Gecmiş olsun canım...benim kızımıda hafta sonu dedesi düşürdü,icim giti,yavrum ck ağladı,babaannemiz dedemize kızdı bağırdı sen nasıl düşürürsün diye,offf ck kötüydü.eşim bana kızdı neden verdin diye,hayır veremem diyememki,sonuçta yabancı değil.herkse slm ...zaman zaman sizleri okuyorum ama gerçekten çok yoğun bir işim var yazamıyorum,,
ama bugün özellikle yazmak istedim size, dün bakıcı oğlumu uyutmuş kendi yatağına değilde bazaya yatırmışkendide mutfağa çorba yapmaya gitmiş ve oğlum feci şekilde kafaüstü düşmüş , suratı patlamış kan revan içinde off offf çok üzüldüm Rabbim korumuş doktora götürmüşler hemen dişçi ve diğer doktorlar sorun yok ama 24 saat gözetim altında olsun dediler uyumadık sabaha kadar çok şükür iyi ama ödümüz koptu aman sizler dikkat edin çok hareketlendiler, oğluma üzüldüm bakıcıya ayrı üzüldüm nasıl suçlanmış yazık dedim tabiki böyle olsun istemezdin ama neden kendi yatağına yatırmıyorsun korkuluğu var sonuçta yok bakıcı biraz yaşı olunca laf dinletemiyorsun sonuç olarak bu akşam kayınvalidelere taşınıyoruz yeniden o bakacak, zaten daha önce o bakıyordu , aman zor arkadaşlar hayat zor, çalışmak zor ,anne olmak zor,eş olmak zor,gelin olmak zor zor da zor
Bende 24saat kızımla birlikteyim doyamıyorum yavruma,eşime 2dakkika bak diye veriyorum peşimden geliyor cimcime,eşim evde çalıştığı icin arada sırada veriyorum.Iyi aksamlar canlar
Srvvr arkadaslarin da vurguladigi gibi kaliteli zaman gecirmek onemli canim. Calismak durumunda ise, bunu kendine sikinti haline getirerek uzulme lutfen. Ben gece gunduz yanindayim yine de doyamiyorum ona. Esimin kucagindayken bile surekli kontrol ve koruma halindeyim. Annelik zorBenim yaramaz bizimle beraber 3 kez masaya oturuyor. Ona ayrica pisirmiyorum ama dengeli menuler cikartmaya dikkat ediyorum. Kurabiye, muffin ve meyve gibi saglikli atistirmaliklari da aralarda veriyorum. Bir yemegi sevmediginde farkli pisirme teknikleri kullanarak tekrar tekrar servis ediyorum. Nihayetinde sevdigi bir yontem buluyoruz. Sen de rahat ve esnek ol. Sevdigi tatlari kesfetmeye calis.
Hawar benimki gunduz 2 defa uyuyor. Toplamda 3 saat uykusu var canim.
Supapatya cok gecmis olsun canim. Su kaybetmistir kilo degildir canim. Cabucak toparlanir insallah.
Mucize cok gecmis olsun canim. Insan yavrusunu kimseye emanet edemiyor. Allah korumus. Nasil simdi kuzun?
benim kızım 3750 doğdu 2 aylıkken 5500 dü ilk ay 1 kilo aldı sonraki aylar 500 aldı aslında 500 ve altı kilo olunca dr ler mama öneriyorlar, ama benimki irir doğduğu için ay olarak kilosu ortalama görünüyordu, arkadaşın üzülmesin bazı annelerin sütü yağlı olmadığı için bebekler pek kilo alamıyor, bebeği uzun emzirsin yani aynıı gögsü çünkü yağlı süt en sonda, kendi için gıda takviyeleride alabilirKızlar sizin bebişleriniz 2aylıkken kaç kiloydu?yeni doğum yapan arkadaşımın bebeği 2ayda 1kilo almış sadece,doktor mama önermiş,sütü ck ama beslemiyor bebeği,yarın bize gelecek ck stressli yazık.
