- 12 Temmuz 2013
- 1.108
- 593
- 323
Arkadaslar hic boy ve kilolari dert etmeyin ( birgun bunu diyecegim aklima bili gelmezdi) yeter ki saglikli ve mutlu olsunlar. Ben yurtdisinda yasiyorum ve saglik sistemi sifir. Gecen hafta benim dogum yaptigim ve surekli gittigim hastanede olan bir olay bu. Hic bir sekilde bir test yada idrar tahlili bile yapmiyorlar
LONDRA , ‘Armağan’ın Ölümünde Hastanenin İhmali Var’
‘Armağan’ın Ölümünde Hastanenin İhmali Var
Armağan Denli
Pazar günü hayatını kaybeden 3 yaşındaki Armağan Denli’nin ölümünde North Middlesex Hastenesinin ihmali iddiası Türkiyeli ve Kürdistanlı kurumları harekete geçirdi. Britanya Demokratik Güçbirliği Platformu Cumartesi günü hastane önünde eylem yapacak.
Cumartesi günü öğlen saatlerinde Yücel ve Fatoş çiftinin çocuğu küçük Armağan’ın ateşi yükselince annesi tarafından North Middlesex hastenesine götürülür. Ateşi 39 dereceyi geçen Armağan akşam saat 19:30’a kadar hastanede kalır. Ateşi bir türlü düşmeyen Armağan’ın başta kollarında olmak üzere vücudunun değişik bölgelerinde Menenjit belirtisi sayılabilecek lekeler gözükmeye başlar. Bu tür durumlarda kan ve tükürük testleri de yapılması gerekirken Armağan’a sadece idrar testleri yapılır. Akşama doğru ateşi iki derece düşen Armağan’ın su çiçeği hastalığına yakalandığı şüphesi ile taburcu edilir.
Aile gazetemize şunları söyledi; ‘Gerekli testleri yapmadan çocuğumuzun su çiçeği olabileceği söylendi bize. Ve eve gidebileceğimizi belirttiler. Biz de hastaneden ayrılıp eve geldik.’
Gece saatlerinde küçük Armağan’ın ateşi tekrar yükselip vücudundaki lekeler artınca aile ambulans çağırır. Ailenin belirttiğine göre, ilk gelen doktor çocuğu görür görmez çok ciddi olduğuna karar verdi. Acil penisilin iğnesi yaparak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ama ne yazık ki tüm müdahalelere artık çok geç olması nedeniyle Armağan 19 Nisan Pazar sabahı saat dört civarında hayatını kaybetti.
Bunu soylememin sebebi her zaman haloze sukredelim Rabbim hepimizin evladini bize bagislasin... Aminnn
Merhaba kizlar,bayagidir giremiyorum. Butun nisan meleklerinin dogum gununu kutluyor Rabbimden saglik dolu nice yillar diliyorum... Okadar cok aci haberler izliyor duyuyorum ki, helede soz konusu cocuklar olunca yurekler dayanmiyor. Rabbim yardimcilari olsun. Halimize bin sukur. Evlat acisi ne kadar aciysa , sevgiside bi okadar tatli... Biliuorsunuz ben 3 oglan annesiyim. Inanin tum vaktimi onlarin gelisimi ( hem ruhen hem bedenen), icin harciyorum elimden geldigi kadar. Okadar tazeler, ogrenmeye aclar ve okadar musaitlerki her ani degerlendirmeye calisiyorum. Biraz firsat buldugumda hemen ne yapabilirim baska diye arastiriyorum... Kizlar 4.bebegi istiyorum, icimde yogun bi istek var.Oglan olursa, diger iki oglum gibi bunlarda beraber buyurler kiz olursada Rabbimin bi lutfu olur diyorum... Sonra etrafimda bir iki cocuk yapip kalanlari gorunce benim bilemedigim, goremedigim aklimin yetmedigi seyler mi var diyorum... Aklima geldiniz birde sizlerden fikir almak istedim. Opuyorum hepinizi
Kızlar bebeği hala yürümeyen ve benim gibi panik yapan başka arkadaşlarda varmı acaba ?
