2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar benim miğren ilk gebeliğimde 4 aya girdiğim zaman geçmişti taki kızım 2 yaşına gelinceye kadar sonra tekrar miğren tutmaya başladı şimdide tamamen geçecek mi diye bekliyorum ilk gebeliğimde nöroloji dok romatizma merhemlerinden bir tane yazmıştı bunu boynuna ve kulak arksındaki damarlara sür ve masaj demişti çok rahatlıyordum sizde yapabilirsiniz tabi bir dok tekrardan sorum ilaçın adı fastel jel

lokman hekim neresi? ama ilaç hamilelikte zararlı değilmidir

bende bilmiyorum neresi yazıyı aşağıya ekliyorum canım

Hamile bayanların en büyük korkularından biri olan migren ağrıları, artık tehlikesiz ve basit bir yöntemle yok edilebiliyor.

Anne karnındaki bebeğe zararı dokunması nedeniyle ilaç kullanamayan migrenli hamile bayanlar, gebelikleri süresince ağrılarını dindiremiyordu. Migren tedavisi için yurtdışında kullanılan 'sfenopalatin ganglion blokajı' yöntemi artık Türkiye'de de uygulanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Ali Yakut, burun yoluyla tatbik edilen 'sfenopalatin ganglion blokajı' yöntemi sayesinde migrenli hamile bayanlar, gebelikleri süresince dayanılmaz baş ağrılarından kurtulabiliyor. Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde çalışan Dr. Ali Yakut, bu yöntemi Türkiye'de uygulayan birkaç doktordan biri. Yakut, migren ağrısı çeken hamilelerin bebeğe zararı nedeniyle ilaç kullanamadığını ve bundan dolayı zor bir gebelik geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

'Sfenopalatin ganglion blokajı' yönteminin ne anneye ne de bebeğe zararı dokunmadığını belirten Yakut, tedaviyle ağrıların yüzde 80 oranında azaltıldığını ifade etti.

Koruyucu etkinin yaklaşık bir yıl boyunca devam ettiği bilgisini veren Yakut, "Sfenopalatin ganglion blokajı yönteminde migrenli hamilelere 10 gün boyunca yarım saatlik seanslarla burundan ilaç zerk ediyoruz. Verdiğimiz analjezik madde, beyinde migren ağrılarına neden olan bölüme ulaşıyor ve bir yıl boyunca yüzde 80 civarında başarı sağlanıyor. Ayrıca bu yöntemin, alerji dışında hiçbir riski de bulunmuyor." dedi. Yakut, sfenopalatin ganglion blokajı yönteminin hamilelerin dışında, ağrı kesici kullanamayan diğer hastalara da uygulandığını dile getirdi.

Doktor Ali Yakut, hastanelere kronik baş ağrısı şikayetiyle gelenlerin yaklaşık yüzde 35-40'ına migren teşhisi konulduğunu kaydetti. Sosyoekonomik seviyesi yüksek olan kişilerde migrenin daha fazla görüldüğünü anlatan Yakut, "Migren öncesi, sersemlik, konsantrasyon eksikliği, görme bölgesinde bulanıklık, ışık ve ses rahatsızlığı gibi belirtiler olur. Migren ağrısı en az iki saat, en fazla da 3 gün kadar sürebilir ve en fazla bayanlarda ortaya çıkar." diye konuştu.

inşallah bizimde 4. ayda biter

bebğimin cinsiyeti dok kemik yapısına göre kız dedi sizce yanılmış olabilir mi ben erkek istiyordum hep öyle hissediyordum bir kızım vardı buda değişik olsun isterdim kontrolüm kasım ayında olacak hayırlısıyla bakalım netleşir artık

kızlarr nasılsınzzz sayfaları bıraz okudumda cogu cınsıyet ogrenmıs en azından bı tahmın olmuss ben hala ogrenemdım dolu dolu 3 aylık hata gecıyo bılee ama doktor ısrarla solemıyo kızmı erkege benzıyo kaasımın 1 de 3 lu test ve cınsıyet solıcek ınsallah gosterrıse melegım allah herkesın gonlune gore versın kızlarr bız nneyız once salıklı olmasını ıstıyoruz sonra cınsıyet ama dayanamıyo ınsan yınede allah hepimize kucagımıza almayı nasıp eder ınsallah

evet bayağı yüksek dozdu.şimdi yavaş yavaş azaltıyoruz inş 20 de tamamen kesecekler.saglıkla gelsinler başka ne diyelim cnm.

bana da pazartesi amniyosentez yapılacak büyük ihtimal inşallah gerek kalmaz da. Kızlar bu zamalarda duaya çok ihtiyacımız var. Bol bol dua edelim birbirimize bebişlerimize

cnm amniyosentez 18 den önce yapılmıyor diye biliyorum.önce heyete sokuyorlar sonra senden imza alıyorlar die biliyorum.inş gerek kalmaz cnm arkadaşım.