Benim kızım 6500 gramdı mama ve anne sütüyle besleniyordu.
merhaba kızlar
bizimki parkı görünce çığlık çığlığa bir seviyor, gelince tahmin edersiniz ağlıyor kendini yere atıyor gelmek istemiyor, yaklaşık 10 gündür, gündüz uykusunu teke düşürdü uyutamıyorum sizlerinkiler nasıl hala iki keremi uyuyorlar
@ardaannesi3 çok çok geçmiş olsun, 3 çocukla çok zorlanmışsındır hep çok acılı zor olduğunu söylerler
S srvvr canım kendine de eşine de kızma, çalışınca böyle oluyor, ev işini çok takma kafana elinden geldiğince bebeğin ile oyalan, biraz büyüyünce iş yaparken de oyun oynarsınız tabi bunun için 2-3 yaşına gelmesi lazım :)
kilo konusuna çok takılma sağlıklı ise birşey olmaz bende artık kendi yediklerimizden veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor zorlamıyorum
Kızlar merhaba biz adeta virüsüne yakalandık anlamın oğlundan geçti bir gün is hali sürdü. saatte dört kere kaka yaptı 500gr vermiş kuzum.
Ardaninannasi çok geçmiş olsun. Herkese sevgiler
merhabalar guzel anneler. en son aylar once yazmistim neti kapattik telefonumda ufacik tefecik olunca sadece arada bir iki sayfa okuyaraj takip etmeye calistim sizleri. benm prensesin alti disi oldu ve 10.5 aylikken desteksiz yurumeye basladi. parklari cok seviyor ve bi o kdr yaramaz suyla oynanaya bayikuyor oyunlar yapiyor bize ama anne demiyor sipa oysa en az uc aydir baba kelimesini biluncli kullaniyor. bingildagimiz kapanmadi 47 cm olctuler dr takibnde ol dedi hemsire kilo boy sorunumuz yok ama yemek yemiyor bnde emzirdigim icin sorun etmiyorum sofrada yiyebilecegi bir sey vqrsa veriyorum ne istedigine kendi karar veriyor yrmek istemezsw mumkun degil yemiyor. meyve suyunu ihlamuru kesinlikle icmedi bu aralar ayrani severek iciyor sadece ;-)
çok sağol canım iyi çok şükür Allah ım korudu...Iyi aksamlar canlar
Srvvr arkadaslarin da vurguladigi gibi kaliteli zaman gecirmek onemli canim. Calismak durumunda ise, bunu kendine sikinti haline getirerek uzulme lutfen. Ben gece gunduz yanindayim yine de doyamiyorum ona. Esimin kucagindayken bile surekli kontrol ve koruma halindeyim. Annelik zorBenim yaramaz bizimle beraber 3 kez masaya oturuyor. Ona ayrica pisirmiyorum ama dengeli menuler cikartmaya dikkat ediyorum. Kurabiye, muffin ve meyve gibi saglikli atistirmaliklari da aralarda veriyorum. Bir yemegi sevmediginde farkli pisirme teknikleri kullanarak tekrar tekrar servis ediyorum. Nihayetinde sevdigi bir yontem buluyoruz. Sen de rahat ve esnek ol. Sevdigi tatlari kesfetmeye calis.
Hawar benimki gunduz 2 defa uyuyor. Toplamda 3 saat uykusu var canim.
Supapatya cok gecmis olsun canim. Su kaybetmistir kilo degildir canim. Cabucak toparlanir insallah.
Mucize cok gecmis olsun canim. Insan yavrusunu kimseye emanet edemiyor. Allah korumus. Nasil simdi kuzun?
sağol canım senin meleğinede geçmiş olsun, haeketlndiler tehlikeli zamanları tam... evet dedeler biraz dikkatsiz ama vermemekte olmaz tabi, ALLAH ım korusun tüm yavruları....Gecmiş olsun canım...benim kızımıda hafta sonu dedesi düşürdü,icim giti,yavrum ck ağladı,babaannemiz dedemize kızdı bağırdı sen nasıl düşürürsün diye,offf ck kötüydü.eşim bana kızdı neden verdin diye,hayır veremem diyememki,sonuçta yabancı değil.
