2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlarrr masllah sayfa bayagı ılerlemıs guzel gobusler cıcı kıyafettler masallh vallhı cok guzel yaaa ınsan goedukce mmutlu oluyoo :52::52::52::52:

kızlar bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğim 950 gr boyu 29 cm geldi. dr.um bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür. banada magnezyum yazdı. kızlar yaa oğluşumun boyu kısa gibi geldi bana :( onu taktım biraz şimdi :105:

Maşallah bebişine canım :nazar::emir_bebek:
Baş-popo ölçüm yapıyor doktorlar genelde.
Malum bacaklar tam açık durumda duramaz bebişler =)
O yüzden hiç takma kafana.:34:

kızlar bugün doktor kontrolüm vardı. bebeğim 950 gr boyu 29 cm geldi. dr.um bebeğin sağlıklı olduğunu söyledi çok şükür. banada magnezyum yazdı. kızlar yaa oğluşumun boyu kısa gibi geldi bana :( onu taktım biraz şimdi :105:

boy da kg da afaki ölçülüyor. karın çevresinden kilo, femur kemiği uzunluğundan boy ölçülüyor. yani kesinliği yok ikisininde. o yuzden hiç takılma. eşinin ve senin genetiğin belirliyor bence boyutu ciddi bir etken yoksa- seker nedeniyle iri bebek olması gibi.

ÇOCUĞUNUZUN BOYUNU BU FORMÜLLE HESAPLAYIN

Prof. Dr. Oya Ercan, bir çocuğun cinsiyetinin belirlenmesi şartı ile doğmadan önce bile, gelecekte erişeceği boyu öngörmenin mümkün olduğunu söylüyor. Buna göre çocuk kız ise baba boyundan 13 cm çıkarılıyor ve anne boyu çıkan rakama eklendikten sonra elde edilen sayı ikiye bölünüyor. Bu şekilde çıkan rakam kız çocuğunun olası, "Hedef boyu" olarak adlandırılıyor. Erkek çocuk için ise tersi yapılıyor. Bu defa anne boyuna 13 cm ekleniyor, baba boyu ile toplanıyor ve çıkan değer ikiye bölünüyor. Bu en olası erişkin boy değeri olarak bilinse de erişkin boyunun bu değerin 10 cm altı veya 10 cm üstü bile olabileceğine dikkat çekiliyor.

Sudenaz bana dr hiç boyunu söylemiyor onu bilemem çünkü kesin bilemem kim boyunuda söylerse kesin değildir çok fazla yanılma payı var dedi, bugüne kadar hiç boyunu söylemedi bilemem dedi, bnde hep kilosunu öğrenmekle yetiniyorum, seninde öyledir yanılma payları oluyormuş

:31: aynen dediğin gibi benimde doktorum şimdiye kadar söylemiyordu. ilk defa bugün ben sormadan söyledi. mutlaka yanılma payı vardır çünkü bebek zaten dümdüz durmuyorki...

Maşallah bebişine canım :nazar::emir_bebek:
Baş-popo ölçüm yapıyor doktorlar genelde.
Malum bacaklar tam açık durumda duramaz bebişler =)
O yüzden hiç takma kafana.:34:

ya ne bilim işte bi an için düşündüm( takvimdede 26.haftada 35 cm yazıyor ya) takmama gerek yok sanırım. önemli olan bebişlerimizin sağlıklı olmaları:nazar::nazar:

Son düzenleme:
boy da kg da afaki ölçülüyor. karın çevresinden kilo, femur kemiği uzunluğundan boy ölçülüyor. yani kesinliği yok ikisininde. o yuzden hiç takılma. eşinin ve senin genetiğin belirliyor bence boyutu ciddi bir etken yoksa- seker nedeniyle iri bebek olması gibi.

Prof. Dr. Oya Ercan, bir çocuğun cinsiyetinin belirlenmesi şartı ile doğmadan önce bile, gelecekte erişeceği boyu öngörmenin mümkün olduğunu söylüyor. Buna göre çocuk kız ise baba boyundan 13 cm çıkarılıyor ve anne boyu çıkan rakama eklendikten sonra elde edilen sayı ikiye bölünüyor. Bu şekilde çıkan rakam kız çocuğunun olası, "Hedef boyu" olarak adlandırılıyor. Erkek çocuk için ise tersi yapılıyor. Bu defa anne boyuna 13 cm ekleniyor, baba boyu ile toplanıyor ve çıkan değer ikiye bölünüyor. Bu en olası erişkin boy değeri olarak bilinse de erişkin boyunun bu değerin 10 cm altı veya 10 cm üstü bile olabileceğine dikkat çekiliyor.

