Günlerdir grıple uğraşıyorum, giremedim nete...Perşembe günü doktora gittik. Bizim hastane taşınmış. Avrupa Hastanesi, Şişli Florenca'nın oraya taşınmış. Muaye ücreti eskiden fark 55 lira ödüyorduk, şimdi 100 lira ödedik( Doğum için de konuştum. Normal doğum 2000, sezeryan 2500, doktor ücreti de 2000 lira imiş (
Şeker yüklemesi yapıldı. Sonucunu alamadım henüz, miniğim de büyümüş, 29 cm, 722 gram olmuş:))
Umarım sizin keyfiniz yerindedi:))
canım sanırım denizlidesn? bende doğumu denizlide düşünüyorum da, geçen gün anlattığın arkadaşının hikayesini okudum da. hangi doktorlar görememiş bebeğin düşüp düşmediğini merak ettim. benim doğum için düşündüğüm bi doktor var. o mu acaba diye merak ettim. mesajımı cevaplarsan sevinirim.
egede nergis zümrütbaş zaten asıl doktoru da oydu düştü dedi, bi de sonra güvenemeyip devlete gitti, devlette acilde doğum doktoru yalçın arıcan vardı o da düştü demiş. şimdi biz egede Mehmet gencere gidiyoruz çok memnunuz. sen kime gidiyosun? doğum için normal doğum istiyorum, herkes devlet hast. diyor sen ne düşünüyosun ?
canım biz dun elimize para geçince eşimle beraber çıktık alışverişe ve baya bişiler aldıl kızımıza. Hastane çıkışı onlu, bornoz takımı, alt üst zıbın takımı iki tane aldım, pijama takımı iki tane, beşli takımlardan uç tane aldım, pelüş battaniye aldım iki tane iki tane de penye battaniye bir tane de hem kundak hem battaniye olarak kullanılan kadife battaniye aldım. Alt açma takımı ağız bezleri sırt havluları falan derken baya bişiler aldım ve hepsini Bi yerde buldum. Bursada oturuyorum özlem bebe de hepsini buldum böyle işte. Rabbim bebeklerime giydirdiğimiz günleri görmeyi de nasip etsin inşallah :)
Şu doğum ve hastane icin ödenen paralara cok acıyorum 2000 2500 ne bu rakamlar ya bu parayla kac kisiye doğum yaptirirsin benim hastenemde normal doğum 450 sezeryan 650 doktorum dan da cok memnunum daha dün ablam normal doğum yapti o kadar rahat bi doğum olduki doktorum uz cok güzel yönlendirdi yardimci oldu cok başarılı bir kadın ablam on dk da doğum unu yapti hayran kaldım ikisi de sağlıklı hicbir problem yok ya kizlar o para avcilarina dikkat edin sadece duygu sömürüsü yapiyorlar
aa. bende nergis zümrütbaş ı düşünüyodum doğum için. manisa da yaşıyorum ama doğumu annemin yanında yapmak istediğim için denizliye gelcem nasip olursa. aslınd ben çok kararsızdım.nergis hanım içime sinmemişti ama denizlide başka doktora da gidemedim yazın. artık gitmem nergis hanıma. servergazide doğum yapanlar çok memnun, hem tek kişilik odalarda kalmışlar, ebeler ilgiliymiş. semih mun u duydum servergazide 37. hafta dan sonra denizliye gelince ona gidip doğumu sizde yapmayı düşünüyorum desem abes olmaz heralde. hiç kontrole gitmeden kabul eder mi ki. Mehmet genceri de duydum, beğeniyolar genelde. doğum parasıyla ilgili konuştunmu Mehmet gencerle hiç?