Yok canim adetlerim duzensizdi substtan beride kahverengi akintim oluyo adet olmuyodum..dr gittim gebelik kesesi gibi ama bos dedi ve rahme yapismis kurtaj etti..uyuttuguvhalde hissettim resmen ixim kazindi..onbesgunu gecti ve hala cok feci agrimboluyo..ilk dort gun aklim gitti simdide ara ara kivrandiriyo.kanamamda fazla.kontrole gittim drda anlam veremedi haftaya tekrar gidicem..ve ben bunlari yasarken bir kisi bile kapimi calmadi.kurtajda dr gidisimde bebis hep yanimdaydi.ustte girumcem sabah aksam gelen ariyan kadin kapimdan adim atmadi.kahvalti hazirmi aksam ne yaptin diyemedi tabi..kayinvalidem yemen yanda eltikerim hicbiri gelmedi surundum..esim bukasik yikadi ev supurdu..annemlere soykedim kizkardesim gelsin diye onlarda gonderemedi..ama artik takatim kalmadi pazartesivkardesim gekecek dinlenemedigim ixin iyilesemiyorum..ama cok buyuk kazik yedim..esim sen herkese kos daha dedi bundan sonra kimseye kilini kipirdatmiycan dedi..[/QUOTE]Gecmis olsun cnm, dert etme hersey yoluna girecektir ins. Rahmimde rahatsizim demissin bartholin kisti felan mi var ki,
günaydınlar herkese pazar günü maalesef hava kapalı oğlusum 30 nisanda 1 yasına girdi güzel bir sekilde kutladık cok eğlendi yarın asısı var 11.5 aylıkken yürümeye başladı sizinkiler gibi inatçı ama oyunla asıyoruz ınadını :)masllah siz 2. düşünüyorsunuz Allah nasip eder ins bende düsüüyorum ama cokkk sonra.....
Selam guzeller, iyi haftalar
Selo Allah gonlune gore versin canim. Masallah iyi yetisiyorsun kuzularina. Ben bir tane yaramazin arkasini zor topluyorum. Hamarat hanimin da hali baska oluyor
Aktar gozun aydin canim. Pasan ayaklanmis. Yakinda kosar yetisemezsiniz
Ardaannesi cok gecmis olsun guzelim. Keske elimiz uzansa da yardim etsek. Cabucak toparlanirsin insallah guzelim.
Allah rasi olsun boyle demen bike yardum etmiskadar oldu inan..rabbim kimseyi muhtac duruma dusurmesin.Selam guzeller, iyi haftalar
Selo Allah gonlune gore versin canim. Masallah iyi yetisiyorsun kuzularina. Ben bir tane yaramazin arkasini zor topluyorum. Hamarat hanimin da hali baska oluyor
Ardaannesi cok gecmis olsun guzelim. Keske elimiz uzansa da yardim etsek. Cabucak toparlanirsin insallah guzelim.
Canim canin sikma ben cocujlarim icin isimi biraktim.esim iflas etti cok kotu gunler gecirdik.cocujlarim buyudu akillari yetiyo artik bana anne niye sen calismadin calissaydin keske dediler.calissam calisma diyeceklerdi.sartlar neyi gerktiriyosa oyle yasamamiz gerekiyo..yeme konusuna gelince biz uzun zamandir ev yemekleri yiyoruz.mama turlerini hic sevmemisti benimki..enxok yogur ppilavi seviyo.et koftede seviyo..benimkide yiyip kilo almayanlardan.sabah krep tarzi yapiyorum icine yesillik peynir lorda koyuyorum mesela portakal suyuyla seviyo..hayirli olsun isinde.babalar ne yaparsa yapsin cani yandimi ihtiyaci oldumu senin yanina kosar inan sevmiyo deme.gecen cok guldum buyuk ogkuma kiziyorum ust degismiyodu..baba geldi o sirada bir bagirdi oglan baba gitt anne kal doye babasi diyo annen kiziyo sen beni istemiyon hayirdir..anliycagin ssenin yerini hiiic kimse dolduramaz..Merhaba kızlar,çok uzun zaman oldu yazmayalı,dilerim beni unutmamışsınızdır :)
@SnowyyHIRSIZI ardaannesi3 M mavis01 Jazzquell ve şu an yazamadıklarım,hepinizi özledim,umarım herkesin keyfi yerindedir,kuzular iyidir.