tşk canım. bilgiler için. rahatlattınız beni...önemli olan sağlık...hepimiz inşallah sağlıkla kucağımıza alırız miniklerimizi.:16:

kızlar bugün bir salaklık yaptım sabah işe gittim. öğlen eve dönmek için dolmuş beklerken çantaya bir el attım içinde cüzdanım yok. evde bıraktım sandım. ancak sorun şu ki cüzdan dışında para koymuyordum bir yere. dolmuşa binecek para yok ev okul arası 40 dakika yürüyerek. 40 dakika yürüdüm. eve geldim evde de cüzdan yok. o yorgunlukla apar topar okula geri gittim. meğer cüzdanımı sınıf dolabına kitlemiştim sabah unutkanlık bu ya aklımdan gitmiş. boş yere yürümüş oldum. neyse o sorun değilde bebeğim etkilenmiş midir o kadar yürüyüşten. yürürken sürekli özür diledim bebeğimden. eşimde kızdı bana neden haber vermiyorsun teneffüste gelir götürürdüm seni eve diye. inşallah bebeğim etkilenmemiştir :(

fl uzunluğunu 7 ile çarp. ortalama boyunu verecektir sana. çok da boy dediğin uzar. önemli olan kiloymuş son 3 ayda

kızlar bugün bir salaklık yaptım sabah işe gittim. öğlen eve dönmek için dolmuş beklerken çantaya bir el attım içinde cüzdanım yok. evde bıraktım sandım. ancak sorun şu ki cüzdan dışında para koymuyordum bir yere. dolmuşa binecek para yok ev okul arası 40 dakika yürüyerek. 40 dakika yürüdüm. eve geldim evde de cüzdan yok. o yorgunlukla apar topar okula geri gittim. meğer cüzdanımı sınıf dolabına kitlemiştim sabah unutkanlık bu ya aklımdan gitmiş. boş yere yürümüş oldum. neyse o sorun değilde bebeğim etkilenmiş midir o kadar yürüyüşten. yürürken sürekli özür diledim bebeğimden. eşimde kızdı bana neden haber vermiyorsun teneffüste gelir götürürdüm seni eve diye. inşallah bebeğim etkilenmemiştir :(

geçmiş olsun canım. aksilik bu ya olmuş işte .baya bir yürümüşsün rahatsız etmiştir tabii seni. eve gidince dinlenseydin biraz. dikkat et kendine

Son düzenleme:

o zaman bizim oğluşun boyu 1.80 çıkıyo bakalım artık:)

bişey olmamıştır cnm ya zaten yürüyüş iyiymiş hamileler için doğumu kolaylaştırıyordur ama kendini sıkma yorma tabiki. acil durum olduğunda da bak eşin gelebiliyor onu çağır. benimki polis olduğu için her zaman müsait olmuyo valla her gün ben işe araba kullanarak gidiyorum. yapacak bişey yok okula yürüsem yürüyemem eşim götürüp getirse o da olmuyor çalışma saatlerimiz tutmuyo. neyse artık kaldı iki hafta tatile napalım:)

o zaman bizim oğluşun boyu 1.80 çıkıyo bakalım artık:)

bişey olmamıştır cnm ya zaten yürüyüş iyiymiş hamileler için doğumu kolaylaştırıyordur ama kendini sıkma yorma tabiki. acil durum olduğunda da bak eşin gelebiliyor onu çağır. benimki polis olduğu için her zaman müsait olmuyo valla her gün ben işe araba kullanarak gidiyorum. yapacak bişey yok okula yürüsem yürüyemem eşim götürüp getirse o da olmuyor çalışma saatlerimiz tutmuyo. neyse artık kaldı iki hafta tatile napalım:)

benim annem 163, babam 170 benim boyum 160 olması gerekirken 173 oldu. şimdiki bakımla intinayla çok daha iyi olur eminim boylar poslar. senin oğluş 190 geçer bile...

benim annem 163, babam 170 benim boyum 160 olması gerekirken 173 oldu. şimdiki bakımla intinayla çok daha iyi olur eminim boylar poslar. senin oğluş 190 geçer bile...

benimki de 172dir bakalım artık sütü severse çok süt içerse daha da uzun olabilir:) ama sağlıklı olsunlar o bize yeter!

Hiç bir zararı yok canım. Sağım solum ağrımasa ben hiç yataktan çıkmayacağım neredeyse. Acayip yorgun hissediyorum bir haftadır, sanki hamileliğin ilk aylarındaki gibi:107:

Rahat rahat yatayım ben artık =)
Şu sitede iyi ki aynı topikteyiz.
Seviyorum senden gelen iletileri okumayı demetcim.

bu kılolar nolcak bılmıyorum 3 ogun yedım araları saymıyorum cıkolata meyve vesyre aama ben yıne acıkıtım vallhı kızlar yaa 2 oldu bu sattete de yemek ıyı dgıl ama cok acıktım bebeıste durmuyo benım gbı cabuk acıkan varmıı

Back
X