Geçmiş olsun canım. Tecrübeli arkadaşların dediği gibi inşallah bitiyordur kanaman. Maşallah prensine, sağlıkla gelsin inşallah
Cnm cok tesekkurler
Ben de oyle dusunmek istiyorm
Bir de baskasindan duyunca moral oluyor
Kizlarrrr benim kizimm oluyooooo bugun ogrendimmmmm
evet bayağı yüksek dozdu.şimdi yavaş yavaş azaltıyoruz inş 20 de tamamen kesecekler.saglıkla gelsinler başka ne diyelim cnm.
cnm amniyosentez 18 den önce yapılmıyor diye biliyorum.önce heyete sokuyorlar sonra senden imza alıyorlar die biliyorum.inş gerek kalmaz cnm arkadaşım.
Aysun.... ne dedi drun?
cute nasılsın.var mı kanaman yine çok yoğun?
maviş sen nasılsın şimdi..
benim bugün sol tarafım ağrıdı kasıgımın.ayakkabı giyereken falan çok acıyor .inş buda geçecek..
dualar hepimiz için kızlar.rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
bende bilmiyorum neresi yazıyı aşağıya ekliyorum canım
Hamile bayanların en büyük korkularından biri olan migren ağrıları, artık tehlikesiz ve basit bir yöntemle yok edilebiliyor.
Anne karnındaki bebeğe zararı dokunması nedeniyle ilaç kullanamayan migrenli hamile bayanlar, gebelikleri süresince ağrılarını dindiremiyordu. Migren tedavisi için yurtdışında kullanılan 'sfenopalatin ganglion blokajı' yöntemi artık Türkiye'de de uygulanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Ali Yakut, burun yoluyla tatbik edilen 'sfenopalatin ganglion blokajı' yöntemi sayesinde migrenli hamile bayanlar, gebelikleri süresince dayanılmaz baş ağrılarından kurtulabiliyor. Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde çalışan Dr. Ali Yakut, bu yöntemi Türkiye'de uygulayan birkaç doktordan biri. Yakut, migren ağrısı çeken hamilelerin bebeğe zararı nedeniyle ilaç kullanamadığını ve bundan dolayı zor bir gebelik geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.
'Sfenopalatin ganglion blokajı' yönteminin ne anneye ne de bebeğe zararı dokunmadığını belirten Yakut, tedaviyle ağrıların yüzde 80 oranında azaltıldığını ifade etti.
Koruyucu etkinin yaklaşık bir yıl boyunca devam ettiği bilgisini veren Yakut, "Sfenopalatin ganglion blokajı yönteminde migrenli hamilelere 10 gün boyunca yarım saatlik seanslarla burundan ilaç zerk ediyoruz. Verdiğimiz analjezik madde, beyinde migren ağrılarına neden olan bölüme ulaşıyor ve bir yıl boyunca yüzde 80 civarında başarı sağlanıyor. Ayrıca bu yöntemin, alerji dışında hiçbir riski de bulunmuyor." dedi. Yakut, sfenopalatin ganglion blokajı yönteminin hamilelerin dışında, ağrı kesici kullanamayan diğer hastalara da uygulandığını dile getirdi.
Doktor Ali Yakut, hastanelere kronik baş ağrısı şikayetiyle gelenlerin yaklaşık yüzde 35-40'ına migren teşhisi konulduğunu kaydetti. Sosyoekonomik seviyesi yüksek olan kişilerde migrenin daha fazla görüldüğünü anlatan Yakut, "Migren öncesi, sersemlik, konsantrasyon eksikliği, görme bölgesinde bulanıklık, ışık ve ses rahatsızlığı gibi belirtiler olur. Migren ağrısı en az iki saat, en fazla da 3 gün kadar sürebilir ve en fazla bayanlarda ortaya çıkar." diye konuştu.
sürekli makarna yiyesim vaarrrrrrrrrrrr nolcek boleee :))
inşallah yarın doktorun her şey normal bir iki güne kalmaz geçer kanaman der.benim kanamam cok yogun oldigunda dr hidiyorumda resmen ben zorla duruyorum yatarken dizlerimin altinda yastik var geve hic kalkmadan yatiyorum sirt ustu biraz kanama oluyor sabah tuvalete gidince akacak olan ama akamayan kan hooppp tuvalete
rahat rahat nefes alamiyotim karnimin iconde cpk kotu agrilar var sanci yada kasilma degil kesinlikle ilk dogumumdan biliyorim aci var ;(
dedigim gobi biz umutlu degiliz su yarinki dr gidelim artik ne diyecek bizim isimiz bi yone dogru donmuyor
otursam hele ona bile hitcek kan ben surekli yatiyorum artik sadece yemek yerken yatiyorum o ladar
monotossanin nesi var neden amniyosentez yapilcak ?