Birkaç hafta önce işe başladım;çok zor oldu benim için,ağlaya ağlaya gittim işe;hala da içimde bir ses var hep çocuğumun yanında olmamı söyleyen,elimde olsa hiç çalışmak istemiyorum.Öğle arası eve gidiyorum ve işten erken çıkıyorum süt izni dolayısıyla 4 gibi evde oluyorum,çocuğuma bakıcı bakıyor;kameradan onu gördükçe gözlerim doluyo. Gündüz bakıcı ilgileniyo,ben gittikten sonra emzirip parka götürüyorum,eve geliyoruz,akşam da iş bitmiyor bir türlü.Hep kendimi suçluyorum bebeğimle yeterince vakit geçiremediğim için.Hatta dün içten içe eşime öfkelendim;ben mutfakta yemek hazırlarken bebeğimizle o ilgilenip oyun oynuyordu,sanki yer değiştirmemiz gerekiyormuş gibi geldi. Ben hep onun yanında olmalıyım, ama ben sabah işte ,akşam bir mutfakta bir çocuğumun yanında olduğumdan ne ona doyabiliyorum ne iyi bir anne olduğumu hissedebiliyorum. Size saçma gelecek belki ama bazen ben çocuğuma kendimi yeterince sevdiremiyorum gibi geliyor; ikimiz de evdeysek eğer bebeğim genelde babasını tercih ediyor,karnı acıkana ya da uykusu gelene kadar. Onu yeterince eğlendirip onunla çocuk olamıyor muyum diye düşünüyorum.Siz neler oynuyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz?
Bu arada sizler gibi biz de nisanda bir yaşına girdik, henüz aşımızı yaptırmadık , kızım hala tutunarak yürüyo,sofra yemeklerine karşı mesafeli;çoğu zaman hala ona özel yiyecek hazırlıyorum. 3 ay önce 8 kiloydu şu an 8,5 kilo bile değil. Sağlıklı kilo aldırmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var doğrusu. Sizler neler yediriyorsunuz ve günde kaç öğün besliyorsunuz kuzuları?
Artık daha sık yazmaya çalışacağım. Öpüyorum hepinizi ve kuzularınızı :)
Merhaba cnm, gercekten sabir gerektiriyor en basta, sapasaglam bir psikoloji...Biz 7 kiz kardesiz. Hep birer ikiser yas arayla. Kardes gibisi yok diyorum. Bende cok olsunlar ilerde iyi kotu gunlerinde birbirlerinin yanlarinda olsunlar istiyorum. Ayni zamanda yetistirmekte zorlaniyorumda, kismet artik cnm, hayirlisi ne ise hepimize onu nasip etsin Rabbim.Canım merhaba hoşgeldin.
Çocuk güzeldir bende severim ama büyütmesi maddi manevi çok güç. Benim bir tane oğlum var çok şükür ama şuan için ikinci aklımdan geçmiyor, geçemiyor. Tabi ilerleyen yıllarda ne olur bilemem büyük konuşmamak lazım. Sen bilirsin canım.
Benim bir erkek kardeşim var keşke diyorum 4-5 tane olsaymışız kız kardeşim de olsaymış ama hepsiyle iyi anlaşayım. Büyüyünce kardeş güzel ama büyüyene kadar allah annelere sabır versin.