nergise ben de gitmiştim de pek sevmedim tecrübesiz gibi bi tuhaf duruyor memnun kalmadım, Mehmet beyle odaları aynı yerde bakıyorum pek hastası da yok biz Mehmetin kapısında kuyruk oluyoruz resmen, bi de yine aynı yerde Filiz Saylan var onun da çok hastası var iki arkadaşım da Filize gidiyor ondan da memnunlar. ben daha doğum için konuşmadım salı günü randevum var bi sorayım. Arkadaşım filiz hanımda normal doğum yaptı 480 tl almışlar. Denizlide tabi İst. gibi çok yüksek değil rakamlar. Tekdende doğum ücreti daha uygunmuş galiba ama hiç gitmedim doktorları nasıl bilmiyorum. özelde doğum yapanlar hep şikayetçi yaa beklemiyorlar bebeğin kendiliğinden gelmesini diyorlar. bebek gelmiyor diye birinin su kesesini patlattılar en son, halbuki çocuk doktoruyla konuşurken bekleseler daha iyiydi bebeğin kendiliğinden gelmesi hemen olmaz sabretmiyorlar falan dedi, kuzenim devlette bebek kendi gelcek diye 2 gün bekledi doktoru yatırdı beklediler normal doğum yaptı. Servergaziyi ben de iyi diye duydum da doktor ismi bilmiyorum orada
tekden de ramazan bey varmış bide onu duydum ben. ondan da övgüyle bahsediyolar. yazın filiz hanıma gitmek istedim ben en erken 3 hafta sonraya randevu veriyorlardı o yüzden gidemedim. servergazide murat çağlar öz ü de beğeniyolar. güzel bi hastane bence düşünebilirsin. ben bugün senin yazdıklarından sonra servergazi düşünüyorum. devlette de kanamam olmuştu bi kere denizlideyken, acilde abdülmuttalip ti sanırım adı o doktor vardı. o da çok ilgiliydi. o na da gidebilirsin devlet düşünüyosan. doktor çok önemli ama ben son ana bırakmak zorunda kaldım mecburen. doğum parasını konuşunca yazabilir misin canım bana da. maddiyatta önemli bu durumda benim için malesf
güle güle giysin bebeğin sağlıkla inşallah...tesekkur ederım canım onerılerın ıcın... ben de en azından tekstıl urunlerını alayım dıyorum...eee24.haftamızdayız artık 6 ay bıtıcek sımdıden yavas yavas almk lazım:) ben daha ıgne almadım ve cok heyecanlıyım Allahımm bu guzel duyguyu yasattıgı ıcın..sadece alısverıs bıle heyecanladırıyor benı....... pekı tum bunlar ortalama ne kadar tutar yanı ılk ıhtıyac lıstesı????3bin yeter mı?? her seydahıl yanı anne ve bebek ıcın olanlar?????
Ben bi mağazaya girmiştim canım
valla 5000den aşağı çıkamayız gibi gelmişti
alacağın ürünlerin markası ve fiyatı çok etkiliyor
bazı markalar cidden fiyatı çok yüksek tutuyor
evet filiz hanım Mehmet gencer 3-4 hafta önce sıra alınıyor yoksa oooo bulamazsın ben aylık gidiyorum, randevudan çıkınca bidahaki ay için sıramı alıyorum. Sen geleceğin zamanı biliyorsan telefonla randevu alabilirsin aslında, randevu günü giriş yaptırman yeterli. Mehmet Beyle konuşunca yazarım canım, evet para da önemli tabi, dediğim gibi herkes paramla rezil oldum diyor o zaman gerek yok yani özele para dökmeye. Doktor önemli bence de. devlet hastanesinde normal doğum yaptırınca doktor prim alıyor, özelde de tam tersi sezeryan yepınca prim alıyor hem sezeryande kafasına göre yapıp geçiyor, ama normal doğumda bebişin keyfini beklemesi lazım gece evdeyken aranabilir, ya da hastanede beklemek zorunda kalabilir bu sebepler yüzünden özeller sezeryane gerek olsa da olmasa da yapıyorlar diye duyuyorum ne kadar doğru bilmiyorum tabi. Yalnız artık denizli dev.hast. olsun servergazi olsun eskisi gibi değil çok temiz, ilgililer, odaları falan güzel. geçen sene halam servergazide kadın hastalıklarından ameliyat oldu çok memnun kaldı , ziyaretine gitmiştim 2 kişilik odadaydı ve odası güzeldi.doktoru kimdi ona da bi sorayım bayramda görürüm. Hayırlısı olsun merhametli doğru dürüst işini düzgün hakkıyla yapan doktorlar nasip etsin Allahım inş.
Ben her seyi indirimli kampanyali falan almaya calistim. Buna ragmen simdiye kadar aldiklarimiz 4000i buldu. Mobilya falan da almadim ustelik, sadece park yatak.
Eh bundan sonra sterilizator, buhar makinesi, mama isitici, bebe telsizi vs. var. ilk etapta alinmasa da 1. Yilin sonuna dogru mama sandalyesi, oto koltugu var.
Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bebislerimize de saglikli guzel gunlerde kullanmayi nasib etsin.
Bende bu cuma 100 lük yaptırıcam 50 lik 155 çıktı ailem olduğu gibi şeker hastası bekliyodum zaten .Ben diyorum ki şu 3 gün önce bi diyet veriyolarya hani içinde bir sürü şekerli şey yememizi söyleyen! O diyeti yapmayayım hem üç gün bebişe zarar hem de yapınca çok yüksek çıkıcak ne gerek var diyorum ben siz ne yapıcaksınız diyeti uygulıycakmısınız?