Ve aysun napti acaba ya mutlaka yaxardi aldimi hayirli haberi acaba
kızlar benim miğren ilk gebeliğimde 4 aya girdiğim zaman geçmişti taki kızım 2 yaşına gelinceye kadar sonra tekrar miğren tutmaya başladı şimdide tamamen geçecek mi diye bekliyorum ilk gebeliğimde nöroloji dok romatizma merhemlerinden bir tane yazmıştı bunu boynuna ve kulak arksındaki damarlara sür ve masaj demişti çok rahatlıyordum sizde yapabilirsiniz tabi bir dok tekrardan sorum ilaçın adı fastel jel
bende bilmiyorum neresi yazıyı aşağıya ekliyorum canım
Hamile bayanların en büyük korkularından biri olan migren ağrıları, artık tehlikesiz ve basit bir yöntemle yok edilebiliyor.
Anne karnındaki bebeğe zararı dokunması nedeniyle ilaç kullanamayan migrenli hamile bayanlar, gebelikleri süresince ağrılarını dindiremiyordu. Migren tedavisi için yurtdışında kullanılan 'sfenopalatin ganglion blokajı' yöntemi artık Türkiye'de de uygulanıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Ali Yakut, burun yoluyla tatbik edilen 'sfenopalatin ganglion blokajı' yöntemi sayesinde migrenli hamile bayanlar, gebelikleri süresince dayanılmaz baş ağrılarından kurtulabiliyor. Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde çalışan Dr. Ali Yakut, bu yöntemi Türkiye'de uygulayan birkaç doktordan biri. Yakut, migren ağrısı çeken hamilelerin bebeğe zararı nedeniyle ilaç kullanamadığını ve bundan dolayı zor bir gebelik geçirmek zorunda kaldıklarını söyledi.
'Sfenopalatin ganglion blokajı' yönteminin ne anneye ne de bebeğe zararı dokunmadığını belirten Yakut, tedaviyle ağrıların yüzde 80 oranında azaltıldığını ifade etti.
Koruyucu etkinin yaklaşık bir yıl boyunca devam ettiği bilgisini veren Yakut, "Sfenopalatin ganglion blokajı yönteminde migrenli hamilelere 10 gün boyunca yarım saatlik seanslarla burundan ilaç zerk ediyoruz. Verdiğimiz analjezik madde, beyinde migren ağrılarına neden olan bölüme ulaşıyor ve bir yıl boyunca yüzde 80 civarında başarı sağlanıyor. Ayrıca bu yöntemin, alerji dışında hiçbir riski de bulunmuyor." dedi. Yakut, sfenopalatin ganglion blokajı yönteminin hamilelerin dışında, ağrı kesici kullanamayan diğer hastalara da uygulandığını dile getirdi.
Doktor Ali Yakut, hastanelere kronik baş ağrısı şikayetiyle gelenlerin yaklaşık yüzde 35-40'ına migren teşhisi konulduğunu kaydetti. Sosyoekonomik seviyesi yüksek olan kişilerde migrenin daha fazla görüldüğünü anlatan Yakut, "Migren öncesi, sersemlik, konsantrasyon eksikliği, görme bölgesinde bulanıklık, ışık ve ses rahatsızlığı gibi belirtiler olur. Migren ağrısı en az iki saat, en fazla da 3 gün kadar sürebilir ve en fazla bayanlarda ortaya çıkar." diye konuştu.
evet bayağı yüksek dozdu.şimdi yavaş yavaş azaltıyoruz inş 20 de tamamen kesecekler.saglıkla gelsinler başka ne diyelim cnm.
ben hissettiğimi sandım ama değilmiş...gaz falandı belki bilmiyorum..
eğer hissetmiş olsaydım hergün olurdu artık ama yok...daha erken sanırım.
Kızlar merhabalar hepinize.Ben bişey soracağım size bebislerinizin ilk kıpırtısını hissettiniz mi ve kaçıncı haftada hissettiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?