Allah evlatlarımızı korusun.inşallah bebeğin iyidir canım.artık saniyelik kaza yapmaları ck dikkat etmeliyiz.
merhaba arkadaşlar
@serifeben maşallah kuzuna, benim kızımın bıngıldağıda daha kapanmadı ama normal bir durum
supapatya88 canım çok geçmiş olsun 2 hafta öncede biz öyleydik salgın havadan bulaşıyor dedi dr
M mucize_1406 çok geçmiş olsun, ay zor işler bunlar sen baarken yada kaynanan bakarken de olabilir, tabi ki dikkatli olmak lazım ama oluyor bazen
sağol canım, aynen öyle nekadar dikkat etsende gözünün önünde oluyor işte anlık işler...
S srvvr ben sana yazacaktım unuttum, biz tel sarar oyunu oynuyoruz, alkış, çak, perdelerin arkasına saklanıp ce yapıyor, onun dışında kule yapıyorum devirmeyi bozmayı çok seviyor, fış fış kayıkçı oynuyoruz, ele takılan kuklalarımız var onlarla şarkı söyleyip oyun oynuyoruz, bir sepet yada ufak bir leğen tencere gibi bir şeye değişik objeler koy 10-15 dk oynar onunla, yani ne bileyim tahta kaşık, mandal, oyuncak, yani bebeğe zara vermiyecek değişik şeyler, keşfetsin onları, şimdilik aklıma gelenler bunlar
@Snowyy bende çorba yapıyorum onun dışında biz ne yersek bende evde mümkün olduğunca dengeli menüler yapmaya çalışıyorum 1-2 gün kırmızı et, 2 gün bakliyat, 1 gün balık geri kalan günlerde sebze, haftalık yemek listesi yaparım genelde böylelikle her gün ne yapayım diye düşünmüyorum, çalışan arkadaşlar tavsiye ederim bunu, gerçi ben bu aralar savsaklıyorum ama olsun, banada muffin tarifi verirmisin ben normal misafirlere yapmıştım ama o bayağı şekerli bir şey
2 2ocak canım sizede geçmiş olsun, insan bir şeyde diyemiyor, kayın babanda eminim çok üzülmüştür
herkse slm ...zaman zaman sizleri okuyorum ama gerçekten çok yoğun bir işim var yazamıyorum,,
ama bugün özellikle yazmak istedim size, dün bakıcı oğlumu uyutmuş kendi yatağına değilde bazaya yatırmışkendide mutfağa çorba yapmaya gitmiş ve oğlum feci şekilde kafaüstü düşmüş , suratı patlamış kan revan içinde off offf çok üzüldüm Rabbim korumuş doktora götürmüşler hemen dişçi ve diğer doktorlar sorun yok ama 24 saat gözetim altında olsun dediler uyumadık sabaha kadar çok şükür iyi ama ödümüz koptu aman sizler dikkat edin çok hareketlendiler, oğluma üzüldüm bakıcıya ayrı üzüldüm nasıl suçlanmış yazık dedim tabiki böyle olsun istemezdin ama neden kendi yatağına yatırmıyorsun korkuluğu var sonuçta yok bakıcı biraz yaşı olunca laf dinletemiyorsun sonuç olarak bu akşam kayınvalidelere taşınıyoruz yeniden o bakacak, zaten daha önce o bakıyordu , aman zor arkadaşlar hayat zor, çalışmak zor ,anne olmak zor,eş olmak zor,gelin olmak zor zor da zor
Gecmiş olsun canım...benim kızımıda hafta sonu dedesi düşürdü,icim giti,yavrum ck ağladı,babaannemiz dedemize kızdı bağırdı sen nasıl düşürürsün diye,offf ck kötüydü.eşim bana kızdı neden verdin diye,hayır veremem diyememki,sonuçta yabancı değil.
Allah evlatlarımızı korusun.inşallah bebeğin iyidir canım.artık saniyelik kaza yapmaları ck dikkat etmeliyiz.
Kızlar sizin bebişleriniz 2aylıkken kaç kiloydu?yeni doğum yapan arkadaşımın bebeği 2ayda 1kilo almış sadece,doktor mama önermiş,sütü ck ama beslemiyor bebeği,yarın bize gelecek ck stressli yazık.
Benim kızım 6500 gramdı mama ve anne sütüyle besleniyordu.
