2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
CANIM geçmiş olsun çok bendede var ama doktorum gebeliğimde ve emzirdiğim sürede 10 gün en fazla kullanmamı jel okyanus suyu var onunla rahatma sağlamaya çalışmamı söyledi jel olduğundan burunda yavaş yavaş akıp rahatlığı normalinden daha fazla.ayrıca doktorum allerg... diyew bir sprey var onun daha güvenilir olduğunu ama 10 günü geçmemi söyledi emzirmediğim zmanlarda 1 ay kullanıyorum antistaminikle.doktorun boş boğazlığı iyiki bulmuşsun canım.

Kucuk degil canim baslayabilrmisiz 10 aylik 11donucek ama markada takildim kaldim
bizim doktorumuzda yaşından önce önermiyor bu sebpten ben yoğurdunu bile mamdan mayalıyorum neye inanacağımızı şaşırıyoruz.

peyniri nasıl yapıyorsun ?ben pastörize peyniri suda bekletip veriyorum peynir yapmayı bilmiyorum.

Ya Türkiye'de herşeyin en güzeli en tazesi var...offf burdada var ama tadı yok,Türkiye gibi değil...kayın valdem ev tarhanası yapıyor,kızıma versemmi bilmiyorum,dokunurmu sizce?
bizim doktorumuz tüm sebzelerin çorbasını yedikten sonra tarhanada verecileceğimi söyledi ama biz tuzsuz yaptık annemle bebeğimiz için.sende çok canını sıkma hazır olup olmamasına burada doğal deye aldığımız bir çok sebzede ilaç,gübre horm. var ç.kale kösederenin domatesi meşhur tarlaalara git zirahi ilaç şişesi dolu bir sel oldu haberlere bile çıktı mevsiminde alsanda ne yazıkki oluyor bio ürünlerde bu yok trafikten.ilaç ve gübreden uzak ama oda şişeye girerken maruz kaldığı bazı işlem ve yüksek ısılardan dolayı zararlı hale dönüşüyor keşke kavonaza girmeden öyle besinleri bulupta yedirebilsek.tohumunu bilmedikten sonra ,yemini bilmedikten sonra doğal değil bilemeyiz hepimiz elimizden gelenin ve bize doğru geleni yapıyoruz.allah hepimizin yavrusuna sağlık versin.

sızma zeytin yağıda piştikten sonra yiyeceklerine konabiliyor zeytinide suda bekletip tuzunu alabilirsin baharat ,bal yaasak .ayrıca şeker ve tatlı yasak ama meyveler serberst bizde birde pekmez.ben doktora giderken yedirdiklerimi yazıyorum,sorularımıda muayneden sonra kafama takılan herşeyi soruyorum birde annemde yanımda 3 biz birde 4 torunu var hepsinden tacrübeli annem ve doktorum dediğine göre ben besliyorum yoksa burada hepimiziz farklı beslenmesi.

Günaydın güzeller

Geçmiş çok birikmiş,herkes iyidir inşallah.biz iyiyiz,kızımın uyku saatleri değişti.daha erken kalkıyor.
Sizinkilerde durum nasıl? Gece kaçta yatıp,sabah kaçta kalkıyorlar ve gündüz kaçar saat uykuları var?(öğlen-ikindi)

Günaydın simcam 23:00 gibi uyuyor, gece 2-4 gibi uyanır gibi oluyor.
Sabah 7-8 kesin Uyanıyor , öğle 12 de uyuyor bazen yarım saat , bazen 2 saat kadar.
Akşam 5-6 gibi 1 saat kadar uyuyor.
Doğduğundan beri böyle ama dönem dönem dengesizlik tutuyor işte.