Aysun.... ne dedi drun?

cute nasılsın.var mı kanaman yine çok yoğun?

maviş sen nasılsın şimdi..

benim bugün sol tarafım ağrıdı kasıgımın.ayakkabı giyereken falan çok acıyor .inş buda geçecek..
dualar hepimiz için kızlar.rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Kizlar yahu altan bisi cikcaj gibi oluyo yattigim yerdrn kalkarken bu bol sividanmi yoksa bu plesanta durumumdanmi hic kilo almadim iki kilosa verdim yani agirlik hissi var
Birde gunde bi imi defa pit diye bisi oluyo ama elim karnimdayken olmadi bebekmi anliyamiyorum acikcasi uzuluyorumda herkez.gibi bizde gebeligi tamamlayabilecegimizi pek dusunmuyoruz

öyle kötü düşünme cancaazım senin için zor bir durum anlıyorum ama sabret allahın izniyle saglıkla alırsın bebegını zamanı gelince kucagına. Kontrolün nezaman? Şuan varmı?

canım dr a mesaj attım bugün..
daha sonuç gelmedi..muhtemelen bayram gecikmesi dedi..
ozaman yarın da pazar ozaman hiç gelmez..p.tesiye kaldı sonuç anlaşılan..

Bugun baya oldu simdi yok ama gece kanicak karakteristik ozelligi buymud gece kaniyor
Halk ekmegi tursu ve peynir yedim pek hosuna gitti

Geçmiş bayramınız mübarek olsun kızlar.Konular artık öyle hızlı ilerliyor ki takip edemiyorum sizleri.
Maşallah çoğunuz cinsiyetleri öğrenmiş.Ben 2.5 aylıkken doktorum erkek dedi sonra 3 aylıkken başka doktora gittim belli değil dedi.Haftaya kontrolüm var artık kesin bir şey söylerler.
Bu arada bayramda yemekleri tatlıları çok kaçırdım bu yüzden tartıya çıkmaya korkuyorum:18::18::18: şu ana kadar 3 kilo almıştım bu haftayı bilmiyorum.
Kanaması miğreni olanlara geçmiş olsun diyorum Allah derman versin yardımcınız olsun inş.

merhaba kızlar..
benim hala çok yoğun derecede kasık ağrım var böyle yataktan kalkarken, otururken falan bi sancı giriyo kasıklarıma
normal mi bu yani halen daha devam eder mi ?
ilk zamanlarda olur sonra geçer demişlerdi...Bide hapşururken canım acıyo resmen çok korkuyorum bişey olacak die

Canim dusuncelerinde haklisin.Ama bu hamilelik psikolojisi.Annelik psikolojisi.Bu bebegi cok istedigini anliyorum bu sozlerinden.Doktor bebegimin gayet saglikli oldugunu soyledi kan degerlerimin cok iyi oldugunu soyledi hatta demir hapi vs bile vermedi ama ben bile icimde hep bi kuskuyla yasiyorum ne biliyim ne hareket hissedebiliyorum 16. Haftanin yarisindayim karnimda en ufak sisme yok .Bebegim oldu mu diye dusunuyorum cunku bundan onceki karnimda olmustu 8 haftalikken falan bu bebegimi daha 9 gun once gordum ultrasonda ama icimdeki supheden persembe gunu doktora gidicem o dereceyim.Kaldi ki sen bu durumlari yasarken cok normal.Ama kalbi atiyo bebisinin bu senin icin bi umit olmali.Sen yatmakta sıkılıosun ama komik gelcek soyleyecegim bende diyorum ki keske hastanede yatsam hergun bebegimi gorsem 5 senelik evliyim ilk bebegim olcak insallah.Allah hepimize sag saglim bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin.Senin rahatsizligin benim annemdede vardi doktor 6 ay boyunca yaticaksin derdi.Anneme 6 ay boyunca bakici gelirdi.Bi tuvalete kalkardi annem.Annem bide temizlik hastasidir yani bildigin hastadir yani kimsenin isini begenmez.Simetrik olucaktir hersey.Bi kere perde yamukmus onu duzeltmek icin kalkmis elini kaldirip duzeltmis sari saril kanama gecirmis.Tabi o bebek tutunamamis ama oyle boyle kanama degildi dedi annem.Senin kanamalarinla bebekleri tutunan cok anne var uzme tatli canini.Bebegimi sag saglim kucagina
ALicaksin inaniyorum ben

Tebrikler sağlıkla al kucagina inşallah hayirli evlat olsun....

Tesekkur ederim canim amin hepimixin insallah

Amin canim ..evt erkeklerde var boyle bi durum ama napalim saglikli sun sonucta kizimizda oglumuxda yokk..bu sene erkek senesi gibi zatn

bende senı merak edıyodum burda goremeyınce canım malum aynı gun dogum ıns

Kizlarrrr benim kizimm oluyooooo bugun ogrendimmmmm

Gözün aydın, hoş gelsin prensesin

bana da pazartesi amniyosentez yapılacak büyük ihtimal inşallah gerek kalmaz da. Kızlar bu zamalarda duaya çok ihtiyacımız var. Bol bol dua edelim birbirimize bebişlerimize

İnşallah gerek kalmaz canım. Dualarım sen ve tüm anne adayları için

Allah gönlüne göre verir inşallah

sürekli makarna yiyesim vaarrrrrrrrrrrr nolcek boleee :))

Kepekli ya da ıspanaklı makarnayı çok az sos ve peynir ile yemeyi tercih edersen kalorisi düşer biraz Ama hoşuma gitmez yiyemem dersen, havalar hala güzel hergün birkaç saatlik yürüyüşle formunu korursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…