Tünaydın kızlar, nasılsınız bakalım? Biz de sabah kahvaltımızı yaptık, ev temizliğimizi yaptık çamaşırları yıkadık, şimdi de öğle yemeği yiyeceğiz:) Hava soğuk giydim yün hırkamı oturuyorum:))) Kızlar sabah listeme göz gezdirdim alınacaklara baktım.Haftaya maaşlar yatınca alışverişe çıkacağız....Tulum, badi, ayaklı pantolon, havlu, battaniye, çorap, mendil, şapka, eldiven gibi tekstil ürünleri alırken hepsini bir yerde bulabilir miyim acaba? ve kaçar adet almalıyım deneyimli olanlar ya da alışverişe çıkanlar ne önerirler?
Günlerdir grıple uğraşıyorum, giremedim nete...Perşembe günü doktora gittik. Bizim hastane taşınmış. Avrupa Hastanesi, Şişli Florenca'nın oraya taşınmış. Muaye ücreti eskiden fark 55 lira ödüyorduk, şimdi 100 lira ödedik( Doğum için de konuştum. Normal doğum 2000, sezeryan 2500, doktor ücreti de 2000 lira imiş (
Şeker yüklemesi yapıldı. Sonucunu alamadım henüz, miniğim de büyümüş, 29 cm, 722 gram olmuş:))
Umarım sizin keyfiniz yerindedi:))
canım bizim ev de aynen öyle
ani soğuma hasta ediyor , bu yüzden bende korkuyorum bebişim sık sık hasta olursa diye
buhar makinesi özellikle astımlılar için tavsiye ediliyor
filtresi iyiyse mutlaka kullanın diyorlar
Gunaydinnn sevgili annisler ve minimini bebisler!! :))
Canim ben de buhar makinelerini biraz sorusturmustum.
Sicak buhar ufleyenler bakteri olusumunu artirdigi icin tavsiye edilmiyor.
Soguk buhar ufleyenler cevremdekiler tarafindan kullaniliyor. Hatta doktor markasi ile tavsiye ediyormus. Ben dogumdan sonra cocuk doktoruma soracagim, sen de dr sorarak onun uygun buldugu makineyi alabilirsin. Cunku kis bebekleri, mecbur isitacagiz ve hava kuruyacak.
Ben her seyi indirimli kampanyali falan almaya calistim. Buna ragmen simdiye kadar aldiklarimiz 4000i buldu. Mobilya falan da almadim ustelik, sadece park yatak.
Eh bundan sonra sterilizator, buhar makinesi, mama isitici, bebe telsizi vs. var. ilk etapta alinmasa da 1. Yilin sonuna dogru mama sandalyesi, oto koltugu var.
Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bebislerimize de saglikli guzel gunlerde kullanmayi nasib etsin.
benim mutlaka bi çözüm bulmam lazım bu olaya, resmen nefes alamıyorum. küçücük bebişim de rahatsız olur herhalde. sen kullanıyor musun şu anda canım? Aslında forumda bi başlık açıp sorayım ben kullanan var mı diye, birileri çıkar mutlaka.
canım ben de sıcak buhar üfleyenler bi çok açıdan tehlikeli die biliyorum. ben şimdiden almak istiyorum. en azından kendimize de kullanırız rahat ederiz belki, eşim de çok rahatsız oluyor çünkü.
aynen canım Allah onların rızkını verir inşallah. ben de mobilya almadım. park yatak, bebek arabası aldım. sağolsunlar bizim aileleler yardımcı oluyor baya, görümcem arabasını aldı, ablam annem sürekli ne alalım die soruyor. kıyafetleri de hallettik, hep beraber
bizim bütçeyi çok sarsmadı çok şükür.
sterilizator, buhar makinesi, mama isitici, bebe telsiz- bu tarz aletlerden ise ihtiyacım oldukça alıcam. mesela şu anda buhar makinesine ihtiyacım var onu alıcam. inşl bebişlerimiz güzel emerse mama ısıtıcıya falan gerek kalmaz diorum.
bu arada bugün bir makine bebiş kıyafeti yıkadım, kuruyunca ütülerim artık cicileribir makine daha var, etiketlerini falan söktük görümcemle
Kizlaristanbul avrupa yakasinda olup da hastane ve doktor tavsiyesinde bulunacak var mi acaba? Ya da anadolu yakasinda camlica erdem hastanesi ya da centrql hospital e gidip memnun kalan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?