zavallı bizŞifa'da Birgül hanım varmış acaba onu mu araştırsak ?
kızlar dr dan geldik ama biraz buruğum çünkü 2 hafta önce gittiğimde 16 haftalık demişti bugun gittim yine 16 haftalık dedi 18 e giriyor olmamız gerekiyordu dr gelişimi geride kalmış diyince o kadar üzüldümki... bebeğin kalbi atıyodu hareket ediyodu ama içime bi kuşku girdi bi kere... zaten ultrasonları çok eski cinsiyetine 2 hafta öncesinde erkeğe benziyo demişti o da sanırım fos çıktı :) bugunde söyleyemedi bende çıktım özel hastaneye gittim ordaki dr bacak arasını gösterip kıza benziyo dedi çıkıntı yoktu bende gördüm inş. bi dahakine gittiğimde artık kesinleşir haftasına 16+3 dedi buranın ultrasonu baya güzeldi adet tarihime göre uyumlu olduğunu söyledi baya inceledi banada söyleyerek gösterdi içimi rahatlattı sağolsun ben 3lü test yaptırmayı düşünmüyordum ama bu dr da ısrar etti ve yaptırdık umarım kötü bişey çıkmaz ama 4lü test yaptılar sonucu 1 hafta sonra çıkacak bakalım hayırlısı olsun...bu arada kanamalarımın sebebi belli oldu plesentamız asağıdaymış cutemom bacım yalnız değilsin bende senin gibiymişim
ya başlangıçta çok kilolu değilsen bence çökertme moralmanını :) ben oğlumda yaklaşık 25 kilo almıştım ama normalde kilolu olmadığımdan sezeryanım da çok rahat geçti sonrasını da iyi atlattım. şimdi kilolu sayılırım 58 ile falan hamile kaldım boyum 168. ama takmıyorum sonradan verebiliyorum diye. napalım ya kutsal damacanayız biz boışver :)
Canım ben doktora ilk gittiğimden beri bu sorun var bende. Eminim ki son adet tarihim 19 haziran. Ama doktorum bebeğin gelişimine göre 1 Temmuz sen yanlış hatırlıyor olabilirsin diyor. Yani ne bilim geç döllenmedir. Yada 1 temmuzda hamile kalmışımdır. Hiç takmadım kafama. Sonuçta 1 temmuz baz alınınca gelişimi normal seyrinde gidiyor. Hiç kafana takma
kızlar dr dan geldik ama biraz buruğum çünkü 2 hafta önce gittiğimde 16 haftalık demişti bugun gittim yine 16 haftalık dedi 18 e giriyor olmamız gerekiyordu dr gelişimi geride kalmış diyince o kadar üzüldümki... bebeğin kalbi atıyodu hareket ediyodu ama içime bi kuşku girdi bi kere... zaten ultrasonları çok eski cinsiyetine 2 hafta öncesinde erkeğe benziyo demişti o da sanırım fos çıktı :) bugunde söyleyemedi bende çıktım özel hastaneye gittim ordaki dr bacak arasını gösterip kıza benziyo dedi çıkıntı yoktu bende gördüm inş. bi dahakine gittiğimde artık kesinleşir haftasına 16+3 dedi buranın ultrasonu baya güzeldi adet tarihime göre uyumlu olduğunu söyledi baya inceledi banada söyleyerek gösterdi içimi rahatlattı sağolsun ben 3lü test yaptırmayı düşünmüyordum ama bu dr da ısrar etti ve yaptırdık umarım kötü bişey çıkmaz ama 4lü test yaptılar sonucu 1 hafta sonra çıkacak bakalım hayırlısı olsun...bu arada kanamalarımın sebebi belli oldu plesentamız asağıdaymış cutemom bacım yalnız değilsin bende senin gibiymişim
Sifanin muayene ucreti ne kadar??