Sagol canım adena galiba tahlikde yaziyordu.canım çok geçmiş olsun adeta virüsü ne? nette bakmadım direkt sana sorayım dedim. İnşallah suan iyidir kıyamam kuzuya ishal halsizlikte yapar sevgiler.
canım hoşgeldin... benim kızda 8,5 kilo hala boğazıda iyi ama kilo almıyor sıpa...çok hareketli belki ondan diycem ama... başka bir sorun olsa zaten şimdiye kadar çıkardı....şükür sağlıklılar...bend e aynıyım...işten güçten eve zor gidiyorum... birde kızımla ilgilenmek yerine yemekte bulaşıktı uğraşıyordum... şimdi hiç bi r şeyi ellemiyorum.. her şeyi kızım uyuduktan sonra yapıyorum...Merhaba kızlar,çok uzun zaman oldu yazmayalı,dilerim beni unutmamışsınızdır :)
@SnowyyHIRSIZI @ardaannesi3 @mavis01 Jazzquell ve şu an yazamadıklarım,hepinizi özledim,umarım herkesin keyfi yerindedir,kuzular iyidir.
Birkaç hafta önce işe başladım;çok zor oldu benim için,ağlaya ağlaya gittim işe;hala da içimde bir ses var hep çocuğumun yanında olmamı söyleyen,elimde olsa hiç çalışmak istemiyorum.Öğle arası eve gidiyorum ve işten erken çıkıyorum süt izni dolayısıyla 4 gibi evde oluyorum,çocuğuma bakıcı bakıyor;kameradan onu gördükçe gözlerim doluyo. Gündüz bakıcı ilgileniyo,ben gittikten sonra emzirip parka götürüyorum,eve geliyoruz,akşam da iş bitmiyor bir türlü.Hep kendimi suçluyorum bebeğimle yeterince vakit geçiremediğim için.Hatta dün içten içe eşime öfkelendim;ben mutfakta yemek hazırlarken bebeğimizle o ilgilenip oyun oynuyordu,sanki yer değiştirmemiz gerekiyormuş gibi geldi. Ben hep onun yanında olmalıyım, ama ben sabah işte ,akşam bir mutfakta bir çocuğumun yanında olduğumdan ne ona doyabiliyorum ne iyi bir anne olduğumu hissedebiliyorum. Size saçma gelecek belki ama bazen ben çocuğuma kendimi yeterince sevdiremiyorum gibi geliyor; ikimiz de evdeysek eğer bebeğim genelde babasını tercih ediyor,karnı acıkana ya da uykusu gelene kadar. Onu yeterince eğlendirip onunla çocuk olamıyor muyum diye düşünüyorum.Siz neler oynuyorsunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz?
Bu arada sizler gibi biz de nisanda bir yaşına girdik, henüz aşımızı yaptırmadık , kızım hala tutunarak yürüyo,sofra yemeklerine karşı mesafeli;çoğu zaman hala ona özel yiyecek hazırlıyorum. 3 ay önce 8 kiloydu şu an 8,5 kilo bile değil. Sağlıklı kilo aldırmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var doğrusu. Sizler neler yediriyorsunuz ve günde kaç öğün besliyorsunuz kuzuları?
Artık daha sık yazmaya çalışacağım. Öpüyorum hepinizi ve kuzularınızı :)
çok geçmiş olsun canım... benim kızda rota kaptığında 1 kilo vermişti... ama ondan sonraki hafta fazlasıyla almıştı... geçmiş olsun canım tekrar şimdi nasıl...Kızlar merhaba biz adeta virüsüne yakalandık anlamın oğlundan geçti bir gün is hali sürdü. saatte dört kere kaka yaptı 500gr vermiş kuzum.