Canlarım nasılsınızın?
Girmedim bir kaç gün idil durmuyor , dizleri üstünde aktif olarak emekliyor sonra kalkmaya Çalışıyor ee haliyle Düşüyor , gözümün önünden ayırmaya korkuyorum artık.
Eline geçen şeyi tutup kalkmaya Çalışıyor .
Evde L koltuk var ona tutunup yan yan geziniyor.
Çekmece dökmeyi, Orayı burayı kurcalamasını geçtim zaten :)
Maşallah kızıma ama hiperaktif bir çocuk, salıncak almıştım biraz da olsa ona koyup rahat bir nefes alıyorum .
Herkes çok çok iyidir umarım geçmişe bakacağım.

maşşallah Eymen paşa ya....kabızlık için benim kıza armut iyi geliyor...yedikten 1 saat sonra yapıyor kakasını...dişten canım benim kızda gece çığlık atarak uyanıyordu....

hoş geldin canım maşşallah oğluna...sağlıkla sıhhatle büyümeyi naspt etsin Rabbim... canım bebeğinin menüsü çok güzel... illa mam yedircem diyede uğraşma ben elimden gelse o mamayı hiç vermek istemiyorum ama öyle çok yemiyor... gece muhallebiside illa yapılacak bir şey değil yani istersen yaparsın istemezsen yapmazsın zaten karbonhidrat veriyormuşsun... sonuçta muhallebi dediğin çeşitli tahılların bulamacı... bisküvi şeklinde veriyormuşsun zaten...
hattaaaa listene bakınca şöyle söylüyorum...
daha ne yapacaksın yahu...:) maşşallah afiyet olsun kuzuna....

gündüz sabah 8 de 1 saat öğlen 2 de 1 saat ikindi 1 saat uyuyor akşamda 9 da uyumuş oluyor 3-4 defa kalkıyor gece sabahta 6 da auyanmış oluyor canım...

iyiyiz canım sen nasılsın... maşşallah İdil e yürmeye başlar yakında daha bizim kız da öyle faaliyetler yok...

bizim doktorumuzda yaşından önce önermiyor bu sebpten ben yoğurdunu bile mamdan mayalıyorum neye inanacağımızı şaşırıyoruz.
Oyle canim ben kac dr değiştirdim ama cok arastiriyorum herseyi eger alerjisi yoksa bence verilmeli yogurt konusundaki fikrim se bende bi kac kez oyle mamadan mayaladim ama aklima yatmadi pek

Teşekkür ederim canım hoşbulduk, hepimiz sağlıkla sıhhatle büyütürüz inşallah çocuklarımızı. Benimkisi de öyle çok yemiyor işte genellikle hep zorlamayla, oyunla yediriyoruz. Aslında zorlamayı hiç istemiyorum, aaa kim gelmiş aaa bu da neymiş diyerek ağzına bişeyler tıkıştırırken bazen napıyorum ben diyorum kendi kendime ama engel de olamıyorum. İştahsız çocuk zor gerçekten. Muhallebiye zaten hiç sıcak bakmadım ben ama zaman zaman muhallebi muhabbetlerini gördüğümde ben mi yanlış yapıyorum diyordum işte. Bir de gece uyumadan önce çocuğun midesini unlarla şişirmenin bi manası yok diye düşünüyorum.
Ya valla aynı şeyleri yaşayan annelerle burda muhabbet etmek gerçekten çok güzelmiş, zaten çoğunuzu tanıyor gibiyim :)

Selamlar canlar Keyifler iyidir insallah

Filologum hos geldin canim. Masallah kuzuna. Bobrek sorununu da cabucak atlatir insallah.

Gencer, teorik kismini biliyorum canim. Yazida da belirttigi gibi inek sutune gore "daha az" dir diyor. Ben sana yazarken o da alerji yapabilir, gozlemle demistim canim. Asla verme/yanlistir vs gibi bir uyari yapmadim. Alerjii bir reaksiyon olmazsa gonul rahatligiyla yedirirsin/icirirsin

Pate cok sevindim. Ayni surecten gectigim icin cok iyi anliyorum seni

Canan masallah tosununa canim

Esmer zaptedilmiyor bu biciriklar artik.
Pesleri sira kosacagiz baska yolu yok

Life90 selam canim. Hala tadim asamasindalar zaten. Buyuk miktarlarda yemesine gerek yok. Menusu/cesitliligi cok guzel. 6-7 defa da emiyorsa devam sutune ihtiyaci yoktur canim. Masallah kuzuna

Simca benim korsan aksam 20-21 gibi yatiyor. Gece uyanmiyor, sabah 7 de kalkiyor. Gunduz 3 saat uyuyor.