İyi bir dr bulursaniz bana da yazin lutfen ben de hala karar veremedim dra
ben hiç ona kıyabilirmiyim yaşamayan bebeğimi bile alırlarken ne kadar çok gözyaşı dökmüştüm aylarca atlatamamıştım inş. rabbim bu bebeğime sağlık sıhhat verirde sağsalim doğum yapabilirim yoksa yıkılırım biterim artık... bende ilk doktorun dediğini kafaya taktım o yüzden 2. doktora gittim hemen mesela ilk doktor plesentamın aşağıda olduğunu söyleyip beni uyarmadı ama 2. gittiğim plesanta aşağıda yatacaksın dedi ki zaten ben yatıyodum kanamalardan ötürü inş. zamanla yukarı çıkar yoksa erken doğum riski oluyomuş hakkımızda hayırlısı olsun
bacım ben yarın gidiyorum Esra Hn a. inş iyi ilgilenir de doktor aramak zorunda kalmam ya. çok heyecanlıyım bebişimi uzunca süreden sonra görücem.Canım ben doktora ilk gittiğimden beri bu sorun var bende. Eminim ki son adet tarihim 19 haziran. Ama doktorum bebeğin gelişimine göre 1 Temmuz sen yanlış hatırlıyor olabilirsin diyor. Yani ne bilim geç döllenmedir. Yada 1 temmuzda hamile kalmışımdır. Hiç takmadım kafama. Sonuçta 1 temmuz baz alınınca gelişimi normal seyrinde gidiyor. Hiç kafana takma
benim de 1 ay önce rahim ağzında dendi bebeğin eşi için. doktor kendini yormak yok uzun yürüyüş yok vb bir sürü şey söyledi. sonraki kontrolümde yukarı çıkmaya başlamış dedi inş da devam eder çıkması. bu aralar kendimiçok yoruyorum çünkü. bayram tatili dinlenirim dedim ama nerdeeee. eş dost ziyareti ve ev için biraz değişiklik yapıcaz salonda onların seçimi vs derken baya hırpaladım kendimibenimde durumum seninle aynı canım.cumartesi günki randevumda dr plesanta tam rahim ağzında dedi zamanla yukarı çıkabilirmiş ama bana hiç olumsuz bişey demedi hatta bu haftalarda %80 kadının aşağıdadır ve 22.nci haftada yukarı çıkmasını bekleriz dedi ve ben çalışıyorum yatamıyorumda düşün.kafaya takmadan işime geliyorum yaşayacaksa kuzucuklar inan yaşarlar zaten.benim evime temizliğe gelen kadıncağız 42 yaşında ve plansız bir şekilde hamile kaldı ve nasıl iş yapıyor biliyormusun camlar duvarlar.....olucak olsa ona olur diyorum hem yaş riski hem uzanıp eğilip duruyor allah koruyor yani.bizimkilerinide koruyacak ben inanıyorum canım.....
bendim FMFli olan. Belki doktorun cihazı eski olduğundan filandır. Takma kafana fazla. Kötü bişey olsaydı öbür gittiğin doktorda söylerdi zaten. Sen başladınmı ilacı kullanmaya?canım ama seninki baştan ebri varmış benim öyle değildi hatta ileri bile çıkıyordu ilk defa böyle çıktı fmf haftası olan senmiydin?
benimde durumum seninle aynı canım.cumartesi günki randevumda dr plesanta tam rahim ağzında dedi zamanla yukarı çıkabilirmiş ama bana hiç olumsuz bişey demedi hatta bu haftalarda %80 kadının aşağıdadır ve 22.nci haftada yukarı çıkmasını bekleriz dedi ve ben çalışıyorum yatamıyorumda düşün.kafaya takmadan işime geliyorum yaşayacaksa kuzucuklar inan yaşarlar zaten.benim evime temizliğe gelen kadıncağız 42 yaşında ve plansız bir şekilde hamile kaldı ve nasıl iş yapıyor biliyormusun camlar duvarlar.....olucak olsa ona olur diyorum hem yaş riski hem uzanıp eğilip duruyor allah koruyor yani.bizimkilerinide koruyacak ben inanıyorum canım.....
bendim FMFli olan. Belki doktorun cihazı eski olduğundan filandır. Takma kafana fazla. Kötü bişey olsaydı öbür gittiğin doktorda söylerdi zaten. Sen başladınmı ilacı kullanmaya?
