapıyorum sürekli emzirmek için) Emince de aslında öyle herşeye sıra gelmiyor. Yukarda yazdığım herşeyi çok istekli yemiyor emdiği için sanırım.
Benim takıldığım bir nokta ise şu. Özellikle 8. aydan sonra beslenmesi yukarıdaki gibi bir hal alınca ve beni de emince devam sütüne sıra gelmemeye başladı. Bazen günde hiç devam sütü almadığı oluyor. Bir yaşına kadar günde en az yarım litre anne sütü artı devam sütü almalı diye biliyorum. Dolayısıyla kafam çok karışık. Şunu da yesin bunu da yesin diye uğraşınca devam sütüne sıra gelmiyor. Uzun zamandır sütümü sağmadığım için ne kadar anne sütü alıyodur gün içinde bilmiyorum. Bu ayki kontrolümüzde bunu doktorumuza soracağım. Ama ben 1 haftadır akşamları belli bir saatten sonra fazla bir şey vermeyip yatmadan önce 120 cc devam sütü içirmeye başladım.
Bu arada ben hiç gece muhallebisi yapmadım oğluma. Muhallebi yerine son bir haftaya kadar bisküvi ve meyve karışımı veriyordum (daha sağlıklı bulduğum için) ama bir haftadır onu da vermiyorum. Sizce gece muhallebisi vermemek bir eksiklik mi? Bu konuda hep farklı görüşü savunan anneler var sanırım :)
Ya ne çok yazdım kusura bakmayın. Aslında bu kadar uzun yazmamın sebebi hepinizin bilgilerinize güvenmem ve fikirlerinizi, önerilerinizi ya da eleştirilerinizi merak etmem. Bundan sonra sık sık yazarım inşallah. Hepinize yavrularınızla birlikte mutlu günler :)
gündüz sabah 8 de 1 saat öğlen 2 de 1 saat ikindi 1 saat uyuyor akşamda 9 da uyumuş oluyor 3-4 defa kalkıyor gece sabahta 6 da auyanmış oluyor canım...Günaydın güzeller
Geçmiş çok birikmiş,herkes iyidir inşallah.biz iyiyiz,kızımın uyku saatleri değişti.daha erken kalkıyor.
Sizinkilerde durum nasıl? Gece kaçta yatıp,sabah kaçta kalkıyorlar ve gündüz kaçar saat uykuları var?(öğlen-ikindi)
iyiyiz canım sen nasılsın... maşşallah İdil e yürmeye başlar yakında daha bizim kız da öyle faaliyetler yok...Canlarım nasılsınızın?
Girmedim bir kaç gün idil durmuyor , dizleri üstünde aktif olarak emekliyor sonra kalkmaya Çalışıyor ee haliyle Düşüyor , gözümün önünden ayırmaya korkuyorum artık.
Eline geçen şeyi tutup kalkmaya Çalışıyor .
Evde L koltuk var ona tutunup yan yan geziniyor.
Çekmece dökmeyi, Orayı burayı kurcalamasını geçtim zaten :)
Maşallah kızıma ama hiperaktif bir çocuk, salıncak almıştım biraz da olsa ona koyup rahat bir nefes alıyorum .
Herkes çok çok iyidir umarım geçmişe bakacağım.
Oyle canim ben kac dr değiştirdim ama cok arastiriyorum herseyi eger alerjisi yoksa bence verilmeli yogurt konusundaki fikrim se bende bi kac kez oyle mamadan mayaladim ama aklima yatmadi pekbizim doktorumuzda yaşından önce önermiyor bu sebpten ben yoğurdunu bile mamdan mayalıyorum neye inanacağımızı şaşırıyoruz.
hoş geldin canım maşşallah oğluna...sağlıkla sıhhatle büyümeyi naspt etsin Rabbim... canım bebeğinin menüsü çok güzel... illa mam yedircem diyede uğraşma ben elimden gelse o mamayı hiç vermek istemiyorum ama öyle çok yemiyor... gece muhallebiside illa yapılacak bir şey değil yani istersen yaparsın istemezsen yapmazsın zaten karbonhidrat veriyormuşsun... sonuçta muhallebi dediğin çeşitli tahılların bulamacı... bisküvi şeklinde veriyormuşsun zaten...
hattaaaa listene bakınca şöyle söylüyorum...
daha ne yapacaksın yahu...:) maşşallah afiyet olsun kuzuna....