Ardaninannasi çok geçmiş olsun. Herkese sevgiler
benim kızın bıngıldağınada aynı dediler... 47 santim senin bebğinin baş ölçüsü değilmi.... benim kızınki 44 cm daha...kafası bile büyümemiş...valla banda anne diyen yok bakalım ... ama eninde sonunda diyecek...merhabalar guzel anneler. en son aylar once yazmistim neti kapattik telefonumda ufacik tefecik olunca sadece arada bir iki sayfa okuyaraj takip etmeye calistim sizleri. benm prensesin alti disi oldu ve 10.5 aylikken desteksiz yurumeye basladi. parklari cok seviyor ve bi o kdr yaramaz suyla oynanaya bayikuyor oyunlar yapiyor bize ama anne demiyor sipa oysa en az uc aydir baba kelimesini biluncli kullaniyor. bingildagimiz kapanmadi 47 cm olctuler dr takibnde ol dedi hemsire kilo boy sorunumuz yok ama yemek yemiyor bnde emzirdigim icin sorun etmiyorum sofrada yiyebilecegi bir sey vqrsa veriyorum ne istedigine kendi karar veriyor yrmek istemezsw mumkun degil yemiyor. meyve suyunu ihlamuru kesinlikle icmedi bu aralar ayrani severek iciyor sadece ;-)
çok geçmiş olsun canım...kızımı bend edüşürdüm kafa üstü ağzı burnu kan içinde kalmıştı... dişi dudağını patlatmıştı... Allah korusun beterinden saklasın...herkse slm ...zaman zaman sizleri okuyorum ama gerçekten çok yoğun bir işim var yazamıyorum,,
canım geçende benim annem elayı kucağında severken... bir taraftanda kv ile konuşuyor karşılıklı... benim kız sırt üstü yuvarlandı yere...yapacak bir şey yok çok üzüldü ama aniden olu veriyorGecmiş olsun canım...benim kızımıda hafta sonu dedesi düşürdü,icim giti,yavrum ck ağladı,babaannemiz dedemize kızdı bağırdı sen nasıl düşürürsün diye,offf ck kötüydü.eşim bana kızdı neden verdin diye,hayır veremem diyememki,sonuçta yabancı değil.
Evet canım anneler gününe ck az kaldı...hep aklıma ilk anneler günüm geliyor,ilk bebeğimi kaybetmiştim,rüyamda yavrumu hic görmemiştim,pazar sabahı anneler günüydü aylar sonra ilk defa gülerek uyanmıştım,hemen eşimi kaldırdım ve rüyamı anlatım,kızım elimi okşuyordu ve üzülme anne dedi...yüzünü görmedim elini gördüm sadece,ama dünyalar benim olmuştu,eşimle ağladık,ama ck mutluydum,kızım bana rüyamdada olsa dokunmuştu...anneler günümü kutlamıştı...şimdi kardeşi anneler günümü kutluyor,1haftadır sürekli bana bakarak annneeeee diyor ck içten söylüyor yavrum,önceleride söylüyordu ama artık başka söylüyor....Kızlar anneler günü geliyor bu pazar.
Bir çoğumuz ilk anneliği tattığımızdan geçen sene bir bu sene ikinci anneler gününü yaşıyoruz.
Çok şükür Allahıma.
hastayım 2 gündür...baş ağrım geçmedi... ondanmıdır nedir duygusalımda biraz... birde senin bu yazını okuyunca hüngür hüngür ağladım...iş yerindekiler o kadar kötüysen eve git dediler...canım Allah bu evladını sana sizleride ona bağışlasın...sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin inşallahEvet canım anneler gününe ck az kaldı...hep aklıma ilk anneler günüm geliyor,ilk bebeğimi kaybetmiştim,rüyamda yavrumu hic görmemiştim,pazar sabahı anneler günüydü aylar sonra ilk defa gülerek uyanmıştım,hemen eşimi kaldırdım ve rüyamı anlatım,kızım elimi okşuyordu ve üzülme anne dedi...yüzünü görmedim elini gördüm sadece,ama dünyalar benim olmuştu,eşimle ağladık,ama ck mutluydum,kızım bana rüyamdada olsa dokunmuştu...anneler günümü kutlamıştı...şimdi kardeşi anneler günümü kutluyor,1haftadır sürekli bana bakarak annneeeee diyor ck içten söylüyor yavrum,önceleride söylüyordu ama artık başka söylüyor....
Gecmiş olsun canım,inşallah baş ağrın çabuk geçer,uykusuzluk bendede baş ağrı yapıyor.hastayım 2 gündür...baş ağrım geçmedi... ondanmıdır nedir duygusalımda biraz... birde senin bu yazını okuyunca hüngür hüngür ağladım...iş yerindekiler o kadar kötüysen eve git dediler...canım Allah bu evladını sana sizleride ona bağışlasın...sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?