Ah canimcim vah canimcim 66 ile hamile kaldim boyumuz ayni
Çökertim dimi moralmanimi
Canım kafana takma bu kadar ben de biraz fazla doktor değiştirenlerdenim bir dikiş tutturup kendimide bebeğimide emanet edecek birine denk gelmedim. Bunun konuyla alakası da şu ki gittiğim her doktor farklı hesaplıyor haftasınıReglim 12 temmuz benim ama adet periyodum uzun 35-36 gün ovulasyon testi kullanarak gebe kaldım döllenme zamanımıda biliyorum bunları paylaşıyorumda gittiğim doktorlarla ya susup bişey demiyorlar yada şu kadar geri filan diyolar. Benim de sinirlerim bozuluyor ama yapacak bişey yok yalnız değilsin bil sadece
evet 15 gündür günde 1 tane kullnmaya basladım benim ksafamı kurcalayanda biraz o acaba bu ilaçmı bebeğin gelişimini etkiledi diyorum çünkü ondan önce haftası ilerde bile çıkıyodu şimdiyse 1 hafta geride görülüyor ama ilacı bıraksam ataklarım baslayacak çok atak geçiriyorum diye basladım iki arada kalmış durumdayım sen günde kaç tane alıyosun?
Ben 2 tane alıyorum günde. O ataklar dayanılacka gibi değil. karnımın ağrısı geçse göğüs kafesim ağrıyo. O geçiyo ayaklarım şişiyor. Dayanamıyorum ben o ataklara. Ama ilacın bebek üzerinde yan etkisi yok. Doktorum öyle söylemişti bana. Muhakkak al ama yinede bi romatolojiye görün dedide nerden bulcam romatolojiden randevu.evet 15 gündür günde 1 tane kullnmaya basladım benim ksafamı kurcalayanda biraz o acaba bu ilaçmı bebeğin gelişimini etkiledi diyorum çünkü ondan önce haftası ilerde bile çıkıyodu şimdiyse 1 hafta geride görülüyor ama ilacı bıraksam ataklarım baslayacak çok atak geçiriyorum diye basladım iki arada kalmış durumdayım sen günde kaç tane alıyosun?
Ailevi akdeniz ateşi diye geçen ırsi bir hastalık. Çok şiddetli karın ağrısı ile kendini gösteriyor. Hiçbişeyin yokken bi anda 10dk içinde karnın ağrımaya başlıyor. 3 gün sonra yine hiç hastalanan sen değilmişsin gibi geçiyor. Vücuttaki bazı genlerin mutasyona uğraması bu hastalığa sebep. İlle karnın ağrıyacak diyede bişey yok. Göğüs ağrısı oluyor mesela. Nefes alırken bıçak saplanıyor gibi bi ağrın oluyor. Yada durup dururken ayak bileklerin şişip morarabiliyor. Karın zarın iltihaplanıyor. Bu gibi şikayetler oluyor kişide. Kesin tedavisi henüz yok. Ama atakları önleyici ilaç var. İlacı doğru dozda ve dozları atlamadan alırsan hiçbir sıkıntı yok. İlaç çiğdem çiçeğinden yapılıyor bitkisel ve eczanelerde 5-8tlye çok rahat bulunabiliyor. Bu arada çok zor bulunan bir hastalık. Çoğu doktorun bu hastalıktan haberi bile yok. FMF im diyince bön bön bakıyo bazıları. Eğer çevrenizde bu tip şikayetleri olan ve ne yapılırsa yapılsın geçmeyen kişiler varsa özellikle bu hastalığı araştırsın. Çünkü bu ilacı kullanmamak sürekli atak geçirmek böbreklere çok büyük zarar verebiliyor.kusuruma bakmayın ama fmf nedir?
hımmm tabi birazcık daha dikkat etmek lazım bacım. ama doğum sonrası veriliyor ya walla bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?