Teşekkür ederim canım hoşbulduk, hepimiz sağlıkla sıhhatle büyütürüz inşallah çocuklarımızı. Benimkisi de öyle çok yemiyor işte genellikle hep zorlamayla, oyunla yediriyoruz. Aslında zorlamayı hiç istemiyorum, aaa kim gelmiş aaa bu da neymiş diyerek ağzına bişeyler tıkıştırırken bazen napıyorum ben diyorum kendi kendime ama engel de olamıyorum. İştahsız çocuk zor gerçekten. Muhallebiye zaten hiç sıcak bakmadım ben ama zaman zaman muhallebi muhabbetlerini gördüğümde ben mi yanlış yapıyorum diyordum işte. Bir de gece uyumadan önce çocuğun midesini unlarla şişirmenin bi manası yok diye düşünüyorum.
Ya valla aynı şeyleri yaşayan annelerle burda muhabbet etmek gerçekten çok güzelmiş, zaten çoğunuzu tanıyor gibiyim :)
:) valla yokluğumuzda koca beebeğim çok özlemiş biziGunaydin guzeller, hayirli cumalar
Burasi da sogudu. Aksam kar yagiyor, sabaha gunes aciyor. Yerde kar kalmiyor
Senin uyku duzenin de guzelmis canim. Tek cocugum var deme hic, bak ikilemissin bile
Artvin kucuk evet. Ama neyse ki teknoloji ileri. Online siparis olanagi var. Istedigini alirsin, onemli olan karar vermek
dolunay burda değil de orda hasta oldu teyzesigünaydın kızlar
görümcemin kızı bitlenmiş söylemişmiydim...bitlenmiş ilaç kullanmışlar saçına ama bana çokkk sonra söylüyorlar...dün saçında sirke gibi bir şey gördüm yani sirkeyide tam olarak bilmiyorum ama saçının diplerinde birden çok minik yapışık bir şeyler vardı... yumurtaları ölmedimi acaba....aklıma geldikçe kaşınıyorum... açıklaman iyi oldu canım... ayakkabı al diyen bir doktormuş ama bende almadım...yürüteç sıkıntı evet ama mecbur kaldık... karda keyif yapacağız diye üşütme DOLUNAY ı
Canım muhallebi yapan annelerimiz var bunlardan biride benim....sabah işe gitmeden yapıyorum yapımı kolay pratik diye... hem tam buğday unu irmik ve yulaf unu çok besleyici ...illa yemesi gereken bir şey değil.. pratik diye yapıyorum vaktimi almıyor hemde doyurucu diye içine keçi boynuzu özü ve zeytin yağı katıyorum.. bazen ceviz rendeliyorum yada ne istersen işte...öyle kalıp şeklinde bir formülü yok ...yenebilecek şekilde her türlü fikre açık bir bulamaç....ben yemeklerini genelde sofraya oturduğumuzda yedirmeye çalışıyorum çünkü oda hevesli oluyor beni yormuyor yedirmek için... kendi yemesi için kaşığını dolduruyorum oda ağzına götürmeye çalışıyor..ama çoğu anne gibi bende kızım beceremeyince ,doymadı diye arada bir kendim ağzına tıkıştırıyorum şimdilik ...ama kendi yemeye hevesli beremesedeTeşekkür ederim canım hoşbulduk, hepimiz sağlıkla sıhhatle büyütürüz inşallah çocuklarımızı. Benimkisi de öyle çok yemiyor işte genellikle hep zorlamayla, oyunla yediriyoruz. Aslında zorlamayı hiç istemiyorum, aaa kim gelmiş aaa bu da neymiş diyerek ağzına bişeyler tıkıştırırken bazen napıyorum ben diyorum kendi kendime ama engel de olamıyorum. İştahsız çocuk zor gerçekten. Muhallebiye zaten hiç sıcak bakmadım ben ama zaman zaman muhallebi muhabbetlerini gördüğümde ben mi yanlış yapıyorum diyordum işte. Bir de gece uyumadan önce çocuğun midesini unlarla şişirmenin bi manası yok diye düşünüyorum.
Ya valla aynı şeyleri yaşayan annelerle burda muhabbet etmek gerçekten çok güzelmiş, zaten çoğunuzu tanıyor gibiyim :)
içimde geçmeyen bir yara :) ... kendi yesin dedikçe diğer torununa zorla kaşıkla yedirmeye çalışıyor ..4 yaşına girecek .. çocuk .ben kendim yerim dedikçe tepiştiriyor...tabi çocukta doğal olarak masadan kalkıp gidiyor bu seferde elinde kaşıkla dolaşıyor arkasında...Canim takip ediyorsan ben blw uyguladim. Ne corba ne muhallebi pisirmedim. Istedigi kadar yedi. Dis sikintisi haric gece uyanmasi yok. Artik 9-10 aylik oldular. Kendi kendine yeme asamasina gecebilirsiniz. Cok rahat edeceksin inan bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?