Canim takip ediyorsan ben blw uyguladim. Ne corba ne muhallebi pisirmedim. Istedigi kadar yedi. Dis sikintisi haric gece uyanmasi yok. Artik 9-10 aylik oldular. Kendi kendine yeme asamasina gecebilirsiniz. Cok rahat edeceksin inan bana

herkese merhaba tatilimiz bitti ve döndük evimize. güya gezmeye gittim. gider gitmez hasta ettim kızımı. gözler çapaklandı, öksürük, hapşuruk, burun akıntısı, 39,5 a kadar yükselen ateş ne ararsan var. tam kuzumu iyi ettim, bu sefer dee benim boynum tutldu. eve gelme zamanı anca toparlanabildik ana kız. kendime akıllı telefon aldım. eskisi bozulduğundan beri normal telefon kullanmıştım. artık evde olmadığım zamanlarda da telefonla girerim kulübe sizler nasılsınız. herkes iyidir inşallah.

:) valla yokluğumuzda koca beebeğim çok özlemiş bizi
gittim baktım araba koltuklarına. be safe önerdiler en çok. o da 1500 TL :/ çok pahalı meret. orta halli bşeyler bakcaz. haala karar vermedik, siz aldınız mı?
dolunay burda değil de orda hasta oldu teyzesi neyse ki şimdi iyi. noldu Eloşum? sirke miymiş saçındakiler. ay kuzum benim yaaa
ben de giydirmiyorum ayakkabı. içe basıyo hafif, zamanla düzelir, normal dedi babamız.

merhaba arkadaşlar
yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz, bebeği hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun
ve artık ufaklıklar çok hareketliler , çok oyuncular haklısınız bu zamanları bide ilk yürümeye başladıkları zamanlar zor oluyor arkadaşlar sürekli peşlerinde olmak gerekiyor ilk yürümeye geçince de denge sorunu yüzünden çok düşüyorlar, bide koşmaya başlayınca duramıyorlar frenleri tutmuyor, artık hep peşlerinde olacağız, hepimize kolay gelsin

Canım muhallebi yapan annelerimiz var bunlardan biride benim....sabah işe gitmeden yapıyorum yapımı kolay pratik diye... hem tam buğday unu irmik ve yulaf unu çok besleyici ...illa yemesi gereken bir şey değil.. pratik diye yapıyorum vaktimi almıyor hemde doyurucu diye içine keçi boynuzu özü ve zeytin yağı katıyorum.. bazen ceviz rendeliyorum yada ne istersen işte...öyle kalıp şeklinde bir formülü yok ...yenebilecek şekilde her türlü fikre açık bir bulamaç....ben yemeklerini genelde sofraya oturduğumuzda yedirmeye çalışıyorum çünkü oda hevesli oluyor beni yormuyor yedirmek için... kendi yemesi için kaşığını dolduruyorum oda ağzına götürmeye çalışıyor..ama çoğu anne gibi bende kızım beceremeyince ,doymadı diye arada bir kendim ağzına tıkıştırıyorum şimdilik ...ama kendi yemeye hevesli beremesede

Canim takip ediyorsan ben blw uyguladim. Ne corba ne muhallebi pisirmedim. Istedigi kadar yedi. Dis sikintisi haric gece uyanmasi yok. Artik 9-10 aylik oldular. Kendi kendine yeme asamasina gecebilirsiniz. Cok rahat edeceksin inan bana
içimde geçmeyen bir yara :) ... kendi yesin dedikçe diğer torununa zorla kaşıkla yedirmeye çalışıyor ..4 yaşına girecek .. çocuk .ben kendim yerim dedikçe tepiştiriyor...tabi çocukta doğal olarak masadan kalkıp gidiyor bu seferde elinde kaşıkla dolaşıyor arkasında...
benimkine yapma anne dedim ...eli kaşık tutar tutmaz kendi yesin... 2 kaşık yesin kendi yesin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…