Sagol cnm, cokta hamarat sayilmam aslinda, calismiyorumda cocuk bakmayi gorev edindim bari bir farkim olsun :), Rabbim hepimiz icin en iyisini nasip etsin ins.Selam guzeller, iyi haftalar
Hosgeldin cnm, hic dert etme kendine.Bende ilk oglumda 7 aylikken ise basladim. Suan 3 oglum var calismiyorum. Kiyasladigim zaman, inan bana calisirken cocugumla daha iyi vakit geciriyordum. Ozluyordum onu, isteyken plan yapiyordum hangi oyunu oynayalim bugun diye.Onunla oldugum her ani degerlendirme cabasi icindeydim. Simdi zaten hep yanlarindayim diyorum. Onemli olan surekli yaninda olmandan ziyade az ama kaliteli zaman gecirmen... Benimki hala emiyor, Biz ne yiyorsak hemen hemen oda bizimle ayni yiyor artik. Cok istahli degil ama 2, 3 aydir ayni kiloda seyrediyor. 9,5 kiloydu gecen ay.Merhaba kızlar,çok uzun zaman oldu yazmayalı,dilerim beni unutmamışsınızdır :)
@SnowyyHIRSIZI ardaannesi3 M mavis01 Jazzquell ve şu an yazamadıklarım,hepinizi özledim,umarım herkesin keyfi yerindedir,kuzular iyidir.
Birkaç hafta önce işe başladım;çok zor oldu benim için,ağlaya ağlaya gittim işe;hala da içimde bir ses var hep çocuğumun yanında olmamı söyleyen,elimde olsa hiç çalışmak istemiyorum.Öğle arası eve gidiyorum ve işten erken çıkıyorum süt izni dolayısıyla 4 gibi evde oluyorum,çocuğuma bakıcı bakıyor;kameradan onu gördükçe gözlerim doluyo. Gündüz bakıcı ilgileniyo,ben gittikten sonra emzirip parka götürüyorum,eve geliyoruz,akşam da iş bitmiyor bir türlü.Hep kendimi suçluyorum bebeğimle yeterince vakit geçiremediğim için.Hatta dün içten içe eşime öfkelendim;ben mutfakta yemek hazırlarken bebeğimizle o ilgilenip oyun oynuyordu,sanki yer değiştirmemiz gerekiyormuş gibi geldi. Ben hep onun yanında olmalıyım, ama ben sabah işte ,akşam bir mutfakta bir çocuğumun yanında olduğumdan ne ona doyabiliyorum ne iyi bir anne olduğumu hissedebiliyorum. Size saçma gelecek belki ama bazen ben çocuğuma kendimi yeterince sevdiremiyorum gibi geliyor; ikimiz de evdeysek eğer bebeğim genelde babasını tercih ediyor,karnı acıkana ya da uykusu gelene kadar. Onu yeterince eğlendirip onunla çocuk olamıyor muyum diye düşünüyorum.Siz neler oynuyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz?
Bu arada sizler gibi biz de nisanda bir yaşına girdik, henüz aşımızı yaptırmadık , kızım hala tutunarak yürüyo,sofra yemeklerine karşı mesafeli;çoğu zaman hala ona özel yiyecek hazırlıyorum. 3 ay önce 8 kiloydu şu an 8,5 kilo bile değil. Sağlıklı kilo aldırmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var doğrusu. Sizler neler yediriyorsunuz ve günde kaç öğün besliyorsunuz kuzuları?
Artık daha sık yazmaya çalışacağım. Öpüyorum hepinizi ve kuzularınızı :)
Canım gecmiş olsun,şimdi nasıl?ada mira ishal olduğunda tartmamıştım,nekadar kilo verdiğini bilmek istemedim.Kızlar merhaba biz adeta virüsüne yakalandık anlamın oğlundan geçti bir gün is hali sürdü. saatte dört kere kaka yaptı 500gr vermiş kuzum.
Ardaninannasi çok geçmiş olsun. Herkese sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?